Tv-rechten voor CL, EL en ECL komen voor het eerst onder één dak
Donderdag, 10 november 2022 om 12:19

Ziggo Sport heeft de media-rechten voor de Champions League, Europa League én Conference League aangekocht. Vanaf het seizoen 2024/25 zijn alle continentale wedstrijden op de zenders van Ziggo te zien en het afgesloten contract met de UEFA loopt tot en het het einde van het seizoen 2026/27. Alle Europese wedstrijden zijn daardoor te zien op een kanaal van Ziggo Sport.

De bedoeling is dat de wedstrijden van de Nederlandse clubs voor iedereen in Nederland gratis te zien zijn via de Ziggo GO-app. Klanten van Ziggo hebben als bijkomend voordeel dat zij alle belangrijke wedstrijden ook op kanaal 14 op hun tv-toestel kunnen bekijken. De zender wil niet bekendmaken hoeveel het voor de exclusieve rechten voor de drie Europese toernooien heeft neergeteld.

Marcel Beerthuizen, de directeur van Ziggo Sport, is er trots op dat hij zo'n grote slag op de tv-markt heeft kunnen slaan. "Voor Ziggo Sport is dit een belangrijke stap. De beste sportcontent hoort op de grootste sportzender van Nederland, vinden we. Ons trackrecord, jarenlange partnership met de UEFA en liefde voor voetbal zorgen ervoor dat je voor UEFA clubvoetbal voortaan bij Ziggo Sport terecht kunt."

Tot aan de zomer van 2024 is het Champions League-voetbal op het open net te zien bij RTL 7, terwijl Ziggo momenteel houder is van het zogeheten B-pakket van dat toernooi. De Europa League en Conference League blijven nog tot medio 2024 te zien bij Veronica, onderdeel van Talpa. ESPN beschikt bij de twee kleinere toernooien over het B-pakket.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
25
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (137)

 
TomMulder
 
36
10 november 2022 om 12:22
Dat wordt 80 euro per maand betalen.Het zou fair zijn als ze de prijs enigzins hetzelfde houden. Ze hebben het ook niet omlaag gehaald toen PL en F1 wegvielen. Maar ach, we leven in een oneerlijke wereld, dus het zal wel niet??
 
R_S79
 
18
10 november 2022 om 12:23
Er staat dat de wedstrijden van de Nederlandse clubs gratis te zien zijn, dus dat scheelt. Ik heb al Ziggo dus voor mij veranderd er helemaal niks
 
TomMulder
 
7
10 november 2022 om 12:25
Ja dat scheelt zeker al! Maar dan die mooie potjes als Bayern - PSG etc. Kijken wat dat voor invloed gaat hebben op de prijs.
 
XAJAcfa
 
2
10 november 2022 om 14:10
Er is al langer een strijd tussen providers (met netwerk) alleen glasvezel alleen leek het toverwoord alleen als je al je geld pompt in je netwerk heb je minder geld voor content. In het buitenland (USA goed voorbeeld) gaat het helemaal niet meer om welke infrastructuur kun je bieden maar wat heb je te bieden en laten we eerlijk zijn er is geen consument die echt glasvezel nodig heeft het gaat veel meer om bied je stabiel draadloos Internet of dat nu via glas of via coax naar je huis komt is bijzaak. Denk dat Ziggo hier veel klanten mee weet te behouden. Er staat wel dat NL clubs gratis te zien zijn en dat zal vast maar natuurlijk niet alles. Nu worden er ook keuzes gemaakt over welke club uitgezonden wordt dat zal bij Ziggo niet anders zijn denk ik . Hierboven maakt iemand de opmerking dat Ziggo duurder zal worden maar los van het feit dat alles duurder wordt vermoed ik dat dat wel zal meevallen, toen F1 erbij kwam of Premier league gingen de abo kosten ook niet significant omhoog, alleen werd het indexatie cijfer wel gevolgd. Stel dat Ziggo er straks 5 bij doet dan roept iedereen natuurlijk dat het komt door de aanschaf van deze rechten terwijl het gewoon inflatiecorrectie is en dan doen ze het nog netjes als het maar 5 zal zijn.
 
NTdeBeroerdste
 
1
10 november 2022 om 14:47
Mij kan het allemaal niks bommen! Ik heb Ziggo, ESPN, Viaplay, F1tv, mij krijgen ze niet te pakken!
 
R_S79
 
1
10 november 2022 om 17:12
Daarnaast heb ik ook Videoland, Netflix en Disney+ want ja het vrouwtje en kinderen willen ook wel eens wat anders zien hahaha
 
MSN10
 
65
10 november 2022 om 12:29
Als je slim ben neem je een iptv … 70 euro per jaar betaal je en je hebt alles wat je maar wilt en wenst … van de nieuwste films tot via play espn Ziggo Papervieuw … noem maar op en het staat erop en dat voor maar 79€ per Jaar!! Dat is wat mensen moeten aanschaffen dan zal die ziggo eens voelen met hun belachelijke prijzen …
 
The Utopian
 
2
10 november 2022 om 12:49
Hoe werkt dat precies? Via een app op je tv of moet je een kastje aanschaffen?
 
benzema08
 
5
10 november 2022 om 13:00
Dan kan allebei, je kan een app downloaden op je smart tv of een kastje gebruiken.
 
eindjee040
 
6
10 november 2022 om 13:11
Welke IPTV is dan een betrouwbare/ goede? Zie namelijk aardig wat aanbieders.
 
Thomas Angelo
 
38
10 november 2022 om 13:12
Als je slim bent neem je helemaal geen Iptv. Want het is verboden, en instanties zoals Brein krijgen vanaf 2024 meer mogelijkheden om gebruikers te beboeten. De boete kan voor gebruikers oplopen tot vijftigduizend euro, voor bedrijven tot tweeëntachtigduizend euro. Het kabinet heeft ingestemd met de wet om illegaal downloaden en streaming vanaf 2024 zwaarder te beboeten. De boetes voor illegaal downloaden zijn nu vijftigduizend euro maar Brein wil ze verhogen naar vierentachtigduizend euro. Brein krijg meer vrijheid van het kabinet om gebruikers te controleren, dit gaat volgens AVG (autoriteit Persoonsgegevens( ten koste van de privacy van gebruikers. Tim Kuik van Stichting Brein reageert verheugd. Op deze manier kunnen we de gebruikers van illegale downloads en streaming beter opsporen en makkelijker boetes uitdelen. Dit is illegale handel. Als je wacht tot je gewaarschuwd wordt, dan ben je te laat“. Wordt je gepakt dan worden kosten en schade gevorderd. Die loopt snel op. Je kunt er persoonlijk aansprakelijk voor worden gesteld. Ook kan er aangifte gedaan worden en kan je strafrechtelijk vervolgd worden. Opzettelijk bedrijfsmatig inbreuk maken is strafbaar als misdrijf, er staat 82.000 euro boete op en 4 jaar gevangenisstraf.“
 
LocoL
 
33
10 november 2022 om 13:19
Spannend hoor ??
 
Hansi
 
7
10 november 2022 om 13:23
goed zoeken op ali express. dan kan het nog goedkoper. die van mij kostte 40 euro
 
j0rnnn
 
3
10 november 2022 om 13:30
Ja, wel push berichten uitzetten, want Iptv loopt altijd achter.
 
Dragosto
 
5
10 november 2022 om 13:56
Heb t zelf geprobeerd, maar je merkt echt dat het geen volwaardige tv signaal is. Als in, het beeld draait op een lagere fps(het lijkt meer op een stream of alsof je de nieuwste Cod met een gare laptop speelt. Als mensen dat niet erg vinden, dan kan je het nemen ja. En veel mensen merken het verschil niet eens.
 
Hendrik123
 
1
10 november 2022 om 14:09
Het is de vraag of het sponsoren van criminele organisaties slim is…Daarnaast zijn er veel Nederlandse clubs afhankelijk van tv gelden en ook daarbij is het weer de vraag of het slim is. Daarnaast ben je illegaal bezig..Als je daar allemaal niet om geeft dan is het voor jezelf misschien slim. Het promoten van deze diensten zit überhaupt niks slims in, dus waarom je dat zou doen..
 
ACM4LlFE
 
7
10 november 2022 om 14:13
Jij bedoelt “peper vjoew” volgens mij..
 
Thomas Angelo
 
0
10 november 2022 om 14:27
Nou spannend zou ik het niet noemen. Alleen is het voor veel mensen wel vervelend als ze ineens zo'n grote boete krijgen. Zelf hoop ik dat Stichting Brein meer vrijheid krijgt om overtreders te beboeten. Illegaliteit en overtreden van de wet moet je natuurlijk keihard aanpakken, dat proberen we als Openbaar Ministerie ook. Alleen hebben wij ook ons te houden aan de wet, waardoor we niet iedereen kunnen bestraffen voor het overtreden van wetten. Wat weer ten koste gaat van de keurig gedragende Nederlander, of zelfs slachtoffers.
 
JePa
 
8
10 november 2022 om 14:47
Ik heb zelf ziggo, espn en iptv. Kwaliteit van viaplay is niet beter dan iptv en als je voetbal op een britse zender kan kijken is dat altijd beter dan NL. Moet je overigens voorstellen dat je iemand die vanwege een beperkt budget iptv moet gebruiken om voetbal te kijken (sport van het volk overigens) opspoort en een boete geeft van tienduizenden euros om daar vervolgens nog even trots op te zijn omdat de brave Nederlanders er dan zogenaamd niet onder lijden. Ja dan ben je jezelf gewoon dingen aan het wijsmaken.
 
Thomas Angelo
 
1
10 november 2022 om 14:59
Ook mensen met een beperkt budget moeten zich aan de wet houden. Dus wanneer ze een boete krijgen, is dat omdat ze de wet hebben overtreden. Als ze zoals ik nooit de wet overtreden, zullen ze die boete niet krijgen. Ik heb nog nooit een boete gekregen. En de brave Nederlanders moeten niet meer betalen voor een dienst, omdat de wetovertreders weigeren te betalen voor de dienst.
 
AjaxNL!
 
5
10 november 2022 om 16:24
=alsof dat ooit gebeurd haha. Stichting Brein is eigenlijk een soort zaakwaarnemer voor de bedrijven, werken in opdracht voor de auteursrechthouders. Ze hebben het voornamelijk gemunt op uploaders en weinig op de gebruikers zelf want dat is moeilijker. Met een VPN is het al helemaal onmogelijk. Maar prima, betaal jij maar lekker aan deze grote monopolies. Proberen iedereen uit de markt te concurreren door alles op te kopen. Iedereen overtreedt wel eens de wet, jij vast ook!
 
Lionpa76
 
4
10 november 2022 om 23:43
Dat hoor ik al 10 jaar van mensen die bang zijn of het niet aandurven. Ga jij maar lekker volle mep betalen terwijl ik er van geniet om elke zender door te zappen en alles kan zien zonder ook maar enige stress van jou verhaal.
 
Lionpa76
 
3
10 november 2022 om 23:46
Als ik ook een dikke portemenee als bij jou zou hebben .....
 
Lionpa76
 
3
10 november 2022 om 23:50
Jij bent gewoon een misgunner omdat je het zelf niet hebt. Lekker boeien, die instanties die je opnoemt verdienen miljoenen over de rug van hardwerkende burgers die in deze tijden ook wat vermaak willen maar wel tegen schappelijke prijzen. En wanneer ben je een keurig gedragende Nederlander?
 
Thomas Angelo
 
0
11 november 2022 om 02:49
Iedereen moeten betalen voor diensten die hij wil kijken. En je bent een keurig gedragende Nederlander, wanneer je de wet niet overtreed. Ik heb in mijn hele leven nog nooit de wet overtreden, daarom ben ik nu Officier van Justitie geworden. Wanneer mensen wel de wet overtreden zal ik ze aanspreken, dat is mijn werk. Waarom trouwens tutoyeren? U kent mij niet, en ik heb u geen toestemming gegeven om te tutoyeren. Als u zich goed voelt om illegale diensten te gebruiken, doe dat vooral. Vanaf 2024 zult u zwaarder bestraft worden. En zal ik genieten van de boete die u krijgt.
 
Thomas Angelo
 
0
11 november 2022 om 02:51
Ik overtreed nooit de wet! Ik ben Officier van Justitie, het zou hypocriet zijn als ik mensen ga straffen voor overtredingen van de wet. Terwijl ik mijzelf niet aan de wet houd.
 
Lionpa76
 
4
11 november 2022 om 06:01
Nou nou, brrr, iksidder van angst hoor.
 
AjaxNL!
 
3
11 november 2022 om 08:25
Grapjas. Nog nooit per ongeluk 1 km per uur te hard gereden dus? Dan moet je wel een hele goede auto hebben aangezien dat niet altijd correct wordt weergegeven. Nog nooit een mini stukje papier de natuur in laten waaien? Een meter zonder licht gefietst? Zo kan je nog wel even doorgaan.
 
Thomas Angelo
 
0
11 november 2022 om 10:59
Ik heb geen auto en geen rijbewijs dus inderdaad nooit te hard gereden. Daarnaast inderdaad nooit een stukje papier de natuur in laten gaan. Ik controleer wat ik bij mij heb, en verdeel alles wat ik heb over mijn zakken met gesloten ritsen. En ook nooit een meter zonder licht gefietst. Als mijn licht kapot is ga ik lopend verder, tenzij de afstand ver is en dan bel ik iemand om mij inclusief fiets op te halen. Ook nooit door het rode licht gelopen of gefietst, mocht dat nog ter sprake komen. Het is in mijn ogen hypocriet om straffen te eisen tegen mensen die de wet overtreden, als ik zelf ook de wet zou overtreden. Als ik mensen op straat zie die de wet overtreden, spreek ik ze ook aan. Soms worden ze boos of zelfs agressief, maar als ze bedreigen klaag ik ze aan. Waardoor ze vervolgens weer een straf opgelegd krijgen door een rechter zoals een werkstraf en financiële compensatie voor mij. Dat is het voordeel van voor Justitie werken, dan krijg je de beschikking over audio en video apparaten waarmee je alles kunt opnemen.
 
Sir Paul
 
0
11 november 2022 om 06:43
Alles draait om aandeelhouders.. trickle down..Financiële dictatuur ??
 
Sociomasia
 
7
10 november 2022 om 12:22
Nou joepie, krijgen ze dan ook meer zenders? Ze zenden nu al de helft uit...
 
RickertB1999
 
16
10 november 2022 om 12:39
Als je een beetje op let weet je dat Ziggo altijd een switch heeft voor de CL wedstrijden, dit mis ik vaak bij een ESPN, terwijl Fox Sports dit vroeger wel had. Hierdoor kon je alle EL goals voorbij zien komen. Hoop dat Ziggo dit ook weer gaat op pakken.
 
juvedeef
 
12
10 november 2022 om 12:43
Switch is niet heel best van Ziggo hoor. Je ziet daar altijd de meest populaire wedstrijd. En af en toe een goal van de andere wedstrijden. Diezelfde potjes zie je dan vervolgens ook al op de andere zenders. Dus als jouw club alleen in die switch te zien is. Dan mis je te veel van het potje.
 
PSVNEC
 
8
10 november 2022 om 12:45
Nou ajax kan je al invullen dat ze die uitgaan zenden. Mag dit wel eigenlijk?
 
helyo
 
1
10 november 2022 om 13:28
Alle nederlandse clubs zijn gratis te zien staat er....
 
Saksenros65
 
8
10 november 2022 om 13:44
Ziggo wordt verplicht alle Nederlandse clubs op een open kanaal uit te zenden. Maar ze zijn van plan om dit weer lekker omslachtig met een app te regelen. Vraag me af of dat überhaupt wordt goedgekeurd. Hopelijk niet.
 
Obstwasser312
 
11
10 november 2022 om 12:22
Mooi. Slechtste schakel programma ooit gaat uitgebreid worden!
 
Hisztory
 
69
10 november 2022 om 12:29
Ik ben blij dat er überhaupt een schakel kanaal is, en zo slecht is het allemaal niet.
 
Obstwasser312
 
0
11 november 2022 om 10:52
In vergelijking met de Konferrenz in Duitsland op sky is het heel erg slecht. Dramatische commentatoren en ze switchen alleen wanneer er gescoord word. Bij Sky Bundesliga en bij de CL zie je van alle wedstrijden evenveel.
 
thegoose
 
12
10 november 2022 om 13:01
Haha vind het juist een super chill schakelkanaal
 
Lincoln Osiris
 
85
10 november 2022 om 12:22
Nu Ajax op EL-koers ligt moet hoofdsponsor Ziggo wel toeslaan.
 
nederland79
 
7
10 november 2022 om 12:26
Haha au... niet leuk. Gelukkig is de concurrentie niet veel beter dus er is nog hoop
 
RUTGERRR
 
9
10 november 2022 om 13:18
Toch knap hoe Ajax overal bij betrokken wordt.
 
RicottoFC
 
25
10 november 2022 om 13:22
Ziggo sponser van ajax... logisch toch @RUTHERRR
 
Sir Paul
 
0
11 november 2022 om 06:45
Feit dat Ruther het niet snapt zegt heel veel.
 
SoJermaine7
 
16
10 november 2022 om 12:23
Leuk voor als je geen ziggo hebt! Word voortaan maar illegaal kijken dan.
 
Luie
 
2
10 november 2022 om 14:44
Heb je de tekst al gelezen?
 
Messi_PSG
 
56
10 november 2022 om 12:23
Ik baal hier keihard van, ik weet nu al dat alle topwedstrijden naar Sierd gaan en ik heb nog liever geen commentaar dan zijn commentaar.
 
ajax1812
 
42
10 november 2022 om 12:31
Zet je toch het geluid uit?
 
TheRoscoe
 
23
10 november 2022 om 13:36
Gast, wat is dat voor een suggestie, wie kijkt nou tv op mute?
 
voetbalfreak
 
1
10 november 2022 om 13:58
Tv geluid uit, radio aan...
 
juvedeef
 
9
10 november 2022 om 12:44
Bij juve heb je vaak Emile schelvis. Ik zet dan het geluid op stil en luister dan een muziekjes ofzo. Kan ik aanraden.
 
StefGenoa
 
10
10 november 2022 om 13:00
Emile Schelvis is zowaar nog erger dan Leo Driessen, echt een verschrikking inderdaad.
 
ThulaniSerero
 
12
10 november 2022 om 13:33
Ik ben Emile Schelvis fan! Liever een liefhebber als hij dan iemand die niks met voetbal heeft maar toevallig commentator is
 
SilverFront
 
2
10 november 2022 om 14:24
Leo Driessen is echt de allerergste hoor. Er is toch niemand fan van die man?
 
BapFR
 
4
10 november 2022 om 13:44
Wat dacht je van Emiel Schelvis die overal het woord notabene tussen gooit of bij elk doelpunt dat uit de kluts komt "hots knots begonia voetbal" roept. En dan moet ik nog even benoemen dat bij altijd extra hard en overdreven juicht als een Italiaanse club gescoord heeft. Dan liever Sierd voor mij.
 
Dr.Jero
 
0
10 november 2022 om 13:53
Ik zie kans groot dat er dus engels commentaar beschikbaar komt voor de CL wedstrijden. Zoals dat nu ook al beschikbaar is.
 
Bankstel
 
37
10 november 2022 om 12:23
Fijn. Kan je weer een extra abbonement nemen. Hier wordt je toch helemaal gek van?
 
Seppie1998
 
13
10 november 2022 om 12:24
Nu nog de premier league terug
 
ModricMagic
 
7
10 november 2022 om 12:26
Dat gaat tot 2028 minimaal duren want zolang heeft Viaplay de rechten.
 
Seppie1998
 
1
10 november 2022 om 12:27
Drama zeg... ik heb het nog steeds niet. Zijn er wel zenders die je dan krijgt of moet je alles streamen op een smart-tv?
 
Daanl1998
 
2
10 november 2022 om 12:59
Viaplay is volledig streamen. Alleen Formule 1 wordt op kanaal 200 op je TV uitgezonden. Ziggo heeft geloof ik 6 kanalen waar ze op uitzenden.
 
Troy010
 
5
10 november 2022 om 12:27
Neejoh, Viaplay is ideaal, kun je tenminste zelf kiezen welke wedstrijd je kijkt.
 
ModricMagic
 
11
10 november 2022 om 12:30
Ik vind dat ook wel haha. Je kan lekker zelf kiezen welke wedstrijd je wil kijken. Bij Ziggo moest je hopen wat er werd uitgezonden.
 
matthewole
 
9
10 november 2022 om 12:37
Dat is dan ook echt jet enigste voordeel van via-play. Ik erger me dood aan de kwaliteit van de streamingdienst, kijk daardoor veel minder PL en BL dan voorheen. F1 gaat nog redelijk maar daarin is de kwaliteit ook minder dan ziggo sport
 
FlamengoBrasil
 
6
10 november 2022 om 12:40
Alleen dat slechte commentaar, en die voor en na beschouwing. Zo dramatisch
 
SilverFront
 
0
10 november 2022 om 14:26
En als je van de ene wedstrijd naar de andere wilt schakelen omdat er een goal valt dan mis je die gewoon. Want zo traag werkt dat hele menu gewoon. En inderdaad dramatische analisten van niet B niveau maar C niveau. Aron Winter, Cedric vd Gun, John van 't Schip.. Wie wil daar nou naar luisteren?
 
wmm5
 
3
10 november 2022 om 12:43
Vind viaplay prima. Alleen fijn als het bij ziggo komt, is dat alles onder 1dak zit. Maar bij viaplay worden tenminste alle wedstrijden uitgezonden van de premier league. Voor mij als Arsenal fan wel fijn want, City, liverpool en UTD krijgen altijd de voorkeur als ze samen spelen met Arsenal.
 
London Calling
 
0
10 november 2022 om 17:24
Niet eens de premier league. Na 12 jaar komt er in 2025 einderlijk een einde aan het contract met Espn. Het zou best kunnen dat ze ook achter die rechten, of alleen die van een paar clubs zoals Ajax, aan gaan. Daarmee zouden ze echt een grote slag slaan in de strijd om TV klanten.
 
BVB-045
 
5
10 november 2022 om 12:24
Niet-klanten mogen de matches van de Nederlandse clubs via Ziggo GO-streamen... Dan mag ik hopen dat ze leren van de fouten van Viaplay. Anyway, ik ben klant en ben hiermee niet ontevreden.
 
HerbyHerbs
 
11
10 november 2022 om 12:24
Geen Sneijder en Kuijt meer dus hopelijk! En wel Wytze! Goed nieuw dit
 
Bundy_sr
 
21
10 november 2022 om 12:28
Zijn Marco van Basten en Youri Mulder dan beter dan Sneijder, Theo Janssen en Boskamp?
 
RicottoFC
 
6
10 november 2022 om 13:23
Persoonlijk vindt ik wel
 
Kohaku
 
7
10 november 2022 om 12:24
Niet handig als je via een app moet gaan kijken.
 
 
10
10 november 2022 om 12:27
Gewoon via je telefoon naar TV streamen
 
feyenoord98
 
5
10 november 2022 om 12:25
Chris Woerts heeft weer eens gelijk!
 
Soccerfan_1
 
4
10 november 2022 om 12:29
Was ook niet moeilijk te raden te. Dit hadden we allemaal kunnen weten
 
wandering
 
14
10 november 2022 om 12:46
Iedereen weet altijd alles......... Achteraf
 
BigJesper
 
1
10 november 2022 om 12:53
Het orakel
 
j0rnnn
 
3
10 november 2022 om 13:34
Chris deed zelf de onderhandeling. Dus Chris is geen orakel, maar een loser, die zijn eigen falen omdraait naar een scoop.
 
REPUS
 
0
10 november 2022 om 18:28
Tja wanneer je tot een bepaald bedrag mag bieden van de baas en er komt vervolgens iemand anders die meer biedt dan wordt het lastig natuurlijk
 
deevon
 
7
10 november 2022 om 12:27
Dat betekend dus dat heel veel oudere mensen dus niet meer hun club aan het werk kunnen zien..denk dat de meeste 70 plussers nog nooit hebben gehoord vsn een ziggo go app...dacht dat op open net te zien moest blijven....triest dit....
 
RUTGERRR
 
3
10 november 2022 om 13:19
De meeste ouderen doen toch rond half 3 hun middagslaapje
 
Saksenros65
 
3
10 november 2022 om 13:42
Deze wedstrijden zijn toch in de avond
 
Sankento
 
11
10 november 2022 om 12:27
Dit is absoluut geen goed nieuws. Nu wordt je gewoon gedwongen om te abonneren op Ziggo om überhaupt CL wedstrijden te mogen kijken. Echt een slechte zaak.
 
MohammedEl
 
9
10 november 2022 om 12:28
Wat blijft er nog over bij ESPN?
 
barryballs
 
7
10 november 2022 om 12:37
Dat vroeg ik me dus ook af, ja de eredivisie (en amerikaanse sporten die vind ik totaal geen toegevoegde waarde hebben... vaak ook 's nachts pas te zien). Ben benieuwd of ze nog wat met de abbonementsprijzen gaan doen dan.
 
 
1
10 november 2022 om 12:40
Hopen dat viaplay dan maar de eredivisie kaapt, dan zit het meeste voetbal (en f1 en darts) gewoon op 1 kanaal. Wel een kut app, maar scheelt een hoop abonnementen.
 
Daanl1998
 
3
10 november 2022 om 13:03
Valt wel mee dat de amerikaanse sporten in de nacht zijn. Kijk zelf altijd NFL op zondagavond tussen 7 en 12, moet ook zeker in het aanbod blijven, maar het is straks wel karig op Espn, dat klopt.
 
Cas1
 
6
10 november 2022 om 12:28
Ik verwacht niet dat Ziggo de enige zal mogen zijn die mag uitzenden. Ze hebben weliswaar de rechten gekocht, maar de ACM of een andere overheidsinstantie zal dit niet accepteren. Ter voorkoming van misbruik van machtspositie. Wat Ziggo daarom misschien zal doen is rechten verkopen aan een andere partij. Net zoals nu bij KPN gebeurt. KPN is verplicht om andere maatschappijen gebruik te laten maken van haar netwerk Ziggo hoopt wel eerst veel meer abonnees aan te trekken en daarmee haar slag te slaan
 
Airbags
 
1
10 november 2022 om 13:15
Ziggo kan en mag volgens de mediawet gewoon alles uitzenden. Enige voorwaarde die gesteld wordt is dat ze evenementen die op de lijst van beschermde sportevenementen staan op een open kanaal uitzenden. Voor het door hun aangeschafte pakket zijn dat alle Europa League en Champions League wedstrijden van Nederlandse clubs en de EL en CL finale. Mochten ze de Europese Supercup en FIFA Club World Cup ook hebben aangekocht, dan geldt daarvoor dat dat alleen op het open kanaal moet als er een Nederlandse ploeg aan meedoet. Edit: Kleine aanvulling. De mediawet stamt uit 2008, dus de Conference League is daar nog niet in opgenomen.
 
Magno
 
0
10 november 2022 om 13:17
Ziggo hoeft alleen zorg te dragen dat de Nederlandse clubs vrij te zien zijn. Zoals in het bericht staat gaan ze dat doen via Ziggo Go (streamen): "de bedoeling is dat de wedstrijden van de Nederlandse clubs voor iedereen in Nederland gratis te zien zijn via de Ziggo GO-app. " Daarmee voldoen ze aan de verplichting en hoeven ze het nergens anders uit te zenden. Mensen die het niet via de Ziggo Go App willen kijken, zullen Ziggo Sport Totaal moeten nemen bij een externe aanbieder of kunnen via Ziggo kanaal 14 bij Ziggo zelf kijken
 
London Calling
 
0
10 november 2022 om 17:14
De enige reden waarom Ziggo een deel van de rechten zou verkopen is om de kosten te helpen dekken. Maar ze zijn daarin niets verplicht. Sowieso kun je Ziggo sport nu ook al via KPN bekijken dus zolang ze de wedstrijden van Nederlandse clubs maar op een open kanaal uitzenden is er geen probleem. Internationale top wedstrijden mogen best op een gesloten kanaal (die vallen niet onder de mediawet). Daarnaast is het door het enorme aanbod op TV (of apps tegenwoordig) niet heel waarschijnlijk dat de ACM voor een deel van die rechten in gaat grijpen. Uiteindelijk is Europees voetbal nog weer een subgroep (entertainment) van een subgroep (sport) van een subgroep (voetbal) wat je op verschillende zenders en apps kan bekijken. Overigens staat het openstellen van het KPN netwerk hier volledig los van. Dat heeft alleen betrekking op het internet en niet op TV. Je kan hele boeken lezen over waarom het KPN wel verplicht zijn internet netwerk open moet stellen en Ziggo niet.
 
Soccerfan_1
 
9
10 november 2022 om 12:28
En wie gaat er straks weer flink extra voor betalen onder het mom van beter netwerk bla bla bla. De jarenlange trouwe klant. Gelukkig heb ik ook Vodafone mobiel dus heb het hele ziggo sport pakket gratis.
 
blaugrana11
 
22
10 november 2022 om 12:37
Waarom zeik je dan?
 
Soccerfan_1
 
25
10 november 2022 om 12:42
Ik zeik voor andere mensen die geen sport kijken maar hier wel de dupe van worden. En ja ook mijn normale abo gaat weer flink omhoog straks. Fijn dat je wederom persoonlijk wordt. Verder nog iets te zeiken op mij? Ga je gang….
 
XIII
 
7
10 november 2022 om 12:43
Omdat hij waarschijnlijk ook denkt aan zijn medemens, waarvan in deze tijd toch aardig wat moeite hebben rond te komen.
 
Limpy
 
6
10 november 2022 om 12:44
Als ik het zo mag inschatten zal Ziggo t.z.t. de prijs van het abonnement omhoog gooien om de kosten die ze hebben gemaakt om de rechten binnen te halen te compenseren. En zoals soccerfan zegt zal dat wel onder de noemer sneller en stabieler internet worden verkocht. Echter toen Ziggo de rechten van F1 en PL verloor is het abonnement ook niet goedkoper geworden. Dus een beetje zeiken mag wel toch?
 
TheRoscoe
 
9
10 november 2022 om 13:38
Je hebt altijd van die mensen die giga-bedrijven moeten verdedigen alsof ze zijn opgericht door hun eigen moeder.
 
FR-4life
 
3
10 november 2022 om 12:30
Lekker weer achter een betaalmuur plakken. Klasse jongens, ga zo door in NL. Om nog maar te zwijgen over de commentatoren, op Wytse na.
 
barryballs
 
6
10 november 2022 om 12:35
Pfff dat is wel naar hoor... al helemaal dat stukje over de Ziggogo app. Voetbal kijken via een app/streamen is altijd wel echt een flink stuk minder dat lineair/via een tv-kanaal. Niet alleen dat meer vertraging hebt, maar ook de kwaliteit is gewoon minder.
 
Sitostick
 
5
10 november 2022 om 12:36
Slim van Ziggo nu de uitbreiding van de Champions League eraan zit te komen en de Nederlandse coëfficient het goed doet.
 
DeEchteAjacied
 
0
10 november 2022 om 12:37
Wordt allemaal een erg duur geintje zo. Maar goed, alles voor the beautiful game. Ziggo, ESPN en Viaplay.
 
Critic0
 
2
10 november 2022 om 12:40
Lezen mensen hier het artikel wel? Lees alleen maar onzin en klagen over iets wat helemaal niet klopt. Tip: lees het artikel.
 
matthewole
 
1
10 november 2022 om 12:42
Ziggo sport totaal is gewoon goed en is het beste. Espn heb ik gratis in mijn kpn abonnement, ziggo sport betaal ik al jaren en via play sinds maart. Als ik kijk naar wat de beste kwaliteit voor sport is steekt ziggo sport er ruim boven uit in mijn optiek.
 
mitchajax020
 
2
10 november 2022 om 12:51
Heb kpn met zenders 221, 222 en 223 waardoor ik wel eredivisie kan ontvangen gelukkig. Als ik iptv neem: 1 is dit legaal 2 hoeveel kost dit per jaar 3 Vervalt dan mijn kpn abonnement 4 kan je er ook bij opnemen en trug kijken ( voor mijn vrouw) 5 wat moet je erbij aanschaffen als je iptv neemt Hoor her wel voor degenen die hier op wilt reageren Thanks
 
FaridvanGinkel
 
5
10 november 2022 om 12:55
1 geen idee denk als gebruiker niet 2 100 voor alle zenders wereldwijd en Netflix etc 3nee 4ja 5niks, je kan het op alle apparaten gebruiken
 
mitchajax020
 
1
10 november 2022 om 13:01
Thanks, betaal nu extra bij mijn kpn 17 euro voor espn 1, 2 en 3 die zou ik dus stop kunnen zetten want kan het toch wel op iptv krijgen( om de kosten te drukken) Nogmaals bedankt
 
genieterr
 
0
10 november 2022 om 14:37
Canal Digitaal is IPTV voor 15pm en volledig legaan. Wel minder zenders....
 
GoonerKid
 
3
10 november 2022 om 14:13
1. Het is niet legaal, maar het is aanbevolen om een VPN te gebruiken. Je kan het echter vergelijken met muziek of films downloaden, er is zo`n massa aan mensen die het doen dat het geen nut heeft die ook massaal te gaan vervolgen, het is effectiever om achter de mensen aan te gaan die het allemaal mogelijk maken en er ook een aardig bedrag mee (kunnen) verdienen. 2. De kosten verschillen, maar zullen vrijwel altijd minder dan €100 op jaarbasis zijn. Ik betaal zelf €90 per jaar. Dat is vrij duur relatief gesproken, maar het is een gesloten server die ik een aantal jaar geleden per toeval heb ontdekt. Het probleem met veel aanbieders is dat het vaak lastig is om aan een klantenservice te doen, maar die ik gebruik heeft dat bijvoorbeeld wel. Als er bijvoorbeeld een probleem is met een bepaald kanaal, stuur ik ze een berichtje en is het meestal zeer snel opgelost. Dat en het feit dat zij simpelweg een zeer constant aanbod hebben van uitstekende kwaliteit (bijvoorbeeld sporadisch 4K feeds voor topwedstrijden) is de reden dat ik het waard vind om iets meer te betalen. Maar ik heb het over €7,50 per maand, dus om het nou echt duur te noemen voor wat ik ervoor terug krijg. Veel open aanbieders zijn erg makkelijk te vinden middels zoekmachines. Meestal is het ook zo dat ze een gratis proefperiode van een of twee dagen aanbieden, dus ik zou aanraden om daar een paar te proberen en vervolgens bij een die je bevalt een maand te proberen om te kijken hoe langduriger gebruik werkt. (en voordat iemand denkt dat ik hier reclame probeer te maken, momenteel is mijn aanbieder dus gesloten wat betekent dat zij momenteel geen nieuwe abonnees accepteren) 3. Nee, je KPN abonnement staat er volledig los van. IPTV is simpelweg streamen middels internet, dus het werkt min of meer hetzelfde als iets als Netflix. Overigens weet ik niet of ik het iedereen kan aanraden om je Nederlandse pakket te vervangen. Ik ben nog niet een aanbieder tegengekomen die Nederlandse TV in full HD en 60 fps aanbied, meestal is het well full HD maar 25 fps. Zelf gebruik ik IPTV omdat ik toch vrijwel geen Nederlandse televisie kijk, voetbal en andere sporten kijk ik ook liever op buitenlandse kanalen. Vaak betere analytici, beter commentaar. Hoe de Sky Sports kanalen dat bijvoorbeeld doen in Engeland, Duitsland en Itali㫠is wel van een ander niveau dan in Nederland in mijn optiek. 4. Opnemen hangt af van de app die je gebruikt om het draaien, dit gaat om apps die je gewoon kan downloaden in elke app store. Het enige wat je moet doen is een IPTV app downloaden die dus gewoon bij elke app store beschikbaar zijn. Die apps zelf zijn niet illegaal, net zoals IPTV ook niet perse illegaal is. Je kan bijvoorbeeld ook bij Ziggo een legaal IPTV afnemen, dan krijg je hun standaard pakket aan kanalen. De apps om het af te spelen zijn daarom ook gedoogd, omdat de app zelf je geen illegale abonnementen zal aanbieden. Persoonlijk gebruik ik Tivimate, wat geen volledig gratis app is, maar naar mijn mening wel duidelijk de meest gebruiksvriendelijke app is om te gebruiken op de televisie. 5. Als je een smart TV hebt, hoef je verder eigenlijk niks aan te schaffen. Het komt er op neer dat je televisie met het internet kan verbinden, dus als je geen smart TV hebt moet je wel een kastje kopen. Maar dan bedoel ik niet per se iets illegaals, maar bijvoorbeeld gewoon een Android kastje die je bij elke elektronica zaak kan kopen. Ik heb er bijvoorbeeld gewoon eentje bij Coolblue besteld . Die kastjes zijn ook prima legaal, want eigenlijk is het de bedoeling dat je ze gebruikt om Netflix of dergelijke diensten te bekijken op een niet smart TV.
 
Thomas Angelo
 
1
10 november 2022 om 13:03
Fijn! Ik heb een abonnement op Ziggo Sport Totaal, en dat kijkt zeer fijn. Geen streaming maar live via de televisie net als bij Espn. Een stuk fijner dan Viaplay waar alleen de Formule 1 live te zien is via de televisie.
 
nuanceman
 
0
10 november 2022 om 13:04
Fijn, kunnen we ouderwets zappen.
 
Rapido Rapido
 
4
10 november 2022 om 13:06
Lang leven ip tv heb jullie ziggo niet nodig kijk gratis naar jullie
 
Thomas Angelo
 
1
10 november 2022 om 13:13
Iptv is verboden en zal in de toekomst zwaarder bestraft worden. Dus daar zou ik mee oppassen.
 
mitchajax020
 
5
10 november 2022 om 13:18
IPTV is legaal in Europa zolang de serviceprovider over de juiste licenties en machtigingen beschikt. Er zijn enkele zorgen geuit over de legaliteit van IPTV-diensten, maar deze waren grotendeels ongegrond. IPTVGEAR is legaal IPTV Dat is wat ik lees
 
Lionpa76
 
2
10 november 2022 om 23:59
Dus je lult maar weer Thomas
 
Thomas Angelo
 
0
11 november 2022 om 02:58
Ik lul zeker niet. Omdat niet te controleren welke serviceproviders wel of niet de juiste licenties bezitten, is IPTV verboden in Nederland. Een Officier van Justitie lult nooit, omdat wij het Wetboek kennen, grote gedeeltes zelfs uit ons hoofd. U tutoyeert en gebruikt vulgaire woorden. Ik zie dat u zessenveertig jaar bent, van iemand van zessenveertig jaar mogen we toch fatsoenlijke reacties verwachten? Toen ik in mijn pubertijd zat, stopte ik al met vulgair taalgebruik omdat het totaal niet past bij mijn ontwikkeling. Discussies moet men houden met fatsoen, dat zorgt voor een inhoudelijk discussie op niveau. Doe ik ook in de rechtbank tegen de verdachte, daardoor worden ze regelmatig boos. Maar zij komen in de cel dankzij mijn onderzoek, en niet ik. Want ik heb mij fatsoenlijk gedragen en niet de wet overtreden.
 
Lionpa76
 
1
11 november 2022 om 07:12
Je hebt gelijk, correctie: je kletst uit je nek.
 
Thomas Angelo
 
0
11 november 2022 om 10:53
Ik klets ook niet uit mijn nek. Ik ken de wet. U ook? Het antwoord is duidelijk nee, gezien uw reacties.
 
 
4
10 november 2022 om 13:08
Top, kunnen ze het ook weer wat duurder maken, ook al maken ze het dit seizoen waarin ze echt geen hol hebben, niet goedkoper. omnomnomnomnom
 
Airbags
 
1
10 november 2022 om 13:26
Ach, die goedzakken van Ziggo zullen dit vast zonder prijsverhoging doen. We hebben immers nog wat te goed na het verlies van de Formule 1 en Premier League rechten aan Viaplay
 
PSVEHV1913
 
1
10 november 2022 om 13:10
Fantastische zet van Ziggo. Nu gaan ze veel klanten erbij krijgen! Mij boeit het niet heb al heel mijn leven ziggo sport totaal.
 
RedBaron
 
1
10 november 2022 om 14:03
Daar ben ik absoluut niet blij mee. Ik heb niks tegen Ziggo maar ik kan in mijn woonplaats simpelweg geen ziggo ontvangen dus heb alleen de keuze uit kpn en caiway. Dat betekent dat je in het gunstigste geval vanaf de Ziggo Go app moet gaan streamen met je telefoon of ipad. Vind dat toch een stuk minder prettig. Waardeloos.
 
Airbags
 
2
10 november 2022 om 14:06
Als het goed is kun je Ziggo Sport wel als aanvullend zenderpakket nemen bij Caiway en KPN.
 
mitchajax020
 
0
10 november 2022 om 17:14
@Airbags ja zag het en dan zou je ook met de tijd CL en EL kunnen kijken????
 
Felix11
 
0
10 november 2022 om 14:20
Ik hoop dat we in de toekomst steeds meer toegaan naar een soortgelijk platform zoals Viaplay. Waar je in een app simpelweg kan aanklikken welke voetbalwedstrijd je wilt zien en je niet afhankelijk bent van wat er op een bepaalde zender wordt uitgezonden. Als mijn geliefde KKD clubje niet wordt uitgezonden op een van de ESPN zenders kan je het al snel vergeten.
 
ajaxrkc33
 
2
10 november 2022 om 14:21
De CL en EL volgde ik al niet meer alleen de NL clubs. Te veel de zelfde wedstrijden. Dus ik mis er niet veel aan.
 
 
2
10 november 2022 om 14:25
Jammer geen ziggo. Dat wordt maar weer eens streams toveren. Hahahaha
 
Thomas Angelo
 
1
10 november 2022 om 15:18
Wat is er grappig aan? Je kunt een abonnement nemen op Ziggo Sport Totaal via een televisie provider zoals KPN of Canal Digitaal. En zonder televisie abonnement kun je een abonnement nemen op Ziggo Sport Totaal Go. Kost maximaal maar €15 per maand.
 
Lionpa76
 
1
11 november 2022 om 00:02
Hahaha, Thomas werk jij voor Brein ofzo? Hou op man en gun de mensen hun plezier zoals jij plezier hebt om zogenaamd legaal te betalen. Niet iedereen is zo rijk als jou.
 
Thomas Angelo
 
0
11 november 2022 om 02:45
Ik werk niet voor Brein, ik werk voor het Openbaar Ministerie. En mensen moeten zich aan de wet houden, wanneer ze dat niet doen zullen wij ingrijpen. Illegale streams kijken is verboden, en zal vanaf 2024 harder worden bestraft. Dankzij stichting Brein zullen de boetes oplopen tot duizenden Euro's. Gelukkig maar, want dat zorgt er voor dat mensen minder snel gebruik zullen maken van illegale streams. Ik snap overigens dat niet iedereen een salaris heeft van achtduizend euro per maand, maar vijftien euro per maand betalen voor een streamingdienst moet voor iedereen wel lukken.