Update: Juventus ontvangt 16,5 miljoen euro door definitieve transfer
Woensdag, 6 februari 2019 om 12:29

Juventus verhuurt Stefano Sturaro voor de rest van het seizoen aan zijn oude club Genoa, zo maakt de koploper van de Serie A donderdagavond bekend. Het lijkt aannemelijk dat de middenvelder zijn laatste wedstrijd voor Juventus al heeft gespeeld, want er is een optie tot koop opgenomen die in werking treedt als aan bepaalde sportieve voorwaarden wordt voldaan.

Vermoedelijk gaat het daarbij om een minimumaantal wedstrijden dat Sturaro voor Genoa moet spelen, maar daar verschaft Juventus geen duidelijkheid over. Wel maakt de club bekend dat de initiële huursom 1,5 miljoen euro bedraagt. De optie tot koop is vastgesteld op 8,5 miljoen euro, een bedrag dat kan oplopen met nog eens 8 miljoen euro op basis van andere contractuele voorwaarden. In totaal kan Juventus dus 18 miljoen euro overhouden aan de deal.

Sturaro begon zijn loopbaan in 2012 bij Genoa. Hij kwam tot zestien duels voor de club, alvorens in 2014 voor 5,5 miljoen euro (met 5,5 miljoen euro aan bonussen) de overstap te maken naar Juventus. Hij werd in zijn eerste seizoen meteen op huurbasis teruggestuurd naar Genoa, maar kwam daarna wel tot 64 optredens voor Juventus in de Serie A. Daarin scoorde Sturaro twee keer. Dit seizoen werd hij verhuurd aan Sporting Portugal.

Bij de ploeg van Marcel Keizer speelde de viervoudig Italiaans international echter geen enkele wedstrijd. Hij kampte met blessureleed: in augustus werd Sturaro geopereerd aan zijn linkerenkel en daarna moest hij nog een operatie ondergaan. Volgens Portugese media zou hij komende maand zijn rentree op het veld kunnen maken, al is daar nog geen duidelijkheid over. Zijn contract in Turijn loopt door tot de zomer van 2021.

Update 6 februari 12.29 uur - Juventus ontvangt 16,5 miljoen euro door definitieve transfer
Stefano Sturaro is definitief speler van Genoa, zo meldt Juventus via de officiële kanalen. Eerder kwamen de Italiaanse clubs een huurdeal overeen waarbij er een optie tot koop was afgesproken. Juventus geeft nu aan dat de transfer van de middenvelder definitief is. La Vecchia Signora meldt dat men 16,5 miljoen euro ontvangt met de verkoop van Sturaro, een bedrag dat in de komende vier jaar moet worden overgemaakt.

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
5
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
18
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
19
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
Bianconeri_
 
6
24 januari 2019 om 21:03
Mag van geluk spreken om zoveel wedstrijden in de hoofdmacht van Juventus te hebben mogen spelen. Zelden zo'n matige voetballer gezien. Moest alles hebben van z'n grinta en doorzettingsvermogen. Totaal gebrek aan techniek. Was op een of andere wijze toch een soort favorietje van Allegri. Al kan ik op deze man moeilijk gaten want hij gaf altijd 1000 procent, maar was gewoon veel en veel te matig voor Juve.
 
StefGenoa
 
1
24 januari 2019 om 21:08
Prima aankoop voor op het middenveld. Kind van de club, relatief jong nog. Komt zoals Bianconero hierboven zegt tekort voor een club als Juventus, maar voor ons een prima kracht. Nu nog twee extra middenvelders graag, want dat was echt onze achilleshiel de 1e seizoenshelft.
 
Jorinus
 
1
24 januari 2019 om 21:23
Prima stap voor Stu inderdaad. In zijn eerste seizoen voor Juve een nuttige speler gebleken. Hij had zich neergelegd bij zijn ondergeschikte rol, maar ging, als hij op het veld kwam, desalniettemin altijd tot het gaatje. Als het moest, haalde hij al zijn laatste inspanning uit zijn tenen (soms letterlijk, zoals tegen Real met James' kopbal). Heeft weinig zin om te speculeren over "wat als". Het lijkt me wel duidelijk dat Allegri nooit voor de volle honderd procent voor hem heeft willen gaan (hij doet dat sowieso weinig). Andere middenvelders waren gewoon op het moment beter. Hoop voor hem dat hij onder Prandelli een renaissance kan beleven. Hij is nog relatief jong en Prandelli is wel een leermeester die meer vertrouwen kan tonen in spelers dan een voorzichtigere Allegri (pakt soms goed uit, soms slecht).
 
BACO
 
1
24 januari 2019 om 21:26
Had eigelijk wel verwacht dat hij bij sporting zou gaan slagen. Een stap terug in vergelijking met JUVE maar zeker nog wel op niveau. Een degelijke middevelder die met alle respect zeker bij Genua een versterking zal zijn.