Update: Geen straf voor Guardiola na uitbarsting tegen Redmond
Maandag, 4 december 2017 om 18:50

De FA gaat de uitspattingen van Josep Guardiola tegenover Nathan Redmond na afloop van de wedstrijd tussen Manchester City en Southampton onderzoeken, zo meldt de Press Association. De Spaanse manager van the Citizens zag zijn ploeg in de slotminuut met 2-1 winnen en had vervolgens een bijzonder onderonsje met Redmond, waar hij zich nu voor moet verantwoorden.

Volgens the Sun had Guardiola de aanvaller van the Saints wanker genoemd, maar dit ontkrachtte Redmond. "Ik wil bij deze duidelijk maken dat Pep Guardiola niet heeft gezegd wat The Sun beweert. Dat is een valse claim. Ja, hij was erg gepassioneerd, intens en agressief, maar hij was alleen maar erg complimenteus en zeer positief over mij. Hij sprak onder meer over mijn kwaliteiten als jonge Engelse speler en hoe hij graag wilde zien hoe ik zou aanvallen", aldus Redmond.

Guardiola zou zich bijzonder hebben gestoord aan de defensieve speelstijl van Southampton. Na het laatste fluitsignaal kwam die irritatie tot uiting in het gesprek met Redmond. "Southampton heeft enkele enorm getalenteerde voetballers en Redmond is zó goed in de één-tegen-één. Maar ze wilden helemaal niet voetballen, ze waren vanaf de negende minuut tijd aan het rekken. Ik wilde gewoon dat ze gingen voetballen", sprak Guardiola.

Update 1 december 14.48 uur - Guardiola: 'Ik kan mezelf niet controleren, dat moet ik verbeteren'
Josep Guardiola heeft op de wekelijkse persconferentie gereageerd op het onderonsje met Nathan Redmond. "Ik kan mezelf niet controleren. Hopelijk kan ik dat verbeteren, want dat moet ik voortaan wel kunnen", zegt de Spanjaard, die tot 4 december heeft om zich te verantwoorden tegenover de FA. "Ik waardeer de opmerkingen van Redmond, ik heb gezegd dat ik hem een goede speler vind. Als mensen me niet geloven, moeten we deze persconferentie afblazen."

Update 4 december 18.50 uur - Geen straf voor Guardiola na uitbarsting tegen Redmond
De FA onderneemt geen verdere stappen tegen Josep Guardiola. De manager voerde na de wedstrijd tegen Southampton een verhitte discussie met aanvaller Nathan Redmond, waarna de tuchtcommissie het incident besloot te onderzoeken. Men is echter tot de conclusie gekomen dat de manager van Manchester City geen straf verdient.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
weazel
 
39
1 december 2017 om 13:23
Wat valt er te onderzoeken? Een gesprek? Er is toch niets gebeurd? Welke uitkomst verwacht je anders dan dat beide partijen positief over elkaar hebben gesproken na het gebeuren? The Sun's gefalsificeerde quote gebruiken als startpunt van een onderzoek, FA ga toch wat leuks doen man.
 
PeterVermeuIen
 
3
1 december 2017 om 14:18
FA is bezig media aan het vergroten zodat naamsbekendheid van FA wordt vergroot...
 
Joopie88
 
3
1 december 2017 om 14:39
Inderdaad, wat valt er te onderzoeken. Zolang mensen zich niet fysiek, rasistisch of zwaar disproportioneel uitdragen, waarom overal een punt van maken. Deze emoties maken het kijken naar voetbal toch mooi? Ik lees allerlei artikelen over de show van neymar en het gedrag van guardiola. Mooi toch, dat is waar mensen van houden denk ik. Naast een mooie pot voetbal zijn emoties op het veld ook iets wat mij aanspreekt.
 
daiisan
 
9
1 december 2017 om 13:30
Allerminst vreemd te noemen. Je zou toch denken dat je het kan laten voor wat het is gezien de uitlatingen van Redmond. Wellicht is het voor de vorm aangezien er zoveel ophef over is ontstaan.
 
-Riciotto-
 
5
1 december 2017 om 13:34
Typisch storm in een glas water. Ik zou zeggen tegen de tegenstanders van City speel hetzelfde aangezien guardiola daar geïrriteerd van raakt ??
 
Thermisol
 
22
1 december 2017 om 13:43
De tweede keer deze week dat de FA zich laat kennen, eerst Lukaku na duidelijke camera beelden niet vervolgen, en nu een onschuldig voorval waar niks aan de hand is onderzoeken. Niet alleen het autorijden is daar omgekeerd, ook de FA dus.
 
HaagseKoerd
 
11
1 december 2017 om 14:03
Ik vond het geweldig om te zien. De passie van Guardiola he, wat een genot om daar naar te kijken. En niks was er in gespeeld. Wereldtrainer!
 
siepie
 
2
2 december 2017 om 00:46
En als hij daadwerkelijk ‘wanker’ heeft gezegd, heeft hij zich ook nog eens netjes aangepast aan de Engelse cultuur
 
KEIZER!
 
17
1 december 2017 om 14:07
Beter straffen ze Lukaku voor zijn wangedrag. Die mag mensen 2x in de zak schoppen en er mee weg komen. FA zijn nog ergere prutsers dan bij de KNVB
 
real8madrid
 
6
1 december 2017 om 14:09
Ach, je moet als coach gewoon je mond houden tegen spelers van de tegenstander. Tenminste voor en tijdens de wedstrijd. Na affluiten kun je natuurlijk lekker effe een babbeltje maken. Dan nog moet je echter helemaal niet komen vertellen hoe jij graag zou zien dat ze spelen. Hoe arrogant en respectloos kan je je gedragen zeg? Maar om zoiets te gaan onderzoeken vind ik nou ook onzin. Al helemaal als Redmond zelf zegt dat er niets aan de hand was
 
SantiArsenal
 
3
1 december 2017 om 16:19
Je kan het zien als respectloos en arrogant, maar tegelijk blijkt hier ook uit dat hij altijd voor mooi voetbal wil gaan. Tuurlijk, als Soton vol op de aanval was gegaan hadden ze met 5-0 op de broek gekregen, maar dit was wel heel erg verdedigend.
 
MMarkez
 
2
1 december 2017 om 15:13
Ze zouden guardiola juist een prijs moeten geven! Iemand die graag de schoonheid van het voetbal en aanvallend spel wil promoten, net als zijn grote leermeester JC dat deed.
 
Chi7
 
0
1 december 2017 om 16:10
Het is nog altijd iets subjectiefs he, `mooi voetbal`. Het Barca onder Pep was natuurlijk magisch, maar het Barca na Pep, wat nog steeds dezelfde `waarden` had wat betreft aanvallend voetbal, vond ik enorm saai om te zien. Langzame bal circulatie, tegenstander in slaap sussen met 70 procent balbezit op het middenveld zonder er echt gevaarlijk mee te worden, etc. Dan keek ik liever naar ploegen als Chelsea en Inter, daar zat tenminste nog wat beleving in.
 
Perspectief
 
1
4 december 2017 om 18:59
Tegenstanders graven zich in tegen Barcelona, je kan maar zoveel doen tegen een muur.
 
Rhynocerys
 
0
5 december 2017 om 01:47
Toch vind ik dat hij wel een goed punt heeft. Om een muur te breken moet je juist een hoge balcirculatie hebben en die was er na Guardiola niet meer
 
Saaff
 
1
1 december 2017 om 15:22
Er werd altijd beweerd dat Pep rustig en nog wat is en dat Klopp & Mou barbaren door hoe ze doen. Toen ik zei dat hij gewoon ook een gek is vond iedereen het raar maar nu zegt hij zelf dat hij zich soms niet kan controleren.
 
TheRoscoe
 
1
1 december 2017 om 20:45
Wie is iedereen? Wie heeft gezegd dat Pep rustig is? Deze kant van hem is niet eens een publiek geheim lol
 
Perspectief
 
1
4 december 2017 om 19:01
Ik ken niemand die vindt dat Pep een rustig persoon is, het is algemeen bekend dat Pep enorm fanatiek is en vaak gekke trekkingen heeft op het veld.