Unai Emery wijst aanbieding van Bayern München om twee redenen af
Zondag, 5 mei 2024 om 17:00

Unai Emery was serieus in beeld om de nieuwe trainer van Bayern München te worden, zo weet The Athletic zondag te melden. De Spaanse trainer van Aston Villa heeft echter bedankt voor de job.

Bayern München leek vorige week beet te hebben. De club was heel dicht bij het aanstellen van Ralf Rangnick, maar de Duitser besloot uiteindelijk trouw te blijven aan de Oostenrijkse bond.

Ook Julian Nagelsmann was in beeld bij der Rekordmeister. De bondscoach van Duitsland werd vorig seizoen nog ontslagen door Bayern en zag een terugkeer niet zitten.

Daarnaast werd Erik ten Hag in de Duitse media genoemd als mogelijke opvolger van de vertrekkende Thomas Tuchel. Toen bleek dat Ten Hag bij Manchester blijft na dit seizoen, kon Bayern ook deze naam van het lijstje schrappen.

Er werd in een eerder stadium ook serieus nagedacht over de komst van Zinedine Zidane. De Fransman is echter de Engelse taal niet machtig en zal dus niet naar Zuid-Duitsland komen.

Daarom schakelde Bayern door naar Emery. De succesmanager van Aston Villa werd gepolst, maar hij heeft zijn twijfels bij de club. De 52-jarige manager werd onder meer afgeschrikt door de manier waarop sommige Bayern-grootheden 'hun mening en klachten in het openbaar uiten'.

Bovendien zou Emery niet dezelfde bevoegdheden krijgen die hij heeft bij Aston Villa. In Birmingham mag Emery veel zelf bepalen, waar dat bij Bayern minder gebruikelijk is.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
21:30
21:30
Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
3
   
21:04
21:04
Bayern-directeur verwijst hardnekkig trainersgerucht resoluut naar de kliko
9
   
20:20
20:20
Dorstige Dortmund-fans vallen met hun neus in de boter na briefje van Marco Reus
5
   
20:07
20:07
Besiktas kent ondanks late goal slechte generale voor finale tegen Trabzonspor
7
   
19:48
19:48
Atalanta heeft Champions League-ticket 4 dagen voor Europa League-finale binnen
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Emiliogaviria
 
4
5 mei 2024 om 17:09
Dit is niet zo Dfijn voir mijn cluppie. Ik bedoel we zijn een van de beste clubs ter wereld, en iedereen bedankt. Ik hoop eigenlijk dat we gewoon iemand van het tweede doorschuiven als interim coach. En vervolgens Klopp binnenharken.
 
DerKaiser123
 
19
5 mei 2024 om 17:13
Ja omdat elke trainer na max 2 jaar het veld moet ruimen.
 
John Terry
 
6
5 mei 2024 om 17:24
Waarom wordt Hansi Flick niet benoemd? Vond het spectaculair om naar zijn Bayern te kijken.
 
Heinazijn
 
11
5 mei 2024 om 17:39
Beste emilliogaviria, Ik snap dat het vervelend is dat elke trainer Bayern Munchen afwijst, maar heel gek vind ik het niet. Als je ziet hoe het bestuur is omgegaan met Thomas Tuchel en Nagelmans is het natuurlijk niet gek dat de toekomstige trainer dit ook meeweegt. Daarnaast is het ook zo dat de selectie van Bayern Munchen totaal uit balans is en dat het bestuur totaal geen verantwoordelijkheid hier voor neemt en alleen maar naar de trainer (thomas Tuchel) wijst. Bijvoorbeeld Hoennes die Thomas Tuchel de schuld geeft dat slechte spelers niet onder hem beter worden. Verder denk ik dat de meeste trainers ook wel inzien dat ze het niet beter gaan doen dan Thomas Tuchel bij Bayern Munchen. Dat je met de huidige selectie het nog voor elkaar weet te boksen om een halve finale Champions League te behalen (en misschien zelfs wel een finale!) is gewoon razend knap. Ik denk ook niet dat er een trainer zal zijn de het beter zal doen bij Bayern Munchen dan Thomas Tuchel. Verder en dat is mijn laaste reden is er ook veel onzekerheid bij Bayern Munchen over de spelers. Welke spelers blijven en welke gaan weg? Ik heb al diverse verhalen gehoord over vetrek van de spelers Kimmich, Davies ,musiala en Sane. Dat is ook niet fijn als trainer als je niet weet wat er met deze spelers gaat gebeuren. Zelf denk ik dat deze spelers wachten op de toekomstige club van hun huidige trainer Thomas Tuchel. Het zal me niks verbazen als Thomas Tuchel deze spelers gewoon meeneemt naar zijn volgende club.
 
IJsberg
 
5
5 mei 2024 om 18:00
Nou ben ik het met je eens over Nagelsmann die te weinig tijd heeft gekregen, maar Tuchel heeft mijns inziens juist teveel tijd gekregen. Maakt hele vreemde keuzes, ligt niet goed in de spelersgroep (vooral bij de leiders) en zet Kimmich op de plek waar die minder is en zelf niet graag speelt. De reden dat Kimmich graag vertrekt is inderdaad omdat ie graag speelt onder een trainer die hem wel op z`n kwaliteiten beoordeeld en waardeert.Geen enkele speler zal ook met Tuchel meegaan. Zo goed ligt ie namelijk niet in de spelersgroep. Geen idee hoe je daar bij komt?Edit: ik moest ook nog even over je Champions League verhaal ingaan want Bayern heeft gewoon dit jaar een top3 selectie voor de CL en ze waren gewoon een van de favorieten. Tegen Real eruit gaan is echter geen schande.
 
Lierse1997
 
5
5 mei 2024 om 17:44
Het pijnlijkste is dan ook nog dat het niet allemaal afwijzingen van toppers zijn. Maar ook C-garnituur als Ragnick zegt er gewoon nee tegen blijkbaar.
 
Vedatovic
 
4
5 mei 2024 om 17:14
Emery is toch géén coach voor Bayern? Waarom halen ze Joachim Löw niet?
 
YoeriCFC
 
11
5 mei 2024 om 17:16
Het moet heerlijk zijn voor Emery om met zoveel vrijheid bij een club met de mogelijkheden van Villa te werken. Daar zullen weinig clubs aan kunnen tippen!
 
OREELY
 
0
5 mei 2024 om 17:26
zullen ze dan uiteindelijk uitkomen bij een klinnsmann oid.. wel pijnlijk voor zo'n grote club, al die afwijzingen.
 
Oelie Wapper
 
3
5 mei 2024 om 17:38
Die heeft er al eens gezeten en dat was geen onverdeeld succes. En met conflict weg gegaan.
 
Smatske
 
13
5 mei 2024 om 17:27
Tjah ik snap Unai wel. "Guten abend" is nu eenmaal een niveautje hoger dan "Good ebening"!
 
Crooswijk11
 
7
5 mei 2024 om 17:46
Wijze man deze Unai Emery. Beseft heel goed dat ie als coach geniet van zijn vrijheid bij Aston Villa. Doet het nog goed ook naar zijn mogelijkheden. Plus is een coach in de PL. Daar doe je het voor als coach zijnde. Exclusief Real Madrid natuurlijk.Dat is gewoon de beste club ter wereld.
 
DerKaiser123
 
6
5 mei 2024 om 17:55
Klopt daarom gingen Ancelotti, Van Gaal en Guardiola ook allemaal naar Bayern. Dat het nu een puinhoop is in het bestuur is de enige reden dat een trainer er niet instapt. Je kan eigenlijk alleen maar verliezen in Munchen hedendaags.
 
BBayern1990
 
2
5 mei 2024 om 18:27
Ik verwacht nog enkele afzeggingen tot dat men bij Mourinho polst. Ik vind dat het arrogante bestuur en raad van toezicht met Dreesen en Hainer op kop op de rooster moeten worden gesteld. Er zijn te veel perslekken waardoor de reputatie van de coaches geschaad worden.
 
Oortap
 
0
5 mei 2024 om 18:47
Het zou me echt niks verbazen als ze ineens bij Peter Bosz uitkomen. Tuurlijk had hij aangegeven dat PSV in principe zijn laatste club zou zijn, maar een absolute topclub zal bij hem wel kriebelen denk ik. Daarnaast heeft hij fantastisch werk geleverd met PSV met aantrekkelijk voetbal, heeft ervaring in de Europese subtop en spreekt ook nog eens vloeiend Duits.
 
GLENNN
 
0
6 mei 2024 om 09:42
Tsja. Emery lijkt mij ook geen trainer voor Bayern. Die kan nu lekker zijn gang gaan bij Villa. Aardig gespendeerd afgelopen tijd. Resultaten zijn goed en er zijn eigenlijk vrij weinig verwachtingen. Dus als Villa top 6 eindigt, doet Emery het goed. Meer niet.