Tweelingbroers naar Vitesse: 'Het wordt erg waardevol'
Woensdag, 12 december 2018 om 12:33

Aleksey en Vasily Berezutsky voegen zich in januari bij de technische staf van Vitesse. De Russen gaan de verdedigers van de club uit Arnhem trainen en zullen bij wedstrijden waarschijnlijk niet in de dug-out plaatsnemen. "Je moet ergens beginnen", zegt Vasily Berezutsky tegen Sport-Express.

De broers behalen op 20 december waarschijnlijk hun trainersdiploma en als hun werkvisum vervolgens ook binnen is, kunnen ze op het vliegtuig stappen naar Nederland. "We kregen van Leonid Slutsky de aanbieding om bij Vitesse te komen werken. Hij wil ons als zijn assistenten hebben en voor ons is het erg interessant. We beginnen als specialistentrainers."

"Het is onmogelijk om van de ene op de andere dag hoofdcoach te worden, dus je moet eerst ervaring en kennis opdoen. Je kunt niet even met je vingers knippen..", aldus de 36-jarige Vasily, die net als zijn tweelingbroer bij CSKA Moskou kon blijven. "Ze boden aan om de jeugd te gaan trainen, maar dat is een compleet andere baan."

"Dat is moeilijker, met meer verantwoordelijkheid. Je moet dan kinderen iets leren en bent meer leraar dan trainer. Daarvoor heb je specialistische kennis nodig en daar zijn mijn broer en ik nog niet klaar voor. We hebben daarom besloten om naar Nederland te gaan. Het wordt ongetwijfeld erg waardevol. We gaan kijken hoe het voetbal georganiseerd is en gaan een andere manier van leven en cultuur meemaken."

Berezutsky verwacht niet dat de communicatie een probleem wordt op Papendal: "Mijn broer en ik zijn twee weken op een speciale school in Engeland geweest. We hebben ons volledig ondergedompeld in de Engelse taal en mochten niet eens gadgets en telefoons meenemen. Je communiceert daar alleen maar in het Engels. We kunnen al over verschillende onderwerpen heel aardig mee babbelen, maar er bestaat ook nog zoiets als voetbaltaal."

Aleksey Berezutsky maakte in 2001 de overstap van Torpedo-ZIL Moskou naar CSKA en ging daar nooit meer weg. Zijn tweelingbroer Vasily was twee jaar eerder al van Torpedo naar de club uit de hoofdstad vertrokken en bleef eveneens voor CSKA spelen. Op 21 juli van dit jaar maakte het duo bekend te stoppen als actief voetballers. Aleksey en Vasily speelden respectievelijk 58 en 101 interlands voor de nationale ploeg van Rusland.

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
7
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
11
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
14
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
Juga
 
54
12 december 2018 om 12:45
Eindelijk lijkt Vitesse bezig te zijn met het opbouwen van iets.
 
Twenteov
 
15
12 december 2018 om 13:10
Dit noem je opbouwen? 2 Russen die de taal niet kunnen, amper Engels, binnenhalen om de verdedigers bij Vitesse te helpen als stagiair?
 
Koni078
 
77
12 december 2018 om 13:18
Twee Russen die gemotiveerd zijn om Engels te leren, een UEFA Cup hebben gewonnen (naast de vele prijzen in eigen land) en bekend zijn bij de trainer die ze goed zal begeleiden zou ik ook opbouwen noemen.
 
Twenteov
 
16
12 december 2018 om 13:23
Jij verklaart alles wat Russisch is zalig. Een Uefa Cup heeft pakweg Brett Emerton ook gewonnen en je weet net als ik dat het fatsoenlijk beheersen van de Engelse taal niet in 2 weken kan. Daarnaast gaan deze jongens niet jaren bij Vitesse blijven, dit heeft niets met opbouwen of lange termijn te maken. Dit is een vriendendienst van Slutsky, niets mis mee, maar noem het dan geen opbouwen.
 
yamiown
 
43
12 december 2018 om 13:37
Ik denk dat je toch wel met wat meer respect mag praten over de Berezutskys. Ik heb niets met het Russische voetbal, maar ik weet dat deze twee gasten echt een hele mooie loopbaan hebben gehad. Daarnaast denk ik dat het juist heel erg goed is om je spelers niet alleen de Nederlandse school mee te geven, maar ook de Russische. Samen hebben ze ruim 150 interlands achter hun naam en zoals Koni al zegt een flink aantal Europese duels gespeeld. Ik vind het een hele goede zet van Vitesse. Die Nederlandse cultuurverheerlijking moet een keer stoppen, want we kunnen genoeg leren van andere landen.
 
Koni078
 
17
12 december 2018 om 13:55
Twenteov, Behoudens mijn clubvoorkeur heeft mijn Russische achtergrond er niets mee te maken. Ze hebben een prima CV opgebouwd in hun carriere, wat niet voor iedere Russische voetballer is weggelegd, laat staan het winnen van de UEFA Cup. Slutsky heeft namelijk bewezen dat je wel degelijk Engels kan leren binnen een paar weken tijd als je de motivatie daarvoor hebt en hij zal de Berezutskiys echt wel wegwijs gaan maken in Arnhem hoor.
 
Twenteov
 
5
12 december 2018 om 14:40
Nogmaals; het gaat mij erom dat hier wordt geopperd dat dit goed is voor de opbouw van Vitesse. Niet eens zozeer om de beheersing vh Engels, want dat is niet de hoofdzaak wat ik aan wil halen. Gaat mij erom dat dit weinig met de opbouw van een club te maken heeft, maar meer met een vriendendienst. Of ga je mij vertellen dat die tweeling er voor de lange termijn zit met de bedoeling om Vitesse naar een hoger plan te tillen?
 
Koni078
 
9
12 december 2018 om 14:54
Dat hangt natuurlijk van de prestaties van Slutsky af. Hij doet het niet slecht met deze groep en heb de indruk dat het erg rustig is binnen Vitesse. Dus zie ik niet in waarom de Berezutskiys dan niet de voordeel van de twijfel mogen krijgen, als Slutsky denkt dat die twee waardevol voor hem kunnen zijn.
 
Juga
 
5
12 december 2018 om 18:00
Slutsky heeft toch wel rust gebracht in Arnhem. Dat is ongeveer voor het eerst sinds Koeman. Ik was ook beetje fan van Vitesse totdat het onder Sturing een anonieme club werd waarna echt vele sportieve dwalingen zijn gemaakt.Slutsky is iemand die wel van projecten houdt en niet snel opgeeft. Verder heeft hij bakken ervaring en is zeer hoog aangeschreven. Als er iemand is die van de huurlingen een team kan smeden is hij het. Nu neemt hij 2 topsporters in dienst. Die hebben heel wat te leren maar kunnen ook heel veel betekenen. Iemand in de leer gaat niet zomaar na een paar maanden weg. Ze hebben allemaal stabiliteit nodig, van Vitesse via de spelersgroep tot aan de gebroeders Berezutsky. Slutsky heeft bewezen dit te kunnen en geeft aan dit te willen. Dat noem ik inderdaad iets opbouwen. En bij samenwerking met een club als Chelsea heb je heel veel aan iemand als Slutsky.
 
LW88
 
15
12 december 2018 om 12:46
Ohhhh dat gaat helemaal goed komen. Twee weken lang Engels geleerd. Das kat in het bakkie, die spreken het vloeiend. Denk dat de Russische tolk overuren gaat draaien in Arnhem. Overigens niets ten nadele van de voetbalkwaliteiten van deze twee beren. Die waren altijd best goed bij Cska.
 
Koni078
 
43
12 december 2018 om 12:57
Slutsky spreekt de Engelse taal ook vloeiend en heeft daar ook gewoon cursussen voor gevolgd. Ze zijn in ieder geval gemotiveerd om de Engelse taal onder de knie te krijgen.
 
TheRoscoe
 
17
12 december 2018 om 13:03
We hebben Denen die vloeiend Nederlands kunnen in twee uur bij wijze van spreken.Sommigen hebben niet veel tijd nodig en er zit veel tijd in een instampcursus van twee weken.
 
Sanderr
 
3
12 december 2018 om 13:46
Ja oke maar Deens is ook de taal die het meest verwant is aan Nederlands van alle talen ter wereld, Russisch daarentegen gebruikt niet eens het Latijnse maar het Cyrillisch alfabet. Het lijkt me voor een Rus dus wel veel moeilijker om Nederlands te leren dan voor een Deen.
 
TheRoscoe
 
4
12 december 2018 om 14:29
Ja, maar de Berezutsky's leerden dan ook Engels. Ook geen moeilijke taal in het algemeen. Het punt is, twee weken is niet onmogelijk als je je ervoor inzet.
 
Metternich
 
11
12 december 2018 om 14:39
Natuurlijk is dat moeilijker. Maar als ervaringsdeskundige kan ik je zeggen dat het Cyrillisch alfabet by far het makkelijkste is als je Russisch wilt gaan leren. Heb je echt wel in een paar uur begrepen. Andersom is het nog makkelijker, want de meeste (jonge) Russen komen al wel in aanraking met het Latijnse alfabet. De grammatica is verreweg het lastigst voor mij, dus met een dikke aanname denk ik dat andersom ook.
 
Xyzz
 
5
12 december 2018 om 12:48
Twee weekjes Engelse les. Nou dat zal wel goed komen dan.
 
tommy1981
 
9
12 december 2018 om 13:15
Net als Koeman die een paar weken in een klooster heeft gezeten om engels te leren ,later gaf hij aan daar enorm veel aan gehad te hebben, dus dit is een mooi begin voor de broers.
 
wandering
 
4
12 december 2018 om 13:20
Of v Gaal die bij de nonnen Spaanse, Engelse en Duitse les heeft genomen en dan belachelijk wordt gemaakt, het is altijd mooi om lessen te volgen, maar had het logischer gevonden als ze Nederlandse les hadden genomen
 
Koni078
 
6
12 december 2018 om 13:58
Denk niet dat die twee daar veel aan zouden hebben, omdat ik denk dat ze voorlopig met Slutsky mee blijven draaien, of hij zijn contract bij Vitesse uitdient of niet. Dan kan je beter Engels leren, wat over de gehele wereld gesproken wordt.
 
wandering
 
1
12 december 2018 om 14:04
In die redenatie hoeft een voetballer/trainer/ alleen maar Engels te leren want je weet nooit of hij zijn contract uitdient.
 
Koni078
 
28
12 december 2018 om 12:50
Prachtige stap voor de Berezutskiys en mooi om ze weer terug te zien. Hopelijk kunnen ze hun ervaring meegeven aan de Vitesse-defensie.Goed ook voor het Russische voetbal dat de tweeling betrokken blijven.
 
Vegitosan
 
7
12 december 2018 om 13:00
Heb deze spelers nooit bijzonder (goed) gevonden. Een van hun (weet nooit wie wie is) was in zn topjaren degelijk , maar niet meer dan dat. Een hogere stap dan een Shalke , Villareal , Everton etc had ie nooit aangekund. En qua ervaring valt het ook wel mee , ja veel wedstrijden gespeeld , aardig wat interlands , en wat wedstrijdjes in de CL (waar Cska sporadisch weet te imponeren , mede door de verdediging) , maar dat allemaal bij 1 club. Denk dat ze niet heel veel zullen kunnen toevoegen qua kwaliteit , denk dat ze vooral een stukje mentaliteit kunnen meebrengen.
 
Koni078
 
16
12 december 2018 om 13:06
Ik denk dat je doelt op Vasiliy(degene die een gebroken neus overgehouden heeft aan zijn carriere en rugnummer 24 droeg), maar je moet niet vergeten dat zij ook de UEFA Cup hebben gewonnen en zij CSKA trouw bleven op het moment dat er financieel minder mogelijk was dan in de UEFA Cup periode en de competitie vandaag de dag nog altijd met die 6-5 regel te maken heeft. Ben het met je eens dat het op CL-niveau minder werd met hun, maar in eigen land hebben ze het altijd prima gedaan.
 
Vegitosan
 
4
12 december 2018 om 13:31
Koni , Ja maar de Russiche competitie is nou niet echt een niveau waar je over op kan scheppen met je ervaring. Daart is het vooral fysiek , en in Nederland is het vooral technisch. Het valt alleen maar te prijzen dat ze Cska loyal zijn gebleven in moeilijke tijden , dat geeft des te meer hun mentaliteit weer , zoals ik al zei denk ik dat ze vooral op het mentale vlak van toegevoegde waarde zullen/kunnen zijn , die Oosterse strijders mentaliteit.
 
Koni078
 
5
12 december 2018 om 14:04
Is het niet zo dat het technische Nederland een te kort heeft aan fysiek? Dan zou je juist van ze kunnen leren, ook al speelden ze "slechts" in de Russische competitie.Je hebt gelijk dat ze qua mentaliteit veel kunnen bijbrengen, maar onderschat hun ervaring op voetbalgebied zeker niet. Zoals ik al eerder zei, hebben we vandaag de dag nog steeds met de 6-5 regel te maken en zij waren op dat moment het beste wat we hadden en het is nu nog aan Igor Akinfeev te danken dat we met een vernieuwd centrum derde staan in de competitie, want het gat wat ze samen met Sergei Ignashevich hebben achtergelaten is ongelooflijk groot, hoe zeer we als supporters blij zijn met de komst van Rodrigo Becao en Hordur Magnusson.
 
wyzijnkampioen
 
28
12 december 2018 om 12:53
Wauw dus Kruijswijk, Vd.Werff en Buttner moeten nu nog bijles gaan krijgen van de Berezutskys?De broers zullen waarschijnlijk tot de conclusie komen dat ze er toch niks van kunnen.
 
Bobiku29
 
11
12 december 2018 om 13:00
Als de verdedigers van Vitesse zo snel leren als zij met hun Engels, komt dat helemaal goed
 
-NEC-
 
1
12 december 2018 om 13:50
Als ze zo snel leerde hadden die drie jongens ook niet bij Vitesse gespeeld...
 
Bobiku29
 
12
12 december 2018 om 14:12
Je gaat wel erg serieus in op een bericht met een ongeschreven knippog, haha
 
NUFC_U2
 
3
12 december 2018 om 15:06
Leuk voor die jongens dat ze bij onze mooie club aan hun trainerscarriere mogen werken. Ik had liever wat versterkingen voor op het veld gezien. Maar anyway ze kunnen met onze matige verdedigers hun hart ophalen. Maar ik betwijfel of een Vd Werff, Doekhi, Thelander, Kruiswijk wat kunnen leren...
 
jbjmb
 
0
12 december 2018 om 15:52
ik zie er als vitessefan niet echt het nut van in deze 2 heren te laten komen. het klinkt meer als een vriendendienst van Slutsky dan dat de Vitesseverdedeging er veel baat bij gaat hebben. Maar ik hoop dat ik het mis heb. Beter idd een versterking halen voor op het veld (en met name de verdedeging)
 
MartijnRegelink
 
0
13 december 2018 om 03:16
Mooi, want verdedigend schort er nog wel het een en ander aan, ken deze 2 heren niet heel goed, maar hebben volgens mij nationaal en met interlands een aardige carrière opgebouwd. Toch denk ik dat het grootste probleem bij Vitesse het gebrek aan een aanvoerder is. Iemand die de ploeg bij de hand pakt. Het dat de beoogde aanvoerder ( vdwerff) begin van het seizoen niet eens basis stond, spreekt boekdelen. Ook mis je een creatieveling als Mount. Niet dat Odegaard niks met een bal kan, maar dat komt er allemaal nog niet lekker uit. Staat vgm ook niet op z'n favoriete positie.