Tuttosport pakt op voorpagina uit met toekomst van Ronaldo en De Ligt
Woensdag, 8 april 2020 om 08:18

De afgelopen tijd werd er in Italiaanse, Spaanse én Engelse media volop gespeculeerd over de toekomst van Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo bij Juventus. De twintigjarige Oranje-international zou begeerd worden door Manchester United en Real Madrid, terwijl la Vecchia Signora met het verkopen van de Portugese sterspeler financiële ruimte zou willen creëren. Tuttosport benadrukt woensdag echter dat zowel De Ligt als Ronaldo 'honderd procent zeker' bij Juventus blijft.

De beeltenissen van Ronaldo en De Ligt prijken woensdag op de voorpagina van de Italiaanse sportkrant. Achter een hashtag schrijft Tuttosport: "Wij blijven bij Juventus!" De sportkrant claimt de wensen van trainer Maurizio Sarri voor volgend seizoen te weten. Op de lijst van spelers die niet mogen vertrekken prijken 'voor honderd procent zeker' de namen van De Ligt en Ronaldo, terwijl ook Merih Demiral en Rodrigo Betancur komende zomer bij de koploper van de Serie A zouden moeten blijven.

De Corriere dello Sport pakte maandag uit met het nieuws dat Juventus openstond voor de onderhandelingen met Real Madrid over een terugkeer van Ronaldo. Zijn jaarsalaris van 31 miljoen euro zou zwaar op de begroting drukken in Turijn en de coronacrisis levert de nodige financiële zorgen op, waardoor Juventus bereid zou zijn om afscheid te nemen van Ronaldo. AS schreef dinsdagavond dat Ronaldo bij Real Madrid niet in de plannen voorkomt en ook Tuttosport ontkracht nu dus dit gerucht, evenals de de berichten over een aanstaand vertrek van De Ligt.

Manchester United was volgens ESPN in de markt voor De Ligt, terwijl zaakwaarnemer Mino Raiola hem volgens Defensa Central aangeboden zou hebben bij Real Madrid. Sport kwam maandagavond met het bericht dat De Ligt alleen voor het astronomische bedrag van 150 miljoen euro mag vertrekken bij Juventus. De berichtgeving van de Spaanse sportkrant lag in de lijn met de berichten die vanuit Italië kwamen, aangezien Goal-journalist Romeo Agresti en Sky Italia-journalist Fabrizio Romano de geruchten over het vertrek van De Ligt al naar het rijk der fabelen verwezen.

Juventus heeft overigens wel andere intenties met Miralem Pjanic, Daniele Rugani en Mattia De Sciglio. Het vertrek van het drietal wordt door Tuttosport als 'mogelijk' bestempeld. Met contracten tot medio 2023 (Pjanic), medio 2024 (Rugani) en medio 2022 (De Sciglio) zullen geïnteresseerde clubs echter wel in de buidel moeten tasten om zaken te kunnen doen met la Vecchia Signora.

Meer nieuws
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
2
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
2
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
60
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
Cyberize7x
 
2
8 april 2020 om 08:39
Je moet wat schrijven he om de bladzijden te vullen. Vind het voor beide nog wat vroeg om t vertrekken. Zeker nu het seizoen als een nachtkaars dreigt uit te gaan lijkt het me niet aannemelijk dat ze kiezen voor een vertrek. Vooral De Ligt had ik zelf echt City de ideale club gevonden, maar op de een of andere manier is dat niet doorgegaan.
 
isco1
 
11
8 april 2020 om 08:54
De Ligt zit bij Juventus goed op zijn plek. Ervaren mensen waar hij van kan leren en tevens speelt hij al basis waardoor hij nog eens extra veel ervaring op kan doen. De Ligt is al een topper, maar wordt op deze manier alleen maar beter en beter!
 
lizoke
 
5
8 april 2020 om 09:08
Waar haal je dat vandaan? Al zo vroeg aan de drank? Laporte de ligt had het centrale duo geweest. Stones? Otamendi? Fernandinho speelde daar omdat het moest. De ligt had de perfecte vervanging geweest van kompany. Zo simpel is het, maar ja om 1 of andere reden kwam hij niet. Vermoedelijk het te hoge loon dat rioolmans eiste voor de ligt.
 
RosselliniRa
 
4
8 april 2020 om 09:13
@LizokeEr werd ook gedacht dat de Ligt moeiteloos zichzelf in de basis zou spelen bij Juve. Maar werd na de zoveelste matige wedstrijd voorbijgestreefd en hij leek op een moment 4e keus. Nu door alle blessures mocht die weer op komen draven. Dus het is niet zo heel gek om nu te denken dat hij ook bij city door de mand zou zijn gevallen.
 
gloryUnited
 
2
8 april 2020 om 09:33
Tenzij de ligt alleen op geld uit is, kan ik me geen situatie voorstellen waarin kiezen voor city ideaal is. Als je van Ajax komt wil je toch graag naar een club met aanzien en statuur en niet naar een speeltje van een sjeik?
 
lizoke
 
3
8 april 2020 om 10:09
Otamendi is een ramp stonesnet hetzelfde, fernandinho doet dat uit noodzaak. Zo simpel is het de ligt zou naast laporte staan.
 
Lierse1997
 
1
8 april 2020 om 10:12
@Hangover, in de vorm van Stones had De Ligt een stevige concurrent gehad, maar Otamendi? Die man komt echt in alles te kort om bij een topclub de vaste CV te zijn.
 
bijcrack
 
0
8 april 2020 om 10:47
Lizoke, dus omdat jij het er niet mee eens ben is hangover maar gelijk aande drank??Ik en zo te zien meer mensen zijn het met hem eens dat hij nu dopr de blessures wat wedstrijden had gespeeld bij citymaar normaal gesproken niet per se nodig/aan de bak zou komen bij city.En dan ook nog met droge ogen beweren dat hij zich zo in de basis had gespeeld haha, doe mij ook zo'n glazen bol.Ik zie het niet zo snel gebeuren als jij het nu voorspiegel, maar we zien alweer dat alleen jou mening telt en wij er geen verstamd van hebben als ik jou reactie zie
 
bijcrack
 
1
8 april 2020 om 10:53
@Lierse1997, zullen we in jou beredenering dan ook even de dramatische vorm van de ligt zelf in het begin van het seizoen meenemen?? Beetje erg makkelijk vergelijken zo, de eens zijn dip voor het gemak maar even vergeten en gewoon zijn topvorm aanhouden en bij de ander juist amdersom. Maak dan een eerlijke vergelijking.
 
Lierse1997
 
0
8 april 2020 om 11:54
Het verschil is dat zelfs als Otamendi in topvorm is hij gewoon op alle facetten tekort komt voor een Europese topclub, zeker een voetballend team als Manchester City. Daarnaast is Otamendi al 32, die wordt dus alleen maar slechter. Voor De Ligt geldt net het omgekeerde.
 
Cyberize7x
 
0
8 april 2020 om 12:18
Ik baseer mij op de speelstijl van City onder Pep. Past veel meer bij Matthijs dan de opvatting gehanteerd door Sarri.
 
lizoke
 
0
8 april 2020 om 12:28
Man man man stones hoger inschatten als de ligt. Dat is een goeie
 
InsideRMadrid
 
2
8 april 2020 om 08:50
Indien De Ligt na 1 jaar vertrekt gaat hij iig niet naar barcelona, die hebben hun pijlen gericht op Neymar en Lautaro. Florentino kan een mooie slag slaan door de Nederlander naar Madrid te halen! Dat zou echt een super aankoop zijn!
 
-The Maestro-
 
2
8 april 2020 om 09:12
Ik denk Fiorentino wel tevreden is met een duo Militaõ & Varane. Ik denk dat Real Madrid momenteel zich volledig focust op Mbappé of Sancho. En terecht natuurlijk, want op de overige posities heeft Real geweldige talenten staan.
 
InsideRMadrid
 
1
8 april 2020 om 11:44
Maestro/ Sancho geloof ik niet helemaal, want straks worden UK spelers die non-EU spelers, en daar hebben we er in Madrid nu al genoeg van lopen. Gezien alle prijzen die Real gewonnen heeft sluit ik niet uit dat ze het nog 1 seizoen hierna gaan proberen zonder hele grote aankoop, alleen een vervanger voor Jovic zie ik nog arriveren, Bale en James zullen ze wel weg doen maar er is genoeg jong talent om die plekjes in de selectie over te nemen (odegaard, Rodrygo, Brahim etc.). Als laatst wilde ik nog tegen je zeggen dat ik het voor Atletico echt naar vind deze hele situatie, jullie hadden net de titelhouder van de CL uitgeschakeld en met een beetje gunstige loting ben je al op weg naar de halve finale en vanaf daar kan het snel gaan. Ik ben een trotste Madrileen en ik hoop dat jullie ooit nog een keer die CL gaan pakken, het zou meer dan verdiend zijn nadat jullie altijd je beste spelers verliezen. Ook voor City en PSG en Leipzig is deze hele situatie sneu, want je kans om geschiedenis te schrijven wordt zo kapot gemaakt!
 
-The Maestro-
 
0
8 april 2020 om 12:41
Daar heb je zeker een punt! Ik denk eerlijk gezegd ook dat Sancho eerder terug naar de PL gaat om bij Chelsea of Man United te spelen dan dat hij bij een van de Spaanse grootmachten gaat spelen. Een vervanger voor Jovic lijkt mij niet echt nodig, want die jongen geeft talent genoeg. Hij heeft vertrouwen nodig en zal verder vooral geduld moeten hebben. Bale en James kosten inderdaad meer dan dat ze opbrengen en Pã©rez zal ongetwijfeld gaan proberen om hen te verkopen. Ik blijf het apart vinden dat Real Madrid Bale niet gewoon naar China lieten gaan (daar was een club die hem wilde overnemen) en James naar Atlã©tico (die hadden vergaande interesse). Nu zit je nog steeds met hen opgescheept terwijl ze, mede door blessureleed, nauwelijks worden gebruikt. Ik ben ook erg benieuwd hoe Marco Asensio terug komt van zijn blessure. Ik vind hem persoonlijk echt een geweldige voetballer, en ik zou hem graag samen met Hazard zien voetballen. Vriendelijke reactie trouwens over de CL-toestand. Het is inderdaad erg jammer, alleen zijn wij lang niet de enige gedupeerde. De CL winnen was dit seizoen denk ik ook heel lastig geweest (wat het natuurlijk altijd is, des te knapper dat onze stadgenoten het 3 keer achterelkaar hebben gedaan). Achterin en op het middenveld staat het nu goed, maar voorin is het echt nog pover. Fã©lix heeft wel het talent maar heeft aanpassingstijd nodig, en Lemar past echt niet binnen het Simeone-voetbal. Morata is kwalitatief gewoon niet goed genoeg en Costa is eigenlijk nooit 100 fit. Correa is de enige die het gewenste niveau haalt. Het feit dat Llorente en Saãºl de beslissende goals tegen Liverpool maakte, zegt denk ik genoeg over de stootkracht voorin. Overigens kan niemand ons de vreugde die we toen hadden afnemen. En wie weet wordt er nog een manier gevonden om het seizoen op een manier toch af te ronden. Voor Real Madrid is het ook zuur, want jullie zaten nog vol in de titelrace.
 
B-RealMadrid
 
1
8 april 2020 om 09:31
Ik zie Perez toch wel eerder voor Skriniar gaan. Veel goedkoper, en super veel potentie.
 
InsideRMadrid
 
0
8 april 2020 om 11:46
Breal/ Skrinar is een heel groot talent ja! Die is zeker welkom, maar in principe zou dat wel een doodsteek zijn voor Militao, die eigenlijk de nieuwe grote man wil worden van Real Madrid.
 
KepaTheCoach
 
0
8 april 2020 om 09:56
ik zou De Ligt wel willen zien bij ons maar als vervanger voor Ramos
 
CMG-
 
2
8 april 2020 om 08:53
Sinds Ronaldo naar Bernabeu kwam voor El Clasico kunnen de Italiaanse kranten niets anders schrijven, bizar. Betreft De Ligt ik zie hem alleen vertrekken als Barcelona komt, en dat pas denk ik zo over een jaar of 2. De vraag is alleen of Juventus hem verkoopt.
 
juvedeef
 
3
8 april 2020 om 09:35
De Ligt zal iig niet vele jaren te zien zijn bij juve. Hij gebruikt het als een leerschool. Wat ik volledig begrijp. Zal juve veel geld opleveren. En daarvan kunnen andere spelers gehaald worden. Gelukkig is demiral wel aanwezig. Die zie ik gek genoeg toch wel langer blijven.
 
Bossie
 
0
8 april 2020 om 10:39
Waarom zie je hem alleen vertrekken als Barca komt? Ik denk eerder dat de Ligt na Italie voor Engeland kiest, lijkt me ook beter voor zijn ontwikkeling. Bij Barca kan hij ook nog gaan ballen als hij eind twintig begin dertig is ...
 
InsideRMadrid
 
0
8 april 2020 om 11:48
Bossie/ Men zegt dat hij graag nog met messi wil samenspelen, nou dan moet hij volgend seizoen al die kant op want messi zal er niet heel lang zijn, en De Ligt is een slimme vent en zijn zaakwaarnemer ook, als het straks helemaal niet loopt bij barcelona, waarom zou hij dan ooit die kant op gaan? Hij kijkt gewoon de kat uit de boom en dat lijkt me ook verstandig.
 
Joga_Bonito10
 
0
8 april 2020 om 12:44
Om met zijn maatje Frenkie weer samen de pannen van het dak te spelen. Daarnaast is hij een rechter centrale verdediger en is Pique binnen nu en 3 jaar ook klaar. Ik zie de Ligt eerder naar Barcelona vertrekken dan Real . Daarnaast blijft Barca een absolute topclub, als we Neymar hebben heb je gewoon nog steeds top 3 beste speler ter wereld in je team.
 
NUFC_U2
 
0
8 april 2020 om 10:35
Het is te hopen dat De Ligt niet naar het kwakkelende United gaat.... Laat 'm nog maar verder leren en ervaring opdoen bij Juventus. We weten hoe goed hij in NL was en spelen in de Serie A maakt hem nog beter, ook al speelt hij niet alles. Na Juventus moet Barca - Real - Liverpool - City het volgende station worden !
 
El Barto
 
0
8 april 2020 om 13:16
Ik zie het niet zo snel gebeuren. Waarom zou hij daarheen gaan? Juventus is een stuk verder dan Man U op dit moment. Hij heeft ook ruim voldoende speeltijd gekregen. Meer stappen gezet. Dat kan hij komend seizoen verder trekken.liverpool, Barca of Real zouden misschien nog een optie zijn. City volgens mij nog op het strafbankje, geen Europees voetbal, die daar zie ik de Ligt niet belanden.