Update: Duitse voetbalbond bevestigt aanblijven bondscoach Joachim Löw
Dinsdag, 3 juli 2018 om 14:10

Joachim Löw blijft aan als bondscoach van Duitsland, zo meldt BILD dinsdag. De positie van de trainer van die Mannschaft staat zwaar onder druk na de dramatische uitschakeling van Duitsland in de groepsfase van het WK. De Duitse boulevardkrant meldt echter dat Löw van plan is zijn contract bij de voetbalbond uit te dienen.

Löw verlengde in mei zijn verbintenis bij de voetbalbond, maar na de eliminatie op het mondiale eindtoernooi wankelde zijn positie. Duitsland had gewonnen van Zweden, maar door de nederlagen tegen Mexico en Zuid-Korea moest de ploeg alsnog huiswaarts keren. Löw trok na afloop van het duel met Zuid-Korea in een interview met ZDF het boetekleed aan.

"Er heerst natuurlijk een enorme teleurstelling in de kleedkamer, er is een doodse stilte. Ik feliciteer de teams die ons hebben verslagen. We zijn terecht en verdiend uitgeschakeld tijdens dit WK. Ik draag daar de verantwoordelijkheid voor. Ik moet nu eerst een nachtje slapen en nadenken. Morgen gaan we gesprekken voeren en dan zien we wel verder", aldus de bondscoach, die tot medio 2022 vastligt.

Löw, die als rechterhand van Jürgen Klinsmann begon bij de nationale ploeg, werd in 2014 wereldkampioen in Brazilië en mede door zijn indrukwekkende palmares zou hij nu dus aanblijven. DFB-president Reinhard Grindel sprak direct na de uitschakeling al zijn vertrouwen uit in Löw, die zelf al een nieuwe doelstelling heeft bepaald: het EK van 2020 winnen.

Update 3 juli 14.10 uur - Duitse voetbalbond bevestigt aanblijven bondscoach Joachim Löw
Joachim Löw gaat ook na de dramatische uitschakeling van Duitsland op het WK verder als bondscoach, zo bevestigt de DFB dinsdagmiddag via de officiële kanalen. BILD meldde eerder op de dag al dat Löw ervoor gekozen heeft aan te blijven en de voetbalbond onderschrijft deze berichtgeving. De keuzeheer tekende eerder dit jaar nog een contract tot en met het WK van 2022 om Qatar en zou alweer staan te trappelen om aan de voorbereiding op het EK over twee jaar te beginnen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
 
8
3 juli 2018 om 11:12
Wat een gigantisch slechte beslissing van beide kanten.. Ze hadden na het vorige tournooi al uit elkaar moeten gaan. Een selectie heeft af en toe iets nieuws nodig.
 
Fiodor
 
56
3 juli 2018 om 11:14
Onzin. Fantastische coach die er enorm goed past. Een crisisperiode na vele jaren is altijd onvermijdelijk. Contract geven tot 2028 wat mij betreft.
 
vivabarsa
 
10
3 juli 2018 om 11:23
Die DFB weet echt wel wat het beste voor Duitsland is op dit moment. Die Joachim is geen koekebakker of zo.. over 2 jaar gaat ie echt wel weg als ie weer een rpijs gepakt heeft.(zitten wij trouwens nog steeds opgescheept met Koeman onze zoekende coach en stuurloze Koninklijke bond).
 
VCF-LosChe-VCF
 
9
3 juli 2018 om 11:30
Fantastische coach? Houdt steeds vast aan dezelfde spelers die al over de datum zijn en dat doet die al jaren. Omdat ze een geweldig team hebben hoeft het niet te betekenen dat het vanzelf een geweldige coach is. Duitsland heeft gewoon snel een nieuwe trainer nodig die andere spelers ook een kans geeft.
 
Assie86
 
3
3 juli 2018 om 12:42
@VCF-LosChe-VF, wat vermeld jij onzin zeg. Kijk beter naar het verleden ipv onzin te vermelden. Lã¶w selecteert zeer goed door. Wat wil je nou, dat 28 tot 30 jarige spelers moeten bedanken of links moet laten liggen? Op het WK is het verkeerd gegaan, maar wanneer is het voor het laatst gebeurd dat ze de groepsfase uit zijn gekegeld? Juist ja, 2004!! Daarna altijd minimaal de halve finale gehaald. Spelers als Brand, Tah, Sane, Gundogan, Werner, Plattenhard hebben nu aan het grote WK mogen ruiken. Vanaf nu zullen deze spelers meer gaan spelen. Het Duitse elftal is nog lang niet uitgeblust op een paar na. Ook de bondscoach hoeft niet vervangen te worden, hij doet het al sinds 2006 enorm goed en dit is helaas niet goed gegaan wat kan gebeuren. In 2020 staat Duitsland er weer gewoon en dit had Duitsland blijkbaar gewoon nodig, want ze dachten even door te gaan, wat zij al die jaren hiervoor niet dachten, je zag dat zij gingen werken wat dit toernooi enorm ontbrak. Voor de Nations League staan de mannen er weer en geloof mij nou: iedereen is tot op het bot gemotiveerd om dit recht te zetten, dus Frankrijk en vooral NL krijgen een ander beeld te zien als het afgelopen toernooi.
 
Zermatt_Person
 
4
3 juli 2018 om 11:15
Slechte beslissing inderdaad. Low viel gewoon tactisch door de mand dit WK. Hij had met echte flankspelers als Sane en Brandt moeten spelen ipv Muller en Draxler. Hij heeft in het verleden fantastisch werk geleverd bij Duitsland, maar nu er vernieuwd moet worden, is hij niet geschikt en kiest hij te veel voor rotte appels met naam. Hij had dan ook veel meer moeten verjongen en niet die spelers als Sane thuis moeten laten.
 
Fiodor
 
26
3 juli 2018 om 11:18
Jij zou zeker ook Ferguson buiten gegooid hebben bij United in 1989?
 
Juga
 
11
3 juli 2018 om 11:26
Inderdaad. Datzelfde valt me ook gewoon op en het is toch frappant dat iedereen zich tegenwoordig maar een goede coach kan noemen na een paar goede seizoenen. Blijkbaar is niemand goed genoeg om het 10 jaar bij een grote club uit te houden. Wat 10, niet eens 5 jaar. Als iemand goed is dient deze daar ook respect voor te krijgen. Af en toe een mindere periode kan altijd, ookal ga je rouleren met coaches. Löw heeft het fantastisch gedaan en is juist iemand die ervoor zorgt dat het systeem steeds vloeiend wordt vernieuwd. De doorstroming van spelers is gewoon zeer goed geregeld en alle nationale elftallen van Duitsland vormen een groot geheel. Daar zou Duitsland pas vanaf moeten stappen na echt slechte resultaten of gewoon als Löw weg wil. Ik vind dit een goede keus van de bond.
 
Nouma123
 
2
3 juli 2018 om 11:41
Mee eens, een frisse wind is altijd goed maakt niet uit hoe goed je het doet. Low heeft enkele grote flaters begaan waaronder Sane en veel rotatie in de ploeg. Duitsland speelde al maanden slecht en ikzelf zag geen verbetering en dit resulteerde tot ook een slechte wk.
 
Fiodor
 
5
3 juli 2018 om 11:59
De sfeer in de groep was slecht en 1 van de irritaties was het vedettegedrag van die snotaap Sane. Lijkt me nog altijd een juiste beslissing.
 
Assie86
 
1
3 juli 2018 om 12:44
@fiodor, precies en het feit dat hij niet wilde meedoen aan de Conferedations Cup!!
 
Iveld93
 
4
3 juli 2018 om 11:15
Is ook goed zo, na 1 WK wat mislukt hoef je niet direkt de Trainer te ontslaan. Er zijn fouten gemaakt, verkeerde wissels in mijn ogen. Maar dat komt met Duitsland wel weer goed. En die Nationsleague laat dat denk ik zien aan het einde van het jaar.
 
Medalofhonor
 
2
3 juli 2018 om 11:20
Hangover96, ik zei het toch. Die zal blijven, de bond had dit voor de wedstrijd tegen Zuid-Korea verkondigd en ze houden zich erook aan, triestig dat Löw zelf niet opstapt.
 
Niek83
 
20
3 juli 2018 om 11:23
Goed besluit. De beste man heeft al jaren goed werk geleverd. Doorselecteren en weer een nieuw team bouwen.
 
Dejan
 
5
3 juli 2018 om 11:27
Precies dit. Het is zo moeilijk in te schatten wanneer je moet doorselecteren, te vroeg en iedereen vraagt waarom je afscheid nam van bewezen krachten, te laat (zoals nu) en er zijn allerlei kritieken waarom er niet eerder is ingegrepen.
 
TheSpy
 
4
3 juli 2018 om 11:38
Het doorselecteren is echt niet het hoofdprobleem hoor, snap echt niet waarom iedereen nu opeens roept dat spelers als Boateng, Hummels en Ozil niet meer goed genoeg zijn terwijl Bayern nog geen 2 maanden geleden bijna in de halve finale van de Champions League van Real won... Het hoofdprobleem bij Duitsland is de gedateerde speelstijl (op balbezit), selectiebeleid en instelling. Dit Duitsland was gewoon arrogant en daar is Low voor te danken. Als je de eerste wedstrijd tegen Mexico met spelers als Reus afspreekt dat ze alleen de "belangrijke" wedstrijden zullen spelen maak je een ontzettend grote fout. De eerste wedstrijd is meteen een van de belangrijkste en zeker tegen een team als Mexico dat het toch wel altijd aardig doet op grote toernooien.
 
Vegitosan
 
1
3 juli 2018 om 12:40
Thespy , Helemaal mee eens. Enige die voor het team door het vuur gingen waren Hector (los van zn kwaliteiten) en Kimmich. Low speelde arrogant en tactisch heel onlogisch.
 
TheSpy
 
2
3 juli 2018 om 11:32
Nou... van Duitsland hoeven we de komende jaren dus niet veel te verwachten. Snap dit echt niet, in het hedendaagse voetbal moet je constant vernieuwen en veranderen wil je aan de top blijven, zowel qua spelersmateriaal als qua technische staf. Löw zijn tijd bij Duitsland zit er gewoon op, zijn manier van spelen is gedateerd en zijn selectiebeleid is gewoon ronduit dramatisch.
 
YouMeAtleti!
 
1
3 juli 2018 om 11:52
Ik vind dat die op basis van het niet selecteren van Sane en het uitgeschakeld worden in de groep dat die wel ontslagen mag worden.
 
SuperBuLi
 
0
3 juli 2018 om 16:05
Wat had Sane anders gedaan? Zijn probleem is dat hij met niet met flankspelers begon en Kimmich als rechtsbuiten gebruikte.