Update: 'PSV wacht nog op officieel bod op geïnteresseerde Hirving Lozano'
Zaterdag, 4 mei 2019 om 13:25

PSV en Napoli hebben overeenstemming bereikt over een transfer van Hirving Lozano, zo verzekert Corriere dello Sport. Volgens de zaterdageditie van de Italiaanse krant zal de 23-jarige aanvaller uit Mexico voor een bedrag van veertig miljoen euro naar de huidige nummer twee van de Serie A verkassen.

Volgens de laatste berichten uit Italië hebben voorzitter Aurelio De Laurentiis, trainer Carlo Ancelotti en zaakwaarnemer Mino Raiola de koppen bij elkaar gestoken om de laatste details rondom de vermeende transfer te bespreken. Lozano zal verluidt spoedig zijn handtekening onder een contract tot medio 2024 zetten.

De berichtgeving van Corriere dello Sport komt niet als een verrassing. Onder meer het Eindhovens Dagblad meldde afgelopen week nog dat zowel PSV als Lozano op een zomerse transfer uit is. PSV heeft ieder jaar één of twee grote verkopen nodig om een goed transferresultaat te boeken en Lozano ligt goed in de markt.

Lozano, die tot medio 2023 op de loonlijst van PSV staat, werd eerder in verband gebracht met onder meer Manchester United. Hij stond dit seizoen wekelijks op het wedstrijdformulier van Mark van Bommel. De Mexicaanse buitenspeler kwam in 30 competitiewedstrijden voor PSV tot 17 doelpunten en gaf daarnaast 11 assists.

Update 4 mei 13.25 uur - 'PSV wacht nog op officieel bod op geïnteresseerde Hirving Lozano'
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving van Corriere dello Sport heeft PSV volgens het Eindhovens Dagblad nog geen overeenstemming bereikt met Napoli over een transfer van Hirving Lozano. De lokale krant verzekert zaterdagmiddag dat de Mexicaan een dergelijke overstap wel ziet zitten, maar zijn club heeft vooralsnog geen officieel bod ontvangen en er is op dit moment ook geen contact met officials van i Partenopei. PSV heeft naar verluidt een bedrag dat tussen de 35 en 40 miljoen euro ligt als minimale verkoopprijs in gedachten.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (166)

 
LosBlancos1999
 
57
4 mei 2019 om 09:41
Jammer dat hij weggaat maar dan is 40 miljoen wel een erg mooi bedrag. Hoop wel dat Bergwijn dan wel echt blijft. Jammer dat we Chucky niet meer in actie zien komen voor ons.
 
DRL80
 
4
4 mei 2019 om 09:59
Er zijn toch nog 2 wedstrijden of is ie geblesseerd?
 
Joentje
 
47
4 mei 2019 om 10:03
Lozano is geblesseerd geraakt in de wedstrijd tegen Willem II en zal niet meer in actie komen in de resterende wedstrijden.
 
SneekPSV
 
22
4 mei 2019 om 10:31
Op zich een marktconform bedrag, al hapt Napoli mij iets té snel. Krijg zo de indruk dat vijf miljoen meer ook wel had gekund. Afgelopen zomer toen hij na het WK hot was, had je er misschien wel 60 voor kunnen krijgen, maar dat is geweest. Bergwijn mag van mij best gaan hoor. Vindt zijn rendement nog steeds te laag. Gakpo is een veel koelere afmaker. Die kan het wat mij betreft zo overnemen. Malen moet je nu het vertrouwen geven voor de plek van Lozano. Nu moet PSV zorgen voor een échte kwaliteits injectie op het middenveld. Hoop op een klapper van een, liefst twee, inkoop daar (Matias Zaracho). Je moet zorgen dat er voldoende kapitaal op het veld blijft staan.
 
memphisdepay
 
43
4 mei 2019 om 11:02
Dus iemand die 14x scoort en 12 assists geeft vind jij een te laag rendement hebben? Bergwijn blijft onze beste speler en ik vraag me af waarom jij vind dat Gakpo het zomaar even over kan nemen. Ik ben het wel met je eens dat ze niemand moeten halen voor Lozano. Geef Abouklahl, Malen en Gakpo maar gewoon de kans. Verder moet PSV zich op het middenveld zo versterken dat ze met de punt naar achter kunnen gaan spelen, wat mij betreft neem je dan ook afscheid van Hendrix.
 
SneekPSV
 
12
4 mei 2019 om 11:12
Dat zijn de cijfers. 14x scoren in Nederland zegt mij niet zoveel. Mijn maatstaf ligt in Europa. Dat moet ook de ambitie zijn van PSV. Kijk liever eens naar zijn voetbal. Ik zeg natuurlijk niet dat hij er niets van kan, maar hij grossiert óók in mislukte acties. Is soms totaal afwezig. Gakpo laat wat mij betreft meer zien als hij erin komt. Dát Gakpo erin komt, is natuurlijk ook niet voor niets. Bergwijn is (net als de rest overigens) totaal uit vorm.Het probleem van PSV zit op het middenveld. Daar moet serieus versterking komen. Daar is ook serieus veel geld voor nodig. Als je dan Lozano voor 40 en Bergwijn voor 30 kunt verkopen, dan zou ik dat doen. Ik denk dat Bergwijn niet veel meer gaat opbrengen dan 30 miljoen. De door jou genoemde cijfers zal de beleidsbepalers in Europa niet stijl achterover doen slaan. Depay bijvoorbeeld had naam gemaakt op het WK, en had nog betere cijfers te overhandigen.
 
martijnr12
 
9
4 mei 2019 om 11:23
Maar dat hij uit vorm is, is iets anders dan dat hij niet goed genoeg is (en dat daardoor zijn rendement te laag is of dat hij afwezig is). Qua potentie denk ik dat Bergwijn heel erg in de buurt van Memphis kan komen. Hij dribbelt zo makkelijk en heeft dan ook nog het vermogen om overzicht te houden. Als PSV zijnde zou ik er alles aan doen om hem te behouden. Heb je volgend jaar wat kwaliteit op het middenveld en PSV draait beter (lees: frivoler / creatiever) dan kan Bergwijn er zomaar 20 of 25 maken.
 
memphisdepay
 
3
4 mei 2019 om 11:51
In de CL vond ik hem niet heel slecht spelen hoor, maar daar zijn zijn cijfers inderdaad niet heel goed. Toch vind ik dat je het over Bergwijn toch echt mis hebt. In de eredivisie is hij een van de betere dribbelaars, hij creëert kansen voor anderen, geeft assists en maakt veel goals. Op sommige momenten had hij misschien meer kunnen scoren dat ben ik zeker met je eens Als het seizoen afgelopen is dan is misschien wel bij 30 goals betrokken en dat vind ik persoonlijk erg knap voor een speler die geen corners, vrije trappen of penaltys neemt. Als hij misschien blijft doet hij het volgend seizoen nog wel misschien wat beter. Het probleem zit hem inderdaad op het middenveld. Maar dat ligt meer aan de samenstelling van het middenveld. Met Rosario en Guti heb je naar mijn mening al 2 goede middenvelders dus daar moet je gewoon een goede speler bij kopen, zodat je op het middenveld met de punt naar achter kan gaan spelen. Op de bank heb je dan Rigo, Thomas, Ramselaar, Sadilek, Ihatarren, Hendrix, Mauro etc. lijkt me voldoende. Ik zie Bergwijn het liefst blijven. Ik zie liever spelers als Pereiro, de Jong, Hendrix, Ramselaar en Lozano vertrekken. Dan moet je voldoende geld hebben om Schwaab te vervangen en een goede middenvelder binnen te halen. Aanvallend hoef je in ieder geval niks te kopen aangezien we leuke talenten hebben.
 
SneekPSV
 
4
4 mei 2019 om 11:59
Eens, maar ik denk dat Gakpo dat ook wel kan. Als je Bergwijn verkoopt is je financiële slagkracht veel groter voor de renovatie elders op het veld. Ik ken het contract van Gakpo zo niet, maar ook deze spelers (Gakpo, Malen) zul je eens uitzicht moeten geven op een basisplaats. Anders raak je ze kwijt en heb je er niets aan gehad. Dat zou pure kapitaalvernietiging zijn.
 
Scepticus38
 
4
4 mei 2019 om 13:21
@sneekpsv Quote: "op zich een marktconform bedrag, al hapt Napoli mij iets té snel. Krijg zo de indruk dat vijf miljoen meer ook wel had gekund. Afgelopen zomer toen hij na het WK hot was, had je er misschien wel 60 voor kunnen krijgen, maar dat is geweest". Complete onzin. De marktwaarde wordt bepaald door de belangstelling die er voor een speler is en voor Lozano was nauwelijks belangstelling. Bovendien zijn er legio alternatieven die kwalitatief vergelijkbaar zijn en minder kosten. Een speler als Lozano kan alleen 60 miljoen opleveren als er veel vraag naar is. Als die er niet is, mag PSV haar handen dichtknijpen met een bod van 40 miljoen. Pavon heeft een veel grotere naam en ondanks dat daar een prijskaartje van 30 tot 40 miljoen aanhangt en er legio belangstelling voor hem is, speelt hij nog steeds niet in Europa. Dat heeft er alles mee te maken dat clubs zijn vraagprijs te hoog vinden en als PSV dan voor Lozano die veel minder hoog staat aangeschreven, 40 miljoen kan ontvangen, mag men daarmee absoluut niet klagen.
 
SneekPSV
 
3
4 mei 2019 om 13:30
@ scepticusAls we het dan toch over complete onzin hebben, waarop basseer jij dat Lozano veel minder hoog staat aangeschreven? Lozano speelt al in Europa, speelde CL en maakte naam op het afgelopen WK. Dit alles kunnen we van Pavon niet zeggen. Dus hoezo heeft Pavon een grotere naam?
 
DennisHartkoorn
 
1
4 mei 2019 om 15:06
Vind mooi bedrag. Ik zou graag een goede centrale verdediger er bij willen voor de basis zodat je met i controleur kan spelen.
 
Constant kante
 
2
4 mei 2019 om 19:20
Sneekpsv Dat er geen belangstelling zou bestaan voor Lozano dát is pas onzin, zoals Scepticus beweert. Het tegendeel is waar. Er is gewoon heel veel belangstelling voor Lozano. Al jaren. Heeft naam gemaakt op de Confederations Cup, op het WK en in de CL. Dat zijn de podia waar de scouts naar kijken. Dus er is wel degelijk belangstelling voor Lozano. Maar Scepticus heeft wel een punt dat die 60 miljoen nogal te hoog gegrepen is. Ik denk zelfs dat PSV geen 40 miljoen voor hem gaat vangen. Het zal wel een bedrag daar net onder worden. Tussen de 35 en 40 ergens.
 
SneekPSV
 
2
4 mei 2019 om 19:42
Die 60 miljoen is maar om duidelijk te maken dat je er toen meer voor had kunnen krijgen. Tussen de 35 en 40 zou me wel teleurstellen hoor. Zeker gezien de bedragen die tegenwoordig neergelegd worden.
 
caribbean
 
13
4 mei 2019 om 11:11
Als ik eerlijk mag zijn denk ik dat Lozano makkelijk op te vangen is, makkelijker dan bijvoorbeeld een De Jong of Depay destijds. Vind Lozano sowieso laatste tijd wat minder en 40 miljoen is natuurlijk enorm. Bergwijn behouden want die heeft nog veel te leren, moet effectiever worden en meer gaan scoren. Van die 40 miljoen van Lozano zou ik 15 miljoen herinvesteren in een buitenspeler met scorendvermogen.
 
LosBlancos1999
 
10
4 mei 2019 om 11:26
Gaat natuurlijk nog wel een groot deel naar Pachuca. Weet niet precies hoeveel we overhouden maar ben het wel met je eens dat dat geïnvesteerd moet worden.
 
Panerai
 
3
4 mei 2019 om 14:39
Weer zo’n bericht, pure speculatie. PSV heeft nooit percentages van doorverkoop gecommuniceerd en Pachua evenmin, dat er een groot deel naar Mexico zou gaan is dus pure speculatie. Iedereen praat elkaar als een stom schaap na zonder enige bewijslast of feitelijke onderbouwing.
 
sniewaar
 
0
4 mei 2019 om 11:27
Vind het allerminst jammer. Vond hem te matig dit seizoen en er staan hele getalenteerde spelers klaar om zijn plek over te nemen. Dan heb ik liever een dikke transfersom nu.
 
Panerai
 
4
4 mei 2019 om 11:49
Ik hoop juist dat Berwijn ook wordt verkocht, Gakpo is er klaar voor, de Jong mag ook vertrekken van mij, maxi en Lammers terughalen hoef je alleen vervanger voor Lozano te kopen.
 
Sanderr
 
5
4 mei 2019 om 12:32
Zou Donyell Malen niet op Lozano's plaats kunnen gaan spelen dan?
 
Constant kante
 
0
4 mei 2019 om 19:26
Sander Ja, dat kan zeker. Maar ik denk dat PSV van het geld dat ze vangen voor Lozano en Bergwijn gewoon de markt op gaat en een nieuwe vleugelaanvaller haalt, zodat Gakpo en Malen het samen kunnen uitvechten op één flank en de aankoop voor de basis wordt gehaald.
 
SpeedyAFC
 
0
4 mei 2019 om 12:22
Het is een keurig bedrag. Daar kan PSV mee de transfermarkt op om te investeren in de ploeg. Je bent Lozano kwijt maar je kan nu wel meerdere versterkingen ervoor terug halen zodat als geheel het efltal sterker wordt.
 
Constant kante
 
0
4 mei 2019 om 19:27
Speedyafc Mee eens. Keurig bedrag en je raakt met Lozano echt geen superspeler kwijt die onmisbaar of onvervangbaar is. Gewoon één topper voor terug halen, Gakpo en Malen als vervangers zijn er al en dan kan je ook nog een speler kopen voor het middenveld met wat creativiteit.
 
pro2312
 
27
4 mei 2019 om 09:42
Nou, ben benieuwd hoeveel 'winst' er dan over zou blijven.
 
LucasAndersen
 
16
4 mei 2019 om 09:45
Hoe bedoel je? Qua doorverkoopclausules enzo?
 
flokyrs
 
84
4 mei 2019 om 09:46
Ze houden nog geen 20 miljoen over volgens mij. Wat een slechte deal zeg maar blijkbaar is de paniek in Eindhoven toegeslagen. Snel verkopen zodat we nog wat spelers kunnen kopen. Althans zo komt het op mij over. Napoli vind ik trouwens ook een club van niks. Wie zullen ze snel gaan halen?
 
cthegrave
 
61
4 mei 2019 om 09:55
Napoli een mooie club toch? En 40 miljoen nog best veel. Weinig gepresteerd laatste tijd. Op cl niveau weinig indruk gemaakt en nu geblesseerd voorlopig. Veel meer had je niet kunnen vragen denk ik. Alleen PSV houdt weinig over aan de deal. Pachuca is wel tevreden denk ik.
 
Lee112
 
41
4 mei 2019 om 09:59
Ze houden echt wel meer dan 20 miljoen over. Zo een doorverkoop percentage betaal je over de winst. Enige manier hoe ze maar 20 miljoen overhouden is als lozano een flink bedrag zelf opstrijkt
 
flokyrs
 
16
4 mei 2019 om 10:02
Mwa een beetje een b club en een lelijke stad waar je niet dood gevonden wil worden. Inderdaad helemaal niks gepresteerd de laatste tijd. Wat dat betreft is het bedrag netjes als ze het alleen zouden opstrijken. Hier gaat nog 40 procent vanaf ofzo.
 
FR_JC
 
11
4 mei 2019 om 10:06
@flokyrsOp de NLse velden steekt hij er wel met kop en schouders bovenuit inderdaad.
 
Diego_Forlan
 
70
4 mei 2019 om 10:09
Lelijke stad is een mening. Ik vind Eindhoven nou ook niet bepaald een mooie stad. Napoli is gewoon een hele grote club die ieder jaar CL speelt met een gigantische achterban. Wel een beetje een net-niet club qua prestaties maar voor Lozano een prima vervolgstap
 
RomBomCu
 
24
4 mei 2019 om 10:11
Ze houden echt wel meer over dan 20 miljoen hoor. Denk bijvoorbeeld aan al die naamsbekendheid en netwerken die PSV in Mexico heeft gekregen, deze zijn toch wel voor een groot deel op naam van Lozano te schrijven. Verder heeft PSV ook twee seizoen een rappe buitenspeler gehad die altijd voor dreiging zorgde en toch wel zeer mooie statistieken kan weerleggen. Ook is de 40% die jij hier noemt pure speculatie en zal niemand hier op het forum ooit weten wat PSV nu nog moet afstaan. Behalve als PSV en/of pachuca dit nog naar buiten gaan brengen.
 
flokyrs
 
5
4 mei 2019 om 10:22
Dit is al lang naar buiten gekomen. Doe anders is een google zoekopdrachtje. Maar inderdaad hij heeft Psv ook weer andere dingen opgeleverd. Naamsbekendheid en kampioen geworden cl inkomsten mede dankzij hem. Daar heb je gelijk in. Die 40 procent was al bekend toen hij kwam.
 
Benzema.
 
6
4 mei 2019 om 10:29
Het is 40(?) procent over de winst. Niet over het complete bedrag. Dus PSV zal een bedrag van ongeveer 30 miljoen euro over houden aan deze transfer.
 
flokyrs
 
26
4 mei 2019 om 10:37
40 procent over de winst zeg je. Hij is voor 12 gekocht. Dus 40 procent van 28 miljoen is 16 miljoen gaat dus nog naar Pachuca. Oftwel hij heeft totaal eigenlijk 28 mil gekost. Is dus maar 12 mil winst.
 
Rugu
 
5
4 mei 2019 om 10:37
Stel dat het idd over de winst gaat en niet over het totale bedrag. Hij is voor 8 miljoen gekocht. Dus dan sta je 40% van 32 miljoen af. Dat is bijna 13 miljoen. Plus de 8 miljoen aankoopkosten. Maak je uiteindelijk “slechts” een kleine 20 miljoen winst op hem.
 
linksbuiteadem
 
21
4 mei 2019 om 10:53
Ben blij dat jij niet mijn boekhouding doet. 40 procent van 28 miljoen is 11.2 miljoen. Dan houdt PSV dus nog 20.8 miljoen aan winst over. Kan je nog salarissen aftrekken maar dat valt onder vaste lasten en staat sportief succes en commerciã«le inkomsten die Lozano heeft opgeleverd tegenover. Ik denk een goede deal. Lozano heeft zijn top al laten zien bij Psv.
 
JJvH91
 
4
4 mei 2019 om 10:55
Uitstekende deal voor Pachuca dus.
 
Benzema.
 
4
4 mei 2019 om 11:11
Flokyrs jouw berekening klopt van geen kant. Daarnaast doe je aannames over bedragen die helemaal nergens bevestigd zijn. En ik had het over het bedrag dat PSV aan deze transfer over zou houden. Als het over de winst gaat zal het zo'n 20 miljoen worden, wat me een heel mooi bedrag lijkt om in 2 jaar te verdienen.
 
Savano
 
1
4 mei 2019 om 11:20
@flokyrs Wat een kort door de bocht en selectieve berekening is dit nou weer? Je berekent dit zo simplistisch alsof het een fiets of wasmachine is. Hij heeft toch ook sportief rendement opgeleverd waar ook weer winst uit gehaald is, bovendien heb je ook salaris niet meegenomen in jouw berekening. Het is niet zo zwart-wit als jij doet voorkomen.
 
flokyrs
 
0
4 mei 2019 om 11:25
Ik ben zo`n beetje de eerste hier die het over 20 mil heeft dus ik weet niet wat je zegt. Ik reageerde hierboven op Rugu. Ik was in de veronderstelling dat hij 12 had gekost misschien door de reactie van fr_jc hieronder. Gek he dat de berekening dan niet klopt. Buiten dat, doe jij nu ook geen aannames?
 
Panerai
 
10
4 mei 2019 om 11:50
Volgens jou, en wie ben jij? PSV heeft helemaal niks bekend gemaakt dus je doet puur speculeren.
 
flokyrs
 
12
4 mei 2019 om 12:00
Hoi, ik ben flokyrs??. Ja dat klopt en daar is dus een voetbalforum voor bedoeld. Gelukkig zijn er meer bronnen dan Psv. Of denk je dat ze in Mexico niet weten wat voor een deal ze hebben gemaakt? Ik vind speculeren leuk of mag speculeren alleen wanneer het jou uitkomt?
 
PParzyszek
 
4
4 mei 2019 om 12:27
Pachuca heeft zelf ook niets naar buiten gebracht. Wat jij hier doet is pure speculatie waarbij je andere niet wetende 'bronnen' gebruikt als onderbouwing. Verder vraag ik mij af waarom 'de paniek in Eindhoven is toegeslagen'? Kun je mij dat uitleggen? En in welke stad wil je wel dood gevonden worden?
 
DonCoXxX
 
2
4 mei 2019 om 12:50
@rombomcu, "ook is de 40 die jij hier noemt pure speculatie en zal niemand hier op het forum ooit weten wat PSV nu nog moet afstaan. " Die 40 procent komt van de clubwatcher van PSV van het Eindhovens dagblad, ik meen dat die man Rick Elferink heet. En jij beweert dat die man dat uit zijn duim zuigt? Wat ik me van die man herinner klopt het altijd aardig wat hij zegt. Volgens mij zit dit heel dicht tegen de waarheid aan en dat betekent dat vooral Pachuca casht met deze deal. Ze hebben namelijk al ruim 10 miljoen gevangen en ze krijgen er nog 16 miloen bij. Of 12 miljoen wanneer het aankoopbedrag inderdaad ervanafgetrokken wordt. Totaal is dat overigens nog altijd meer dan de helft van deze 40 miljoen. Ik vind het overigens wel een goede deal, want met dat geld samen met de 50 miljoen uit de CL kan PSV mooie aankopen doen en Lozano staat al enige tijd stil in zijn ontwikkeling. Met goed scoutwerk kan de basiself van PSV hier veel sterker van worden.
 
Heiko Herlich
 
21
4 mei 2019 om 09:45
Mocht dat kloppen dan is dat een mooie deal voor PSV.. vind 40mlj marktcomform.. en Lozano is zeker niet onvervangbaar.. met deJong (Als 9) en Bergwijn (Die steeds beter wordt) heb je sws topvoorhoede..
 
LucasAndersen
 
3
4 mei 2019 om 09:47
Vraag is wel of Bergwijn blijft natuurlijk, volgens mij zei een PSV watcher pas nog dat PSV rekening houdt met het vertrek van 4/5 basisspelers waarbij Bergwijn, Lozano, Schwaab en Angelino de voornaamste kandidaten waren.
 
RomBomCu
 
10
4 mei 2019 om 10:31
Weet je nog welke PSV watcher dit naar buiten heeft gebracht? Ik ga er eigenlijk wel vanuit dat zoet (al jaren keeper PSV en unnerstal laat gewoon meer zien), schwaab (lijkt erop dat hij terug wilt naar zijn familie in Duitsland), pereiro (te weinig vertrouwen en als ik het goed heb nog een contract tot 2021), Hendrix (hetzelfde verhaal als zoet en ook gezakt in de pikorde) en Lozano (duidelijk) zullen gaan vertrekken deze zomer. Het zal dus een heet zomertje gaan worden voor PSV. Unnerstal-dumfries-aankoop (die ene Mexicaan misschien)-viergever-angelino-aankoop-guti-aankoop-bergwijn-luuk/Lammers/Romero-aankoop. lijkt mij dat er echt een totaal nieuw PSV komt te staan volgend jaar.
 
Lee112
 
6
4 mei 2019 om 10:04
Lozano is verreweg de beste speler. Kijk alleen al hoeveel kaarten zijn directe tegenstanders ontvangen. In een zogenaamd minder seizoen alsnog een hoog rendement. Meeste assists op Luuk die mede dankzij lozano zo vaak scoort. PSV is sowieso verzwakt en ze gaan het geld echt wel herinvesteren. Anders problem. Wel een prima bedrag.
 
banaan69
 
10
4 mei 2019 om 10:34
Zijn statistieken zijn na de winter overigens wel om te janken. En dat is vooralsnog ieder seizoen zo. Toch vreemd. Hij is een goede speler, maar hij moet wel gaan beseffen waar hij niet goed in is, en daar schort het in mijn ogen momenteel aan. Hij kan niet van afstand schieten, hij heeft geen goede voorzet (corners, vrijetrappen) en hij is ook geen magistrale dribbelaar. Hij moet het hebben van zijn klinische afmaken, zijn snelheid en het afjagen van de tegenstanders. Als hij weer 'back to basic' gaat, zal die weer meer gewaardeerd worden.
 
AmazingNinja
 
2
4 mei 2019 om 11:11
Wat Lozano opbreekt dit seizoen zijn 2 dingen: De lengte van het seizoen: Vorig jaar voor het eerst een heel seizoen in een Europese competitie gespeeld + WK en dan direct door naar het nieuwe seizoen waar hij ook nog extra CL wedstrijden heeft gespeeld. Dit is hij gewoon niet gewend en heeft in de zomer geen rust gehad. Ook het feit dat hij rechtsbuiten moest spelen heeft zijn spel geen goeds gedaan. Vergelijk maar eens de wedstrijden die hij als linksbuiten heeft gespeeld (waar hij ook altijd bij Mexico speelt) en de wedstrijden als rechtsbuiten. Hij is veel beter als linksbuiten waar hij naar binnen kan komen als een soort 2de spits. Het probleem van PSV is dat ook Bergwijn het best rendeert op linksbuiten.
 
Lee112
 
0
4 mei 2019 om 12:51
Zet lozano op de lw positie en hij levert puike voorzetten af. Alleen matig in de kleinere ruimtes. Voor de rest zeer compleet
 
LucasAndersen
 
16
4 mei 2019 om 09:46
40 miljoen is een goeie deal. PSV hoeft voorin weinig bij te halen, genoeg talent met Malen en Gakpo . Geeft ruimte voor andere investeringen.
 
cthegrave
 
6
4 mei 2019 om 09:50
Prima deal, alleen moet PSV een fors deel afstaan aan Pachuca. Blijft ongeveer 20 miljoen over min die 12(?) miljoen dacht ik die PSV voor hem betaald heeft. Tel uit je winst...
 
LucasAndersen
 
7
4 mei 2019 om 09:54
Ah dat wist ik niet. Maar de andere winst is natuurlijk de doelpunten die Lozano voor PSV heeft gemaakt, ze hebben met hem er bij toch 2? titels gehaald
 
Woody2406
 
14
4 mei 2019 om 09:57
Hoe kom je aan die 20mil dan? Er is nooit een percentage bekend gemaakt... En de kans dat dat 50% is is klein
 
FR_JC
 
13
4 mei 2019 om 09:57
Eerste som is de 40 - 12 mln. Daarna komt over de afkoopsom de overeenkomst in werking. Dus 30% (?) Van 28 mln rn blijft er toch een 19 mln over voor PSV. Niet slecht.
 
cthegrave
 
4
4 mei 2019 om 10:01
40% door verkoop percentage heeft Pachuca bedwongen in de deal.
 
FR_JC
 
5
4 mei 2019 om 10:04
Blijft er een slordige 16 mln over voor PSV. Had beter gekund maar niet slecht verdient in een jaartje.
 
cthegrave
 
7
4 mei 2019 om 10:19
Zeker niet slecht! Maar wel jammer dat PSV niet de volle pond ontvangt. Maar hij was niet haalbaar anders zonder de deal. Ik weet overigens niet zeker hoeveel PSV betaald heeft voor hem. Ik leest tussen de 8 en 15 in Nederlandse media en in Mexico hebben ze het over 20 tot 25 miljoen.
 
barcalover123
 
13
4 mei 2019 om 10:21
Mag ik vragen waar jij die 40% door verkoop hebt gelezen? Bronnen?;
 
PSVer4ever
 
5
4 mei 2019 om 10:26
@cthegrave. Stop eens met je gedachten en hoop uit te spreken als feiten, je weet niets van het doorverkoop percentage. Wat PSV overhoudt zullen ze misschien nog wel zelf bekendmaken.
 
flokyrs
 
6
4 mei 2019 om 10:28
Was al bekend voordat hij kwam... anders had Lozano nooit voor Psv gespeeld zonder die constructie. Lees anders de reactie van Davilla hieronder een psv supporter die precies hetzelfde zegt.
 
memphisdepay
 
3
4 mei 2019 om 11:05
Want hij werkt bij de club. Al die wijsneuzen hier doen nogal interessant maar weten er natuurlijk geen zak vanaf. Zelfs de pers is er niet achter gekomen hoe hoog dat percentage nu daadwerkelijk is volgens mij. Dus iedereen kraamt hier gewoon onzin uit.
 
cthegrave
 
0
4 mei 2019 om 11:22
Tik maar in, in Google. Staat bijna overal. Voetbalprimeur, Voetbalzone, Drimble, soccernews, goal, bleachsport en Marca. Waarom zou ik dit verzinnen..? Ik zeg overigens ook niet dat ik het 100 procent weet toch? Lozano was onhaalbaar en toen is er een deal gemaakt met Pachuca zo dat die wel haalbaar was. Dat is toch gewoon bekend. Lozano verdiende in Mexico al meer geld dat het salarisplafond van Psv. Daar schijnt weer een invensteringsmaatschappij bij gekomen te zijn die nu hun investering wel terug gaat zien. Het zegt al genoeg dat PSV zelf zo vaag doet over het bedrag van toen en de afspraken.
 
memphisdepay
 
1
4 mei 2019 om 11:39
Heb het zojuist ingetikt en dat bewees voor mij maar weer dat het niet duidelijk is bij de pers. Er is natuurlijk een doorverkooppercentage daar hoeven we niet moeilijk over te doen maar ik erger me nogal aan mensen die doen alsof ze precies weten hoe hoog dat ligt.
 
flokyrs
 
5
4 mei 2019 om 11:44
Volgens jou ja... jij vindt iedereen hier wijsneuzen maar zelf denk je wel te weten hoe het allemaal zit en weet jij wie er onzin praat, knap hoor. De media is de enige manier waardoor wij een mening kunnen vormen. Misschien zit ik er een paar miljoenen naast dat kan. Of het percentage nou 30 of 40 is maakt ook niet veel uit. Het is in ieder geval een vors bedrag wat ze nog moeten afstaan Je komt een beetje gefrustreerd over hoe komt dat? Toen Ajax Frenkie verkocht was iedereen ook mooie berekeningen aan het maken wat naar Rkc en Willem 2 zou gaan. Beetje kinderachtig dat je hier dan niet tegen kan hoor
 
cthegrave
 
0
4 mei 2019 om 11:58
Ja snap die frustatie niet zo. Die 40 procent is gewoon genoemd toen. Mssn dat het een paar procent afwijkt van de waarheid. Maar over de transfersom zijn meer verschillende berichten dan over de doorverkoop procenten. Verder heeft Lozano toch goed gepresteerd en PSV mede kampioen gemaakt. En je hebt genoeg talent in huis om hem te vervangen.
 
 
0
4 mei 2019 om 12:03
1 jaartje? Hij heeft toch 2 seizoenen gevoetbald bij psv naar mijn weten?
 
cthegrave
 
0
4 mei 2019 om 12:10
Ja dit is zijn 2e seizoen.
 
The Ref
 
0
4 mei 2019 om 12:12
@ cthegrave Leuk die bronnen, maar zijn geen van alle goede bronnen. VZ brengt alleen nieuws is dus geen bron. Zij nemen dingen over van andere . Er is heel duidelijk door Brands gezegd dat er bij de aankoop van Lozano geen gebruik is gemaakt van investeringsmaatschappijen. PSV heeft de transfer op eigen kracht gedaan, net zo als de van Romero. En het doorverkooppercentage is ook niet bekend gemaakt. Alleen dat het voor Nederlandse begrippen hoog was. En als je beetje ingevoerd bent (heb zo mijn bronnen, ken wat spelersmakelaars) is het gebruikelijk in Nederland dat dit tussen de 5 tot 15 procent ligt. Dus 20 procent is voor Nederlandse begrippen al hoog. Ik ga eerder van die 20/25 procent uit dan de 40 procent die hier nogal sterk wordt neergelegd. Het is ff wachten op de jaarcijfers kunnen we het gewoon nalezen
 
memphisdepay
 
0
4 mei 2019 om 12:12
Waar zeg ik dat ik denk te weten? Ik weet er zelf ook niets van. Of het percentage nou 30 of 40 procent is maakt juist heel veel uit dat is een verschil van miljoenen. Of het percentage over de winst is of over de gehele transfersom zijn allemaal dingen die invloed hebben en miljoenen kunnen schelen. Dat ze wat af moeten staan ontken ik niet hoor.
 
cthegrave
 
0
4 mei 2019 om 12:30
Vz is toch een site dat zijn nieuwsberichten via bronnen deelt? De bron staat altijd vermeld geloof ik. Maar goed eens dat die uit eigen naam zeker geen bron zijn. Het maakt niet zoveel uit wat gebruikelijk is volgens mij want er is toen bekend gemaakt dat PSV een forse doorverkooppercentage heeft moeten afspreken wat nog niet eerder is voorgekomen. Ik weet wel dat invensteringsmaatschappij doyen Lozano wilde kopen en verkopen aan porto of Benfica een jaar of 3 Terug. Alleen Pachuca wilde toen 50/50 deal en doyen wilde dat niet. Maar goed ik heb geen belang bij om iets te verzinnen en het maakt mij ook geen zak uit hoeveel PSV er aan over houdt. Alleen het zijn vooral de fanboys die gelijk lopen te janken omdat die natuurlijk het niet kunnen geloven dat hun topper uiteindelijk weinig oplevert en concurrent Ajax het geld amper kan tellen wat er binnenkomt. Hopen dat Bergwijn wat oplevert. Al heeft Sparta 50 procent doorverkooppercentage geloof ik, bron calimero.nl
 
Adzevedo
 
6
4 mei 2019 om 13:05
@the Ref Het is vrij bizar dat een aantal PSV supporters ook gewoon openlijk over transfers van allerlei clubs mee praten alleen wanneer berichtgeving niet helemaal in het straatje past ze gaan verschuilen achter ''het doorverkooppercentage is niet bekend gemaakt'' of ''psv heeft niet officieel gezegd hoeveel ze voor Lozano betaald hebben''. Net alsof de transferbedragen bij andere clubs altijd keurig openbaar worden gemaakt of dat we afwachten tot het jaarverslag er ligt. Ook dan gaan we af op berichtgeving in de media. We weten allemaal dat de transfer van Lozano alleen mogelijk was met creatieve oplossingen omdat PSV niet louter een kale transfersom voor hem kon betalen. Daarvoor lagen vraag en aanbod te ver van elkaar af. Nou is het natuurlijk heel prettig om jezelf wijs te maken dat door geweldig onderhandelen van Brands uiteindelijk toch is gelukt om een tientallen procenten eraf te krijgen zonder dat PSV iets moest toegeven. Maar ja, dan moet je er toch vooral op uit zijn om jezelf voor de gek te houden. Die 30-40 procent als dooverkooppercentage komt uit zowel de Mexicaanse media als en is ook door Rik Elfrink genoemd (psv watcher van het Ed). Eerder heeft PSV al met Chelsea zoiets iets gedaan rondom Bruma. Het blijft bijzonder waarom PSV fans zich zo schamen dat er voor een geweldenaar diep in de buidel is gestast. Het was, is en blijft een geweldige zet van Psv. PSV vangt miljoenen en heeft twee jaar kunnen genieten van een geweldige voetballer.
 
memphisdepay
 
2
4 mei 2019 om 14:03
@adzevedo Het is vrij bizar dat jij beweert dat PSV supporters zich schamen. Officieel is er niks bekend over het doorverkooppercentage, alleen dat die er daadwerkelijk is. Daarnaast spelen meerdere zaken een rol dus iedereen kan hier wel beweren dat hij zoveel op zou leveren maar dat is op niets gebaseerd. Als je het realistisch bekijkt dan weet je dat het op zo veel manieren een andere winst zou kunnen zijn voor Psv. Is het percentage over de hele som of de winst? Is de winst zonder de uitgekeerde bonussen? Met bonussen is de som namelijk 12 miljoen voor Lozano, niet zo'n heel laag bedrag lijkt mij. Erg kinderachtig dat Psvers niet van jou mogen zeggen dat het niet zo simpel is als iedereen hier beweerd, omdat ze zich zogenaamd zouden schamen.
 
Adzevedo
 
2
4 mei 2019 om 14:37
@memphisdepay Daar gaan we weer ... ''officieel'' Aan officieel hebben we nu niks, officieel is het moment dat de club naar buiten brengt wat in 99 procent van de gevallen bij de meerderheid al bekend was. Speler X is gekomen, en uiteraard kunnen we niet zeggen hoeveel hij gekost heeft of gaat verdienen. Om er vervolgens later via jaarverslagen, uitgelekte salaristrookjes er achter te komen dat oorspronkelijke berichtgeving behoorlijk accuraat was. Als het geen schaamte is vraag ik me af wat het wel is dat de betreffende PSV supporter bij andere topic's er rustig mee op los speculeren maar in het geval van Lozano zich verschuilen achter '''het is niet officieel''. Het gaat gewoon om serieuze bronnen die beschikken over netwerken binnen de clubs en de wereld van spelers en zaakwaarnemers. Die bronnen worden aangesproken op het moment dat clubs niet zelf openheid van zaken geven, wat in Nederland alleen zo nu en dan door Ajax gebeurd (en dan louter omdat ze een beursgenoteerd bedrijf zijn). Prima dat er nuances in gebracht worden of dat er vragen gesteld worden, want er is rondom deze transfer op veel punten onduidelijkheid. Kom met bronnen en met je eigen visie erop! Maar nu is het zo dat sommige hier alles afdoen als speculatie omdat het niet officieel is. En dat is naar mijn inziens gewoon een discussie proberen dood te gooien omdat de hele discussie je niet aanstaat.
 
61Street
 
5
4 mei 2019 om 10:32
Opzich heeft PSV best kans om aan een mooi elftal te bouwen. Inderdaad heb je met Malen en Gakpo al prima vervangers. Zelfs als je de Jong voor een mooi bedrag kan verkopen zou ik dat ook doen. Je hebt met Lammmers een prima vervanger, met Romero en Piroe achter de hand. Ze zouden moeten investeren in 2 centrale verdedigers en een aanvallende middenvelder (Wellicht van Ginkel met Ihattaren als back-up) + spelverdeler. Backs zijn prima en op 6 heb je ook prima opties met Sadlilek en Rosario/Hendrix. Verkoop je Pereiro, Schwaap, Zoet (die Duitser is een prima vervanger volgens mij), Ramselaar, en mss Hendrix. Btw hoe staat het eigenlijk met Ryan Thomas? Naja dat denk ik dan als Ajacied... Op zich
 
SneekPSV
 
1
4 mei 2019 om 11:05
Thomas is op de weg terug, maar hij is voor mij geen serieuze optie. Ramselaar 2.0. Prima voor op de bank. PSV moet ambitie tonen en de lat hoger leggen dan dat. Verder prima relaas, al zie ik in Romero eerder de aanvalsleider dan Lammers. Laatstgenoemde komt denk ik net iets tekort. Moet Romero wel blessurevrij blijven natuurlijk.
 
cthegrave
 
0
4 mei 2019 om 12:12
Alleen wie is haalbaar? PSV heeft wel veel talent hoor. En PSV heeft niet heel veel geluk met toch dure aankopen met een duur salaris. Guti en Romero hebben nog niet gepresteerd.
 
61Street
 
0
4 mei 2019 om 12:26
Als je Lozano, Pereiro, de Jong, Schwaap, Zoet, Ramselaar, Hendrix, et cetera verkoopt heb je genoeg geld om 2 centrale verdedigers, 1 aanvallende middenvelder, 1 spelverdeler te halen lijkt me. Ben geen scout, maar van Ginkel lijkt me niet duur, zou voor de rest toch wel naar te buitenland kijken. Je moet n beetje mazzel hebben en een type Alex vinden voor 10 mil
 
ghehehe
 
3
4 mei 2019 om 09:50
Kan je weer het geld opvangen van guti en Romero. Aangezien deze spelers nog steeds niet de kwaliteit bezitten om te slagen. En de doorverkoop percentage was volgens mij ook behoorlijk hoog.
 
The Ref
 
3
4 mei 2019 om 12:15
@ ghehehe Romero is anderhalf jaar geblesseerd geweest met diverse blessures. Knap dat jij al gezien hebt dat hij niet de kwaliteiten bezit om te slagen (facepalm). Guti zit nu nog geen jaar bij PSV en is geen pannenkoek anders ben je ook geen mexicaans international. Dat PSV een ander spelletje speelt dan wat hij gewend is vergt aanpassing. Die komt er echt wel. En het doorverkooppercentage was voor Nederlandse begrippen hoog. Gemiddeld liggen die in Nederland tussen de 5-15 procent. Dus 20 is ook al hoog. Het is nooit bekend gemaakt hoeveel.
 
fctt1993
 
1
4 mei 2019 om 09:56
Mooi bedrag. Ben niet helemaal kapot van hem, laatste tijd uit vorm. Hoop wel voor PSV dat ze Bergwijn kunnen behouden.
 
Benzema.
 
3
4 mei 2019 om 09:57
Ik ben er blij mee dat hij vertrekt en het is een mooi bedrag. Speelt het laatste half jaar gewoon slecht en zijn gedrag is vervelend. Uiteraard is hij wel belangrijk geweest voor PSV maar toch heeft hij mijn verwachtingen niet waargemaakt.
 
mayarood
 
4
4 mei 2019 om 09:59
Dat hij zou vertrekken lag er duimendik op. Dat hij geen 70 miljoen op ging brengen was ook al lang duidelijk. De vraag is natuurlijk of er nog variabelen zijn. Toch vind ik het geen wereldtopper....
 
UltimateFreak83
 
3
4 mei 2019 om 10:05
Volgens mij een prima deal, waar overigens PSV niet superveel aan overhoud. Na aftrek van gemaakte transferkosten, doorverkooppercentage etc, houdt PSV niet meer dan 10m over. Ik hoop dat PSV een leuke speler kan aantrekken als vervanging.
 
El Samp
 
4
4 mei 2019 om 10:19
Wat is je bron?
 
UltimateFreak83
 
6
4 mei 2019 om 10:24
Aankoop bedrag, verkoopbedrag, bedrag voor zaakwaarnemer, belasting, tekengeld, salaris, doorverkoopbedrag. Het is gewoon wiskunde dat het geen vetpot is wat psv overhoud, zeker als je een bedrag van een vervanger meerekent. Overigend heb ik geen bron, behalve de artikelen op voetbalzone uit het verleden waarin werd vermeld dat zijn oude club een stevig percentage krijgt van de transfersom
 
PSVer4ever
 
11
4 mei 2019 om 10:29
Vervanger is al in huis, dus we investeren wel ergens anders in. Altijd leuk om een transfer voor de club die je niet support negatief te belichten en een transfer voor de club waar je fan van bent positief.
 
flokyrs
 
16
4 mei 2019 om 10:32
Altijd leuk van die supporters die gelijk in de verdediging schieten als het transferbedrag best tegen blijkt te vallen. De waarheid mag blijkbaar niet gezegd worden.
 
AmazingNinja
 
3
4 mei 2019 om 11:16
Ultimatefreak8 Je geeft nog steeds geen bron. Deel eventjes een linkje waar dat doorverkooppercentage genoemd wordt en wel een offciële bron. Dus PSV zelf. Pachuca, Lozano's zaakwaarnemer of iets dergelijks. Ik zal je wat tijd besparen: die bron bestaat niet, want er is nooit officieel mededeling gedaan van het percentage dat PSV moet afstaan. Ook klopt jouw berekening niet. Stel het is 40%, dan is het alsnog 40% over de winst. Houdt PSV alsnog zo'n 20 miljoen over, het dubbele van de 10 die jij noemt.
 
AmazingNinja
 
3
4 mei 2019 om 11:17
Flokyrs Zie mijn reactie op Ultimatefreak8. Zelfde geldt voor jou: kom met officíele bronnen als je zoiets zegt aub, want anders is het gewoon fake nieuws/jouw dromen/jouw wensen wat je hier deelt.
 
El Samp
 
1
4 mei 2019 om 11:22
Er is geen waarheid want niemand weet de cijfers.
 
flokyrs
 
0
4 mei 2019 om 11:37
Nee niemand is er officieel bij geweest maar ik maak ook een berekening op basis van wat er in de media naar buiten is gekomen. Logisch toch? Maar die 40 procent klopt wel aardig als ik de realistische psv fan hier zo lees. Je mag geen links posten maar je weet vast wel hoe Google werkt toch? Alle media hebben hier melding van gemaakt destijds en iedereen weet hoe de constructie in elkaar zat. Dat jij mensen nu belachelijk wil maken moet jij lekker zelf weten daar wordt ik niet warm of koud van. Gewoon even zoeken het is allemaal niet zo moeilijk. Ook psvers hier beweren hetzelfde. Waarom zou jij het wel even beter weten dan de media?
 
Andres13
 
1
4 mei 2019 om 12:13
Alsof alles dat in de media ook echt klopt. Pas als een clubwatcher als Rik Elfrink of PSV hierover communiceert ben ik pas zeker van de zaak. Voor als nog is het allemaal speculatie, ook de transfersom die in dit artikel vermeld staat.
 
The Ref
 
1
4 mei 2019 om 12:18
@ Ultimatefreak8 Bedrag zaakwaarnemer??? Dat is mooi voor Napoli Tekengeld idem voor Napoli. Salaris is gewoon vaste lastenpost. Is gewoon belasting over de transfersom en de doorverkoop dat je er mag halen. De rest is gewoon onzin. Leuk dat je met cijfers wil goochelen, maar doe het dan wel goed
 
Adzevedo
 
3
4 mei 2019 om 13:18
@andres13 Jij even geluk hebben dat Rik Elfrink al in juni 2017 al wist te melden dat het waarschijnlijk ging om een doorverkoop percentage van 30-40 procent en dat hij in november 2017 nogmaals de strekking hiervan heeft onderschreven. Maar goed, een deel van de PSV supporters willen er niet aan geloven dat ze naar alle waarschijnlijkheid nog een fors deel van de transfersom richting Mexico moeten overmaken. Misschien dat een deel liever gelooft in het idee dat die Mexicanen niet kunnen onderhandelen en dat Marcel Brands zonder iets te hoeven toegeven tientallen procenten van de transfersom heeft afgekregen zonder enige concessie te hoeven doen.
 
PSVer4ever
 
0
4 mei 2019 om 14:40
Er valt nog niets tegen want er is niets bekend! Kom dan eens met feiten? Ik ben benieuwd.
 
AmazingNinja
 
0
4 mei 2019 om 16:24
@flokyrs Oh ja, de media. Die ook zeiden dat De Jong al bij PSG had getekend en dat Monaco 50 miljoen op Dolberg had geboden.... Zolang er geen officiele melding is van Psv, Pachuca of Lozano`s zaakwaarnemer weten we helemaal niks. @adzevedo Rik Elfrink is ook maar een journalist en geen PSV official. Dus hij basseerd zijn uitspraken ook maar op een bron, die het wel of niet bij het rechte eind heeft. Geen een Psv'er ontkent dat er nog een bedrag naar Mexico moet. Alleen niemand weet welk bedrag dat is, dus nu een percentage noemen heeft helemaal geen zin.
 
Adzevedo
 
0
4 mei 2019 om 18:07
@amazingninja En de volgende die zich wilt verschuilen achter ''het is niet officieel''. Niet zomaar een journalist van een of andere schoolkrant, maar juist een van de meest ingevoerde journalisten op het gebied van PSV nieuws. Is uitstekend op de hoogte en heeft regelmatig primeurs te pakken. Dan mag je ervan uitgaan dat als hij zoiets zegt dat hij daar een goede reden toe heeft. Maar ja, het hele idee van een hoog dooverkooppercentage staat sommige niet zo aan dus steken ze lekker hun kop in het zand. En beginnen de bronnen van alom gerespecteerde journalisten maar in twijfels te trekken en te herhalen dat er niks officieel bekend is geworden. Het moet ook echt een zegen zijn om bestuurder bij PSV te zijn, een heel deel van de achterban dat zijn standpunten puur basseert op jou officiele berichten. De hele goegemeente praat je keurig na en je hebt nergens last van. Bevalt berichtgeving je niet in de media? Dan trommel je PSV TV op voor een kritiekloos intervieuw waar je lekker je eigen verhaal mag vertrellen en ze nemen het voor waar aan.
 
The Ref
 
0
4 mei 2019 om 19:01
@ Adzevedo Rik Elferink is goed ingevoerd bij PSV dat klopt en is ook de PSV watcher voor het Ed. Echter zit Rik er ook met regelmaat naast als het om bedragen gaat. Dat er kunstgrepen zijn toegepast ontkent niemand. Kunstgrepen als ik hoger doorverkooppercentage. Gaat mij erom dat hier gewoon simpel wordt gezegd 40 procent. En ja vraag aanbod lagen uit elkaar, maar niet zoveel dat daar nu een 40 procent doorverkoop voor gerechtvaardigd is. Pachuca wilde toen destijds ongeveer 20 miljoen voor Lozano hebben. PSV heeft 8 betaald. Als je beetje kunt rekenen kom je rond de 25/30 procent uit. Echter niemand weet hoe die clausules in elkaar steken. Of het over de winst is of over de complete transfersom. No one knows ook Rik Elferink niet.
 
Adzevedo
 
0
4 mei 2019 om 21:25
@the Ref Als je rond de 20 miljoen wilt hebben en je zakt 60 procent met je prijs dan weet je dat er ook van de andere kant een enorme concessie gedaan moet zijn. Dan zou ik 40 procent doorverkoop inderdaad gerechtvaardigd vinden ja om zo`n verschil te overbruggen, zeker omdat het gaat om inkomsten die voor Pachuca onzeker zijn. Voor hetzelfde geld heb je een Sulejmani scenario en dan heeft Pachuca dus een ''karige'' 8 miljoen. Overigens, als mensen toch zo principeel willen afgaan op ``officieel`` ... het bedrag wat hij gekost heeft is omgeven met net zoveel raadsels als dat percentage aan doorverkoop. Die 8 miljoen is ook maar een greep uit de bedragen die rond gingen. Als vastbedrag wat ze direct hebben betaald lijkt me een betrouwbare schatting. En die 30 procent waarop jij uitkomt zou ook zomaar eens kunnen klopen (elfrink had het over 30-40 procent). Puur mijn schatting is dat beide clubs er zo'n 20 miljoen winst op maken. Een deel zal ongetwijfeld ook nog naar zaakwaarnemers en andere kosten gaan. Niemand weet het exact, maar eigenlijk is dat voor de discussie ook niet heel relevant. Ik vind niet dat het niet exact weten van bedragen reden is om het niet over dat soort zaken te hebben. Dat de club niet volledige openheid van zaken kan geven daar moet je begrip voor hebben, maar toch zijn dit soort cijfers voor supporters nodig om hun eigen club kritisch te volgen. Niemand wilt mee maken dat zijn club verdwijnt, gered moeten worden belastinggeld of falliet gaat en plots onderin bij de amateurs terecht komt. Daarnaast is ongeveer weten wat erin komt en eruit gaat aan transfersommen ook belangrijk om een verwachtingspatroon van komende transferperiode. Tegen de tijd dat de officiele cijfers komen over afgelopen boekjaar is de zomertransferperiode al afgelopen en zijn we al volop bezig in het nieuwe seizoen.
 
El Samp
 
16
4 mei 2019 om 10:13
Wel grappig dat iedereen 'weet' dat PSV er niet zoveel aan overhoud, maar iedereen zegt wat anders. Ik denk dat PSV er in ieder geval genoeg aan overhoud, en de winst er ook in zit dat hij überhaupt voor PSV heeft gespeeld en mede door hem kampioen is geworden.
 
RomBomCu
 
11
4 mei 2019 om 10:21
Inderdaad zeer frapant hoe er gedaan wordt over 40 miljoen!!?? Dat is toch een top bedrag voor een speler die al 75% seizoen uit vorm is en PSV niet nadrukkelijk op het sleeptouw neemt zoals bijvoorbeeld Depay in zijn laatste seizoen wel deed bijvoorbeeld. Het zal allemaal nog wel bevestigd moeten worden en ik ga ervan uit dat er tot de laatste speelronde niks officieel naar buiten wordt gebracht door PSV.
 
Mert van Barwi
 
1
4 mei 2019 om 11:39
40 miljoen top bedrag 40 - 8 (aankoopprijs) = 32 miljoen winst Maar er zat nog en doorverkooppercentage op van 40% Hou je uiteindelijk 20 miljoen over…
 
AsRoma8
 
1
4 mei 2019 om 12:25
Heb je een degelijke bron voor die 40% of is het gewoon gokken. Want ik heb allerlei percentages gelezen van 25% tot 50%.
 
Adzevedo
 
2
4 mei 2019 om 13:51
@asroma8 Beschouw je Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad als betrouwbare bron? Tweets van hem op 17 juni en 15 november 2017 plus een artikel in het ED van 19 juni 2017.
 
Davilla7
 
17
4 mei 2019 om 10:21
40 miljoen is gewoon een prima deal voor PSV. Netto houdt PSV er niet extreem veel aan over, maar dat was op voorhand al ingecalculeerd. Lozano was normaliter onhaalbaar voor PSV, via een constructie met een hoog doorverkooppercentage is het toch gelukt hem te halen, credits aan Marcel Brands daarvoor. Zijn meerwaarde moet vooral gezocht worden in de prestaties die hij op het veld geleverd heeft, wat vrij logisch is aangezien hij een voetballer is. PSV gaat deze jongen enorm missen, onbegrijpelijk dat sommige mensen daar zo luchtig over doen. Staat garant voor 20 goals + 10 assists per seizoen. Ik rate hem in dat kader een stuk hoger dan speeltuinvoetballer Bergwijn.
 
cuco10
 
1
4 mei 2019 om 10:22
Hopen dat Guti voor een leuk bedrag met hem mee gaat. Die voegt te weinig toe. Daarnaast Pereiro en Hendrix verkopen en dan 2 aanvallende middenvelders terug halen. Met Rosario sadilek twee aankopen en eigen jeugd moet het te doen zijn op het middenveld.
 
barcalover123
 
5
4 mei 2019 om 10:23
Guti heeft toch oik niet veel gespeeld?
 
cuco10
 
0
4 mei 2019 om 10:26
Nee maar die keren dat hij mee deed was het niet best op de eerste wedstrijd na. Heel onrustig aan de bal en geeft passes die niemand snapt.
 
Davilla7
 
9
4 mei 2019 om 10:33
Guti heeft in de spaarzame minuten die hij heeft gemaakt meer laten zien dan Rosario in het hele seizoen. Sowieso vind ik `onrustig aan de bal` en het geven van `passes die niemand snapt` totaal niet van toepassing op hem. In de wedstrijden die hij meedeed vond ik Guti aan de bal tot de betere spelers behoren. Wat je hem wel kunt verwijten, is zijn gebrek aan tactische discipline en verdedigende kwaliteiten. Maar ik zie echt nog wel toekomst in deze jongen.
 
banaan69
 
6
4 mei 2019 om 10:38
Dat is een wel erg voorbarige conclusie. Guti heeft meermaals laten zien enorm goed te kunnen voetballen, ook in de CL tegen Barca deed hij het aardig. Duidelijk dat hij voetballend op een veel hoger niveau zit dan met name Hendrix en Sadilek. Ik hoop volgend seizoen op een middenveld met Rosario, Guti en Ihattaren. Dat moet (in ieder geval in de Eredivisie) toch goed genoeg zijn. Beter dan nu.
 
PieterPrins773
 
2
4 mei 2019 om 10:23
Wat wordt met een “positieve transfer balans “ bedoeld . Wat maakt het uit of je een positieve transferbalans hebt? Of is dat gewoon een mooiere omschrijving voor dat PSV elk jaar 1 grote speler moet verkopen om een sluitende begroting te hebben? In dat geval speel je link spel want wat dan als er eens een seizoen is waarin er gewoonweg geen tientallen miljoenen bod op een van je spelers komt?
 
armanxxx
 
2
4 mei 2019 om 10:29
Goed transferbedrag, wel zuur voor psv dat ze zo weinig overhouden. De genoemde 40% lijkt waar te zijn, werd al in het begin gemeld toen hij kwam want anders zou hij te duur geweest zijn. Meerdere bronnen melden dit, zowel Nederlandse als Mexicaanse. Op transfermarkt (redelijk betrouwbare site) gaan ze uit van een transfersom van 8 miljoen. 40-8 = 32 en daar nog 40% van af is ongeveer 20 miljoen euro winst. Is heel netjes hoor maar toch wel jammer dat je topspeler al na 2 jaar weg gaat en dan voor ‘slechts’ 20 miljoen winst.
 
Wouterke
 
9
4 mei 2019 om 10:42
Lozano is niet de topspeler van Psv. Luuk de Jong is de belangrijkste speler en Bergwijn is degene met de meeste dreiging en potentie.misschien dat de verkoop van Lozano financieel kan helpen om Bergwijn nog een jaar in Eindhoven te houden. Hij is namelijk wat teruggevallen na de winterstop, wellicht dat hem dit doet twijfelen.
 
pinko
 
0
4 mei 2019 om 10:32
PSV beschikt over prima opvolgers, dus hoeft er niet gekocht te worden om het plekje van Lozano op te vullen. Malen bewijst al een tijdje het stokje zo over te kunnen nemen. Misschien dat PSV zich wel in de breedte gaat versterken, vooral centraal achterin is het wat karig en sober, maar moeten er geen blessures ontstaan. Heeft PSV ook in de jeugd voor de achterste linie back up, of alleen voor het middenveld en de aanvalslinie?
 
RomBomCu
 
1
4 mei 2019 om 10:39
In de jeugd loopt achterin werkelijk niks rond bij PSV als ik me niet vergis. Schwaab lijkt zeer nadrukkelijk ook niet zijn contract te gaan verlengen dus er moeten minimaal 2 centrale verdedigers worden gekocht. Een directe versterking en een jongen met potentieel. Verder moet er een enorme kwaliteitsinjectie worden gedaan in het middenveld en zoals jij al zegt zou ik wachten met een aankoop doen voor de vleugel tot de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn en je meer zicht hebt op malen en Gakpo.
 
076Ray
 
0
4 mei 2019 om 10:34
Ik ben erg benieuwd hoeveel Psv aan deze transfer over gaat houden. Als ik mij niet vergis hadden ze een bepaald procent van de transfer rechten met een investeringsmaatschappij gedeeld waarin ook nog een doorkooppercentage bedwongen was door de oude club van Lozano. Echter is 40 miljoen in zijn huidige vorm een meer dan prima bedrag vind ik.
 
Wouterke
 
0
4 mei 2019 om 10:38
Ik zou het een goede deal vinden. Zo komt er weer wat ruimte in de voorhoede bij Psv, want hier heeft PSV veel talentvolle spelers die meer speeltijd verdienen. PSV heeft op andere plekken in het elftal meer behoefte aan versterking dan voorin, dus ik zou het geld ook niet gebruiken om de aanval te versterken.
 
MJJajax
 
3
4 mei 2019 om 10:41
40 mil is zeker een mooi bedrag, denk echt t maximale gezien de 2e helft van t seizoen.
 
JJvH91
 
0
4 mei 2019 om 10:57
Hopen dat PSV voor komend seizoen een leuk elftal neerzet. Zeker als ze in de competitie-route de CL binnenstromen gaat het nog lastig genoeg worden om de CL te halen. Geen Lozano is dan best wel een aderlating.
 
Andres13
 
0
4 mei 2019 om 12:16
Ik denk eerlijl gezegd dat PSV er alleen maar sportief vooruit op gaat. Lozano is dit seizoen uit vorm en speelde bijna altijd voor zichzelf. Zonder Lozano zie ik Bergwijn en de Jong ook hun rendement verhogen plus daarbij de vervanger van Lozano.
 
Chiem71
 
1
4 mei 2019 om 11:04
Goed nieuws. Meer van dit soort bedragen graag. Goed voor het Nederlandse voetbal. Eindelijk lijken de miljoenen ook naar de Eredivisie te gaan. Prima ontwikkelingen dit!
 
Raubaht
 
1
4 mei 2019 om 11:18
Mooi bedragje maar je zou toch denken dat Lozano wacht tot er een beter alternatief langs komt. De Italiaanse competitie spreekt al niet tot de verbeelding en Napoli is niet bepaald de grootste en mooiste club van Italië. Persoonlijk denk ik ook dat Lozano meer tot zijn recht komt in de Spaanse competitie. Weliswaar niet bij Real of Barcelona maar misschien Athletico of een Valencia / Sevilla lijk me een prachtige club voor hem. Maar waarom heeft PSV ieder seizoen 1 of 2 grote verkopen nodig ? Met o.a. vrijwel ieder jaar CL voetbal zou je toch denken dat PSV wel een aardig spaarpotje heeft opgebouwd.
 
AsRoma8
 
4
4 mei 2019 om 12:27
Napoli is al jaren de nummer 2 van italië qua prestaties. Ook dit jaar weer ruim voor op Inter, Milan, Roma. En een coach als Ancelotti is ook mooi.
 
AmazingNinja
 
0
4 mei 2019 om 11:28
Qua statistieken een erg goede speler gebleken, maar als je de wedstrijden zelf bekijkt dan voegt Lozano qua spel niet veel aan toe. Denk dat vooral na de winterstop weinig rust in de afgelopen 2 jaar (2 volle Eredivisie seizoenen, CL groepsfase en een WK) hem op aan het breken zijn. Ook dat als rechtsbuiten moet spelen helpt hem niet. Hij is veel en veel beter als linksbuiten en als ik Van Bommel was had ik een oplossing gezocht om Lozano aan die linkerkant te krijgen. Bijvoorbeeld door Bergwijn op 10 te zetten, en dan Malen of Gakpo als rechtbuiten. 40 miljoen is een erg mooi bedrag voor een speler die al een tijdje zijn niveau niet meer haalt. Ook staan er genoeg vervangers klaar zoals Gakpo en Malen om dit op te vangen. Nu hopen dat Bergwijn nog een jaar wil blijven anders zou het nog wel eens een tussenjaar voor PSV kunnen worden. Opbrengsten van Lozano moeten als eerste in twee nieuwe centrale verdediger geïnvesteerd worden. Als PSV volgend seizoen ongeveer zo gaat spelen ben ik wel tevreden: Goal: Zoet/unnerstahl (laat hun 2 het maar uitvechten) Verdediging: Dumfries - Aankoop - Aankoop - Angelino Middenveld: Rosario/hendriks (is mij om het even) - Guti - Pereiro (denk dat met een spits als Lammers hij beter rendeert, Lammers kan tenminste de combinatie aangaan) Aanval: Gakpo - Malen/lammers/romero (laat hun het maar uitvechten - Bergwijn In deze opstelling ga ik ervan uit dat De Jong misschien nog wel vertrekt. Ook al brengt Luuk erg veel voor Psv, voetballend gewoon heel erg matig. Ik denk dat als bijvoorbeeld een Dolberg bij PSV in de spits had gestaan hij er ook 25 had gemaakt, maar ook in de combinatie toegevoegde waarde had.
 
Arnout108
 
0
4 mei 2019 om 11:39
Wat kan Dolberg dan dat wel bij PSV past en niet bij ajax? Ik vind hem een vrij statische spits die op z'n best is als je hem in de 16 zet en kansen afmaakt. Dat kan bij ajax denk ik niet minder goed dan bij PSV.
 
Arsenallz
 
0
4 mei 2019 om 12:15
PSV heeft een andere speelstijl die meer gericht is op de spits in stelling brengen waar dat bij Ajax minder het geval is. Als Dolberg daar staat zou hij er bij PSV waarschijnlijk ook weinig van bakken. Heeft niet het instinct van de Jong en uiteraard niet het koppend vermogen. Dat is ook de reden dat PSV zo speelt, omdat De Jong het kan benutten,
 
AmazingNinja
 
0
4 mei 2019 om 16:21
Ik pak Dolberg als een willekeurig voorbeeld omdat die jongen echt wel sterk is in de combinatie en ik denk als je spelers als Bergwijn, Lozano en Pereiro om je heen hebt dat, dat dan ontzettend veel toegevoegde waarde is, want die spelers gaan daardoor ook beter spelen. Nu heeft Pereiro de bal, speelt de Jong aan, beweegt door, maar krijgt de bal nooit terug omdat Die bal weer 5 meter van de voeten van De Jong is gesprongen. En de Jong maakt veel goals, maar mist ook zoveel kansen, vooral met zijn voeten mist die regelmatig de simpelste ballen. Dus ben ervan overtuigd dat bijvoorbeeld een Dolberg (voor Eredivisie begrippen een bovengemiddeld goede spits) er ook gewoon 20-25 maakt, maar voetballend ook nog zoveel meer toevoegd. In plaats van Dolberg had ik ook Jorgenson kunnen noemen.
 
Ierlandfan
 
1
4 mei 2019 om 11:31
Veel te veel voor deze speler. Internationaal nog weinig laten zien. Maar ja zijn de bedragen die tegenwoordig betaalt worden.
 
Mert van Barwi
 
1
4 mei 2019 om 11:34
2 goals in 5 wedstrijden tegen Feyenoord en Ajax dit seizoen 4 goals in 8 wedstrijden in de Champions League dit seizoen Dit zijn niet héle slechte cijfers, maar ook niet uitmuntende statisstieken. Vandaar denk ik dat Napoli maar 40 miljoen betaalt en het er geen 60 zijn geworden. Komt echt doordat hij niet genoeg uitblinkt in top wedstrijden.
 
Arnout108
 
0
4 mei 2019 om 11:36
40 miljoen is een mooi bedrag maar het had van mij nog wel iets hoger gemogen. Nu is hij ongeveer even duur als Memphis Depay en dat terwijl de markt in de tussentijd ontploft is en niemand meer voor "een mooi bedrag" weggaat. Er had nog net iets meer uit gehaald kunnen worden na mijn idee. Gelukkig hoeft er geen dure opvolger gehaald te worden. Malen en Gakpo staan al klaar om het over te nemen. Ik zou de 50% die PSV hieraan overhoudt herinvesteren in een goede verdediger. Daar liep het vooral in de CL mis bij ons.
 
Arsenallz
 
0
4 mei 2019 om 12:14
Depay was dan ook een veel groter talent dan Lozano hè. Lozano kan voornamelijk uiteindelijk snel rennen met een prima schot. Depay heeft veel meer in zijn mars. Daarnaast zijn clubs als United sneller bereid meer te betalen dan clubs als Napoli.
 
Razorsharp
 
1
4 mei 2019 om 11:41
40 Mil is gewoon een heel knap bedrag. Ik ben blij als hij weg gaat bij Psv.
 
ajaxrkc33
 
1
4 mei 2019 om 12:10
Dat geluk zullen we toxh niet hebben. Lozano weg uit de eredivisie. Is wel een mooi bedrag voor PSV.
 
Arsenallz
 
2
4 mei 2019 om 12:12
Iedereen in paniek over het bedrag dat PSV moet afstaan aan Pachuca. Anders kon je die jongen niet eens halen. Vergelijk het daarnaast nog eens met zijn sportieve bijdrage aan de club, dan is ongeveer 20 miljoen winst maken op zo`n jongen prima gedaan. Ik zou me er niet zoveel zorgen om maken.
 
JeromB
 
2
4 mei 2019 om 12:23
Ik denk dat er niet veel rek meer zit in Lozano en dat dit bedrag eigenlijk te hoog is. Lozano heeft de afgelopen jaren eigenlijk amper stappen gezet en ik vind dat hij dat nog wel moet doen om in een grote competitie te kunnen spelen.
 
leeuw1975
 
1
4 mei 2019 om 13:34
weg ermee met lozano. totaal uit vorm al een tijd. gutti houden is een geweldige speler . waar ik niemand over hoor is dat er toch echt 2 hele goeie centrale verdedigers moeten komen. en nog 2 goeie middenvelders. van ginkel terug halen
 
CantonaEric
 
2
4 mei 2019 om 13:34
Het is inmiddels alweer ontkent door PSV zelf. Er is nog geen officieel bod uitgebracht.
 
993410
 
0
4 mei 2019 om 14:36
Het leek mij al te mooi om waar zijn.. Veertig miljoen zal schitterend zijn, dan maak je nog winst ook..
 
Niek_je
 
0
4 mei 2019 om 15:03
Strikje erom en weg ermee. 40 miljoen is een prima bedrag. Na de winterstop is zijn ontwikkeling een beetje stil gaan staan. Kan natuurlijk tijdelijk zijn om daarna weer op te bloeien maar je kunt ook een 2e Dolberg krijgen waarbij de volledige waarde verdampt is. Ik denk dat er, zeker met het oog op z'n laatste maanden niet veel meer inzit en er zijn eigenlijk prima opvolgers in de selectie dus een vervangen halen hoeft niet.