Update: FA verzoekt Mourinho om uitleg over uitspraken over City-spelers
Donderdag, 14 december 2017 om 18:41

De zestiende speelronde in de Premier League wordt zondag afgesloten met de kraker tussen Manchester United en Manchester City. De ploeg van manager Josep Guardiola verdedigt op Old Trafford een voorsprong van acht punten op de nummer twee en hoopt deze verder uit te bouwen. In aanloop naar de derby omschrijft José Mourinho de tegenstander als een sterke ploeg, maar kan hij het niet laten om te klagen over het gemak waarmee de spelers van the Citizens tijdens wedstrijden naar de grond gaan.

"Manchester City is een goed team", zei Mourinho op de persconferentie in aanloop naar het duel met City. "Ze verdedigen goed en zijn goed om de omschakeling bij balverlies. De voorhoede is heel dynamisch en ze beschikken over geweldige spelers. Ze hebben een fantastische coach, maar als je me vraagt naar wat ik niet van houd, dan moet ik zeggen dat ze heel makkelijk hun balans verliezen. Een beetje wind en ze vallen om."

Het is niet voor het eerst dat Manchester City kritiek krijgt op vermeende schwalbes. Arsenal-manager Arsène Wenger had onlangs geen goed woord over voor de fopduik van Raheem Sterling vorige maand, terwijl Fernandinho tegen Huddersfield Town kreeg voor een schwalbe en Burnley-manager Sean Dyche kwaad was over de manier waarop Bernardo Silva een strafschop versierde.

Mourinho werd vrijdag nog gevraagd naar zijn relatie met de supporters van Manchester United. De Portugees gaf eerder dit seizoen nog aan dat zij de ploeg niet genoeg zouden steunen. Daar wil hij het niet meer over hebben. "Daar stop ik mee. Ik ga daar geen woorden meer aan vuil maken. We worden betaald om te werken en dat moeten we zo goed mogelijk doen. Ik krijg niet betaald om de fans te bekritiseren en daarmee is het klaar. Ik word betaald om de supporters blij te maken en dat probeer ik iedere dag te doen."

Update 14 december 18.41 uur - FA verzoekt Mourinho om uitleg over uitspraken over City-spelers
De Engelse voetbalbond (FA) heeft José Mourinho gevraagd om zijn uitspraken voorafgaand aan de stadsderby tegen Manchester City (1-2 verlies) nader toe te lichten. De manager van Manchester United waarschuwde arbiter Michael Oliver voor de tactische overtredingen van the Citizens bij het verdedigen van een counteraanval en zei ook: "Als je me vraagt naar wat ik niet van houd, dan moet ik zeggen dat ze heel makkelijk hun balans verliezen. Een beetje wind en ze vallen om." Mourinho heeft tot maandagavond 18.00 uur om met tekst en uitleg te komen.

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
7
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
20
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
20
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
RyanBabel8
 
14
9 december 2017 om 10:02
Mooie man die Mourinho. Die gaat morgen pot volledig dichtgooien en vies op de counter spelen. Thuis of niet dat maakt hem niets uit. City gaat worstelen en ze komen er 1x uit en bam 1-0 winst. Is het mooi? Nee, maar zo doet hij het gewoon.
 
AlexDelPiero10
 
38
9 december 2017 om 10:10
Alles georganiseerd dichthouden tegen een technisch betere tegenstander, als 1 hecht blok plooien maar niet breken, om vervolgens een vermoeide berustende tegenstander met 1 vlijmscherpe dodelijke tegenstoot te vloeren, is voor mij pure voetbal romantiek. aanvallen is de beste verdediging, maar als je minder bent, is verdedigen de beste aanval.
 
Lemet
 
128
9 december 2017 om 10:16
Je kan het zo poëtisch vertellen als je wil, maar het blijft niet om aan te zien.
 
arsen(e)al
 
67
9 december 2017 om 10:19
Haha echt he. Heb 0,0 met dat antivoetbal.
 
AlexDelPiero10
 
33
9 december 2017 om 10:19
Bepaal alsjeblieft niet voor anderen wat zij al dan niet mooi vinden, smaken verschillen, laten we dat respecteren. Ik kan genieten van een pletwals, maar ook van een defensieve machine.
 
AlexDelPiero10
 
13
9 december 2017 om 10:21
arsenal Dat kan zijn en dat respecteer ik ook, maar voor mij is het tactisch spel en alles als 1 team dicht houden loerend op die ene kans een schoonheid op zich.
 
everybodyblind
 
11
9 december 2017 om 10:38
Je hebt helemaal gelijk. Ik houd zelf van aanvallend attractief dominerend voetbal. Maar wat kan ik ook genieten van ploegen die zo georganiseerd kan spelen waar menig tegenstanders helemaal gek van worden. Om.vervolgens met beeldschone counters toe te slaan. Dinamo kiev was ik toen van onder de indruk. Stiekem uiteraard ook de ploegen van mou.
 
arsen(e)al
 
4
9 december 2017 om 11:00
Alex, ligt eraan in welke mate. De counters van Real en Dortmund vond ik mooi om naar te kijken, evenals de counters van City en Liverpool nu. Wat die 4 echter met elkaar gemeen hebben is dat het niet bij louter verdedigen blijft. Ik heb nooit op een hoog niveau gevoetbald, maar of het nou vroeger op het schoolplein, in de vrije tijd of tegen andere amateurs was: achterover leunen is de eenvoudigste tactiek. Het is om te camoufleren dat je niet over dezelfde kwaliteit, snelheid en uithoudingsvermogen beschikt. Met dat team van United? Nee dankje. Ik vind niks lelijkers als je met zo'n ploeg 80 minuten lang de bus parkeert. En als je toevallig vorige editie hebt gezien van City United: daar poeierden ze letterlijk elke bal naar voren en hadden ze hele wedstrijd geen kans gehad.
 
Rhynocerys
 
5
9 december 2017 om 12:09
Goed verdedigen en organiseren kan ook best mooi zijn, alleen niet als je dat met waarschijnlijk de grootste club op aarde doet die de laatste jaren pakweg een miljard heeft uigegeven
 
ZakaRia020
 
1
9 december 2017 om 12:26
Wie niet sterk is moet slim zijn. Het gaat om de overwinning! Al ben ik zelf voorstander van aanvallend voetbal.
 
Chimo
 
3
9 december 2017 om 15:37
Heb je het nu over dezelfde defensieve machine die vorige week tegen Arsenal scheel werd getikt?
 
corleonevito
 
1
10 december 2017 om 01:38
Mag wel grootste club zijn en een miljard hebben uitgegeven maar kwa kwaliteit zitten ze onder city, spurs. Chelsea en city hebben al duidelijk meer kwaliteit. Zijn ongeveer zelfde lever als Spurs alleen mey mindere bank zeker als we ze dan vergelijken. Kane>Lukaku Martial>Son Eriksen>rashford Alli>mata Pogba>dembele Matic>winks/wanyama Rose>young Alderweireld>bailly Veronghen>jones Smalling>sanchez Valencia>trippier Degea>lloris 6-5 voor united dus ongeveer zelfde niveau terwijl spurs weining heeft uitgegeven.
 
marouan 19
 
0
10 december 2017 om 14:49
Die mourinho is gewoon Top trainer hij heeft manchester unid laten spelen onder mourinho is manchester united sterker geworden zij staan tweede plaats
 
AlexDelPiero10
 
9
9 december 2017 om 10:05
Zie je vaak bij zulke teams, enorm ergerlijk, maar het komt overal voor, niet enkel bij City.
 
nasri4life
 
14
9 december 2017 om 10:49
Achja, bij elk team lopen er een paar rond. Ook bij United met Young, Rashford en Herrera om er zo een paar te noemen.
 
Heista
 
9
9 december 2017 om 10:58
Met vrijwel elke andere coach dan Mourinho was ik voor United geweest. Nu lijkt het me mooi als ze een grote afstraffing krijgen.
 
Saaff
 
9
9 december 2017 om 19:17
Triester kan niet. “Oh is hij de coach van ...? Ja dan support ik ze!”
 
 
6
9 december 2017 om 11:47
United blijft voor mij de mooiste club van Engeland, maar dat heeft door deze kerel wel een houdbaarheidsdatum. Dan winnen ze 1-3 van Arsenal door die bezetene van een De Gea (wtf doet Buffon op 4, door hoort duidelijk ddg) en dan is het weer joepie de poepie. Echt niet om aan te zien dat Mourinho voetbal.
 
YellowBlacks
 
10
9 december 2017 om 12:32
Mourinho speelt zijn spelletjes weer. Als ie verliest, dan zal hij waarschijnlijk de scheidsrechter de schuld geven of de duikelpartijen van de tegestander. Als hij wint, dan heeft hij het gedaan.
 
 
0
9 december 2017 om 19:03
Tja daar zijn de teams van Guardiola niet onbekend mee. Daar tegenover is het voetbal onder Guardiola vaak smullen iets wat je niet van Mourinho altijd kan zeggen. Het zou mooi zijn als City united morgen een 5-0 pakslaag kan geven.
 
MR_United
 
0
9 december 2017 om 20:15
City kan best winnen, maar 5-0 zie ik echt niet gebeuren. United heeft de minste tegengoals van de PL, verdediging is moeilijk door te komen. Ondanks het grote gemis van zowel Bailly als Pogba verwacht ik een gelijkspel of een nipte overwinning (weer laatste minuten?!) voor City.. maar hoop uietraard op winst United
 
TheRoscoe
 
0
9 december 2017 om 21:58
Als Arsenal er al 5 had kunnen maken, voorstellen wat City dan gaat doen. Het hangt puur af van hoe De Gea zich voelt of je er nu weer 6 om de oren krijgt of niet.
 
TheRoscoe
 
4
9 december 2017 om 21:59
Ach ja, bij City gaan ze snel neer. Maar bij United heb je een Fellaini die een patent op hebt om elleboogstoot na elleboogstoot uit te delen. Het is maar net waar je op wilt letten.
 
Samcro
 
0
14 december 2017 om 22:34
Mourinho’s teams zijn altijd meesters in tactische overtredingen om een counter eruit te halen. Dat hij dat nu over een ander team zegt, beschrijft heel zijn persoon.