Update: Brighton presenteert een van de duurste aankopen in clubgeschiedenis
Woensdag, 26 juni 2019 om 14:15

Brighton & Hove Albion is dicht bij de komst van Leandro Trossard. De Premier League-club heeft een akkoord bereikt met Racing Genk over de transfer van de buitenspeler, zo melden Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws. Volgens de laatstgenoemde krant bedraagt het prijskaartje van Trossard twintig miljoen euro, waarmee hij een van de duurste aankopen ooit zou worden van Brighton.

Dat de 24-jarige aanvaller onhoudbaar was voor Genk, was al langere tijd duidelijk. Afgelopen seizoen was Trossard goed voor 22 doelpunten en 11 assists in 47 officiële wedstrijden, waarmee hij een groot aandeel had in het veroveren van de landstitel en het overleven van de groepsfase in de Europa League. Het leidde tot vermeende belangstelling van VfL Wolfsburg en Arsenal, maar uiteindelijk lijkt Brighton aan het langste eind te trekken.

De nummer zeventien van het afgelopen Premier League-seizoen heeft nog geen persoonlijk akkoord bereikt met Trossard. Belgische media houden er desondanks rekening mee dat witte rook niet lang meer op zich zal laten wachten. Bij Brighton zou hij samenspelen met doelman Mathew Ryan, die Trossard nog kent van hun gezamenlijke periode bij Genk, terwijl ook Anthony Knockaert en José Izquierdo een verleden hebben in de Pro League.

Als de transfersom inderdaad twintig miljoen euro bedraagt, wordt Trossard de op een na duurste aankoop ooit van Brighton. In 2017 telde men een bedrag van minstens zeventien miljoen euro neer om Jürgen Locadia los te weken bij PSV. Een jaar later werd dat record overtroffen door de komst van Alireza Jahanbakhsh, voor wie naar verluidt 25 miljoen euro werd betaald aan AZ. Trossard heeft een contract tot medio 2021 bij Genk. Hoewel hij al mocht ruiken aan het nationale elftal, wacht hij nog altijd op zijn debuut voor België.

Update 26 juni 14.15 - Brighton presenteert een van de duurste aankopen in clubgeschiedenis
Leandro Trossard speelt vanaf komend seizoen voor Brighton & Hove Albion, zo communiceert de Engelse club via de officiële kanalen. Volgens berichten in Engelse en Belgische media maken the Seagulls een bedrag van twintig miljoen euro over naar Racing Genk voor de 24-jarige vleugelaanvaller, waarmee hij samen met Jürgen Locadia (17 miljoen) en Alireza Jahanbakhsh (25 miljoen) tot de duurste aankopen in de clubgeschiedenis behoort. Trossard zet aan de Engelse zuidkust zijn handtekening onder een vierjarig contract en is na Matt Clarke de tweede zomerse aanwinst van de Premier League-club.

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
0
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
2
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
24
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
FcGrun050
 
25
23 juni 2019 om 17:35
Jammer dat hij naar Brighton vertrekt, want hij stond ook in de belangstelling van Gladbach als vervanger voor Hazard en die gat had hij zeker kunnen invullen. Dit seizoen heeft hij laten zien dat hij aan een nieuwe stap toe is.
 
Fiodor
 
19
23 juni 2019 om 18:03
Wat een laag niveau voor zijn kwaliteiten. Ik had het niveau Sevilla, Valencia, Schalke, Leipzig, Arsenal verwacht inderdaad. Daar is hij ook helemaal klaar voor. Gelukkig is het wel EPL, ik zie hem wel voor meer dan het dubbele vertrekken volgend seizoen al.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
10
23 juni 2019 om 19:36
Arsenal is wel een hoger niveau dan de rest die je opnoemt
 
Arsenallz
 
7
23 juni 2019 om 19:46
Ondanks dat Arsenal niet echt goed meer is, hebben ze aangetoond toch inderdaad nog boven die clubs te staan. De wedstrijd tegen Valencia liet het ook weer zien. Met name Schalke04 en Leipzig zijn stukken minder.
 
Fionn
 
2
23 juni 2019 om 20:59
Had hem ook liever naar Gladbach zien gaan. Gelukkig heeft Brighton met Potter nu wel een coach die aanvallend denkt want anders zie je daar de ballen over je hoofd vliegen.
 
asr80
 
0
26 juni 2019 om 19:22
Hij past in mijn ogen beter in de BL. Hij zal redelijk aan spiermassa moeten bijkomen daar in de PL. Beetje fragiel..
 
NyaSheva
 
2
23 juni 2019 om 17:37
Wat een geluk dat Arsenal achter m aan zat; noot wat van deze vent gehoord en ik volg Arsenal toch echt op de voet. Dat gezegd hebbende zijn zn statistieken goed. Hoop dat ie t kan gaan maken in Engeland, al heb ik mn twijfels gezien de overgang vaak enorm is van BENELUX naar Engeland
 
Fiodor
 
8
23 juni 2019 om 18:03
Er waren toch erg veel nieuwsberichten uit Engeland en BE over Trossard en Arsenal
 
fchie
 
8
23 juni 2019 om 18:09
Als je alleen Arsenal volgt. Kan je natuurlijk ook niet weten wat voor voetballers ergens anders spelen en wat voor kwaliteit ze hebben.
 
Chefvoetbal
 
7
23 juni 2019 om 17:39
Alireza wordt een dure afschrijving, wel jammer voor die jongen. Trossard vind ik overigens een geweldige speler, ik denk dat hij een hoger niveau aankan dan Brighton. Dit soort type spelers passen naar mijn mening niet echt bij degradatiekandidaten in de premier league. Veel te fysiek en opportunistisch.
 
Giodinho7
 
1
23 juni 2019 om 18:39
Ja, maar toch...0 goals en 0 assists spreekt nou ook niet echt in zijn voordeel.
 
Tuskii
 
3
23 juni 2019 om 18:45
Eerst al eens beginnen bij brighton. Als je echt hogerop kan (wat ik ook wel denk) zal hij wel bovendrijven bij brighton.
 
Decades
 
0
23 juni 2019 om 18:46
Snap de keuze voor Brighton wel ergens. Je speelt in een fantastische competitie bij een ploeg waar je sowieso zeker bent van je plaats. Je kan ook naar hoger aangeschreven clubs gaan, maar als dat is om deeltijds de bank warm te houden is dat minder aanlokkelijk.
 
Scouserper
 
0
26 juni 2019 om 18:38
Hoezo is hij daar zeker van een plaats? Ik denk dat je Brighton te laag inschat. Duurste aankoop Jahanbaksh speelt bijna nooit evenals Locadia. Hier zegt ook iemand 0 goals en 0 assists ...als dit klopt. Hij is een talentvolle jongen,maar garanties krijg je bij geen enkele PL-club
 
Master D
 
7
23 juni 2019 om 18:54
Hopelijk doet ie het beter dan de in het artikel genoemde Locadia en Jahanbaksh. Daar heeft Brighton echt geen moer aan gehad afgelope (anderhalf)jaar. Niet eens een beetje geflopt, maar gewoon compleet mislukt in elk geval Jahanbaksh. Locadia schoot er nog soms eentje in, maar ook geen basisplaats kunnen afdwingen.
 
Ajax/barca2014
 
6
23 juni 2019 om 19:28
Ik vind het ook een beetje kort door de bocht door de schuld op die spelers te schuiven. Hoe komt het dat zo'n spits als Murray er wel elf inschiet? Dat ligt gewoon aan de speelstijl van de club. Je gaat me niet wijsmaken dat zowel Locadia als Alireza er ineens niks van bakken. Ik vind het gewoon eerder compleet mislukte scouting van Brighton zelf. Ook nu met deze Trossard heb ik mijn twijfels of dit wel de juiste keuze is voor zo'n technisch begaafde speler.
 
SjonnyvdBeek
 
1
26 juni 2019 om 14:32
Precies wat @Ajax/Barca zegt. Neem een Donny van de Beek. Typisch iemand die bij de absolute top zou kunnen slagen, terwijl hij bij een Newcastle veel meer moeite zou kunnen hebben. Zeker Engelse clubs met al dat geld denken minder goed na over de te spelen tactiek alvorens een speler te kopen. Wat voor Nederlandse clubs veel geld is, is voor hen een schijntje en een gok die ze kunnen nemen. Die kijken dus alleen naar aantal doelpunten en assist en proberen het vervolgens gewoon, om er daarna achter te komen dat ze helemaal niet met buitenspelers spelen eigenlijk (Watford - Berghuis).
 
Ajax/barca2014
 
0
26 juni 2019 om 15:41
Ja precies. Berghuis belichaamt het beleid dat die PL ploegen hanteren. Een speler die het leuk doet bij een Nederlandse subtopper wordt even doodleuk gekocht om hem vervolgens niet te laten spelen omdat er zonder vleugelaanvallers wordt gespeeld. Overigens kan je Berghuis destijds ook wel een gebrek aan de nodige kennis verwijten. Overigens zijn niet alle Engelse ploegen zo. Een Burnley en een Bournemouth scouten wel naar de juiste spelers. De ploegen die dat momenteel zeker niet doen zijn Brighton en Southampton (ondanks haar goede jeugdopleiding). Die ploegen kopen maar wat spelers zonder enig idee.
 
redu1
 
4
23 juni 2019 om 19:24
De jupiler pro league verliest toch wel haar absolute vedettes. Na wesley moraes vertrekt nu ook Leandro trossard bij Genk.. zeer spijtig om te zien dat sportief succes zo’n keerzijde heeft voor genk met het vertrek van trossard en tacticus clement en de naderende vertrek van malinovsky.
 
Pantelic16
 
3
23 juni 2019 om 19:58
Zo zonde had deze speler echt graag bij Ajax gezien. Vind hem echt een complete speler, goede Dribbel, neusje voor de goal en gaat altijd dreiging van uit waardoor hij 2 man bezig is
 
Vossig
 
3
23 juni 2019 om 23:56
Wat een aderlating voor Racing Genk. Was dit seizoen één van de hoofdaandeelhouders in het kampioenschap van Genk. Met zijn heerlijke balvaste dribbels, splijtende passen, doelgerichtheid en een goed fysiek vermogen acht ik hem wel rijp voor een stap hogerop. Anderzijds kon hij dit seizoen proberen om met Genk te verrassen in de CL, maar met het (nakende) vertrek van Clement, Malinovsky, Berge zag hij dit niet zitten. Genk zal dit seizoen de kassa horen rinkelen en zich gericht versterken om volgend seizoen de titanenstrijd in de JPL te proberen winnen. Misschien dat Genk Jelle van Damme proberen te halen. Met zijn ervaring kan hij een echte leider worden voor de jonkies en in de CL nog van toegevoegde waarde zijn. Een vervanger voor Trossard is op te halen in het Waasland waar een heerlijke winger genaamd Nana Ampomah wekelijks staat te schitteren.
 
JeffPaeter
 
2
24 juni 2019 om 12:01
Heeft Genk met Bogonda niet al een goeie vervanger gehaald?
 
Vossig
 
0
26 juni 2019 om 17:29
Juist, had ik even over het hoofd gezien idd. Hier doet Genk toch goed zaken.
 
Jimmmmm
 
0
27 juni 2019 om 00:44
Van Damme? Daar kunnen we niet mee doen. Onze defense zit al goed met Lucumi.
 
AntonieAjax
 
0
26 juni 2019 om 21:51
Mooie aankoop van Brighton! Denk echt dat het een goede aanwinst voor die club is. Blijkbaar is Alireza de duurste aankoop uit de clubhistorie, terwijl hij inmiddels hooguit bankzitter is geworden. Al zal dit voor een Premier League club ook weer niet zo heel veel uitmaken, aangezien ze volgens mij rond de 100 miljoen per jaar binnenkrijgen uit tv-gelden. Weet iemand bovendien hoe het ervoor staat met Pröpper? Heeft Ajax nog interesse in deze speler van Brighton? Vond hem bij Vitesse en PSV altijd wel een hele goede speler. Ik zie hem dan ook graag naar Ajax vertrekken, om samen met Van de Beek en Marin het middenveld te complementeren.