Update: Jones mist training; debuut van Bijlow behoort tot mogelijkheden
Vrijdag, 11 augustus 2017 om 14:07

Feyenoord kan zondag in de wedstrijd tegen FC Twente 'gewoon' beschikken over Brad Jones en Ridgeciano Haps. De keeper en de linksback trainden deze week binnen, maar volgens trainer Giovanni van Bronckhorst was dit vooral uit voorzorg en zijn zij nagenoeg wedstrijdfit.

"Qua fitheid staat het er goed voor, maar qua blessures… Ze zijn niet voor niets binnen gebleven deze week", zegt Van Bronckhorst in gesprek met Feyenoord TV. Fans van de regerend landskampioen vreesden de afwezigheid van de Australische doelman, mede omdat Kenneth Vermeer kampt met een blessure en minimaal twee maanden is uitgeschakeld.

"Brad had dinsdag geen last, maar dinsdagochtend stapte hij uit zijn auto en kreeg hij wat last van zijn rug", vervolgt de trainer van de Rotterdammers. "De afgelopen dagen hebben we hem binnen gelaten om te behandelen. De verwachting is wel dat hij zondag kan keepen. Voor Ridgeciano is dat hetzelfde verhaal, meer uit voorzorg. Ik verwacht dat ze allebei inzetbaar zullen zijn."

Update 11 augustus 14.07 uur - Jones mist training; inzetbaarheid in seizoensopener twijfelachtig
Brad Jones miste vrijdag de training bij Feyenoord. De keeper kampt met rugklachten en zijn herstel duurt langer dan verwacht. Trainer Giovanni van Bronckhorst laat vrijdagmiddag weten dat zijn inzetbaarheid voor de seizoensouverture tegen FC Twente van zondag twijfelachtig is. Omdat ook Kenneth Vermeer geblesseerd is, bestaat de kans dat Justin Bijlow debuteert.

Meer nieuws
   
21:22
21:22
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
0
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
14
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
112
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
strontschep
 
7
10 augustus 2017 om 22:06
Mocht Jones niet kunnen spelen, gewoon bijlow voor de leeuwen gooien en geen keeper halen. Bijlow is een groot talent, waarvan ik verwacht dat hij na de tijd Jones/Vermeer eerste keuze zal zijn onder de lat
 
AndreToth
 
0
11 augustus 2017 om 08:57
Waarom? Je moet een bijlow de kans geven maar nier voor de leeuwen gooien. Het is hetzelfde als zwemmen. Je kan iemand direct in open water laten zwemmen na diploma A maar her is toch handig dat je hem naar boven kan halen als hij dreigt te verdrinken. Wat dus niet kan als Jones niet kan spelen. Je moet bijlow laten debuteren tegen laagvliegers en als het dan goed gaat, kan je steeds verder. Hoe stom het ook klinkt, als Jones ook een paar maanden eruit ligt, kan je beter proberen een goede keeper te huren.
 
jorisdijk
 
0
11 augustus 2017 om 14:34
Ach tegen de tijd dat een nieuwe jongen is ingewerkt is Vermeer weer terug. Jones is er hooguit 2 weken uit. Hij mist een training het is niet zo dat hij zn been gebroken heeft. Bijlow is de beste jonge keeper die Nederland te bieden heeft. Geef die jongen het vertrouwen voor 1a2 potjes joh.
 
8StevieGerrard
 
3
10 augustus 2017 om 22:16
Ja en dan hetzelfde krijgen als Marsman zeker, nee als hij nou echt iets ernatigs heeft gewoon nordtfeld halen
 
strontschep
 
0
10 augustus 2017 om 23:11
Je moet hem toch ooit voor de Leeuwen gooien, soms pakt het goed uit soms niet. Kijk naar Ajax,daar doen ze het gewoon
 
holala
 
1
11 augustus 2017 om 07:54
Welke jeugd keeper gooide Ajax erin dan? Onana was tweede keeper maar geen jeugd. Twente deed het met Drommel (uitblinker bij Nederland O19) en kreeg de deksel op zijn neus. Weg cariërre. Of bedoel je met de jeugdspelers oa Kluivert en De Ligt? Dat doet elke club ook Feyenoord wel. Dat is wat anders dan een keeper. Elke fout of blunder van een keeper is een tegendoelpunt. En het ziet er dan vaak lachwekkend uit. Dat De Ligt er nu nog zo goed staat komt door zijn persoonlijkheid. Vlaar overkwam hem bijna hetzelfde. Die heeft heel wat jaartjes voor nodig gehad om terug te komen.
 
Soldierr
 
3
11 augustus 2017 om 00:54
Ben zo bang dat Nelom weer zal spelen. Ik wil hem nooit meer binnen de lijnen ziet !! Nooit meer heb tevewl traumas aan hem. Haps is blessure gevoelig net als Kongolo waardoor puntenverspeler Nelom het veld in zal komen. Ik hou mn hart nu al vast door alleen aan te denken laat staan als het nog gebeurd ook. Why the Hell is Nelom nog niet weg ?????????
 
Vlaar
 
22
11 augustus 2017 om 01:20
Je zit zoals iedereen mee te lullen. Nelom is echt niet zo slecht als iedereen zegt. Gio was een van de beste linksbacks ter wereld dus die zou er ook niet zomaar naast zitten hoor. Oke, er zit misschien geen potentie meer in Nelom maar zo overdreven als iedereen doet slaat echt nergens op.
 
holala
 
2
11 augustus 2017 om 07:49
Ach wees gerust. Tegen dit verzwakt Twente ten opzichte van vorig seizoen, wint Feyenoord nog wel al moesten ze Toornstra, Berghuis en Bottegin erbij missen. En zo slecht is Nelom niet hoor. Hij zou bij elke middenmoter een versterking zijn.
 
SMK88
 
3
11 augustus 2017 om 14:40
Is dit werkelijk waar je eigen mening of ben je gewoon lekker de papegaai aan het uithangen? Als het dat eerste is, dan kan ik niet anders dan je voetbalverstand in twijfel trekken. Je hebt gelijk dat Nelom absoluut niet de beste is, maar die jongen kan je niet weg doen. Als back-up is het gewoon prima. Hij zeurt nooit, kent de club door en door en is daarnaast (een van) de langst dienende Feyenoorder(s). Datzelfde verhaal hadden we bij Andre Bahia, alhoewel hij het de eerste seizoenen uitstekend deed. Als back-up was het op een gegeven moment gewoon prima en bijkomend was dat hij geen onrust ging stoken, net als Nelom.
 
Objectief2
 
0
11 augustus 2017 om 14:39
@vlaar. Nelom is een aanfluiting wanneer we kijken naar zijn capaciteiten. Tuurlijk kost Nelom Feyenoord punten. Ben het eens met Soldierr, begrijp ook werkelijk waar niet waarom hij nog dat hele mooie shirt mag dragen. Vervolgens worden er talenten uit eigen jeugd geplaatst bij andere clubs of verkocht, welke zeker niet minder zijn dan Nelom. Wellicht ziet Gio hele andere dingen op de training maar wat ik tijdens de wedstrijden zie doet zeer aan mijn ogen. Hij staat bijna altijd verkeerd t.o.v. de bal en zijn directe tegenstander, komt fysiek te kort, heeft niet de rust nog het overzicht. Jazeker, hij is echt slecht. Twijfel zelfs of hij wel geschikt is voor een middenmoter in de eredivisie.
 
SMK88
 
3
11 augustus 2017 om 14:43
Het zegt toch genoeg dat een jongen als Woudenberg verkocht wordt? Bij Excelsior was het niet veel, bij NEC was het redelijk, maar bij Feyenoord heeft hij nooit wat laten zien. Dan kies je niet voor Woudenberg, maar voor Nelom. Iedereen overdrijft het enorm. Ja, het is niet de beste voetballer, maar we doen net alsof hij bij elk tegendoelpunt betrokken is en ook doen we net alsof we door hem altijd punten verspelen. Ook Nelom speelt goede wedstrijden en als je als back-up niet zeurt, je rol en kwaliteiten kent en gewoon graag bij de club blijft, dan moet je die jongen gewoon behouden. Een idealere wisselspeler ga je namelijk niet vinden.
 
LeLe19
 
2
11 augustus 2017 om 15:25
Ironisch dat je de kudde volgt m.b.t. Nelom, gezien je naam. Nelom is gewoon degelijk. Maakt af en toe wat fouten en heeft veel mindere wedstrijden gespeeld, maar ook betere wedstrijden. Het is niet het geval geweest dat Feyenoord alleen over de linkerkant kwetsbaar is geweest. Dat Nelom niet het niveau is dat Feyenoord nastreeft is duidelijk, maar dat hij door de menigte word afgeschilderd als nutteloos is onzin.
 
Objectief2
 
0
11 augustus 2017 om 15:29
Er worden zoveel spelers verkocht, neem Warner Hahn. Die kan zeker ook niet keepen? Feit is dat hij idd betrokken is bij relatief veel doelpunten omdat hij geen inzicht heeft en veel te nonchalant is. Messi mag dat zijn, niet Nelom. Hij is vaak niet aanwezig wanneer hij binnen de lijnen staat en wanneer Kuyt hem zelfs moet "aanzetten" bij zijn warming up.. tja. Verder ben ik benieuwd... wanneer de kudde in de meerderheid is, waarom zou de minderheid het in deze dan wel goed zien? Wat maakt jou zou bijzonder.
 
Westend
 
0
11 augustus 2017 om 17:33
Waar heb je het over? Hahn moest gewoon speelminuten gaan krijgen om wat van zijn carrière te maken en daar maakt hij met Vermeer en Jones geen kans op. Zijn vertrek had meer te maken met speelkansen dan met talent
 
Westend
 
0
11 augustus 2017 om 17:31
Een keepersprobleem/ uitval begint wel traditie te worden bij Feyenoord :s