Tyrell Malacia spreekt openlijk dankwoord uit aan Dick Advocaat
Donderdag, 3 juni 2021 om 15:29

Tyrell Malacia heeft openlijk zijn dankwoord uitgesproken richting Dick Advocaat. De linkervleugelverdediger van Feyenoord bloeide onder de inmiddels vertrokken oefenmeester op en zegt Advocaat te gaan missen. Malacia kreeg van de 73-jarige trainer het vertrouwen op de linksbackpositie en betaalde dat terug met een sterk seizoen. Donderdagavond neemt de linksback het met Jong Oranje op tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland in de halve finale van het EK Onder-21.

Malacia zegt veel te danken te hebben aan Advocaat. "Ik kwam terug van Jong Oranje en Ridgeciano Haps was geblesseerd", begint de linkspoot in gesprek met Voetbal International. "Ik moest er staan. De trainer nam me apart. Dat had ik echt al een heel lange tijd niet gehad, een trainer die met me sprak. Daar kreeg ik echt vertrouwen van. Het was Groningen-uit. Hij stelde me op mijn gemak, ik moest me niet druk maken, vooral mijn ding doen. Vanaf dat moment ben ik alleen maar gaan groeien en groeien. Die band met Advocaat was heel goed."

De verdediger zegt zich dan ook niet te herkennen in het beeld dat heerst over Advocaat. "Over hem werd gezegd dat hij jonge spelers niet snel laat spelen", aldus Malacia. "Dus ik had er in het begin een hard hoofd in. Ik dacht: dan ga ik nog niet spelen. Maar alles veranderde." Malacia begon het seizoen als reservespeler, maar kon begin november op zijn eerste basisplaats rekenen en verdween vervolgens niet meer uit het elftal van Advocaat. Concurrent Haps werd door Advocaat daarna een aantal keren als linksbuiten geposteerd, maar keerde pas in de slotfase van het seizoen terug in de basis.

De kans is zeer groot dat het tweetal komend seizoen wederom de concurrentiestrijd aangaat op de linksbackpositie, als Arne Slot de honneurs waarneemt in Rotterdam-Zuid. "Natuurlijk had ik ook weleens een discussie met Advocaat", zegt Malacia. "Als hij dan wat zei en ik was het er niet mee eens, dan gaf ik wel eens een weerwoord. Dan hoorde ik van andere stafleden dat het normaal gesproken bij hem niet kan. Dat gaat niet door de beugel. Maar van mij kon hij dat wel accepteren. We konden ook altijd met hem lachen. Je mag best opschrijven dat ik hem dankbaar ben. Ik ga hem missen."

Meer nieuws
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
0
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
58
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Deenb
 
37
3 juni 2021 om 15:45
Mooie woorden! Een van de lichtpuntjes in de donkere periode van Zuid. Goede back en laat het nu maar zien op de jeugdtoernooien. Nog 1 - 2 jaartjes eredivisie en wie weet ligt er een hele mooie stap klaar, komt op mij over als een vrolijke, sympathieke en hardwerkende jongen! Nogmaals mooie woorden en succes kerel!
 
PeerBerwers
 
2
3 juni 2021 om 15:48
Het zou mooi zijn als Feyenoord Kokcu en Senesi voor een mooi bedrag weet te verkopen, zodat ze dan weer kunnen investeren in een nieuwe SP, CV en CM
 
Deenb
 
3
3 juni 2021 om 15:57
Inderdaad! Als ze een transfersom van 40 miljoen op kunnen halen. Senesi 20, Kocku 15 miljoen overig 5 miljoen. Kan je gaan bouwen, het is wel cruciaal dat je investeert voor lange termijn. Ik geloof wel in Bozenik, CM + CV is echt nodig. Verder is een rechtsback ook van belang, als Geertruida opschuift. Ik heb niet direct suggesties. Idrissi huren voor een jaartje lijkt me in ieder geval ene prima plan.
 
PeerBerwers
 
5
3 juni 2021 om 16:28
Als ik daar TD was zou ik als eerste gaan voor Svensson en Itakura. Verder zie ik vooral Strand-Larssen en Harroui, maar ook Tresor, Pavlidis, Tekie en Touba als degelijke talentvolle opties voor de breedte. Misschien zijn er buiten Nederland wel wat betere spelers te vinden, maar ik kan zo snel niet iemand bedenken. Ze zouden ook nog kunnen proberen Labyad van Ajax voor +- 3 miljoen over te nemen, die was hij Utrecht verschrikkelijk goed en haalt eigenlijk altijd een prima rendement, maar dat is misschien wel erg ver gezocht. Heb jij zelf nog een paar opties voor ogen?
 
Bobiku29
 
14
3 juni 2021 om 15:55
Toch vind ik het heel dubbel dat hij zo onbetwist was. Enerzijds is het mooi dat hij vlieguren heeft gemaakt, anderzijds was Haps samen met Berghuis, Senesi en Bijlow in het begin van het seizoen echt het fundament van Feyenoord. Haps speelde als linksback echt enorm goed. Ik had liever gezien dat Haps nog even de voorkeur had gekregen, zodat hij in de zomer een mooie transfer zou kunnen maken voor een mooi bedrag. Dan had Malacia het zo over kunnen nemen en had je meer verdiend aan Haps
 
MGMV
 
3
3 juni 2021 om 17:28
Mwa, Haps op linksbuiten ging op een gegeven moment ook echt enorm tegenstaan. Voor hemzelf en voor Feyenoord want z'n prestaties werden steeds slechter. Niet gek natuurlijk, want het is z'n echte plek niet. En persoonlijk zie ik liever een jaar ontwikkeling tegenover een jaar verplichte speeltijd.
 
Bobiku29
 
4
3 juni 2021 om 18:25
Zeker, Haps op linksbuiten vond ik helemaal niks. Ik had hem vanuit financieel oogpunt echter liever een jaar op linksback gezien. Maar goed, wie weet is dit voor de ontwikkeling van Malacia dusdanig belangrijk dat dat voor de club ook beter is. Ik hoop het. Vind Malacia wel echt een topper. Bescheiden, intelligent en een ijzeren wil en mentaliteit. Echt een gozer waar niemand een hekel aan kan hebben
 
melvin7
 
8
3 juni 2021 om 15:45
Toch een Feyenoorder die blij is met Dick Advocaat, nee zonder gekheid Malacia blijft grillig maar heeft het dit seizoen prima gedaan. Heeft een enorme drive en kan zich goed vastbijten in een rechtsbuiten ( zie je vooral in de topwedstrijden ). Hij moet wel echt werken aan zijn voorzet.
 
PeerBerwers
 
10
3 juni 2021 om 15:47
Als ik TD van Feyenoord was dan zou ik proberen Haps te verkopen. Zijn waarde is nu 4,5 miljoen, dus als je hem voor ongeveer 6 kan verkopen, dan zouden ze dat geld kunnen gebruiken om ergens anders in de selectie te investeren. Eventueel kunnen ze er zelfs een iets mindere linksback als Oosterwolde of Gudmundsson voor terugkopen en de rest voor een nieuwe CV als Touba , Doekhi of Itakura gebruiken.
 
FcGrun050
 
12
3 juni 2021 om 15:48
Wel een hele vriendelijke jongen. Had een interview van hem gezien met RTV Rijnmond over Jong Oranje en Harroui, en toen kwam hij over als een verstandige en rustige knul. Dat Dickie hem mocht was ook een keer te horen toen hij die post-match interview deed met Helene, dus dat hij enorm van Malacia kon genieten. Mooie woorden van Malacia over Dickie. Als hij zijn deficiencies uit zijn spel haalt, dan is het een prima backie.
 
PeerBerwers
 
7
3 juni 2021 om 15:51
Hele toffe speler. Ben zelf Ajacied, maar heb deze jongen ooit in het Excelsior stadion met Feyenoord O21 tegen Shakhtar O21 zien spelen en toen leek hij me ook al een hele verstandige speler. Volgens mij was hij toen zelfs aanvoerder.
 
AubaArsenal
 
6
3 juni 2021 om 15:49
Feyenoord heeft een beetje de pech dat na Senesi en Berghuis de beste spelers beiden linksback zijn.
 
12_ineendozijn
 
3
3 juni 2021 om 16:19
Bijlow vind ik toch ook nog wel beter dan beide linksachters
 
Sulejmanii
 
10
3 juni 2021 om 15:51
Prachtige woorden van Malacia, en oprechte dankbaarheid. Tevens ook knap hoe die zich terug heeft gevochten als belangrijke kracht, want het verlies van zijn opa viel hem zwaar en had hij het moeilijk mee. Helaas weet ik daar alles van. Mooi voor Advocaat ook, want ondanks het de laatste tijd wat minder ging. Heeft hij zeker wat teweeggebracht in Rotterdam na de periode Stam.
 
Luzacovic
 
3
3 juni 2021 om 16:45
Sterkte kerel
 
Sulejmanii
 
3
3 juni 2021 om 18:25
Luzacovic, thanks man! Attent van je, Corona is echt een vreselijk iets.....
 
Aad Resultaat
 
6
3 juni 2021 om 17:45
Als voetballer moet ik nog zien hoever Malacia het gaat schoppen maar zijn houding en uitstraling zijn een verademing in het hedendaagse voetbal. Denk ook wel dat het echt van waarde kan zijn om vroeg in je carriere te werken met een zeer ervaren coach als Advocaat. Ik vind het ook leuk voor hem dat hij nu bij Jong Oranje de kans krijgt. Je ziet toch dat voor spelers van Feyenoord en ook andere eredivisieclubs (naast Ajax, PSV en wellicht AZ) de vertegenwoordigende en nationale elftalen kunnen fungeren als hét podium om een transfer naar een mooie buitenlandse club te realiseren.
 
Apocalyps
 
1
3 juni 2021 om 17:50
Iedereen schijnt hem wel een rustige, verstandige, sympathieke jongen te vinden etc, maar ik vraag me af wat men op voetballend gebied nou van hem vindt. Even de sympathie die je voor hem hebt achterwege gelaten; zien jullie (uiteindelijk) een zeer betrouwbare linkervleugelverdediger in hem ?
 
Rivaldoo
 
2
3 juni 2021 om 18:13
Persoonlijk vind ik hem op dit moment nog wat grillig, hij heeft zich onder Advocaat wel ontwikkeld. Maar goed hij is nog jong zit bij Feyenoord nu goed op zijn plek maar ik kan niet zeggen dat ik hem op dit moment al een zeer betrouwbare linksback vind ook qua voorzetten kan het nog stukken beter.