Update: 'Man van vijf à tien miljoen euro' beslist na vakantie over toekomst
Dinsdag, 22 mei 2018 om 08:35

Luuk de Jong geniet nog altijd interesse van Club América. Volgens diverse Mexicaanse media zal zowel de vader van de aanvaller als zaakwaarnemer Louis Laros komende maandag naar Mexico afreizen voor een onderhoud met de club. De spits van PSV genoot in de winterse transferperiode al interesse van Club América.

PSV wilde in januari geen medewerking verlenen aan een transfer van De Jong, maar Club América heeft de naam van de Oranje-international niet doorgestreept. De club zal George de Jong en Laros een rondleiding geven op het trainingscomplex en daarnaast staat ook een bezoek aan Mexico-Stad op het programma.

Meer: PSV is officieus landskampioen na grootste uitzege ooit in clubgeschiedenis: 0-8

Het tweetal zal ook met voorzitter Santiago Baños en trainer Miguel Herrera praten over de eventuele plannen met de aanvaller. Beide partijen hopen meer inzicht te krijgen wat betreft een eventuele transfer naar de Mexicaanse competitie. De Jong heeft eerder zelf al aangegeven open te staan voor een avontuur in Mexico.

"Ik heb nog geen idee. Er is zeker interesse van andere clubs. Als er iets moois komt wat bij mij past, zou ik dat zeker overwegen, maar ik heb het heel erg naar mijn zin bij PSV. Het is niet dat ik weg moet, dat zeker niet", benadrukte De Jong afgelopen week. De 27-jarige aanvaller heeft zijn vierde seizoen in Eindhovense dienst achter de rug. De contractuele samenwerking met PSV loopt over twee jaar ten einde.

Update 22 mei 08.35 uur - 'Man van vijf à tien miljoen euro' beslist na vakantie over toekomst
Luuk de Jong besluit pas na zijn vakantie over de toekomst, zo meldt het Eindhovens Dagblad dinsdag. Een bezoek aan Mexico van zaakwaarnemer Louis Laros en vader George de Jong heeft tot nieuwe speculaties geleid omtrent een mogelijke overgang naar het al langer geïnteresseerde Club América. PSV verlangt vijf tot tien miljoen euro voor De Jong, die nog een contract voor twee jaar heeft.

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
20
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
13
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
33
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
TimVonk
 
8
19 mei 2018 om 08:07
Zou een mooi avontuur zijn voor de Jong! Volgens mij is America een van de, zo niet de grootste club van Noord Amerika, en hebben ze een fantastisch stadion
 
XAJAcfa
 
2
22 mei 2018 om 08:45
De Jong kan het in NLD alleen maar slechter gaan doen en is al verguist. In Engeland, Italie, Spanje en Duitsland zitten ze niet op hem te wachten. Ik denk dat MLS USA een mooie optie kan zijn en anders Mexico waarom niet
 
FR12Jules
 
25
19 mei 2018 om 08:07
27 'pas'. Had altijd het idee dat de Jong al bijna 30 is. Ik gun hem wel een mooie transfer, vervelende vent om tegen te spelen. Ik heb alleen geen idee hoe sterk de Mexicaanse competitie is
 
SneekPSV
 
12
19 mei 2018 om 10:21
De Mexicaanse competitie is qua niveau vergelijkbaar met de onze. Een paar grote clubs (vergelijkbaar met onze top 3) en dan de rest. Bij die topclubs zit echt wel veel geld hoor. Daar vergissen wij ons wel eens in. Het is alleen zo dat er niet veel voetballers naar Mexico gaan. Toch is het wel een mooie competitie. Prima toeven ook daar al hangt dat wel van de regio af. Maar als voetbalprof zal je daar vast niet veel van merken. Ik gun de Jong nu wel een transfer. Denk dat PSV er ook verstandig aan doet hier op aan te sturen. De vervanger is immers al binnen met Romero. Met nog een tweejarig contract kun je er ook nog aardig wat mee verdienen.
 
Ypuh
 
1
22 mei 2018 om 09:37
Inderdaad nog maar 27! Waarom verlangt PSV 'maar' 5-10 miljoen? Vanwege bewezen diensten? Volgens mij heeft PSV ook zo'n 5 miljoen neergelegd voor hem en maken ze dus geen winst of verlies. Voor dat geld haal je geen waardige vervanger en gezien zijn leeftijd zit er voor de kopende club ook nog wel wat doorverkoopwaarde aan. Zal niet zeggen dat hij extreem veel meer waard is, maar er zijn grotere koekenbakkers die voor meer vertrekken.
 
Skede
 
0
22 mei 2018 om 10:15
Inderdaad. Als Lammers verhuurd wordt zou ik de Jong niet voor minder dan 10-12 miljoen van de hand doen. Je hebt gewoon twee volwaardige spitsen nodig.
 
Ypuh
 
0
22 mei 2018 om 16:22
Precies. En je wil ook een stap vooruit wanneer je een vervanger haalt. Denk aan een niveautje Lozano, daar betaal je dus 10 miljoen voor maar het is wel een risico. Haal je er 2 of 3 dan mag je blij zijn als één het redt. Ben niet zo'n fan van Ldj, maar hijzelf en het type voetballer dat hij is worden vaak wel ondergewaardeerd. Voor de Premier League en Bundesliga komt hij tekort, maar voor PSV en balans in het team heeft hij zeker een belangrijk aandeel gehad in de afgelopen kampioenschappen. Je kunt simpelweg geen 11 uitblinkers a la Suarez of Messi opstellen.
 
altijdobjectie
 
24
19 mei 2018 om 08:08
Wauw. Op je 27e daar in Noord-Amerika wonen. Lijkt me helemaal geweldig. Die sfeer en enthousiasme van de fans. Alsof je iedere week een klassieker speelt zo leeft dat voetbal daar. Ik zou het dan ook meteen doen!
 
nfear
 
8
19 mei 2018 om 10:01
Wat dacht je van die drugskartels die oorlog voeren met elkaar? Mexico is idd mooi maar op dit moment een chaos.
 
Verpatopspits
 
62
19 mei 2018 om 10:09
Volgens mij word De Jong aangetrokken door een voetbalclub, niet door een drugskartel. Ik voetbal al jaren in Nederland en heb ook geen last van Holleeder
 
nfear
 
8
19 mei 2018 om 10:35
Blijkbaar lees je het nieuws niet. Laatst zijn er ook mensen verdwenen en ook levensloos gevonden. Die redenering van jou met Holleder slaat nergens op
 
protheus
 
3
19 mei 2018 om 11:44
Er was toch ook eens een voetballer vermoord omdat die een penalty mistte? Daarnaast collateral damage gebeurt daar ook regelmatig het is niet zo dat je als sporter boven iedereen en alles staat. Heel vaak verdwijningen daarzo kartels hebben daar ook overal ogen. Ookal heb je er niets mee te maken ik zou me toch niet veilig voelen
 
gilau
 
11
19 mei 2018 om 13:36
Kom op zeg, de gemiddelde Mexicaan merkt echt niets van die drugskartels. Problemen zitten in een aantal grensregio's en een aantal andere geisoleerde regio's, en daar kunnen de inwoners er inderdaad direct of indirect wel wat van merken. Maar voor het overgrote deel van de Mexicanen geldt dit niet, en daar zal Luuk als profvoetballer ook echt niets van merken.
 
XAJAcfa
 
1
22 mei 2018 om 08:47
Die voetballer die vermoord werd was in Colombia niet Mexico. Maar denk dat je als buitenlander zeker moet vrezen voor die kartels Alleen bescherming is niet voldoende
 
XAJAcfa
 
2
22 mei 2018 om 08:48
Gemiddelde mexicaan merkt niets van die Drgskartels..... eh.... gemiddelde student zeker ook niet waar er niet al te lang meer dan 100 van zijn vermoord met medeweten van corrupte politiemensen en politici
 
Mr.Eko
 
3
22 mei 2018 om 08:49
Holleeder is dan ook een tam vogeltje vergeleken met kartels. Vergelijk het dan eerder met de mocro mafia dat zich al een paar jaar afspeelt, alleen dan nog 200 keer zo erg. Laatst dat gedoe met dat hoofd, dat is daar 'normaal'
 
Ypuh
 
1
22 mei 2018 om 09:40
De Jong komt daar in een villa te wonen met 3 muren er om heen. Wordt met een chauffeur en aantal beveiligers van en naar de club(s) gereden en zal de achterstandswijken wel vermijden. Boodschappen bij de lokale Appie laat je gewoon doen en shady business heb je als voetballer toch geen tijd voor. Daarnaast zijn de lokale kartels vaak ook gewoon voetbalfan en laten ze je heus wel met rust. Kortom, ik zie het probleem niet zo.
 
MartijnRegelink
 
0
22 mei 2018 om 10:07
Hahahaha. Misschien omdat die vaker wel in de bajes zit, dan niet?
 
Constant kante
 
2
22 mei 2018 om 10:45
Verpatopspits "ik voetbal al jaren in Nederland en heb ook geen last van Holleeder" Nee, dat is helemaal juist. Maar dat komt ook omdat Holleeder niet eerst je beide ouders heeft laten afmaken (doordat ze allebei in hun hoofd zijn geschoten) en daarna je vriendinnetje haar kop heeft laten afsnijden en aan jou heeft laten bezorgen met een koeriersdienst. Als je nou echt geen flauw benul hebt over de wurggreep die de kartels al decennia hebben op het Mexicaanse land en dat dit dus ook invloed heeft op de manier van leven in dat land, dan is het echt beter om hier gewoon verder niets op te zeggen dan een semi geestig bedoelde opmerking over een Hollandse crimineel die vergeleken bij de drugskartels ongeveer het braafste jongetje van de klas is.
 
Ypuh
 
0
22 mei 2018 om 16:26
Vrolijke vriend, ze pakken niet willekeurig een persoontje van de straat om vervolgens z'n ouders te onthoofden. 99/100 doden hebben banden met de kartels of ongelukkige omstanders. Als voetballer blijf je daarbij ver uit de buurt en de kartels zijn ook niet dom dat ze voor een Rolex en wat cash de schijnwerpers op zich gericht krijgen. Ze pakken liever 10 nobodies waar de gevolgen miniem zijn.
 
Frankentime
 
3
19 mei 2018 om 11:38
Noord- of Midden Amerika toch? Mexico doet toch niet mee aan de Copa America? Anyway, wonen in Mexico, dat moet fantastisch zijn.... Gun het hem erg.
 
Constant kante
 
0
22 mei 2018 om 10:49
Aan de Copa America doen jaarlijks twaalf teams mee. Mexico heeft sinds 1993 aan bijna alle Copa's meegedaan, op uitnodiging van de Zuid Amerikaanse voetbalbond. Alleen is net bekend geworden dat voor de editie in 2019 niet Mexico maar dit keer Japan en, of all places, Qatar is uitgenodigd.
 
mattijs
 
36
19 mei 2018 om 08:09
Wat heeft hij zich geweldig terug geknokt. Stond elke week tot de achterlijn meer te verdedigen en voorin een geweldig aanspeelpunt. Zou enorme aderlating zijn zowel sportief als voor de groep maar het ischem gegund miljoentje of 2 per jaar? En een mooi avontuur.
 
dutchy77
 
2
19 mei 2018 om 11:41
Ik gun het de Jong wel. Heeft altijd zijn best gedaan voor PSV. Volgens mij wordt er in Mexico best goed betaald en nu kan PSV ook nog een behoorlijk bedrag voor De Jong ontvangen.
 
NUFC_U2
 
3
22 mei 2018 om 08:53
Een mooi avontuur voor hem. Verder raakt hij wel uit beeld zo. Leuke clubspeler, maar komt te kort voor de betere competties zoals we zagen in Duitsland en Engeland. En voor Psv is het toch wel een strop als er slechts 5 miljoen uit komt terwijl er 8 of 9 geïnvesteerd was...
 
grasveld7
 
6
22 mei 2018 om 09:19
Ik kan het mis hebben, maar PSV heeft toch maar iets van 5,5 a 6 miljoen euro voor hem betaald? Ik ben het verder met je eens, het is en blijft een leuke clubspeler, maar dat was het dan ook.
 
Constant kante
 
2
22 mei 2018 om 10:52
Nufc_u2 Strop? Welnee. Punt is dat het een misvatting is dat je iedere investering of transfersom moet zien als een transactie waarbij sec winst moet worden gemaakt. Zo werken die dingen niet. Dankzij de goals van De Jong heeft PSV drie titels behaald. Dat leverde tientallen miljoenen op. Dan is vijf miljoen terug krijgen voor je investering van 5,5 miljoen (dat heeft hij destijds gekost) natuurlijk gewoon dikke prima.