Update: Gewezen toptalent van Arsenal verkiest PAOK boven Belgisch avontuur
Vrijdag, 3 augustus 2018 om 10:12

Chuba Akpom gaat Arsenal verlaten. De aanvaller werd voorheen gezien als een groot talent, maar het is nooit tot een serieuze doorbraak gekomen en de 22-jarige Engelsman gaat het nu proberen bij Sint-Truidense VV in België.

Akpom speelde sinds de winterstop al voor STVV en kwam er tot zes doelpunten en één assists in zestien wedstrijden. Nu maakt hij dus de definitieve overstap naar Stayen, want volgens the Independent wordt zijn tot medio 2019 doorlopende contract voor ongeveer 2,2 miljoen euro afgekocht.

Arsenal onderhandelt ook met andere clubs in België en met partijen in Frankrijk, maar STVV zou Akpom zo goed als binnen hebben. Als de transfer doorgaat, dan neemt de voormalig jeugdinternational na zestien jaar afscheid van the Gunners.

Akpom voegde zich op zijn zesde bij de jeugdopleiding van Arsenal en speelde twaalf wedstrijden in het eerste elftal. Hij werd verhuurd aan Brentford, Coventry City, Nottingham Forest, Hull City, Brighton & Hove Albion en dus aan Sint-Truidense VV. Ook onder anderen Jordan Botaka en Elton Acolatse voetballen bij De Kanaries.

Update 3 augustus 10.12 uur - Gewezen toptalent van Arsenal verkiest PAOK boven Belgisch avontuur
Niet Sint-Truidense VV, maar PAOK Saloniki wordt de nieuwe club van Chuba Akpom. De Griekse club maakt via zijn officiële kanalen de komst van de 22-jarige spits wereldkundig en meldt dat hij een tweejarig contract heeft ondertekend. Het leek er sterk op dat STVV de nieuwe club zou worden van Akpom, ook al waren er nog andere clubs uit België en Frankrijk voor hem in de markt. Uiteindelijk is zijn keuze dus gevallen op PAOK Saloniki, dat nog in de race is voor een Champions League-ticket. In de derde voorronde van het miljardenbal neemt de Griekse club het op tegen Spartak Moskou.

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
4
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
8
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
10
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Arsenallz
 
3
20 juli 2018 om 22:28
Akpom is niet goed genoeg voor Arsenal, dat is wel duidelijk. Deed het vaak in pre-season wel okay, maar dit is denk ik het beste voor hem.
 
SteazzyGooner
 
6
20 juli 2018 om 22:42
Er zijn wel meer spelers die niet goed genoeg zijn voor zoals Jenkinson Welbeck Lucas Perez Campbell deze spelers moeten gewoon verkocht worden zijn waardeloos met en een van Ospina of Cech moet gewoon vertrekken waarschijnlijk Ospina hoor dat Besiktas intresse heeft die hebben net hun eerste keeper verkocht dus dat lijkt zijn nieuwe club te worden Cech mag dan blijven als tweede keeper achter leno. Ik hoop echt op een snelle winger dan ben ik wel tevreden met deze transferwindow
 
Arsenallz
 
7
20 juli 2018 om 22:47
Welbeck kun je altijd voor de grap achter de hand hebben, dan hebben we af en toe nog wat te lachen. Lucas Perez vind ik zelf een prima speler die nooit echt een kans heeft gekregen, elke keer dat hij speelde, speelde hij ruim voldoende. Inmiddels is het uiteraard wel tijd om hem ook weg te doen aangezien we Auba en Laca hebben. Ik hoop dat Cech weg gaat en niet Ospina, als Cech niet meer systematisch onder de lat staat zal hij waarschijnlijk in snel tempo slechter worden, waardoor hij als tweede keeper ook niet echt nuttig zal zijn. Over de transferwindow, ik weet het nog niet zo goed. Defensief vind ik nou niet dat we juist hebben versterkt. Koscielny is momenteel oud aan het worden en onze enige defensieve versterkingen zijn ook oud. Ik had nog wel graag een centrale verdediger gezien van rond de 23-24 met potentie in plaats van jongens als Chambers en onze Griekse vriend. (ben zijn naam even kwijt, de jonge kerel die in een van de laatste wedstrijden rood pakte, Mavrapanos?) De backs zitten nu wel goed. Verder zou een winger inderdaad wel handig zijn, het zij als supersub.
 
SteazzyGooner
 
5
20 juli 2018 om 22:59
Er zal geen centrale verdediger meer zeker als mustafi blijft en omdat Emery veel potentie ziet in Chambers heeft ook net zijn contract verlengd en speelde tegen het eind van het tweede seizoenshelft zeer sterk. Ik denk niet dat als Emery echt een winger gaat halen om hem te gebruiken als supersub. Zal het zeker voor de basis zijn.
 
Arsenallz
 
0
21 juli 2018 om 12:53
Ik had het ook niet verwacht, maar dat is ook geen probleem. Als je een Winger voor de basis wil halen moet je of Auba of Mkhi op de bank zetten, dat lijkt me ook niet de bedoeling.
 
Luukiesuper
 
8
20 juli 2018 om 22:53
Als Wenger er nog had gezeten, had Wenger gezegd: Chuba komt nog steeds in de plannen van Arsenal voor. Maar idd veel te licht naar zoveel jaar.
 
Arsenallz
 
1
20 juli 2018 om 22:59
Dat denk ik niet, Chuba is namelijk al verhuurd geweest en heeft zelfs daar niet bijzonder gepresteerd. Wenger heeft in zijn loopbaan vaak genoeg afscheid genomen van talenten. Lansbury en Vela bijvoorbeeld.
 
FEYEVERTON
 
25
20 juli 2018 om 23:05
Niemand hier verbaasd hoe een club als Sint-Truiden zo maar even 2,2 miljoen aftikt? Is toch van het niveau NAC of zit ik er volledig naast?
 
Primetime
 
5
20 juli 2018 om 23:36
Vorig jaar meer dan 5 miljoen verdient aan transfers. 0 euro uitgegeven. Dan wordt het dit seizoen uitgegeven. Ik zou eerder zeggen niveau pec zwolle dan nac
 
TheRoscoe
 
4
20 juli 2018 om 23:38
Sint-Truiden heeft volgens mij rijke Japanse eigenaren. Ze hadden eerder bv. Marioka, die ver boven hun niveau zat en binnen 6 maanden weer naar Anderlecht ging.
 
H4L0S
 
9
21 juli 2018 om 01:07
Morioka speelde bij waasland beveren
 
TheRoscoe
 
0
21 juli 2018 om 11:38
Heeft Beveren dan die Japanse eigenaren?
 
TheWorld
 
0
3 augustus 2018 om 11:05
Ik denk dat je doelt op Oud-Heverlee Leuven dat dezelfde eigenaar als leicester heeft nu.
 
TheRoscoe
 
0
3 augustus 2018 om 11:38
Ja, maar die zijn niet Japans. Ook heel grappig dat Nigel Pearson nu trainer is van Leuven, dat was een shock voor mij.Had het gecheckt, Sint-Truiden heeft Japanse eigenaren, Morioka heeft daar echter nooit gespeeld, zat bij Beveren idd.