Update: Groen licht voor transfer Reis naar Barcelona: 'De clubs zijn eruit'
Zaterdag, 4 mei 2019 om 16:18

FC Groningen en Barcelona zijn tot een vergelijk over Ludovit Reis gekomen, zo meldt De Telegraaf zaterdag. Volgens het dagblad ontvangt de Eredivisie-club 'een spectaculaire transfersom' van de kersverse landskampioen van Spanje. Het zou gaan om een maximaal bedrag van 7,7 miljoen euro, inclusief variabele bonussen, voor de achttienjarige middenvelder annex jeugdinternational.

De verwachting is dat Reis en zijn zaakwaarnemer Aleksandar Bursac 'snel' op het vliegtuig naar Barcelona zullen stappen voor een eerste kennismaking met de club én trainer Ernesto Valverde. Volgens het dagblad hebben Reis en Bursac de toezegging gekregen dat de middenvelder in de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee mag op een oefentrip naar Japan, waar een mini-toernooi van hoofdsponsor Rakuten zal worden gespeeld.

Meerdere scouts van Barcelona hebben Reis vanaf september nauwlettend gevolgd en positieve rapporten over hem uitgebracht. Het is de bedoeling dat de middenvelder komend seizoen aansluit bij Barcelona B en in de komende seizoenen regelmatig de kans krijgt om zich tijdens de trainingen en wedstrijden van het eerste te laten zien. Valverde gunt de negentienjarige Riqui Puig en de twee jaar oudere Carles Aleña regelmatig speeltijd.

Het tweede elftal van Barcelona komt uit in Groep 3 van de Segunda División B, het derde niveau van het Spaanse voetbal. Het team staat momenteel onder leiding van Francisco Javier García Pimienta, die al sinds 2001 in de jeugdopleiding van de Catalanen werkt. Puig, Juan Miranda, Abel Ruiz en Oriol Busquets zijn momenteel de meest in het oog springende namen in het elftal van Barcelona B.

Update 4 mei 16.18 uur - Groen licht voor transfer Reis naar Barcelona: 'De clubs zijn eruit'
Alexander Bursac, de zaakwaarnemer van Ludovit Reis, heeft zaterdagmiddag in gesprek met het Algemeen Dagblad bevestigd dat zijn cliënt volgend seizoen bij Barcelona actief zal zijn: "De clubs zijn eruit. We horen dit weekeinde of anders maandag wanneer we naar Barcelona vliegen om de transfer af te ronden", vertelt hij. De middenvelder van FC Groningen zal zich aankomend seizoen in eerste instantie aansluiten bij de A-selectie van de Catalanen: "We willen wel dat de hoofdtrainer Ludovit zelf aan het werk ziet. Zodat hij een indruk krijgt van zijn niveau, en of hij in staat is om dat van Barcelona aan te tikken. Nog los van zijn voetballende kwaliteiten: ook wat betreft zijn mentaliteit wijst alles erop dat Ludo het heel ver kan schoppen. Hij is rustig, intelligent en staat met beide benen op de grond."

Meer nieuws
   
08:06
08:06
Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
2
   
07:38
07:38
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
   
07:30
07:30
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
07:13
07:13
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
35
   
06:30
06:30
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (54)

 
Moridin
 
102
4 mei 2019 om 07:23
Ik snap volledig dat hij dit doet. Je weet nooit je je verder ontwikkelt en dit steek je toch maar mooi in je zak. En als zijn ontwikkeling strookt komt hij over drie jaar bruin van het zonnetje en als miljonair terug naar Groningen.
 
carlosz
 
20
4 mei 2019 om 07:35
Of net als Odegaard, gewoon bij Heerenveen, Vitesse, en dan interesse van Ajax. Ex Barca (jeugd)spelers zijn altijd in trek.
 
speelweb
 
59
4 mei 2019 om 07:53
Maar Ajax was al geintereseerd in Odegaard voor hij naar Real ging.
 
Balenciaga
 
5
4 mei 2019 om 10:32
Maar Ajax was ook al geïnteresseerd in Reis voordat hij naar Barca ging, dus snap je punt niet echt.
 
Zytto34
 
33
4 mei 2019 om 10:38
Heb anders nog nooit wat gelezen over dat Ajax reis wil.
 
DonCoXxX
 
4
4 mei 2019 om 12:58
Odegaard gaat het maken, die kan voetballen. Ik weet zeker dat Odegaard minstens bij subtopppers in Europa in de basis gaat spelen. Die Reis kan vooralsnog alleen bikkelen en ballen afpakken en het is afwachten of Barca zijn passing nog op orde krijgt om Reis op het gewenste niveau te krijgen. Het valt overigens ook vies tegen wat er van Barca B naar Barca A doorstroomt. De doorstoom is niet zoals hier in Nederland gebruikelijk is. Ik vind deze transfersom daarom prachtig voor Groningen en Reis. Groningen krijgt meer dan ooit voor mogelijk werd gehouden en bij barcelona B gaan de trainers hard aan de slag met Reis om van hem een betere speler te maken.
 
Zinedane
 
0
5 mei 2019 om 00:58
Ik denk dat je Reis redelijk onderschat en Odegaard echt flink overschat.
 
100% Meijer
 
18
4 mei 2019 om 08:10
Ik snap zeker dat hij het doet. Van Groningen snap ik het ook. Maar van Barça? Poeh, 7.7 miljoen maximaal is wel heel veel geld
 
Mert van Barwi
 
7
4 mei 2019 om 09:59
Kan ook een transfersom van 2 miljoen zijn en als bonus dat wanneer hij voor een x aantal wedstrijden de basiself haalt, Groningen dan er 5 miljoen bij krijgt.
 
Zinedane
 
0
5 mei 2019 om 01:00
Denk dat het dan eerder om een bedrag van 5 miljoen met 2,5 miljoen bonussen zal gaan. Kan me niet voorstellen dat Groningen hem, bij interesse van Barca, voor 2 miljoen weg doet eigenlijk. Een topclub in Nederland betaald het dubbele voor die jongen. En voor Barcelona is 5 miljoen echt niet veel. Geven veel vaker deze bedragen uit voor 'opvulling' vam het B elftal met een kleine potentie tot de top halen. Met de grootste pech verkoop je Reis over 3 jaar aan een Eibar voor 10 miljoen. Het stempel 'speelminuten in Barca 1' is best wel wat waard
 
JordyPA
 
28
4 mei 2019 om 08:08
7,7 miljoen. Dan lijkt het er toch echt op dat Barcelona echt wat in hem ziet en hem niet haalt als opvulling voor Barça B. Ik gun hem de stap en wens hem daar veel succes. Had hem echter graag bij Ajax gezien, zo'n type missen we een beetje.
 
OZ81
 
23
4 mei 2019 om 08:32
Echt? Ik heb niet het idee dat Ajax - dat op de rand staat van een Champions League-finale - deze speler (of dit type) mist. Ajax is juist erg compleet in mijn ogen.
 
JordyPA
 
87
4 mei 2019 om 08:39
Laten we nu niet teveel de polonaise lopen door die CL. Er gaan spelers weg, dus moet je dat gaaan opvangen. De Jong gaat weg, Schöne vind ik overall de zwakste schakel bij Ajax en die wordt straks 33. Ajax is nu vrij compleet, maar volgend jaar is dat anders. Ik had deze jongen er graag bij gehad. Is een wat ander type dan we nu in huis hebben.
 
NL_Modric
 
15
4 mei 2019 om 10:03
Schone is juist door het simpel spelen één van de belangrijkere spelers binnen deze selectie. Ik blijf het maar vreemd vinden dat mensen hem de zwakste schakel vinden. We hebben de afgelopen jaren allemaal gezien wat er gebeurd, zodra we een ander poppetje op die positie neerzetten. Dan verliezen we direct de controle op het middenveld.
 
Ypuh
 
2
4 mei 2019 om 13:46
Ajax kan deze 'gokjes' van 7,7m niet meer wagen. Ze hebben teveel middelmatige spelers gehaald voor rond de 5m die het net niet gered hebben, zonder dat ze echt slecht zijn (o.a. Sinkgraven en Kristensen). Een speler als Reis heeft speeltijd nodig en zal net tussen Ajax en Jong Ajax invallen. Die laatste wordt hij niet beter van en is een stap terug t.o.v. Groningen. Barca B is een ander verhaal, ander land, andere competitie, andere taal en trainen met Messi & co. Daar is het juist goed om 1-2 jaar te acclimatiseren, dan misschien een jaartje verhuur en dan wedstrijdjes meepikken in de Spaanse beker etc. voordat het 1e in zicht komt.
 
Zytto34
 
18
4 mei 2019 om 09:27
Die Marin die van Luik komt staat anders wel bekend als een bijtertje.
 
dvs33fan
 
6
4 mei 2019 om 09:40
Marin komt al en we hebben genoeg spelers in Jong op het middenveld die minuten mogen gaan maken het komende seizoen.
 
ninjakai
 
5
4 mei 2019 om 10:32
Zo'n type mist Ajax niet. Hebben we namelijk net verhuurd aan de graafschap in Azor Matisiwa. En die zet daar zijn stapjes. Zit ook geen koop optie bij. Heeft al zijn debut gemaakt voor Ajax 1, ging als een speer tot aan zijn blessure. Beste van alles, komt uit eigen jeugd, dus dat scheelt weer een paar miljoen.
 
alwintje
 
27
4 mei 2019 om 08:38
ik zou hem ook wel eens bij Ajax willen zien, echt een stofzuiger deze man en nog zo jong...
 
sebasjuh
 
4
4 mei 2019 om 09:21
Helemaal mee eens en viel ook op in de wedstrijd Groningen-Ajax dat hij overal tussenkwam en liep. Naar mijn idee missen we zo’n type ook bij Ajax (misschien dat Marin dat is maar dat weet ik niet) en omdat het een Nederlander is is dat ook een pluspunt. Zeker met het oog dat Schone ook steeds ouder wordt en toch een keer vervangen moet gaan worden en als je de stap omhoog wilt blijven zetten je die man volgend seizoen wel moet vervangen in Europese duels. Maar leuke stap voor deze jongen benieuwd wat er van terecht gaat komen.
 
ApyroG
 
5
4 mei 2019 om 10:08
Zo'n type speler is er wel, maar die is nu verhuurd aan de Graafschap. Matusiwa genaamd. Die jongen doet het overigens zeer goed daar, maar daar wordt eigenlijk vrij weinig over gesproken. Ik ben echt benieuwd of die jongen goed genoeg is om aan te sluiten bij de selectie van volgend seizoen. De meeste Ajacieden zijn ook bijzonder lovend over hem.
 
ninjakai
 
2
4 mei 2019 om 10:35
Hehe, kijk een die wel alles in de gaten houdt. Ik verwacht wel dat azor goed genoeg is. Hij moest vooral verbeteren in balbezit en die stappen lijkt hij echt te zetten bij de graafschap. Hij heeft ook geen koop optie in zijn contract en was eind vorig seizoen de middenvelder die het meest in beeld was bij Ajax een. Toen kwam die blessure. Denk niet dat ze hem vergeten zijn.
 
Suppyourlocal
 
4
4 mei 2019 om 09:30
Was de perfecte speler voor PSV geweest denk ik. Alleen onbetaalvoor voor hun denk ik.
 
Klene
 
0
4 mei 2019 om 10:17
Ondanks dat Reis onbereikbaar is voor iedere Nederlandse club op het moment, denk ik dat PSV en Ajax wel die 7,7 miljoen neer hadden kunnen leggen voor hem hoor. Ik las gisteravond dat Napoli 40 miljoen neer gaat leggen voor Lozano, dus geld zat dan. Zeker ook omdat ze niet eens per se een vervanger nodig hebben daar op de flanken.
 
Suppyourlocal
 
3
4 mei 2019 om 10:49
Ajax wel, PSV niet, ja als als als ze Lozano verkopen. denk niet dat ze veel aan Lozano transfer overhouden, zat er geen dikke doorverkoop % op?
 
JustPSV95
 
0
4 mei 2019 om 16:34
Dacht dat het rond de 20 a 30% was. Dan houdt psv nig 28 tot 32 miljoen over.
 
JaouadAmhaouch
 
2
4 mei 2019 om 16:36
Als je denkt dat PSV 7.7 miljoen niet meer kan leggen, ben je echt niet goed in je hoofd. Verder houd PSV minimaal 28 miljoen aan de deal over. Aangezien het over de winst gaat en dat is 28 miljoen. Doorverkoop is nooit bekend gemaakt, maar zou naar schatting 40 zijn. Dus dan word t 29 miljoen voor PSV.
 
Zinedane
 
0
5 mei 2019 om 01:06
Totaal overbodig bij Psv.... als we iets teveel hebben op het middenveld dan zijn het stofzuigers! Hendrix, Rosario, Sadilek kunnen allemaal de rol van Reis (beter) vervullen. Met Rosario hebben we een talent wat al het Nederlands Elftal gehaald heeft en met Sadilek een stofzuiger met meer loopvermogen. Reis heeft weer andere talenten, maar PSV heeft echt meer behoefte aan een creatieve middenvelder die volgend seizoen naar Guti zou kunnen spelen. Guti/ihattaren - Nieuwe jongen/saidel/thomas Rosario/hendrix Ik denk dat dit het middenveld van PSV zal worden volgend seizoen
 
Suppyourlocal
 
0
5 mei 2019 om 10:16
hahaha Hendrix, die komt bij heerenveen niet eens in de basis. Kan niet meevoetballen, wint nauwelijks duels, alleen door overtredingen.
 
BendeR
 
10
4 mei 2019 om 09:25
Goede speler, jammer voor Groningen dat ze hem nu al moeten verkopen. Hij komt soort van uit de jeugd van Groningen en was zeker een talent. Vind het raar dat binnenlandse clubs hier niet eerder op ingesprongen zijn. Voor zo een bedrag moet Groningen hem wel verkopen, nu hebben ze tenminste iets te besteden aankomend seizoen. Er zal ongeveer een heel team vervangen moeten worden, dus Doan zal ook nog verkocht gaan worden. Ik denk dat we veel transfernieuws gaan zien bij Groningen tussen nu en het begin van aankomend seizoen.
 
Suppyourlocal
 
7
4 mei 2019 om 09:45
Doan speelt een slechte tweede seizoenshelft, er zal veel aanvallende impulsen moeten worden gehaald. Verdedigend staat het wel goed maar voorin is het minder.
 
justmark
 
0
4 mei 2019 om 13:35
Doan was gehaald voor een aanvallende impuls maar het lijkt erop dat die jongen het totaal niet meer naar zijn zin heeft.. speelt wat je al zegt de gehele 2e seizoenshelft ongelofelijk slecht. Ik snap ook niet waarom Buijs hem blijft opstellen want elke wedstrijd wordt FCG overlopen op het middenveld.
 
Suppyourlocal
 
1
4 mei 2019 om 13:43
Schijnt op trainingen wel veel te laten zien + zijn waarde. Verder dan Doan loopt er ook niet veel, in de jeugdopleiding lopen wel grote aanvallende talenten maar elaas krijgen die de kans niet. Vooral omdat het elftal al zeer jong is.
 
OlieGrun
 
1
4 mei 2019 om 19:34
Doan had na de Aziëcup gewoon een paar weken vakantie nodig en die kreeg hij niet. Daarnaast speelt Groningen op het moment een zeer ongunstig systeem voor hem. Maar dat hij veel talent heeft is toch duidelijk? Dat heeft hij toch laten zien...
 
Guaporta
 
11
4 mei 2019 om 09:53
Begrijp niet helemaal waarom deze getalenteerde middenvelder besluit om naar Barcelona te vertrekken. Hij wordt duidelijk voor het tweede elftal gehaald, dat waarschijnlijk ook volgend seizoen op het derde niveau in Spanje uitkomt. Nu wordt hij daar wel begeleid door Garcia Pimienta, een oefenmeester die erom bekend staat dat hij jonge spelers beter maakt en klaarstoomt voor de top. Maar welk perspectief ziet hij voor zichzelf in het eerste elftal? Niet alleen heeft hij op ‘zijn’ positie concurrentie van Sergio Busquets en Frenkie de Jong, maar ook nog eens van Ivan Rakitic (die bij de club lijkt te blijven) en Oriol Busquets. Het enige perspectief dat ik voor hem zie is dat Barcelona hem uit gaat lenen aan een club in La Liga en dat kijkt hoe hij zich ontwikkeld. Soortgelijk aan de transfer van Jean-Clair Todibo dus.
 
fcknudde
 
7
4 mei 2019 om 10:05
Hij is pas 19 en mag mee op trip met Barça 1 en elke dag dus het voorrecht heeft om met Messi te werken! Dat zou voor velen al een reden moeten zijn. Daarnaast vergeet niet dat hij bij jong Oranje 1 van de besten was en indruk maakte. Maar omdat hij dan van een kleinere club is wordt dat niet opgeblazen. Zat hij daar als Ajacied of als Psver dan kwamen ze woorden te kort. De laatste wedstrijd tegen Ajax spade hij Frenky 90 mij totaal uit de wedstrijd. Voetballend is hij bij lange na nog niet van dat niveau en zal hij veel moeten leren maar juist daarom lijkt me dit de ideale versnelling. Jij gaat ervan uit van het minste scenario. Ik hoop dat hij meer zelf vertrouwen heeft en wil en gaat laten zien dat hij eind van de zomer gewoon verhuurd wordt naar een passende club.
 
Guaporta
 
4
4 mei 2019 om 10:20
Volgens mij verkoopt Barcelona die onzin aan iedere getalenteerde voetballer die eigenlijk een hoger niveau heeft dan Barcelona B. Het zou bijvoorbeeld zomaar kunnen dat de Zuid-Amerikaanse spelers langer vakantie krijgen van de club aangezien ze in de zomer ook nog op moeten draven voor de Copa America. Je moet dus nog maar even afwachten met welke selectie de club naar Japan afreist. Overigens is de club relatief open over hun intenties met dit soort transfers; in het voorseizoen testen en anders meteen uitlenen. En laten we eerlijk zijn... Vooralsnog is men niet in deze opzet geslaagd. Zelfs Marlon Santos, die behoorlijk indruk maakte op Gerard Piqué, werd uitgeleend en ondanks zijn prestaties verkocht. Overigens begrijp ik jullie standpunt wel. Het is toch wat makkelijker transfereren naar een subtopper als je bij Barcelona hebt gespeeld. Maar de kans van slagen is op basis van eerdere voorbeelden gewoon erg klein. Ik denk dat je verder kan komen op het moment dat je nu naar een club gaat waar je basisspeler in het eerste elftal bent.
 
SpeedyAFC
 
0
4 mei 2019 om 12:49
Elke dag met Messi werken? Niet als hij in het tweede elftal gaat spelen.
 
fcknudde
 
6
4 mei 2019 om 13:44
Er vanuit gaande dat het verhaal op waarheid berust dan gaat hij als 1ste elftal speler mee in het voor traject. Het is gewoon typisch in Nederland om bij elke transfer waar de NL top niet bij betrokken worden alles puur negatief te zien. Dat beeld wordt ook vooral vanuit de media benadrukt. Terwijl ook al zal hij niet slagen bij Barça dan nog zullen er genoeg clubs zijn die hem willen.
 
droppie
 
10
4 mei 2019 om 10:09
Eigenlijk is het niet zo moeilijk om te verzinnen. Hij zal er zeker niet minder verdienen, krijgt een goede opleiding. Speelt hij daar goed, maar is er geen plek in het eerste, dan zullen er ongetwijfeld clubs voor hem komen die nog steeds de moeite waard zijn. Een Barca labeltje verkoopt net wat beter dan alleen die van Groningen.
 
JustPSV95
 
0
4 mei 2019 om 16:36
Volgens de geruchten gaat die volgend jaar op huurbasis bij betis gestald worden.
 
Zinedane
 
1
5 mei 2019 om 01:12
Dat zou dan wel weer heel zonde zijn. Betis doet het weliswaar niet fantastisch de afgelopen weken, maar heeft toch aardig wat middenvelders van naam onder contract staan (javi Garcia, Guardado, Canales, William Carvalho). Ze spelen in principe maar met 1 controlerende middenvelder. En ik gok dat Reis William Carvalho niet zo maar uit de basis gaat spelen
 
JustPSV95
 
0
6 mei 2019 om 07:50
Idd, zou hem wel graag bij bv een girona worden gestald. Verzorgd voetbal en goed niveau, maar zonder die moordende concurrentie
 
SneekPSV
 
2
4 mei 2019 om 10:53
Snap van beide partijen wel dat ze dit doen. Prima bedrag ook voor Groningen. Kunnen ze goed gebruiken. Alleen begrijp ik niet wat Barcelona in deze naar mijn idee toch matige speler ziet. Het is een wel érg ruwe diamant. Eentje die nog in de grond zit. Ze zullen vast iets in hem zien wat ik niet zie.....
 
Jordyde Blecourt
 
6
4 mei 2019 om 11:00
Zo jammer dat de motor van het middenveld ons gaat verlaten ik vind het onze beste speler omdat doan sinds de azië cup niks meer laat zien. Ik heb genoten van deze voetballer hij valt de meeste mensen niet op maar wat is die belangrijk ik hoop dat er een goede vervanger gehaald word of misschien vd looi proberen
 
Arsenallz
 
0
4 mei 2019 om 12:20
De 7.7 miljoen zegt weinig want je hebt geen idee wat de variabelen zijn. Moet hij dan het eerste team halen etc? Ik ben benieuwd wat Groningen direct in de handen krijgt.
 
SpeedyAFC
 
0
4 mei 2019 om 12:51
Dat zou Groningen nooit doen. De kans dat een speler het eerste elftal haalt is bij Barcelona niet zo groot. Het verschil tussen het tweede elftal en het eerste is echt immens, bijna geen enkele speler weet dat gat te overbruggen. Groningen zal echt onderhandeld hebben om zoveel mogelijk direct in handen te krijgen zodat ze een nieuwe speler kunnen halen en nog wat geld over houden.
 
Arsenallz
 
0
4 mei 2019 om 14:03
Je kan het niet weten Speedy. Dat is het punt hier. Groningen gaat er zelf nooit duidelijkheid over geven. Ik had graag gezien wat Groningen direct in handen krijgt, maar gek genoeg is dat niet gecommuniceerd.
 
DefisDre
 
0
4 mei 2019 om 18:59
Groningen deelt altijd transfersommen mee, tenzij de andere club dat niet wil. Zal nu dus ook wel zo zijn.
 
Texeira
 
1
4 mei 2019 om 16:34
Mooie deal voor zowel Groningen als Reis. Groningen heeft weer geld om het team te versterken en het begrotingstekort (ca 2 mil?) te dichten. En voor Reis is dit natuurlijk een prachtige stap.