Twijfelende Huntelaar heeft mogelijkheid om bij Schalke 04 te blijven
Vrijdag, 21 mei 2021 om 17:59

Het is nog maar de vraag waar de toekomst van Klaas-Jan Huntelaar ligt. De spits, die in januari de overstap maakte van Ajax naar Schalke 04, heeft de gelegenheid om onder bepaalde voorwaarden in Gelsenkirchen te blijven. Het contract van Huntelaar loopt op 30 juni af en de aanvaller heeft nog geen besluit genomen over het verdere verloop van zijn carrière. De kans bestaat dat hij besluit een punt achter zijn voetballoopbaan te zetten. Bij Schalke hopen ze de Nederlander langer te kunnen binden.

Schalke liet al eerder doorschemeren graag met Huntelaar door te willen. De club denkt volgens BILD aan een prestatiebonus, waarbij Huntelaar bonussen tegemoet kan zien zodra hij in actie komt. "De kwaliteiten van Huntelaar op trainingen, dat is pure visuele instructie voor elke jonge spits", vertelt sportief directeur Peter Knäbel. Naast Huntelaar is Schalke ook nog in gesprek met Sead Kolasinac en Michael Langer over een eventueel langer verblijf. Knäbel en trainer Dimitrios Grammozis zijn in gesprek met het trio, die allen onder voorwaarden kunnen blijven.

"Een belangrijk uitgangspunt voor mij is hoe de selectie er komend seizoen uit komt te zien", aldus Huntelaar. "Ik leg mezelf geen druk op en neem de tijd die ik nodig denk te hebben." Door de degradatie naar de 2. Bundesliga zal Schalke flink moeten snijden in de selectie. Zo wordt er afscheid genomen van de grootverdieners en zullen meer jeugdspelers de kans krijgen. Minstens tien spelers hebben te horen gekregen de club te moeten verlaten. Zes aflopende contracten worden niet verlengd, terwijl ook van vier huurspelers afscheid wordt genomen.

De rentree van Huntelaar is voor de spits niet geworden wat hij zich er vermoedelijk van voorgesteld had. De spits lag tot halverwege maart uit de roulatie met een kuitblessure, scoorde nog wel twee keer, maar kon degradatie uit de Bundesliga niet voorkomen. "Zelfs als hij volgend seizoen niet elke wedstrijd negentig minuten zou kunnen spelen, zou de Nederlander een absolute aanwinst zijn voor de ploeg. Zeker nu Schalke moet vertrouwen op de vele talenten", zo klinkt het in de Duitse media. "Maar dan moet Schalke niet alleen inzetten op de komst van hebzuchtige en onervaren spelers."

Huntelaar komt zaterdagmiddag niet in actie tijdens de laatste speeldag van de Bundesliga. Schalke gaat op bezoek bij 1. FC Köln, dat momenteel eveneens op een degradatieplek staat en gebaat is bij een goed resultaat. "Tegen Frankfurt merkte ik in de eerste helft dat er iets mis was. Toen het er na de rust niet beter op werd, ben ik eruit gegaan", vertelt Huntelaar. De spits nam tegen Eintracht (4-3 winst) een doelpunt en een assist voor zijn rekening en liet zich tien minuten na rust wisselen.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
8
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Lerfr12
 
5
21 mei 2021 om 18:02
Jammer maar begrijpelijk. Naar de Graafschap gaan zou heel dik zijn maarja, wilt Schalke helpen. Dan mogen ze wel 11 nieuwe spelers halen.
 
SocioFan1
 
7
21 mei 2021 om 18:05
Nou moet je juist blijven. Ga de uitdaging aan om met Schalke na 1 jaar weer in de Bundesliga terug te brengen. Tuurlijk hebben ze wat nodig, bepaalde flankspelers om KjH te bedienen maar ik zou zeggen ga lekker de challenge aan. En uiteraard indien hij zich nog mentaal en fysiek prima in orde voelt.
 
Rick1o1
 
1
21 mei 2021 om 20:43
Ik zou het wel mooi vinden. En misschien zit het mee en sluit je je carriere af als kampioen van de 2de bundesliga. Misschien niet de meest aansprekende prijs maar het zou wel mooi zijn
 
AjaxNL!
 
2
21 mei 2021 om 18:12
In Doetinchem was hij nu een held geweest. Met hem zouden ze ongetwijfeld gescoord hebben tegen Helmond Sport.
 
Zytto34
 
16
21 mei 2021 om 18:49
Dan had hij het seizoen gewoon afgemaakt bij Ajax.
 
Raypas
 
0
21 mei 2021 om 18:12
Moet Huntelaar niet doen. Er valt geen enkele eer in de puinhopen bij Schalke te behalen.
 
FCT 4 ever
 
2
21 mei 2021 om 18:42
Mits aanvoer natuurlijk is Terodde - Huntelaar wel een aardig aanvalsduo voor de 2e Bundesliga, met gevoel voor understatement. Maar eens, voor Huntelaar valt hier geen eer meer te behalen.
 
Webo
 
0
21 mei 2021 om 19:13
Ligt eraan wat er volgend seizoen voor team staat. Van het oude (huidige) Schalke is dan niets meer over (incl. bestuur). Wat heel belangrijk is in mijn ogen, is dat er een paar goede buitenspelers gehaald worden, maar als ik dan weer lees dat Grammozis een 5-3-2 systeem prefereert wordt het me alweer niet goed. Huntelaar heeft het nog best aardig gedaan in de wedstrijden die hij kon spelen, maar van mij hoeft hij niet te blijven. Ik hoop dat ze naast Terodde ook nog Dursun van Darmstadt kunnen halen.
 
FCT 4 ever
 
0
21 mei 2021 om 19:27
Grammozis heeft me allerminst overtuigd moet ik eerlijk zeggen. Ja, er was weinig eer aan te behalen maar wekelijks tovert hij een andere opstelling uit de hoge hoed. Ik had gehoopt dat hij met volgend seizoen in het vooruitzicht met een relatief vaste kern zou spelen die er volgend seizoen ook zou zijn, maar helaas.
 
Apocalyps
 
2
21 mei 2021 om 20:13
Er zijn binnen Ajax zijn er nog 1-2 personen (laten we zeggen dat zij in de staf zitten) die een eventuele overstap naar Schalke04, ondanks de puinhoop, zien zitten. Sommige personen zijn opzoek naar avontuur en niet per se eer. Datzelfde geldt voor Klaas. Die deed het niet zozeer voor de eer, maar vanwege de 'historie' of band die hij met Schalke heeft. De club is altijd goed voor hem geweest.
 
PrinceMorientes
 
2
21 mei 2021 om 18:45
Gewoon stoppen. Raakt al jaren geen pepernoot meer en kan niet meer lopen.
 
rgeertsma25
 
27
21 mei 2021 om 18:56
Al jaren geen pepernoot? Haha. Is niet normaal belangrijk geweest de afgelopen jaren bij Ajax.
 
Medellin
 
0
21 mei 2021 om 19:07
Vraag mij af wat hij zou doen als hij stopt bij Schalke. Ik denk dat ze namelijk wel de deur hebben opengezet voor een verdere rol binnen de club, bij de technische staf of whatever. Hij lijkt mij heel laid back te zijn, gewoon relaxed van het leven genieten en wat voetballen.
 
 
0
21 mei 2021 om 19:17
Vele mensen geven aan dat hij Schalke wilde helpen, echter is dit nooit door Huntelaar zelf gezegd. De voornaamste reden dat Huntelaar naar Schalke is gegaan is omdat hij net als ajax het als zijn club zag en mooie herinneringen aan heeft.
 
EdenHazard
 
0
22 mei 2021 om 00:11
Als Huntelaar vaak in de 16 kan komen dan is hij gevaarlijk. Hij hoort dus altijd te spelen bij 1 van de beste clubs van de competitie, in de 2. Bundesliga dus. Pastte totaal niet in dit slechte Schalke maar als Schalke 1 van de beste teams is kan Huntelaar gewoon kamperen in de 16.