UEFA zwaait scheidsrechtersbaas Collina uit en stelt landgenoot aan
Woensdag, 1 augustus 2018 om 18:35

Pierluigi Collina houdt het voor gezien als scheidsrechtersbaas bij de UEFA. De voormalig topscheidsrechter was acht jaar lang werkzaam bij de Europese voetbalbond en heeft zijn contract ingeleverd. Als motivatie voert de Italiaan 'persoonlijke redenen' aan. De UEFA heeft bekendgemaakt dat Collina wordt opgevolgd door zijn landgenoot Roberto Rosetti.

Collina maakte woensdag in Nyon bekend dat hij stopt als Chief Refereeing Officer. De 58-jarige Italiaan stond sinds 2010 aan het roer bij de UEFA, vijf jaar nadat hij stopte als scheidsrechter. De Europese voetbalbond laat op de website weten Collina dankbaar te zijn voor de manier waarop hij heeft gewerkt en er onder hem 'grote vooruitgang' is geboekt.

"Pierluigi heeft zijn rol bij de UEFA op dezelfde manier ingevuld zoals hij zijn wedstrijden heeft gefloten, met zijn visie en flair", laat voorzitter Aleksander Ceferin weten op de website van de UEFA. "Ik wil hem bedanken voor zijn toewijding gedurende de afgelopen jaren en voor datgene wat hij aan het Europese voetbal heeft toegevoegd als Chief Refereeing Officer."

"Het was een groot voorrecht om de afgelopen acht jaar als UEFA's Chief Refereeing Officer te werken. Ik ben enorm trots op de resultaten die we hebben geboekt", reageert Collina, die wordt opgevolgd door de vijftigjarige Rosetti. Laatstgenoemde stopte in 2010 als scheidsrechter. Hij was verantwoordelijk voor het invoeren van de VAR op het WK in Rusland.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
   
23:48
23:48
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
2
   
23:36
23:36
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
1
   
22:55
22:55
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
61
   
22:53
22:53
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
ImparatorFT
 
7
1 augustus 2018 om 19:11
Wat een gezag straalde deze man altijd uit. Was de spelers altijd de baas en veel spelers waren dan ook bang voor hem. Op Youtube een aantal compilaties te vinden van hem. Zeker een aanrader voor de jongere lezers.
 
FraXz
 
1
1 augustus 2018 om 19:43
Inderdaad. Fantastische en charismatische man is het en een legendarische scheidsrechter. Waren ze allemaal maar zoals hem.