Update: Sheraldo Becker krijgt geen schorsing na trap tegen kuit Danny Buijs
Dinsdag, 19 maart 2019 om 09:50

De wedstrijd tussen FC Groningen en ADO Den Haag (1-0) werd zondagmiddag ontsierd door een flinke opstootje aan het einde van de eerste helft. Deyovaisio Zeefuik wakkerde het vuurtje aan door Nasser El Khayati een duw te geven, nadat laatstgenoemde leek na te trappen jegens Ludovit Reis. Danny Buijs probeerde het opstootje te sussen en werd daarbij in de knieholte getrapt door ADO-aanvaller Sheraldo Becker.

"Ja, die voelde ik goed. Volgens mij heb je dan ook een tabletje nodig, als je dat doet. Er waren er twee of drie compleet doorgedraaid", blikt de trainer van Groningen voor de camera van FOX Sports terug op het incident. Buijs voegde zich op het veld tussen de spelers, hetgeen gedoogd werd door scheidsrechter Dennis Higler. "Ik zei al tegen hem: 'Ik ga er maar met één intentie ernaartoe, om de boel te sussen en mensen uit elkaar te halen.'"

"Ik denk dat niemand erop zit te wachten als je twee, drie rode kaarten krijgt. Wij niet, ADO niet en de scheidsrechter niet", vervolgt Buijs. De oefenmeester zegt 'niet blij te zijn met het gedrag van zijn spelers'. "Voor hetzelfde geld stuurt de scheidsrechter er twee of drie uit. En dan moet je een paar weken op de tribune gaan zitten, terwijl dat nergens voor nodig is. El Khayati maakte een overtreding: nou, prima. De scheidsrechter fluit ervoor en klaar."

De ontmoeting in het hoge noorden werd uiteindelijk gewonnen door de thuisploeg. Een eigen doelpunt van Lex Immers maakte na ruim een halfuur voetballen het verschil tussen beide teams. Groningen is door de overwinning opgeklommen naar een achtste plaats op de ranglijst; ADO Den Haag staat dertiende en heeft slechts drie punten meer dan de nummer zestien De Graafschap.

Update 18 maart 17.26 uur - Schorsing dreigt voor Sheraldo Becker na trap tegen kuit Danny Buijs
Sheraldo Becker komt mogelijk toch niet zonder gevolgen weg met de trap die hij uitdeelde aan FC Groningen-trainer Danny Buijs. Scheidsrechter Dennis Higler laat maandag namelijk aan De Telegraaf weten het incident niet te hebben waargenomen: "Deze situatie hebben we uiteraard niet beoordeeld, anders was hij wel met rood weggestuurd. Zoals je hebt kunnen zien, hebben we na het opstootje veel tijd genomen om alles door de VAR te laten terugkijken. Helaas hebben we deze situatie toch gemist. Overigens was ik juist blij met de rol van Buijs bij het opstootje. Hij kwam met goede bedoelingen, om Iliass Bel Hassani weg te houden en te kalmeren", vertelt hij. Becker kan doordat Higler de situatie in eerste instantie niet beoordeeld heeft alsnog gestraft worden door de aanklager betaald voetbal van de KNVB.

Update 19 maart 9.50 uur - Sheraldo Becker krijgt geen schorsing na trap tegen kuit Danny Buijs
Sheraldo Becker zal niet bestraft worden voor de trap tegen de kuit van Danny Buijs tijdens het duel tussen FC Groningen en ADO Den Haag. Het Dagblad van het Noorden meldt dat Dennis Higler het incident heeft waargenomen, maar niet als trap richting Buijs heeft beoordeeld. Doordat de arbitrage het incident heeft gezien en beoordeeld, kan de KNVB Becker niet meer schorsen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Suppyourlocal
 
66
17 maart 2019 om 18:10
Buurman Danny, mooi om hem langs de lijn te zien met beleving en gewoon nuchter. Past perfect bij Groningen. Mooie beuk van Zeefuik, had ook nog wind mee zodat die extra hard aan kwam.
 
hansworst
 
35
17 maart 2019 om 18:11
Gestoord zo'n actie. Is transfervrij, maar hoger dan ADO kan ie zeker niet aan. Zeker mentaal niet.
 
Assenaar
 
80
17 maart 2019 om 18:16
En dus moet je het maar laten begaan? Ik denk dat het juist goed is om als trainer je eigen spelers weg te houden.
 
BK4LiFe
 
22
17 maart 2019 om 18:29
Wat een onzin. Je behoedt je eigen spelers van rood en meestal vliegen spelers wel anders naar een trainer dan een speler. Behalve Becker dan deze keer. Genoeg redenen om wel te gaan.
 
NJfromVOL
 
7
17 maart 2019 om 18:16
Nou, die ligt er voorlopig uit. Wat laat je je dan opnaaien zeg....
 
JoshuaK_
 
33
17 maart 2019 om 18:26
Die Becker is wel idioot bezig de laatste weken zeg, eerst die situatie met Namli en nu een trap richting Buijs..
 
mick-94
 
27
17 maart 2019 om 18:35
Jammer dat de VAR dit niet gezien heeft, zodat de scheidsrechter deze infantiel een rode kaart kon geven. Hopelijk kan hij alsnog geschorst worden voor een paar wedstrijden. Als je dit doet spoor je echt niet.
 
Verchurch01
 
5
17 maart 2019 om 22:15
Dit is zeker niet goed te keuren van Becker , maar gelukkig was D. Buijs altijd een voorbeeld prof bij opstootjes.
 
lord
 
4
18 maart 2019 om 18:49
Hoe kan je als VAR het natrappen van el Khayati en Becker missen. Ze koekeloeren met zn 3en naar het beeldscherm en hebben de beschikking over meerdere camera's.
 
Pablonino
 
0
19 maart 2019 om 10:15
Achteraf schorsen gewoon afschaffen. Dan heeft de var gewoon zitten slapen. Het achteraf schorsen is toch vaak willekeur.
 
JaapSchriks
 
0
19 maart 2019 om 10:36
Eens, vaak is het ook op basis van hoe vaak de beelden getoond worden bij de NOS.
 
Pablonino
 
0
19 maart 2019 om 11:14
Ja het komt vaak oneerlijk over. Maar ook of de scheidsrechter het heeft waargenomen of beoordeeld. Ik vind dat zo'n kromme regel.
 
BellaPartita
 
1
19 maart 2019 om 10:41
Snap er niks van. Waarom mag je niet iemand schorsen op basis van beelden als een scheids het niet waargenomen heeft..? Kan totaal geen ene voorargument bedenken.
 
Tomido
 
0
19 maart 2019 om 10:48
"waarom mag je niet iemand schorsen op basis van beelden als een scheids het niet waargenomen heeft". Dat is juist het hele punt hier. Higler zou bij de telegraaf hebben aangegeven het voorval te hebben gemist, maar nu achteraf geeft hij aan dat hij het voorval wel heeft waargenomen, maar het geen trappende beweging richting Danny Buijs vond, dat is de reden dat er niet meer achteraf naar gekeken kan worden. Anders zou het natuurlijk wel mogen, als Higler/var niks gezien zou hebben, maar blijkbaar is dat wel gebeurd en is dit het bewijs dat ze gewoon incapabel zijn.
 
JDG84
 
0
19 maart 2019 om 12:55
Grotere vraag, waarom mag je niet alsnog iemand schorsen, ook al is het door de scheids gezien. Scheids kan het ook op dat moment “anders” beoordelen. Dus hij vond dit eerst geen trappende beweging, maar het blijkt toch wel zo te zijn. Dat ze hem door een interpretatiefout nu niet meer mogen schorsen, dat vind ik belachelijk.