Update: NAC Breda 'zeer teleurgesteld in ontoelaatbaar gedrag'
Maandag, 22 oktober 2018 om 15:07

Paul Depla, burgemeester van Breda, heeft zondagavond beelden gedeeld waarop te zien is hoe een deel van de NAC-aanhang de aanval inzet op de Mobiele Eenheid. Ongeregeldheden braken uit na de wedstrijd van zondagmiddag tegen Willem II (2-2).

Na afloop van het gelijkspel in het Rat Verlegh Stadion wilden supporters van beide clubs elkaar buiten het stadion te lijf gaan. De ME en politie zorgden ervoor dat de twee supportersgroepen uit elkaar werden gehouden. Er werd hierop met stenen naar de politie gegooid. Op de beelden die Depla deelt op sociale media, is te zien hoe sommige supporters op de ME afrennen en trappen worden uitgedeeld.

Depla reageert geschokt. "Er zijn dagen dat je heel heel erg triest wordt van gedrag van klein deel van NAC-supporters. Woorden schieten tekort als je dit ziet", schrijft de burgemeester zondagavond op Twitter. Op de video wordt de suggestie gewekt dat er met traangas wordt gesproken, maar daar is volgens Depla geen sprake van.

Volgens hem ging het om een brandblusser die werd leeggespoten door een hooligan. "Het is overigens geen traangas. Maar een spul van brandblusser die naderhand richting de politie wordt gegooid." De politie in Breda heeft twee fans aangehouden. Naar verwachting volgen er nog meer aanhoudingen op basis van camerabeelden.

Update 22 oktober 15.07 uur - NAC Breda 'zeer teleurgesteld in ontoelaatbaar gedrag'
NAC Breda heeft maandagmiddag via een officiële verklaring de incidenten die zondag na de derby tegen Willem II plaatsvonden veroordeeld. De Parel van het Zuiden laat weten 'zeer teleurgesteld te zijn in het ontoelaatbare gedrag van de kleine groep personen die zich in deze zaak ernstig hebben misdragen'. De club zal de supporters die zich tegen de politie keerden straffen door middel van stadionverboden en draagt beschikbare camerabeelden over. NAC geeft aan dat de opnamen van dusdanige kwaliteit zijn dat de club verwacht dat er veel personen geïdentificeerd kunnen worden.

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
7
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
12
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
14
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
kleinegeneraa7
 
21
22 oktober 2018 om 07:21
Ik dacht de Neanderthalers al heel wat jaren gelden waren uitgestorven?
 
TheJIgsaw
 
25
22 oktober 2018 om 07:21
Triest dat dit soort onzin nog steeds voorkomt. De zogenaamde supporters die zich weer noet in kunnen houden. Ik hoop dat ze allemaal in beeld zijn en alsnog een gepaste straf krijgen. Jammer genoeg zijn de wetten niet streng genoeg in Nederland, wat mij betreft elke wedstrijd melden op het plaatselijke politiebureau.
 
Tegengif
 
47
22 oktober 2018 om 07:53
Wat voor een kronkel heb je in je kop als je de ME gaat aanvallen?
 
marocberkane
 
56
22 oktober 2018 om 08:06
Nou die ME-ers kunnen er ook wat van hoor wat betreft uitlokken.
 
sloep01
 
25
22 oktober 2018 om 08:15
Ach er is altijd een deel gajes wat zich supporter noemt die zitten bij alle clubs , meestal met een IQ niet groter dan de gemiddelde schoenmaat en die het vergallen voor de normale supporters , ik hoop vaak dat ze die gasten helemaal lens slaan en zich nooit meer in een stadion mogen vertonen . Stelletje tuig
 
Sta plaats
 
5
22 oktober 2018 om 08:16
Want daar is de ME voor inderdaad!
 
kleinegeneraa7
 
55
22 oktober 2018 om 08:33
De ME is dus medeplichtig? Wat een onzin zeg. Je hoort je gewoon normaal te gedragen, dan gebeurt dit niet. Dat je jezelf als mens in deze situatie terecht laten komen is al droevig genoeg. Het nog bagitaliseren ervan is misschien nog wel triester ook.
 
Samcro
 
36
22 oktober 2018 om 08:35
Marocberkane, geloof je zelf nog wat je typt? Man man man... Wat mij betreft mogen ze elke idioot die iets richting de ME gooit een paar tikken op de dijbenen en knieschijven geven met die gummiknuppels.
 
Quirento
 
49
22 oktober 2018 om 08:58
Ik heb t zelf ook wel eens meegemaakt ja. Ook bij de ME heb je een paar adrenalinejunkies die genieten van proveceren en geweld gebruiken. Staat overigens los van deze actie hoor maar het mag gezegd worden.
 
Spijkenisser
 
10
22 oktober 2018 om 09:08
@samcro, Totaal eens. Dat is actie-reactie, iets gooien naar ME is een paar fikse tikken ontvangen (als je zo stoere vent bent en iemand pijn doet, moet je niet huilen met een knuppel in je nek). Helaas moet ik wel bekennen het deels eens te zijn met Marocberkane. Ik weet genoeg uitwedstrijden van Feyenoord waarbij de ME ook instructies heeft gehad waarin 0,0 speling zit. Dat je als ware in een soort werkkampstoet moet lopen, en als je een centimeter afwijkt er gelijk een ME-er uitstapt. En wat te bedenken van thuispubliek dat uitdaagt, wordt niks tegen gedaan maar andersom wel. Als we nou allemaal wat meer respect en inlevingsvermogen hebben, goh dat scheelt al veel.
 
Tegengif
 
10
22 oktober 2018 om 09:10
Ik geloof best dat niet elke Me'er een frisse jongen is, maar ik vind je al überhaupt een knuppel als je oog in oog met de ME komt te staan na een voetbalwedstrijd. Wat moeten die paupers daar? Ga lekker naar huis jongen. Of ga met je maten een biertje drinken in de kroeg. Ik begrijp dit soort tokkie-gedrag echt niet. Wat is het doel van deze hooligans (supporters wil ik ze niet noemen)? En is het een realistisch doel?
 
Twenteov
 
18
22 oktober 2018 om 09:10
marocberkane Een Me'er zal je nooit op je harses rammen als daar geen aanleiding toe is. Bij ons in en om het stadion vaak zat meegemaakt, als je gewoon meewerkt is er niets aan de hand. Doe je dat niet, dan ga je het voelen. Terecht ook.
 
sloep01
 
3
22 oktober 2018 om 09:38
(spijkenisser) Ik ga nooit naar uitwedstrijden omdat ik niet als vee behandeld wenst te worden ik heb al wel een seizoenkaart in de Arena ik kom alleen naar de kuip maar dat komt omdat ik kaarten krijg van een goede vriend en zit op een plek waar ik nog nooit last heb gehad , ik gedraag mij dan ook niet als een Ajax supporter ik kijk gewoon en ga na afloop gewoon met die vriend ergens eten niks aan de hand hoor , en ook bij FC Utrecht ben ik wel geweest als is het daar echt erg nog erger als in de kuip die haat is echt verschrikkelijk , maar verder kijk ik wel lekker thuis als Ajax uit moet .
 
Capis
 
13
22 oktober 2018 om 10:34
@marocberkane: zou de beelden even kijken, staan daar zwaar in de minderheid met hun rug tegen de muur.... Maar ja hoor de ME kan er ook wat van.... Diep triest dit soort figuurtjes, net zo triest als je het dan nog gaat afschuiven op de Me...
 
Capis
 
10
22 oktober 2018 om 10:36
@quirento: Die gasten staan 9 van de 10 keer tegen over eens tel debielen. En kunnen dan niet altijd onderscheiden wie "lief" is of slecht wil doen. Maar het is echt niet dat als ik naar de Kuip loop ineens een paar Me'ers mij gaan staan uitlokken uit het niets! Dat is echt pure onzin. snap niet hoe mensen hier ooit bij komen...
 
yatsemata
 
2
22 oktober 2018 om 12:22
@ spijkenisser: Zou dat wellicht ook iets met het gedrag van Feyenoorders te maken kunnen hebben? Daar zitten gewoon enorm veel idioten tussen die zich niet kunnen gedragen. En er word niets gedaan tegen het thuispubliek? Toen jullie je misdroegen in Arnhem werd juist het thuispubliek aangepakt ipv de zich misdragende combiontduikers in de thuisvakken!
 
RomanEmpire010
 
14
22 oktober 2018 om 12:54
Voor alle mensen die stellig ontkennen dat de ME nooit wat doet (lees: in deze situatie was het overduidelijk niet de ME die medeplichtig was), geloven zeker op hun 30e ook nog in de sprookjes die hen vroeger verteld zijn. Alsjeblieft zeg. Net zoals dat er idioten tussen de supporters zitten, heeft de ME die ook. Ik kwam als toeschouwer bij de eretribune van Woudestein aan tijdens het kampioensduel van Feyenoord en die ME’ers die mij aanspraak toen ik hem vroeg waar de ingang was (lees: de ME blokkeerde de enige ingang op dat moment), kreeg je alleen maar gesnauw naar je hoofd en dat je op moest donderen. Vervolgens kijk je die vent aan en zie je dat ie je met wijd openstaande ogen na staat te staren. De ME is een grote boevenbende die wel degelijk mensen uitlokt, maar niet iedere ME’er is zo. Het probleem is dat als een zich misdraagt en een groep zover krijgt wat te doen, de andere ME’ers automatisch helpen. Maar laten we vooral doen dat de ME heilig is, terwijl er genoeg schandalige charges van de ME te vinden zijn op internet. Hoop dat jullie niet met alles zo naief zijn in het leven..
 
 
6
22 oktober 2018 om 16:16
Dat dit tuig fout is, klopt compleet, maar wat marcoberkane zegt is niet geheel onwaar. Ik heb een keer een tik van een wapenstok gekregen in het Zuiderpark, omdat ik na de wedstrijd bellend naar m'n fiets liep (woon er vlakbij) en perongeluk op de verkeerde plek belandde. Beetje dom van mij natuurlijk, maar op mijn oh sorry, nee ik doe niets, ik ga al, vond ik die tik tegen m'n scheenbeen toch wat overdreven
 
acmilanpato
 
12
22 oktober 2018 om 09:03
Schijnt dat Mark Rutte er ook tussen stond. ON: Ongelofelijk natuurlijk. Hoe kan je zoiets doen? En wij in NL denken dat we zo beschaafd zijn. Ik weet dat het een (hele kleine) minderheid is die dit doet, maar toch...
 
gilau
 
10
22 oktober 2018 om 08:55
En al was het wel traangas? Politie heeft lijkt mij alle recht om traangas tegen dit soort idioten te gebruiken.
 
Sammerens
 
6
22 oktober 2018 om 10:03
Het gaat hier niet om het gebruik van de ME richting de supporters. Een 'supporter' spoot juist richting de ME, en dat was dus geen traangas maar een brandblusser.
 
Eagles
 
12
22 oktober 2018 om 10:59
Daar sta je dan, met 5/6 collega's tegen een hek. Tientallen idioten tegenover je die niets liever willen dan je het ziekenhuis in slaan, omdat je van de politie bent. Knettergek. Laten we hopen dat ze allemaal opgepakt worden en keihard worden aangepakt. Knokken om een voetbalwedstrijd...wat ben je dan een triest geval.
 
Pietertje57
 
1
22 oktober 2018 om 11:17
Oppakken die rotzooi en zwaar straffen niet zeggen we weten nietwie het zijn dat gajes
 
MilnerNAC076
 
34
22 oktober 2018 om 11:40
Je gedragen als de mensen in dit filmpje doen is natuurlijk niet goed te praten. Wel lijkt het me op zijn plaats om deze beelden uit te leggen aan de hand van wat er werkelijk gebeurde. Het was geen aanval van NAC-hooligans specifiek op de ME. Achter het grijze hek staan de bussen van Willem 2 en is het plein waar de bezoekers van het uitvak na de wedstrijd verzamelen. Willem 2 supporters gooiden vanuit daar brandblussers (dat verklaart de witte `rook` van het filmpje) over het grijze hek op vertrekkende NAC supporters, waaronder gezinnen met kinderen. Dit was de trigger voor een groepje NAC-hooligans om het hek te forceren en de debielen achter het hek die de brandblussers gooiden aan te pakken. De ME staat daar om het hek te bewaken. Het vertoonde gedrag is absoluut onjuist, maar dat het zonder reden aanvallen van de ME was zoals hier wordt geschetst is ook onjuist.
 
Vak104
 
17
22 oktober 2018 om 12:02
Hulde Milner, in het juiste perspectief geplaatst.
 
Robby
 
0
23 oktober 2018 om 09:51
Als dat waar is waarom worden er nu dan geen Willem II supporters gezocht door het OM? dat is dan toch ook op beeld? overal hangen camera's dus die zijn dan toch ook op beeld? Wat ik van de stewards begreep kwamen de brandblussers van achter het hek (nac Zijde) geloof best dat er terug gegooid is hoor (wellicht ook brandblussers) maar de hoeveelheid brandblussers dat er na afloop lag is ook niet in het uitvak te vinden. Daarnaast de witte rook in het filmpje is van een brandblusser dat in het gezichten van ME-ers wordt leeg gespoten door NAC aanhang. Dit is gewoon een vergelding op het vuurwerk gooien van vorig seizoen door een groep Willem II supporters. Waar voor Willem II bestraft is met de laatste wedstrijd zonder publiek op de Kingside. Ben benieuwd welke straf NAC gaat krijgen van de Knvb voor dit. Overigens hoop dat Weterings maatregelen neem voor de wedstrijd in Tilburg januari want je kan er nu al vergif op in nemen dat er weer een vergelding voor deze actie gaat komen. Wij hebben nog een voorwaardelijke straf staan en ik wil door deze dwaze actie niet weer een wedstrijd moeten missen.
 
Dennis1995
 
1
22 oktober 2018 om 12:24
Hoe je het ook wendt of keert: als je geweld toepast ben je 99,9% van de gevallen een sukkel. Als je geweld toepast rondom het voetbal ben je 100% een sukkel.
 
bombanera99
 
4
22 oktober 2018 om 15:30
Ik begrijp niet zo goed waarom een burgemeester beelden gaat lopen delen?
 
Hansi
 
0
22 oktober 2018 om 16:33
Hebben die Me-ers geen zwaardere wapens dan die stokken? Gewoon veel harder aanpakken. Schiet de voorste 10 zogenaamde supporters maar in hun knieën. Dan stoppen ze vanzelf