Update: Locadia kan dit weekend debuteren voor Brighton & Hove Albion
Donderdag, 8 februari 2018 om 16:08

Jürgen Locadia verliet PSV in de winterse transferperiode voor een bedrag van naar verluidt zeventien miljoen euro om te gaan voetballen bij Brighton & Hove Albion. Davy Pröpper maakte afgelopen zomer al de overstap naar de Premier League-club. De middenvelder hoopt dat zijn voormalig ploeggenoot van PSV snel zijn debuut gaat maken.

Locadia, die een tijdlang geblesseerd was, kan mogelijk tegen concurrent Stoke City minuten gaan maken. "Het ziet er goed uit, volgens mij is Jürgen er bijna klaar voor", zegt de Oranje-internationanl op de site van the Seagulls. "Hij wordt steeds fitter, daar zijn we allemaal heel blij mee. Jürgen is een getalenteerde speler, die ook aan de zijkant kan spelen, en in Nederland veel doelpunten heeft gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat ook hier kan gaan doen."

Pröpper constateert dat Brighton met de komst van de recordaankoop vijf verschillende soorten spitsen heeft. "We krijgen niet veel tegengoals, dus de aanvallers kunnen voor ons het verschil gaan maken." De ploeg van Chris Hughton staat dertiende in de Premier League met 27 punten. Drie punten lager staan de clubs die momenteel in de gevarenzone zitten.

De middenvelder erkent dan ook dat de uitwedstrijd tegen the Potters een zeer belangrijke pot is. "Ik ben daar ooit een wedstrijd wezen kijken, toen mijn goede vriend Marco van Ginkel daar speelde, dus ik weet dat het daar altijd hard waait. Maar daar kunnen wij wel mee omgaan. Ook zij worstelen, dit wordt een big game. Voor ons een mooie kans om weg te blijven bij die onderste regionen."

Update 8 februari 16.08 uur - Locadia kan dit weekend debuteren voor Brighton & Hove Albion
Jürgen Locadia kan dit weekend zijn debuut gaan maken voor zijn nieuwe werkgever Brighton & Hove Albion. Manager Chris Hughton heeft donderdagmiddag tijdens een perspraatje namelijk laten weten dat de van PSV overgenomen aanvaller bij de selectie zit voor de uitwedstrijd tegen Stoke City van aanstaande zaterdag. Locadia zal vermoedelijk in eerste instantie op de bank moeten plaatsnemen.

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
49
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Autogtoon
 
4
7 februari 2018 om 17:07
Ben benieuwd of die zal slagen in de PL. De verdedigers in de PL zijn niet vergelijkbaar met die van de ED
 
Pieterpost
 
3
7 februari 2018 om 17:09
"verwacht je of locadia het goed gedaan bij Brighton?" Dat is een hele goede vraag Hoop het wel zou leuk zijn als Propper en Locadia in de PL blijven en volgend jaar doorgroeien met Brighton!
 
fcoldambt
 
5
7 februari 2018 om 18:42
Pröpper zegt dat ze niet veel tegengoals hebben 35 is toch veel. On: Zal mij benieuwen hoeveel speeltijd Locadia krijgt als ze 5 spitsen hebben.
 
wazza
 
2
7 februari 2018 om 19:37
Ik gok veel. Hemed was de targetman voorin en dan had je nog Murray. Locadia is gehaald als eerste spits, anders leg je ook niet zoveel geld op tafel
 
fcoldambt
 
2
7 februari 2018 om 19:56
Ok thanks voor de informatie. Volg Brigthon niet echt.
 
wazza
 
0
7 februari 2018 om 20:06
Graag gedaan.. Heb het even gecheckt, ze hebben ook nog Baldock en Ulloa lopen. Ulloa is deze winter gehuurd van Leicester City, dat is de enige echte concurrent van Locadia momenteel, maar die zie ik meer als stormram voor de laatste minuten. Murray komt voetballend zwaar tekort, maar legt er zo nu en dan eentje in. Is meer een speler voor de Championship en op leeftijd. Hemed voldoet gewoon niet en Baldock is van Championship/League 1 niveau. Locadia zal de eerste man zijn en daarna Ulloa/Murray
 
Skede
 
5
8 februari 2018 om 16:31
Voor een club als Brighton is 35 niet zo veel. Ze hebben bijvoorbeeld de minste tegengoals van alle clubs die tussen plek 9 en 20 staan. Wat dat betreft erg netjes.
 
AdPraat
 
0
8 februari 2018 om 17:48
35 tegendoelpunten in 26 wedstrijden voor een promovendus in de PL is niet heel erg veel..daarin tegen zijn 21 doelpunten voor natuurlijk ruimschoots te weinig.
 
wazza
 
0
7 februari 2018 om 19:36
Het is een spannende degradatiestrijd dit seizoen in de Premier League.. Hoop in ieder geval dat West Brom, Stoke en Crystal Palace erin blijven. Als dat betekent dat Huddersfield, Brighton en ook Swansea en eruit gaan dan is het maar zo. Had het liefst Watford erbij gezien, maar die staan in de middenmoot
 
stefano360
 
1
8 februari 2018 om 16:20
Hopelijk presteert hij daar boven verwachting goed. Heb wel weer behoefte aan een goede spits in oranje.