Update: Franse krant door het stof na onjuist verhaal over PSG-middenvelders
Dinsdag, 28 maart 2017 om 16:57

Paris Saint-Germain blameerde zich deze week in de Champions League tegen Barcelona, dat in eigen huis met 6-1 won en daarmee de 4-0 nederlaag uit de heenwedstrijd wegpoetste. L'Équipe meldde vervolgens dat enkele spelers van PSG voorafgaande aan die afstraffing de bloemetjes buiten gezet hadden en noemde daarbij ook de naam van middenvelder Marco Verratti. Diens zaakwaarnemer Donato Di Campli ontkent die geruchten nu stellig.

"Ik wil niet ingaan op de verhoudingen met Paris Saint-Germain, maar hetgeen L'Équipe geschreven heeft, is onjuist", zo verzekert de belangenbehartiger van Verratti tegenover Radio CRC. "We zullen juridische stappen ondernemen en onderzoeken wat we verder nog kunnen doen. Het imago van Verratti is geschaad en dat accepteren we niet."

"Je kunt een speler bekritiseren vanwege zijn spel, maar het is een ander verhaal als je je in zijn privéleven mengt en zelfs onwaarheden gaat verkondigen", foetert Di Campli, die zich verder op de vlakte houdt over de sportieve toekomst van zijn cliënt. "Verratti heeft een contract tot 2021 bij PSG en hij zal alleen vertrekken als de club hem daartoe dwingt, want hij is hier momenteel zeer gelukkig. Verder hebben we niks te zeggen."

Update 16 maart 13.15 uur: Verratti bevestigt juridische stappen tegen Frans medium
Marco Verratti heeft via een officiële verklaring laten weten dat hij inderdaad juridische stappen gaat ondernemen tegen L'Équipe. "Marco Verratti laat in de zwaarst mogelijke bewoordingen weten dat de informatie in dit artikel niet klopt. Het is een absolute leugen. Verratti, net als Blaise Matuidi, waren nooit op dat feest. Verratti was in de nacht van 6 maart thuis bij zijn vriendin en zoon, de dag voordat hij naar Barcelona vertrok", leest een deel van de verklaring. De middenvelder heeft zijn advocaat ingeschakeld om vanwege het schaden van zijn imago alle mogelijke middelen in te zetten.

Update 28 maart 16.57 - Franse krant door het stof na onjuist verhaal over PSG-middenvelders
L'Equipe heeft excuses gemaakt tegenover Marco Verratti en Blaise Matuidi. De Franse krant had geschreven dat de middenvelders van Paris Saint-Germain voorafgaand aan de wedstrijd tegen Barcelona op stap waren geweest, maar dat verhaal blijkt nu niet te kloppen. "Het spijt ons. We zeggen sorry tegen Marco Verratti en Blaise Matuidi, voor de problemen die we hen en hun club hebben bezorgd", laat L'Equipe op de website weten.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Dr. Duck
 
3
11 maart 2017 om 11:03
wat boeit het nu of een speler gaat stappen na een nederlaag!
 
eddie$
 
25
11 maart 2017 om 11:12
er staat dat ze voor de wedstrijd zijn gaan stappen dus dat is wel even wat anders
 
MitchM
 
9
11 maart 2017 om 11:14
Er staat `voorafgaand` in het artikel. Dat zou wel erg kwalijk zijn, maar kan het me haast niet voorstellen dat de PSG selectie tot in de kleine uurtjes hebben staan feesten terwijl ze de volgende dag tegen Barcelona moesten spelen.
 
Stevie_G
 
1
11 maart 2017 om 11:44
Inderdaad, misschien is er 1 staflid gespot in het uitgaansleven en voordat je het weet is de halve selectie op stap geweest. Het klinkt allemaal erg niet aannemelijk in ieder geval!
 
Psv-messi
 
7
11 maart 2017 om 11:15
Zo gaat het altijd... Win je de wedstrijd zegt niemand wat..verlies je zoekt men dan naar dingen. Laat gewoon die mensen genieten...
 
real8madrid
 
20
11 maart 2017 om 12:18
Spelers en clubs zouden dit vaker moeten doen, flutkrantjes aanklagen. De onzin die ze soms schrijven en het gebrek aan research dat deze 'journalisten' doen is te belachelijk voor woorden. Ze doen gewoon hun baan niet meer en verzinnen maar wat omdat het lekker makkelijk is en het verkoopt. Als je als speler onderwerp bent van een van deze 'artikels' meteen aanklagen en uitkleden die boel. Dan is het snel gedaan met hun onzin en doen ze misschien hun werk weer eens een keertje. Wat is het toch zielig gesteld met de sportjournalistiek tegenwoordig. Ik heb lang van een carriere in de geschreven media gedroomd maar naarmate ik ouder werd ging ik me daar meer en meer voor schamen en heb ik er toch van afgezien.
 
ZETJE
 
0
11 maart 2017 om 12:44
Goeie speler met enorme potentie maar o wat is het een zeikerd echt zelfs bij ingooi janken tegen de scheids dat moet hij echt veranderen want het is echt een goeie speler
 
Arnavut1
 
1
11 maart 2017 om 12:52
Tot vorige week nog een van de beste middenvelders en nu bakt hij er niks meer van? Typisch dit.
 
RensNiehe
 
0
28 maart 2017 om 17:27
Mag van mij inderdaad fel opgetreden worden tegen het verspreiden van verzonnen nieuws. De journalisten worden betaald om hun werk te doen en feiten te verspreiden, niet om spelers, clubs en trainers moedwillig de grond in te boren. Voorstander van op feiten gebaseerd nieuws. We heten niet allemaal Donald Trump.