Update: Carel Eiting heeft operatie aan de knie goed doorstaan
Dinsdag, 22 januari 2019 om 17:35

Carel Eiting gaat onder het mes. De middenvelder heeft al geruime tijd last van zijn linkerknie en heeft nu besloten om een operatie te ondergaan. Eiting wordt dinsdag geopereerd en zal vervolgens minstens twee maanden buitenspel staan.

"Ik heb al langere tijd bij vlagen last, met name van de buitenmeniscus. We hoopten dat een operatie niet nodig zou zijn, maar de klachten bleven helaas terugkomen", legt Eiting zijn keuze uit om een kijkoperatie te ondergaan. "Vandaar dat we nu toch voor deze ingreep gekozen hebben. Met het oog op de lange termijn is dit het beste."

"Ik train gewoon mee en ik zou ook bij de selectie zitten als het kon, maar we hebben toch besloten om te opereren. Er zat te veel vocht in", legt de twintigjarige Ajacied uit. "Als ik op het veld sta kan ik gewoon honderd procent geven, maar het is een klacht die vaker is teruggekeerd. We hebben nu de knoop doorgehakt om er wat aan te doen."

Eiting kwam in het begin van het seizoen regelmatig aan spelen toe, maar raakte gaandeweg het seizoen geblesseerd aan zowel zijn enkel als zijn knie. Sinds de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, op 29 september 2018, kwam hij nog maar een keer in actie voor Ajax: op 19 december deed Eiting 120 minuten mee in de bekerwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade.

Update 22 januari 17.35 uur - Carel Eiting heeft operatie aan de knie goed doorstaan
De operatie van Carel Eiting is goed verlopen, zo meldt de middenvelder zelf via Instagram. De jongeling is inmiddels thuis en wil zo snel mogelijk weer fit worden, zo laat hij weten. Naar verluidt zal de Ajacied circa twee maanden moeten herstellen van zijn knieprobleem.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
46
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
13
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
89
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
25
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
DeSteek77
 
20
21 januari 2019 om 12:57
Dit vind ik een speler die tekort komt voor het niveau dat Ajax zou moeten nastreven. Ik heb hem meermaals in actie gezien en mij heeft hij niet weten te bekoren.
 
Constant kante
 
10
21 januari 2019 om 13:06
Steekie Eens! Jantje Peters 2.0. Voor de jongeren onder ons, Jantje Peters was een speler die de bijnaam ''jantje breed' had. Omdat hij de bal nogal vaak terug en breed speelde. Is een typisch voorbeeld van een speler die door Ajax is opgeleid voor de rest van de eredivisie. Doorselecteren.
 
DeSteek77
 
3
21 januari 2019 om 13:18
In jouw lijst van Ajax' miskopen staan nog ergere gevallen, maar hij voegt in mijn optiek niets toe en is vaak apathisch in de omschakeling. Dat kan natuurlijk niet voor een verdedigende middenvelder. Dan zou dát juist je kwaliteit moeten zijn.
 
Finalvoetbal
 
10
21 januari 2019 om 13:51
Dat mensen Eiting (nu) niet goed genoeg vinden voor Ajax 1 snap ik. Ik vind hem dit seizoen ook tegenvallen. Vooral het voetballen zonder bal en het onderscheppen van ballen is die erg matig. Ook qua fysiek komt die op dit moment nog tekort. Maar kan me totaal niet vinden in de vergelijking met Jantje Peters. Eiting speelt voornamelijk naar voren ipv achteren of breed.
 
Constant kante
 
2
21 januari 2019 om 13:54
Finalvoetbal "eiting speelt voornamelijk naar voren ipv achteren of breed." Dat Eiting 'voornamelijk naar voren speelt' is een mythe. Hij speelt namelijk vooral breed en terug. Ik ben niet blind en zie het toch gewoon zelf? Jantje Peters 2.0!
 
Finalvoetbal
 
15
21 januari 2019 om 14:52
Cijfers liegen niet. Op meerdere statssites kun je dit gewoon opzoeken. Zijn passlijnen gaan gewoon naar voren. Hierbij ook nog een quote van iemand die ook niet blind is Been zag dat Eiting graag naar voren voetbalt. Normaal kaatsen spelers terug, maar hij kijkt altijd naar voren. Hup, dan zet hij weer iemand voor de goal. Hij ziet gewoon alles. Gelijk naar de spits spelen en niet terug. Hij ziet elke oplossing. Dit zijn kwaliteiten die niet veel spelers hebben, Ik vind het ook knap van Ten Hag dat hij hem de kans geeft. Dat je zegt tegen zo'n jongen: ga maar spelen en laat het maar zien.
 
primoss
 
0
21 januari 2019 om 15:20
@ Constant Kante Nou heb ik Jantje Peters ook mee gemaakt,om hem te vergelijken met Eiting is toch wel een belediging voor ons aller Jantje.. Peters was wel bekend onder de naam van balletje breed maar had toch wel heel wat meer kwaliteiten dan deze Ajax speler. Heeft toch in het Nederlands elftal gespeeld, in die tijd waren er goeie middenvelders,dus waren het vooral inval beurten Peters. .mag toch hopen dat Eiting dat nooit gaat het halen ,want dan is het wel heel triest gesteld met het Nederlands elftal.
 
Constant kante
 
0
21 januari 2019 om 16:03
Finalvoetbal "cijfers liegen niet. " Nee, dat klopt. Maar wat is dan 'de waarheid' volgens die cijfers? Punt is dat je uit ieder willekeurig cijfer elke willekeurige conclusie kunt trekken die je wilt, omdat çijfers nu eenmaal niet liegen'. Dus, uit de cijfers dat speler x een hoge succesrate heeft met passing kun je net zo eenvoudig concluderen dat die persoon dus een goede passer is, als dat je kunt stellen dat hij vooral een velige passer is en zijn passes selecteert op haalbaarheid, dus veilige passes. Oftewel, laat De Ligt en Blind de bal elkaar binnen een minuut tien keer heen en weer schuiven en we hebben binnen drie wedstrijden 'de beste passers aller tijden in de eredivisie' te pakken. Sorry, maar losse statistiekjes zeggen echt heel erg weinig. Ze zeggen alleen iets over cijfers, niet over de conclusies die jij daaraan denkt te kunnen verbinden zoals 'eiting passt alles naar voren'. Nogmaals, statistieken zijn hulpmiddelen maar, in het voetbal, nooit beslissende factoren om discussies over dit soort zaken in absolute zin te beslechten. Ik heb mijn mening en die is gebaseerd op wat ik zie. Eiting is echt totaal niet de speler die, 'altijd vooruit speelt'. In wat breder verband, deze mythe wordt ook bij Frenkie de Jong te pas en te onpas erin gegooid en is ook bijn hém volstrekt misplaatst. En dan wil ik er nog in meegaan dat Frenkie de Jong nog werkelijk zoekt naar de oplossing naar voren, maar als die er niet is dan speelt ook Frenkie, uiteraard, de bal gewoon terug of breed exact zoals die duizenden andere voetballers, inclusief Modric, en noem nog wat corifeeen op die veel verder zijn dan Frenkie en Eiting maar op, dat óók doen. En dat jij iets anders vind, prima. Maar ik blijf bij mijn mening. Overigens prima dat Ten Hag Eiting dit seizoen in het begin wat speeltijd gaf, en dat die het mocht laten zien. Maar zoals ik al zei,als je gewoon Frenkie, Donny, Lasse hebt, Ziyech op de vleugels posteert en Neres zelfs op de bank houdt, dan zijn de speelkansen voor Eiting momenteel natuurlijk heel erg gering. Laat staan die andere talenten voor het middenveld die normaal gesproken bij Ajax kansen en speeltijd zouden krijgen. Snap het wel, niveau gaat omhoog. Maar dat de jeugd daar momenteel de prijs voor betaald, dat staat vast. Maar dit is weer een hele andere discussie, het gaat nu even om Eiting.
 
Constant kante
 
0
21 januari 2019 om 16:04
primo "nou heb ik Jantje Peters ook mee gemaakt,om hem te vergelijken met Eiting is toch wel een belediging voor ons aller Jantje." feitelijk gezien is dat ook zo, haha. Peters had nog wat meer dan Eiting, zoals dat hij wél kon verdedigen inderdaad.
 
deuslovult
 
1
21 januari 2019 om 13:17
Och gisteren had hij niet uit de toon gevallen hoor. Overigens wens ik hem een spoedig herstel toe.
 
FC-Hollandia
 
5
21 januari 2019 om 12:58
Bij het zien van deze pushmelding dacht ik dat het ging om Onana. Natuurlijk erg jammer voor Eiting maar zie op dit moment geen plek voor hem op het middenveld.
 
wyzijnkampioen
 
6
21 januari 2019 om 13:04
Is alleen maar beter. Dan krijgt Gravenbergh meer kans op speeltijd. Dat is wel echt een groot talent. Als Ajax nog beter wilt worden moeten ze afscheid nemen van middelmaat of prutspelers zoals Lamprou, Van Leer, Kristensen, Schuurs, Sinkgraven, Bakker, Eiting, De Wit, Ekkelenkamp, Cerny, Labyad, Sierhuis, Johnsen en Lang. Dit zijn spelers die beter passen bij Groningen, Heerenveen, Pec of Willem II maar toch niet bij Ajax?
 
Tuut21
 
5
21 januari 2019 om 13:23
Ik zou toch wat beeter selecteren en kijken naar de jeugd. De volgende jongens waren mee naar de VS Victor Jensen, Mitchell Bakker, Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp. Deze jongens word toch echt wel gezien als de komende talenten. Bakker als stand in van Tagliafico. We hebben daar geen andere opties voor. Dat je Jurgen Ekkelenkamp al afschrijft is ook een raadsel misschien moet je Youtube is bekijken. Je moet ook kijken naar spelers die een ideaale 12e man zijn die ook genoegen kunnen nemen met af en toe op de bank.
 
wyzijnkampioen
 
6
21 januari 2019 om 13:56
Ik zie liever Gravenbergh, Llansana, Kuhn, Kotarski, Timber, Dest, Botman, Taylor, Unuvar, Brobbey, Lasina Traore, enzovoorts als komende talenten. Zijn grotere talenten dan die jij noemt ook al zijn ze aan de jonge kant.
 
Constant kante
 
4
21 januari 2019 om 14:01
Tuut21 "deze jongens word toch echt wel gezien als de komende talenten. Bakker als stand in van Tagliafico. We hebben daar geen andere opties voor. Dat je Jurgen Ekkelenkamp al afschrijft is ook een raadsel misschien moet je Youtube is bekijken. " Of die jongens nou wel of niet (al) afgeschreven zijn is niet heel relevant op dit moment. Want zoals het er nu voor staat, dankzij het nieuwe beleid waarin Ajax veel geld investeert aan het halen van kwalitatief betere spelers en dus het niveau ook omhoog gaat, gaan deze jongens nog nauwelijks kansen en speeltijd krijgen. Want hoe groot acht jij de kans dat Ajax De Ligt, De Jong, Ziyech en andere toppers gaat vervangen door jeugdspelers? Ik denk dat die kans miniem is. Logischer en te verwchten is dat de tientallen miljoenen die Ajax gaat ontvangen gaat gebruiken om vervangers te halen die de vertrekkende spelers direct kunnen vervangen. En niet dat er, zoals dat vroeger gebeurde, jeugdspeler worden doorgeschoven om de open gevallen plekken in te vullen. Dat is echt een breuk met het recente verleden. En het is ook daarom dat fans dus nu alweer een hele generatie Ajaxjeugdspelers afschrijven als 'niet goed genoeg'. Men wil straks natuurlijk geen Eiting zien op de plek van Frenkie de Jong, maar een sterke ervaren speler die Ajax meteen beter maakt. Want als Ajax de vertrekkers gaat vervangen met jeugdspelers, dan ga je uiteraard volgend seizoen in één keer een mega stap achteruit in kwaliteit. Oftewel, dan doe je twee stappen terug, in plaats van eentje vooruit zoals Ajax nu wil gaan doen.
 
FCG95
 
5
21 januari 2019 om 13:06
De naam niet in de titel zetten zodat iedereen gaat lezen. Jammer dat het om de clicks gaat en niet om het brengen van nieuws. On: Zonde voor hem, maar wel begrijpelijk. Kan beter in het nieuwe seizoen fit zijn, gok dat er dan spelers weggaan en dat hij meer kansen zal krijgen.
 
RUTGERRR
 
0
21 januari 2019 om 17:45
Had jij het bericht dan gelezen? Wanneer er in de titel zou staan dat Carel Eiting vanwege een operatie 2 maanden niet kan spelen? "carel Eiting 2 maanden uitgeschakeld door operatie". Oke, misschien jij wel en ik ook, maar veel mensen hebben de boodschap dan al begrepen en hoeven niet te weten hoe en wat. Er zijn ergere titels voorbij gekomen..
 
FCG95
 
0
21 januari 2019 om 17:56
Nee dat is juist mijn punt. Ik klik alleen maar om te kijken wie het is. Ik ben geen Ajax supporter, dus ik hoef niet te weten wat voor blessure hij heeft. Hoe lang is voor mij genoeg.daarom ook de zin "jammer dat het om de clicks gaat en niet om het brengen van nieuws. "
 
Raubaht
 
0
21 januari 2019 om 13:08
Die mis je toch niet en heeft geen toekomst bij Ajax. Ik was even bang dat Onana 2 maanden uit de running was
 
Soccerfan_1
 
2
21 januari 2019 om 13:13
Want onana is een middenvelder? Bovendien heeft die gewoon een griepje. Dat wist iedereen
 
RUTGERRR
 
0
21 januari 2019 om 17:42
Een speler die op dit moment tekort komt voor de basis of bank van Ajax 1. Rond blijven lopen bij Jong Ajax schiet voor beide partijen niets op, Carel wilt iets van zijn carrière maken en Jong Ajax is uiteindelijk wel bedoeld om de talenten door te laten stromen naar de hoofdmacht. Het is geen schande als je het eerste van Ajax net niet haalt. Hij heeft leuke wedstrijdjes meegespeeld in Ajax 1, maar heeft nooit uitgeblonken. Misschien kan hij zijn carrière een leuk vervolg geven bij een minder grote club binnen de Eredivisie, zoals een VVV of Zwolle? Ik hoop dat hij sterker terugkomt van zijn operatie, puur voor zichzelf. Deze jongen verdient het in ieder geval niet om via de achterdeur te vertrekken, hij heeft nooit gezeurd en stond er wel wanneer het nodig was. En wie weet kan hij over een paar jaar wel een niveau bereiken waardoor Ajax weer voor de deur staat.
 
Damsko1103
 
0
22 januari 2019 om 20:04
Volgend jaar hopelijk verkopen. Of in ieder geval verhuren. Geen speler die wat extra’s zal brengen in het elftal bij Ajax. Zal aankomend talent die misschien meer kans heeft op een toekomst in het 1ste alleen in de weg zitten. De enigste kans dat hij er volgend jaar weer bij zit, zal door Ten Hag zijn.