Update: FC Groningen brengt vertrek hoofd jeugdopleiding naar buiten
Dinsdag, 20 februari 2018 om 11:10

De wegen van FC Groningen en hoofd jeugdopleiding Caspar Dekker gaan komende zomer scheiden. Dat heeft technisch manager Ron Jans dinsdag bevestigd in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Laatstgenoemde wil zich niet verder uitlaten over de reden voor het beëindigen van de samenwerking.

Dekker werd in 2016 aangesteld als hoofd jeugdopleiding bij de club uit de Eredivisie. Hij kwam destijds over van AZ. Jans houdt zich op de vlakte over het vertrek van Dekkers. "Later vandaag verschijnt er een persbericht en daar willen we het bij houden", aldus Jans.

Gerard Kemkers, manager topsport en talentontwikkeling bij FC Groningen, blijft naar alle waarschijnlijkheid wel werkzaam in het Noordlease Stadion. "Wij willen Gerard er graag bij houden", aldus Jans, die onlangs Danny Buijs presenteerde als nieuwe trainer voor volgend seizoen. De huidige coach van Kozakken Boys volgt in Groningen Ernest Faber op.

Update 20 februari 11.10 uur: FC Groningen brengt vertrek hoofd jeugdopleiding naar buiten
FC Groningen heeft via officiële kanalen bevestigd dat het aflopende contract van Caspar Dekker niet verlengd zal worden. "Helaas komt er na dit seizoen een einde aan de samenwerking. Met veel plezier heb ik mogen werken als hoofd opleiding van de club", zegt Dekker op de website van FC Groningen. "Hierbinnen hebben we gezamenlijk met alle medewerkers hard gewerkt om de talenten van de opleiding een oprechte kans te geven profvoetballer te worden en daarbij getracht iedereen in zijn of haar eigen kracht te zetten."

"Hij heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de opleiding en die ook naar een hoger niveau gebracht. Caspar Dekker is een vakman. We willen met de opleiding echter naar een nieuwe fase waarbij wij een ander type persoon zoeken", verklaart technisch manager Ron Jans.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
4
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
CrazyOne
 
0
20 februari 2018 om 10:09
Grappig, lijkt erop dat het kamp wat de boel wil moderniseren en professioneler wil maken er weer langzaam uit worden gewerkt door het oude jongens krentenbrood en er hoeft niks te veranderen kamp waar Nijland en Jans inzitten.
 
gomes1psv
 
5
20 februari 2018 om 10:23
Waaruit blijkt dat dan?
 
metaalverf
 
1
20 februari 2018 om 10:52
Ik vind dat Jans anders een moderne trainer was/is...
 
Durovski
 
1
20 februari 2018 om 17:12
Heb Jans zijn wisselbeleid bij de fc 8 jaar kunnen volgen , en een middenvelder voor de andere inbrengen bij een achterstand getuigt niet van modern me dunkt !!!
 
TimMatavz7
 
0
20 februari 2018 om 17:31
Ik weet nog dat in de eerste volgende FC Groningen - SC Heereveen ná zijn overstap er een spandoek met daarop de veelzeggende tekst: ¨wisselen was nooit je sterkste kant¨.
 
Paddepoel
 
0
20 februari 2018 om 17:34
Klopt, wisselbeleid snapte ik vaak ook nooit wat van bij Jans, of hij wisselde irritant laat. Maar achteraf bekeken kunnen we lullen wat we willen, hij presteerde met Groningen toch verdomd goed...jaar na jaar. Heb ik liever dat, dan dat ik het eens ben met de wissels, maar we 14e staan.
 
Durovski
 
0
20 februari 2018 om 21:17
Dat lag niet aan een Jans , maar aan het goede materiaal dat hij had met bv een Nevland of Suares die mogelijk waren dankzij de verkoop van een Robben . Zonder deze heren was een Jans ook niet veel geweest . Alleen daar gaat men altijd aan voorbij .
 
metaalverf
 
0
21 februari 2018 om 10:04
Trainer zijn is meer dan alleen maar wissel toepassen... Er zijn ook heel veel dingen die je buiten de 90 minuten om die je beïnvloedt.