Unicum bij winnend PSV: 'Als professional is het voor mij de eerste keer'
Vrijdag, 18 februari 2022 om 06:46

PSV zette donderdagavond een eerste stap naar de achtste finales van de Conference League. De ploeg van Roger Schmidt had weinig te duchten van Maccabi Tel Aviv, maar won slechts met 1-0. Cody Gakpo zorgde in de elfde minuut voor het enige doelpunt in het Philips Stadion. Zonder de geschorste Olivier Boscagli, de geblesseerde André Ramalho en de niet fitte Armando Obispo, moest Schmidt centraal achterin improviseren. Zijn keuze viel op Philipp Max: de aanvallende linksback speelde er als jeugdspeler voor het laatst.

"In de Onder 19 heb ik er voor het laatst gespeeld, als professional is het voor mij de eerste keer. Ik heb geprobeerd mijn best te doen, dat doe ik trouwens op elke plek. Ik denk dat het best oké ging. We hebben de nul gehouden", vertelde Max na afloop in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De Duitser was blij dat hij weer aan het startsignaal mocht verschijnen. Max werd in november getroffen door het coronavirus en raakte zijn basisplaats kwijt aan Mauro Júnior. "Na mijn corona-infectie had ik best wel wat problemen, daarom was ik blij dat ik een volledige voorbereiding kon draaien op de tweede seizoenshelft. Nu ben ik fit en kan ik het de coach zo moeilijk mogelijk maken."

Max doet zijn best op de trainingen en in de minuten die hij krijgt. "Wat ik al zei: ik probeer het de coach écht lastig te maken. Dat is ook onderdeel van de teamspirit hè, we doen volop mee in de competitie, zitten in de halve finale van de beker en willen ver komen in de Conference League. Dan heb je écht iedereen nodig." Schmidt koos voor zijn landgenoot omdat hij niet te veel wilde veranderen. "De oplossing met Philipp betekende dat we verder niet te veel hoefden te wijzigen, alleen Joey Veerman in plaats van Ibrahim Sangaré op het middenveld", verduidelijkte de trainer van PSV. "Ik heb de keuze uitgelegd aan hem en hem wat tips gegeven, ik denk dat hij het heel goed heeft gedaan."

"We hebben in tactisch opzicht een goede wedstrijd gespeeld. Als een team als Maccabi alleen een keer op doel schiet uit een vrije trap, hebben we als team goed werk geleverd met maar één echte centrale verdediger beschikbaar." Schmidt vind het niet jammer dat er in januari geen vervanger is aangetrokken voor Ramalho. "Nee, dat was onze beslissing. Vier centrale verdedigers in de selectie is genoeg, maar soms zit er wel eens zo'n dag tussen. We hebben een oplossing gevonden, maar natuurlijk kunnen we niet altijd zo spelen. Zondag zijn Olivier en Ibrahim terug, dan hebben we weer meer opties. En hopelijk is Ramalho over drie à vier weken ook weer terug."

PSV eindigde voor de winterstop als derde in een Europa League-poule met AS Monaco, Real Sociedad en Sturm Graz en is daardoor veroordeeld tot de play-offs van de Conference League. De return op Israëlische bodem staat volgende week op het programma. De winnaar gaat naar de achtste finales, waar Feyenoord en AZ al zeker van zijn.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
De Toekomst
 
4
18 februari 2022 om 06:57
Ik heb veel PSV'ers in de winterstop al gehoord over het dunbezette centrum van de verdediging. En als je dan ziet dat ze, zonder jeugdspelers, slechts tot 3 opties kwamen zonder Ramalho dan is dat echt te dun om in 3 competities mee te doen in Coronatijd. Het is een positie waar schorsingen op de loer liggen ook. Je kon er dus op wachten dat er geïmproviseerd moest worden. Gelukkig is dat deze keer goed en uitgepakt. Hopelijk in de toekomst ook, maar PSV heeft wel een enorm risico genomen door niemand aan te trekken. Had dan op zijn minst ook iemand als Sandler gehuurd om tijdelijk iets achter de hand te hebben.
 
memphisdepay
 
5
18 februari 2022 om 08:15
Je had inderdaad misschien iemand moeten halen, maar het is natuurlijk wel zo dat je met een speler als Sandler bijvoorbeeld ook niks opschiet. PSV nam inderdaad een risico maar het zit momenteel ook niet echt mee, Obispo en Seelt de jeugdspeler die de laatste tijd bij de selectie zat raken geblesseerd.
 
cabinessence
 
13
18 februari 2022 om 08:17
"ik heb veel Psv`ers in de winterstop al gehoord over het dunbezette centrum van de verdediging" Valt wel mee. PSV heeft met Ramalho, Boscagli, Obispo en Teze vier cv`s, dat moet normaal gesproken genoeg zijn. Toevallig waren er gisteren twee geblesseerd, evenals Seelt van Jong PSV, en een geschorst, dat is gewoon overmacht.
 
50pMaroc
 
1
18 februari 2022 om 10:44
Als je even verder kijkt dan kan je zien dat het 1ste in principe 4 opties heeft: Ramalho, Boscagli, Obispo en Teze. Jong PSV heeft er dan nog eens 4: Seelt, van de Blaak, Comenencia en Vos. Dan heb je ook nog Mees Kreekels. Je mag sowieso maar 25 spelers op de A-lijst zetten en op de B-lijst mogen alleen eigen jeugdspelers staan. Laten van die 9 opties er gisteren dus 7 niet inzetbaar zijn door blessures en een enkele schorsing. Zelfs als je Sandler had aangetrokken had je die dus niet op de A-lijst kunnen zetten omdat je dan Ramalho van dezelfde lijst af moet halen. PSV zit gewoon heel erg in de hoek waar de klappen vallen. Dat is gewoon hele vette pech. Desondanks mooi dat ze in ieder geval weten te winnen van Maccabi.
 
FCkorsou
 
1
18 februari 2022 om 13:38
Naja de omstandigheden waren wel heel erg extreem. Je mist 3 spelers door schorsingen waaronder Boscagli en de talenten die evt doorgeschoven zouden kunnen worden zijn geblesseerd. Ik vind het ergens wel goed dat PSV in de winter juist het vertrouwen heeft uitgesproken naar de jeugd en de spelers die je hebt.
 
50pMaroc
 
0
18 februari 2022 om 14:56
Precies, PSV zit gewoon in the perfect Eunice... Jammer maar helaas. Als je dan vervolgens alsnog je Europese wedstrijd weet te winnen. Hoe verging het Vitesse die volgens mij helemaal niemand miste?!
 
vastrekuh22
 
0
18 februari 2022 om 07:00
Het is gisteren goed uitgepakt met Max op die positie komt nu ook omdat ze niet echt weerstand gekregen hebben. maar goed. Hopen dat ze straks minder blessures hebben en meer bezettingen hebben op elke positie
 
Noano
 
0
18 februari 2022 om 09:42
Vond dat MAX het best goed kon nog. je moet er toch maar staan ineens. gelukkig was de tegenstander van een niet al te hoog Niveau. dus kon MAX foutloos blijven.
 
MrRudi74
 
0
18 februari 2022 om 20:55
Max vulde het prima in. Ik geloof dat ik hem één keer wat te wild in heb zien komen waardoor hij volledig uit positie zou zijn geweest maar verder geen fouten gemaakt. Na rust op zijn eigen plekkie ook prima, hij begint duidelijk weer beter in vorm te komen.