Update: 'Riedewald heeft geen trek in transfer naar Swansea City'
Vrijdag, 3 augustus 2018 om 12:38

Jaïro Riedewald wordt mogelijk betrokken in een ruildeal. Crystal Palace heeft het gemunt op de komst van Jordan Ayew van Swansea City. De aanvaller degradeerde met the Swans naar de Championship en the Eagles zien in de Ghanees een versterking. Volgens Wales Online en de BBC kan Riedewald de omgekeerde weg bewandelen.

Crystal Palace, dat verwacht dat sterspeler Wilfried Zaha deze zomer geen transfer maakt, zou Ayew graag willen toevoegen aan de selectie. De 47-voudig international, die nog tot medio 2020 vastligt bij de club uit Wales, zou zelf ook wel oren hebben bij een vertrek bij de degradant. Bij een mogelijke deal zou ook Riedewald in beeld komen.

De 21-jarige verdediger kwam vorig jaar zomer over van Ajax, nadat Crystal Palace, dat destijds nog onder leiding stond van Frank de Boer, negen miljoen euro overmaakte aan de Amsterdammers. Het is niet bekend of Riedewald interesse heeft in een overstap naar de Championship-club. Riedewald ligt nog tot medio 2022 vast op Selhurst Park.

Bij Swansea zou Riedewald ploeggenoot worden van onder anderen Leroy Fer, Erwin Mulder en Mike van der Hoorn, eveneens voormalig Ajacied. Tot op heden is Riedewald tot vijftien wedstrijden gekomen in dienst van the Eagles, waarin hij niet wist te scoren. Voor Ajax kwam Riedewald in het verleden tot 93 duels, met 3 doelpunten en 3 assists als resultaat.

Update 3 augustus 12.38 uur - 'Riedewald heeft geen trek in transfer naar Swansea City'
Crystal Palace wilde Jaïro Riedewald betrekken in een ruildeal met Swansea City om Jordan Ayew over te nemen. De 21-jarige verdediger heeft echter geen oren naar een transfer naar the Swans, zo weet the Guardian te melden. Crystal Palace heeft om die reden de interesse in Ayew laten varen en richt zijn pijlen naar verluidt op andere doelwitten.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Dejan
 
7
1 augustus 2018 om 14:36
Zonde toch hoe het met deze jongen loopt. Had echt de nodige potentie, maar mist het fysiek en misschien ook de mentaliteit voor een Engelse club. Zou in de Bundesliga of La Liga niet misstaan denk ik.
 
mattereazzi
 
40
1 augustus 2018 om 14:39
Is ook te vroeg weg gegaan bij Ajax. Net als Tete, Bazoer en nu ook Justin. Ze hadden beter nog eerst een paar jaar bij Ajax moeten rijpen om daarna de stap te maken naar een goede buitenlandse club.
 
mattereazzi
 
10
1 augustus 2018 om 15:19
Weet je niet zeker. Blind had ook op het middenveld kunnen spelen en De Ligt dan met Riedewald in het centrum van de verdediging. Dan had Ajax ook Wober en Schuurs niet hoeven te halen.
 
DeDonnie
 
5
1 augustus 2018 om 15:20
Dat weet je niet want je weet niet hoe die zich dan ontwikkeld had. Misschien had die wel een heel goed duo gevormd met de ligt achterin waardoor frenkie gewoon op het middenveld had kunnen voetballen.
 
Constant kante
 
9
1 augustus 2018 om 16:46
mattereazzi "is ook te vroeg weg gegaan bij Ajax." Huh? Je bedoelt, hij had gewoon nog rustig twee jaar op de bank moeten zitten bij Ajax? Samen met Bazoer, Tete, etc. ?? Nee, vind ik niet. Zijn uitzicht was bijzonder troebel. Dus ik snap wel dat hij weg ging.
 
atleticofc
 
1
3 augustus 2018 om 13:07
Die jongens waren allemaal op de bank beland onder Peter Bosz. Terwijl Kluivert gewoon als basisspeler is vertrokken. De 3 spelers die jij noemt hadden op dat moment weinig kans op speelminuten bij Ajax. Ook leek het dat Bosz daar wel even zou zitten, dus vond het wel logisch dat ze elders gingen kijken.
 
Voetbel
 
6
1 augustus 2018 om 14:40
Ik vind deze jongen vergelijkbaar met een speler als Blind. Beiden zijn erg intelligent en snappen het spelletje, maar helaas fysiek niet top. Riedewald is nog jong en bij hem kan het fysieke aspect natuurlijk nog sterk ontwikkelen.
 
Voetbel
 
8
2 augustus 2018 om 14:20
Uiteraard is Blind van een hoger niveau. Ik zeg ook nergens dat ze kwalitatief met elkaar te vergelijken zijn. Ik heb het over speelstijl, gap.
 
Dutchthrones
 
0
3 augustus 2018 om 14:58
Riedewald, leuke speler maar niet meer dan niveau Az. Gewoon een matige "verdediger" die goed geld heeft opgebracht.
 
Maestrotactico
 
6
1 augustus 2018 om 14:52
Had ook nooit naar Palace moeten gaan. Lange halen, gauw thuis is niet het spel wat bij hem past. Moet zeggen dat ik het wel vreemd vind dat hij dat zelf niet heeft ingezien. Leek een beetje op een emotionele beslissing van: ''ik kom bij Bosz nu even niet aan spelen toe, dan ga ik naar mijn oude trainer de Boer.'' Je weet dat in Engeland trainers vallen bij bosjes...
 
tommie
 
16
1 augustus 2018 om 14:58
Gevalletje Maduro, maar dan nog iets minder. Te soft voor verdediging, te traag voor middenveld. Verder geen vaste positie. Engeland is te hoog gegrepen, eigenlijk was Ajax al te hoog gegrepen . Lekker bij Levante of iets dergelijks aan de slag.
 
UR313
 
12
1 augustus 2018 om 15:12
Maduro heeft bij Valencia en Sevilla mogen spelen. Zie ik Riedewald niet zo 1.2.3 toe in staat.
 
JoaquinBetis
 
9
1 augustus 2018 om 15:31
"maar dan nog iets minder" zegt tommie dan ook. En ik ben het ook wel met hem eens. Riedewald is ook redelijk compleet maar blinkt tegelijkertijd ook nergens in uit. Maduro had dat ook wel, beide zijn all-rounders. Maar als all-rounder moet je of erg goed zijn in veel dingen, of éã©n van je vele kwaliteiten moet echt top zijn, waardoor je jezelf belangrijk kan maken. Riedewald heeft van heel veel net te weinig kwaliteit vrees ik, hoewel hij als jongeling toch wel degelijk een groot potentieel leek te bezitten.
 
El Fenomeno
 
6
1 augustus 2018 om 18:02
Daar heb je gelijk in, wederom weer een voorbeeld van een speler die door de Ajacieden enorm werd overschat. Werd al de beste optie centraal of op linksback genoemd voor Oranje. Lachwekkend.
 
StevenLeentvaar
 
0
3 augustus 2018 om 12:50
De nieuwe beckenbauer heb ik geloof ik wel 100 x gelezen.... het valt allemaal best mee met de talenten.
 
atleticofc
 
3
3 augustus 2018 om 13:09
Maar daarom zijn die interlands achter de naam van een Riedewald en een Bazoer ook zo onlogisch. Spelers die net kwamen kijken, nog niks noemenswaardig hadden gepresteerd. Nog geen 25 duels betaald voetbal erop hadden zitten.
 
birotor
 
0
1 augustus 2018 om 15:00
Een van de vele "grote talenten". En waar komen ze terecht? Van Ajax naar een laagvlieger in de PL en dan nu mogelijk naar een club op een niveau lager. Een handvol wedstrijden gespeeld en nog geen doelpunt gescoord. Wellicht was hij toch niet zo'n groot talent en eerder een gemiddelde voetballer.
 
Japie_Krekel
 
5
1 augustus 2018 om 15:29
probleem is dat je in Nederland al heel snel word bestempeld als een "toptalent" wat eigenlijk nergens over gaat gezien het niveau van de competitie. laat je het in de Europa League, Champions League of in een topcompetitie zien tegen een hogere weerstand wil ik best geloven dat iemand een toptalent is maar de Eredivisie is geen serieuze graadmeter om met dit soort termen te kunnen strooien eigenlijk
 
UltimateFreak83
 
0
1 augustus 2018 om 15:12
Met 17 jaar de belofte en met zijn focus op zijn school leek er ook nog een goede kop op te zitten. Jammer dat de potentie er nooit is uitgekomen en er ook niet gaat uitkomen. Gevalletje Denswil. Als 18jarige de potentie voor de top te hebben en vervolgens max middenmoot zijn. Jammer! Was beter geweest vanaf de 17de te specialiseren in linksback
 
Zlatanisme
 
8
1 augustus 2018 om 15:32
Vergeet zijn debuutwedstrijd tegen Roda nooit, jammer dat hij zich niet zodanig heeft kunnen ontwikkelen. Het is ook lastig als iemand niet echt een specialist in een bepaalde positie, hij kan net zoals blind CV, LA en Cvm.
 
Eagles
 
2
3 augustus 2018 om 12:51
Hopelijk focussen ze zich nu op Tammy Abraham. Er gaan geruchten dat ze 'm willen huren. Dan heb je echt een uitstekend team. Aanval en middenveld is dan echt beter dan het in jaren geweest is. Benteke - Abraham (of Zaha, als ie niet weggaat) voorin, Meyer, Kouyaté, Milivojevic en Townsend daarachter. Nice!
 
FCBogarde
 
0
3 augustus 2018 om 13:21
Groot gelijk om niet naar Swansea te verkassen, dan raak je helemaal in de vergetelheid. Overigens heeft het ook geen zin om als aanvulling van de selectie bij Palace te blijven. Hij zou er goed aan doen om naar een goede Spaanse of Portugese club te verkassen.
 
Lucunculus
 
0
3 augustus 2018 om 14:16
Was altijd een kwestie van hard roepen hoe goed hij was en hoeveel potentie er wel niet in zat. Objectieve kijkers zagen al dat dit geen hoogvlieger was. Moet zijn handen dichtknijpen dat hij nog in de PL terecht kwam.