Update: Olympique Marseille maakt melding van deal met Valencia
Dinsdag, 29 augustus 2017 om 23:35

Aymen Abdennour staat op het punt zich te verbinden aan Olympique Marseille. De 28-jarige centrale verdediger heeft de medische keuring al doorstaan bij de Franse club en het wachten is op een bevestiging van de transfer. De Tunesisch international verlaat zodoende Valencia na twee seizoenen en 43 wedstrijden. Abdennour heeft gemende gevoelens bij de overstap.

Abdennour kijkt uit naar zijn avontuur in Frankrijk en heeft onder meer een dienstverband bij Zenit Sint-Petersburg geweigerd. De verdediger, die nog tot medio 2020 vastligt in Spanje, wordt naar verluidt voor twee seizoenen gehuurd van Valencia. In 2015 werd de Tunesiër nog voor 22 miljoen euro overgenomen van AS Monaco, maar na twee voetbaljaargangen kon hij vertrekken bij de LaLiga-club, mede vanwege zijn hoge salaris.

De 57-voudig international neemt op Instagram alvast afscheid van Valencia: "Elk einde kondigt een nieuwe start aan, zoals ze zeggen. Vandaag is mijn avontuur met Valencia aan een einde gekomen. Ik neem afscheid van mijn familie. Ik ga mijn teamgenoten erg missen. Ook wil ik de fans bedanken voor hun loyaliteit en hun bemoedigende berichten. Jullie zijn geweldig, ik zal jullie nooit vergeten. Ik ben erg trots het shirt van Valencia te hebben gedragen."

Update 29 augustus 23.35 uur - Olympique Marseille maakt melding van deal met Valencia
Aymen Abdennour is officieel speler van Olympique Marseille, zo melden de Fransen dinsdagavond laat via de officiële kanalen. De Tunesiër wordt voor een seizoen gehuurd van Valencia en zal, als hij meer dan vijftien wedstrijden speelt, ook voor een tweede jaar gehuurd kunnen worden door les Olympiens. Abdennour leek in een eerder stadium onderweg naar Zenit Sint-Petersburg, maar zag daar toch van af.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
8
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
24
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
binny
 
9
29 augustus 2017 om 20:23
Ik heb Valencia niet genoeg gezien de laatste tijd, maar vond hem een absolute topper en spijkerhard bij AS Monaco, ik neem dan ook aan dat het een gewenste versterking zal zijn voor Olympique Marseille.
 
Rochester
 
13
29 augustus 2017 om 20:30
Jammer dat hij het niet echt heeft weten te maken bij Valencia, maar desondanks is Abdennour echt een prima aanwinst voor Marseille en ben als Marseille-fan dus ook zeer te spreken over zijn komst. Bij Toulouse en Monaco vond ik hem echt een zeer goede verdediger en een aanwinst voor Marseille zal hij sowieso zijn, daar heb ik geen twijfels bij. De verdediging die Marseille vorig seizoen had, met o.a Rolando, Rekik, Fanni, Hubocan, Bedimo, etc. waren echt van een zeer bedroevend niveau en gelukkig zijn er deze zomer met onder andere Amavi (gehuurd van Aston Villa), Luiz Gustavo, Rami, Germain, Mandanda en dus zo goed als zeker Abdennour, zijn er in elke linie wel een of meerdere goede versterkingen gehaald. We werden in het weekend helaas afgedroogd door Monaco, maar als Marseille-fan hoop ik dat we weer terugkeren naar de top van Frankrijk, waar we ook thuishoren.
 
MarseilleTP
 
13
29 augustus 2017 om 20:31
Heel blij met Abdennour, al fan van hem sinds zijn debuutjaar bij Toulouse. Een centraal duo Rami-Abdennour met Mandanda in de goal is top. Nu nog vAinqueur terughalen en een spits (Aboubakar schijnt het te worden...) Gemengde gevoelens over deze transferperiode, na alle mooie woorden van de nieuwe eigenaar en president had ik meer vuurwerk verwacht. Met name het laten gaan van Gomis is een cruciale fout geweest. We hebben nu wel het materiaal om voor een podiumplek te spelen alleen had toch hogere verwachtingen, niet zoals PSG maar wel meer als Monaco...
 
ajacieder98
 
6
29 augustus 2017 om 20:43
Germain vind ik echt een heerlijk spelertje. Hoe doet hij het tot nu toe?
 
MarseilleTP
 
8
29 augustus 2017 om 21:01
Ja hij doet het heel lekker, in de Europa League tot nu toe veel goals gemaakt. Die jongen heeft zoveel voetbalintelligentie, hoe hij beweegt over het veld niet normaal. Is een beetje grijze muis om te zien, maar super goede speler!
 
Sikerink
 
3
29 augustus 2017 om 21:03
Dankjewel voor Gomis haha! Zeer geliefd bij Gala, en heeft al 4 goals erin liggen in 3 wedstrijden! Wat een beest!!
 
MarseilleTP
 
5
29 augustus 2017 om 21:30
Haha ja ik zei het al tegen gala fans hierop VZ toen hij tekende daar. Ik wist dat hij stuk ging maken en hij blijft zo gaan hoor, echt een topper
 
Robinho010
 
0
30 augustus 2017 om 01:03
Denk niet dat Germain het slechter gaat doen?
 
Chanturia
 
9
29 augustus 2017 om 20:35
Was in Frankrijk altijd een goede verdediger. Bij zowel Toulouse als Monaco uitstekend gepresteerd. Werd toen dacht ik aangetrokken van de miljoenen van Otamendi, maar helaas maar sporadisch zijn kwaliteiten laten zien en naar verloren van tijd in een uitzichtloze situatie beland. Denk dat hij wel zijn vorm in Frankrijk terug kan hervinden.
 
PAASCHKAAL
 
5
29 augustus 2017 om 21:08
Denk dat dit een prima aanwinst is voor Marseille! Lijkt me ook een mooie club om voor te spelen qua stad, geschiedenis en land.