Update: Fraser gaat niet uit van vertrek keeper: 'Maar ik ben niet helderziend'
Zaterdag, 5 augustus 2017 om 17:42

Eloy Room is er zaterdag niet bij, wanneer Vitesse het opneemt tegen Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De doelman heeft zich ziek gemeld, zo schrijven De Telegraaf en De Gelderlander donderdagavond. Volgens de landelijke krant is Room 'verontwaardigd' over zijn situatie bij Vitesse.

Aan het eind van vorig seizoen legde Room een contractaanbieding van Vitesse naast zich neer. Daardoor loopt zijn verbintenis nog maar een jaar door. Vitesse schakelde door en nam Remko Pasveer over van PSV. In de voorbereiding leek Pasveer de concurrentiestrijd te winnen: hij keepte bijvoorbeeld in de laatste oefenwedstrijd tegen Reading (3-2 zege).

Ook in de strijd om de Johan Cruijff Schaal zal Pasveer het Arnhemse doel verdedigen. Het is onduidelijk of en wanneer Room terugkeert op het trainingsveld. Vorige maand werd de 28-jarige Nijmegenaar nog gelinkt aan Everton in de Engelse kranten. "Iedereen heeft ambitie, zowel de speler als de club Vitesse", gaf trainer Henk Fraser destijds toe. "Er is ook veel interesse voor hem."

Update 5 augustus 17.42 uur - Fraser gaat niet uit van vertrek keeper: 'Maar ik ben niet helderziend'
Henk Fraser verwacht niet dat Eloy Room gaat vertrekken bij Vitesse. De keeper van Vitesse meldde zich ziek voor het duel met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal. "Ik heb in de aanloop naar deze wedstrijd de beslissing genomen dat Remko Pasveer de eerste keeper is. Ik ga er niet van uit dat Room vertrekt, want hij ligt nog een jaar vast", vertelt Fraser bij SBS6. "We willen twee uitstekende keepers hebben. Ik ben niet helderziend, dus over twee maanden of een halfjaar kan het weer anders zijn. Zij moeten het uitvechten."

Meer nieuws
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
5
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
55
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
10
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
geertje1981
 
17
3 augustus 2017 om 19:50
Tja....dit zat er wel aan te komen natuurlijk. Ik vind Room en Pasveer niet veel voor elkaar onderdoen, en dan lijkt het me logisch met een 1jarig contract dat ze de voorkeur aan Pasveer geven. Jammer dat het zo moet gaan, maar aan de andere kant is het hoe het tegenwoordig gaat!
 
AndreNijmeijer
 
13
3 augustus 2017 om 19:52
Vreemd artikel omdat er niet bij aangegeven is waarom Room verontwaardigd is? Is een transfer van hem geblokkeerd? Is hem de consequentie van niet verlengen niet meegegeven? Is er niet met hem gesproken waarom de voorkeur wordt gegeven aan Pasveer?
 
Jesse Vitesse
 
12
3 augustus 2017 om 20:01
Als dit waar is mag hij van mij snel wegwezen via de achterdeur. Dit is geen professionele houding. Hij heeft nog gewoon een contract, werken voor geld. Moet ik ook!!
 
KEIZER!
 
3
3 augustus 2017 om 20:27
Als club je 1e doelman zo voor het blok zetten om toch bij te tekenen is ook niet bepaald chique. Of vind je van wel?
 
yatsemata
 
28
3 augustus 2017 om 20:29
Hoe bedoel je? Room koos er zelf voor niet bij te tekenen waarop Vitesse een vervanger haalde. Dat lijkt mij niet meer dan logisch en geen reden om je zo onprofessioneel te gedragen.
 
KEIZER!
 
5
3 augustus 2017 om 22:52
Room zit al vanaf de C2 bij Vitesse, hij is nu 27 dus na 15 jaar mag ik hopen dat de club gewoon accepteert dat hij verder kijkt. Alleen als er geen club komt zie ik geen reden om je doelman uit de eigen jeugd die het vorige seizoenen prima heeft gedaan uit de basis te houden voor een 33-jarige zomer aanwinst die weinig met de club heeft meegemaakt.
 
KEIZER!
 
2
3 augustus 2017 om 20:27
Als club je 1e doelman zo voor het blok zetten om toch bij te tekenen is ook niet bepaald chique. Of vind je van wel?
 
VitessA1
 
9
3 augustus 2017 om 20:43
Wordt niet voor het blok gezet. Van de winter heeft hij een aanbieding van Vitesse afgeslagen, want hij wilde een transfer maken. Vervolgens haalt Vitesse in de zomer Pasveer en lijkt de transfer van Room naar Everton niet door te gaan. Contract loopt nog 1 jaar door, dus hij mag vertrekken en nog iets opleveren.
 
El Samp
 
3
3 augustus 2017 om 20:09
Buiten het feit dat ik Room veel beter vind, eigenlijk nooit op een foutje te betrappen, is het wel onprofessioneel van hem. Misschien is er meer gebeurt?
 
tmuller
 
1
5 augustus 2017 om 17:48
Veel beter? Pasveer is een prima keeper hoor. In het begin van zijn carriere zat hij er regelmatig nog wel eens naast, maar bij PSV heeft hij ook bewezen een hele degelijke keeper te zijn geworden. Het is nou niet zo dat Room een soort Manuel Neuer is. Ik snap Fraser wel met zijn keuze voor Pasveer (ervaring en op de toekomst gericht).
 
SpeedyAFC
 
7
3 augustus 2017 om 20:17
Ziek is ziek, dan kan je niet werken. Vitesse zal wel snel de bedrijfsarts langssturen om te kijken welke ziekte hij heeft opgelopen. Totdat we meer weten, kan ik hem niet anders als beterschap wensen.
 
KEIZER!
 
5
3 augustus 2017 om 20:25
Liep vandaag nog in de dierentuin. Volgens zijn Instagram, zal niet echt heel ziek zijn denk ik.
 
Tornado72
 
6
3 augustus 2017 om 20:21
Lachwekkend gewoon. Deze keus kan er onmogelijk 1 van de trainer zijn een leek kan zien dat Room minimaal 2 klasse beter is dan Pasveer. Laten we voor Fraser hopen dat Room echt ziek is en dat hij niet van bovenaf gedwongen wordt om veruit zn beste doelman te passeren omdat hij niet wil bijtekenen.
 
VitessA1
 
7
3 augustus 2017 om 20:41
Fraser wordt echt niet gedwongen hoor. Pasveer heeft de gehele voorbereiding (5/6 wedstrijden) gespeeld omdat Room tot een week geleden nog moest spelen voor Curacao. Dan is het logisch dat Pasveer zaterdag speelt. Heeft ook een prima indruk gemaakt overigens, al is Room eveneens top.
 
Chicarito
 
4
3 augustus 2017 om 22:51
Toch niet zo vreemd dat Pasveer keept. Room wilde niet verlengen en heeft nog een contract van een jaar. Dan is het logisch dat Vitesse hem dan nu wil verkopen om er nog wat aan te verdienen. Dat wisten we eind vorig seizoen ook al. Vitesse wilde de selectie vroeg rond hebben met het oog op de j.c. schaal en de de Europa League. Dan trekt Vitesse Pasveer aan, omdat Room waarschijnlijk gaat vertrekken. Mocht Room blijven dan zijn er twee gelijkwaardige keepers die met elkaar de concurrentie aan kunnen gaan. Tijdens de voorbereiding zat Room echter nog bij de Gold cup waardoor Pasveer alles keepte bij Vitesse. Op dit moment is het m.i. ook niet meer dan logisch dat Pasveer keept tot dat er duidelijk is of Room blijft of niet. Je gaat geen keeper opstellen waarvan de kans groot is dat hij nog vertrekt. Ik hoop dat Room 'ziek' is omdat hij een transfer aan het afronden is. Als hij zich ziekmeldt omdat hij het niet eens is met de situatie van nu dan vind ik dat een erg zwakke houding van hem.
 
Kaassie
 
0
5 augustus 2017 om 18:18
"je gaat geen keeper opstellen waarvan de kans groot is dat hij nog vertrekt" Dat zou ik dan juist wel doen, zo heeft Room de kans zich nog eenmaal in de picture te spelen en als hij een prima partij keept dan melden zich (misschien) meer potentiƫle kopers.
 
DRDFDH&V
 
2
4 augustus 2017 om 08:19
Room komt op mij altijd over als een sympathieke gozer. Deze jongen komt uit de eigen jeugd en was keeper van het team dat de eerste prijs ooit won. Mooier kan bijna niet en nu is het voor beide partijen zaak om z.s.m. een transfer te maken. Het seizoen begon goed (los van JC schaal) en negativiteit kunnen we niet gebruiken.
 
nutraal
 
0
5 augustus 2017 om 20:32
Hoop dat Room zaterdag weer onder de lat staat. Dat verdiend hij gewoon.