Update: Nantes ruilt na enkele maanden trainer in na slechte resultaten
Dinsdag, 2 oktober 2018 om 16:08

Peter Bosz gaat mogelijk aan de slag in de Ligue 1. De voormalig trainer van onder meer Ajax, Vitesse en Heracles Almelo was eerder al in beeld bij OGC Nice en zou nu ook op het lijstje van Nantes staan. De Franse club is op zoek naar een opvolger van Claudio Ranieri, die niet meer kon opschieten met eigenaar Waldemar Kita.

Jocelyn Gourvennec is de voornaamste kandidaat om Ranieri op te volgen, zo weet Presse Océan te melden. Naar verluidt zou een deal met de voormalig trainer van onder meer Girondins Bordeaux en EA Guingamp nabij zijn en kan de Fransman komende woensdag of donderdag gepresenteerd worden. Er wordt momenteel echter nog onderhandeld over de invulling van de technische staf.

Bosz geldt bij Nantes als 'plan B'. Volgens de Franse krant is er al contact geweest tussen Kita en Bosz, die na een reeks teleurstellende resultaten bij Borussia Dortmund de laan werd uitgestuurd. De naam van de Nederlander zou ook nog op het lijstje staan van Nice, dat afscheid nam van Lucien Favre, maar Patrick Vieira lijkt de favoriet om bij les Aiglons aan de slag te gaan.

Update 13 juni 19.40 uur - 'Plan B' Bosz treedt niet in voetsporen van opgestapte Ranieri
Peter Bosz wordt niet de nieuwe trainer van FC Nantes. De Franse club maakt woensdagavond via de officiële kanalen bekend dat Miguel Cardoso voor twee seizoenen heeft getekend. De 46-jarige Portugees, die eerder de Onder-21 van Shakhtar Donetsk trainde, komt over van Rio Ave, dat een bedrag van twee ton ontvangt voor het laten gaan van de oefenmeester.

Update 2 oktober 16.08 uur - Nantes ruilt na enkele maanden trainer in na slechte resultaten
Miguel Cardoso is ontslagen bij FC Nantes, dat momenteel op de negentiende plek van de Ligue 1 bivakkeert en slechts zes punten uit acht wedstrijden bij elkaar heeft gesprokkeld. De Portugese trainer is de laan uitgestuurd vanwege de slechte resultaten. Vahid Halilhodzic neemt het stokje over van Cardoso. De voormalig bondscoach van onder meer Algerije en Japan heeft tot medio 2020 getekend.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
pronaldinho80
 
7
29 mei 2018 om 14:52
Waarom zou je ooit naar Nantes gaan? Ik hoop voor hem dat hij een betere club vind. Everton ofzo
 
cliche
 
0
29 mei 2018 om 15:09
Daar heb ik nooit aan gedacht en vind het best een goed idee, Bosz naar Everton. Lekker in Frankrijk leven is ook niks mis mee trouwens, alleen jammer dat je zo goed als zeker geen prijzen gaat pakken zolang je niet bij psg of Monaco zit.
 
Japie_Krekel
 
6
29 mei 2018 om 15:10
@pronaldinho80 als er geen interesse is van grotere Europese clubs wat bij Bosz al een tijdje het geval lijkt sinds zijn vertrek bij Dortmund, zal je toch ergens weer aan de slag moeten gaan om jezelf weer op de kaart te zetten en dan vind ik Nantes echt geen verkeerde club
 
Busi
 
3
29 mei 2018 om 15:42
Nantes heeft wel historie maae daar heeft Bosz niks aan op dit moment. Had gehoopt op een mooie club bovenin zoals Saint Ettiene.
 
sprokkie
 
2
29 mei 2018 om 18:10
Nantes is over de jaren een stabiele middenmoter gebleken. Ik weet niet hoe het huidige bestuur er uit ziet en wat zij voor beleid voeren, maar er is echt wel wat mogelijk met deze club. Mooi stadion, grote achterban, en niet te vergeten een prachtige stad. Ook wat waard als je ergens gaan wonen.
 
DonCoXxX
 
2
13 juni 2018 om 20:16
Je kan het beter omdraaien. Waarom zou een grote club als Nantes, 7 voudig Frans kampioen ooit voor een nobody als Bosz gaan, die nergens iets gewonnen heeft? In Nederland is er een groep mensen met selectief geheugen die onterecht denkt dat Bosz een toptrainer is.
 
AjaxNL!
 
0
2 oktober 2018 om 16:56
Ik denk niet dat er heel veel betere clubs zullen komen. Er zijn nu aardig wat Nederlandse trainers geflopt in het buitenland, clubs gaan nu wel nadenken.