Update: 'Sneijder en OGC Nice praten verder na te lage eerste aanbieding'
Zaterdag, 29 juli 2017 om 16:20

Wesley Sneijder werd sinds hij transfervrij bij Galatasaray vertrok al in verband gebracht met FC Utrecht, terwijl veel supporters hem ook graag terug zouden zien bij Ajax. De kans bestaat echter dat de Oranje-international juist bij een tegenstander van de Amsterdammers terecht komt, aangezien OGC Nice naar verluidt interesse heeft.

Onder meer Nice Matin en het Turkse Sporx melden dat les Aiglons al bij zaakwaarnemer Guido Albers hebben gepolst of Sneijder interesse heeft in een avontuur in Zuid-Frankrijk. Waar de salariseisen van de middenvelder voor Utrecht en Ajax te gortig leken, vormen de wensen van Sneijder voor Nice een minder groot probleem.

Sneijder zou, in het geval dat hij daadwerkelijk voor een contract bij de nummer drie van Frankrijk kiest, in Nice de opvolger worden van Younès Belhanda, die vorig seizoen door de Fransen van Dynamo Kiev werd gehuurd. Belhanda maakte onlangs de overstap van de Oekraïners naar Galatasaray en was een van de belangrijkste redenen dat Sneijder overbodig werd verklaard in Istanbul.

Naast Nice heeft de voormalige speler van Ajax, Real Madrid en Internazionale nog meer ijzers in het vuur. Het Italiaanse Sampdoria is eveneens nog steeds geïnteresseerd, terwijl LA Galaxy en Los Angeles FC hem hopen te kunnen verleiden tot een avontuur in Californië. Daarnaast behoort ook een lucratieve overstap naar China tot de mogelijkheden.

Update 16.20 uur - 'Sneijder en OGC Nice praten verder na te lage eerste aanbieding'
De interesse van OGC Nice in Wesley Sneijder neemt serieuze vormen aan, zo melden onder meer Voetbal International en het Algemeen Dagblad. Volgens het laatstgenoemde medium hebben les Aiglons de transfervrije middenvelder al een eerste aanbieding gedaan, die 'duidelijk nog te laag lag'. De gesprekken gaan naar verwachting aankomende week verder, als Nice ook de return in de voorronde van de Champions League tegen Ajax speelt. Los Angeles FC blijft als kaper op de kust echter op de achtergrond aanwezig en kan Sneijder een hoger salaris bieden.

Meer nieuws
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
0
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
2
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
11
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
2
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
Jaapvan Haafte
 
25
29 juli 2017 om 11:09
Volgens mij was het niet eens het salaris, maar het feit dat hij over een half jaar weer zou vertrekken. Daar heb je als Ajax of Utreg niet zo veel aan. En ik denk dat weinig clubs staan te springen om iemand voor een half jaar vast te leggen
 
Baardgrasmus
 
4
29 juli 2017 om 12:17
En toch vind ik het niet gek als een club het aandurft. Met Beckham gebeurde het toen ook (en Henry ook?) en nu is Sneijder commercieel misschien minder waard, hij is wel en betere voetballer dan Beckham was. En er zijn ook clubs die in de winterstop een speler halen, wellicht vanuit China, dan kan je dat nog mooi overbruggen met Sneijder.
 
XaviHernandez_
 
23
29 juli 2017 om 13:24
Vergelijk je nou echt miljoenenclubs met Ajax en Utrecht..
 
Baardgrasmus
 
6
29 juli 2017 om 13:47
Is dat gek dan? Want waarom zouden miljoenclubs Beckham wel halen en clubs die lager zitten qua niveau niet? Ik snap je punt niet zo...
 
XaviHernandez_
 
9
29 juli 2017 om 16:46
Buiten het feit dat Beckham een half jaar contract kreeg en Henry werd gehuurd. Kunnen clubs als Arsenal en PSG dit makkelijk ophoesten. Utrecht en in mindere mate Ajax moeten goed nadenken waar zij iedere ton of miljoen aan besteden aangezien zij geen geldschieters van formaat hebben. Het zegt als genoeg als een club haar salarisplafond moet doorbreken om zo een speler aan te trekken. Van dat geld kan je 3-4 andere voorzien van een vorstelijk salaris. Zo een heel moeilijk punt is dat niet.
 
Baardgrasmus
 
2
29 juli 2017 om 17:15
Oké, dus het gaat jou wel om het salaris? Ik weet niet wat Sneijder wil verdienen, en als hij voor 4 maanden onderdak zoekt lijkt het me dat hij ook wel wat lager kan gaan zitten. Maar goed, blijkbaar is hij dus te duur? Mijn reactie ging in eerste instantie echter niet om het salaris, het was immers een reactie op Jaap van Haafte die aangaf dat het half jaartje een probleem was en niet het salaris. En ik denk dat een half jaar geen belemmering hoeft te zijn, want in het verleden durfde men het ook aan met Beckham. Is het zo wat duidelijker?
 
Fcutka030
 
1
29 juli 2017 om 17:17
Utrecht heeft geen geldschieters dus? Heb je weleens van Frans van Seumeren gehoord dan? Zonder hem hadden de gesprekken tussen Sneijder en Utrecht überhaupt nooit plaatsgevonden.
 
XaviHernandez_
 
6
29 juli 2017 om 17:35
Contract van Beckham was gewoon pure marketing, niet omdat hij nog zo lekker een bal kon trappen. Sneijder moet zijn voeten nog laten spreken, hij zou Utrecht naar nieuwe successen moeten leiden.
 
XaviHernandez_
 
3
29 juli 2017 om 17:41
Geld heeft hij wel, maar schieten doet hij niet. Anders stond Sneijder nu al op het trainingsveld in Utrecht. Heb je dus niks aan.
 
DonCoXxX
 
6
29 juli 2017 om 14:46
Ajax had sowieso geen interesse, maar van Seumeren, de eigenaar van Utrecht, was inderdaad serieus met Sneijder bezig. Hij had zelfs de financiering zo goed als rond. Trainer Ten Hag zag het alleen niet zitten om voor een half jaar een team rondom Sneijder te bouwen. Ten Hag vond zelfs een jaarcontract tekort. De manier waarop Ajax de bezetting van het middenveld invult is sowieso niet te belopen voor Sneijder als je die als aanvallende middenvelder in zou zetten. Hij zou alleen op Schone`s plek uit de voeten kunnen, als verdedigende middenvelder, maar dan offer je Schone op en laat je Sneijder niet in zijn kracht spelen. Bij Utrecht zou hij meer op zijn plek zijn geweest. Ten Hag speelt met vier middenvelders, en hij zou Wesley zelfs rondom de centrumspits kunnen laten spelen, zodat hij ipv 3 zelfs 4 middenvelders achter zich heeft om het vuile werk op te knappen. Aangezien Nice een serieuze club is die speelt om de prijzen, denk ik dat ook Nice geen trek zal hebben in een contract voor een half jaar. Ik zou Wesley liever nog 2 jaar bij Nice zien dan in LA, maar ik snap best dat Wesley daarheen wil. Hij wil zijn vrouwtje gelukkig maken. Yo heeft de absurde illusie het te gaan maken in Hollywood. Absurd omdat ze niet kan acteren(zie pain en Gain, waar ze grotendeels is uitgeknipt). Daarbij komt dat er dagelijks honderden jongere, mooiere meisjes uit de bus stappen op Hollywood Boulevard met de droom actrice te worden.
 
sebasjuh
 
0
29 juli 2017 om 17:39
Nou ik zou het als Ajax zijnde wel gedaan hebben. Je hebt toch een ervaren top speler die ervoor kan zorgen dat je CL misschien wel haalt en dat levert zo'n 16 miljoen op. Als je dan ook vanuit de CL nog 2de of 3de kan worden heb je Europees voetbal na de winterstop veilig gesteld en kan je misschien in de competitie ook al een goed aantal punten gescoord hebben. Een middenveld met Ziyech, Sneijder en van de Beek was echt geweldig geweest.
 
yener
 
0
29 juli 2017 om 17:51
klopt. Sneijder wilde zich niet langer dan een half jaar vast laten leggen bij Utrecht. Overigens was Utrecht een stuk serieuzer. Daarnaast zijn er ook aanbiedingen van buitenlandse clubs. Lisabon heeft zich ook gemeld, maar de Franse competitie is toch aantrekkelijker
 
vastreke
 
7
29 juli 2017 om 11:09
Dit gaat niet gebeuren Of nice moet akkoord gaan met een contract voor een half jaar Want dan zie ik sneijder toch naar Amerika ofzo vertrekken
 
Westend
 
8
29 juli 2017 om 11:17
Nou ja, speelde hij voorheen ook al niet met Balotelli samen?
 
vastreke
 
3
29 juli 2017 om 11:25
Dat wel inderdaad Zal voor beide wel leuk zijn Maar zie het niet gebeuren Eerder dat hij ergens zijn conditie op peil houdt en dan in januari naar Amerika gaat
 
ElCadejo
 
1
29 juli 2017 om 11:25
Ik dacht ergens te lezen dat als hij naar het WK wilde hij in Europa actief moest blijven. Kan zijn dat ik er naast zit, maar lijkt me niet heel raar.
 
vastreke
 
2
29 juli 2017 om 11:45
Ik zou het geen rare situatie vinden Want Amerika begint pas begin 2018 Dus met het wk in gedachte zal Europa het beste zijn Maar ik weet het niet
 
Glory
 
7
29 juli 2017 om 11:14
Hoe komt Nice aan dat geld dan? Dat is een kleine club.
 
Westend
 
8
29 juli 2017 om 11:16
Misschien, maar Frankrijk is iets groter dan Nederland. Daardoor genereert de club (en de competitie) net iets meer geld. Daarnaast loopt er nog een enthousiaste sponsor rond.
 
JasonRhijn
 
0
29 juli 2017 om 11:18
Voor een half jaartje he sommige clubs vinden contrast niet belangrijk met andere spelers.
 
koekeloereboy
 
3
29 juli 2017 om 13:01
Een kleine club, die 3e werd vorig jaar. Nice heeft wel degelijk geld dus.
 
JasonRhijn
 
18
29 juli 2017 om 11:17
Is die Sneijder ziek ofzo? Hoeveel geld wilt hij nog? Bij Ajax en Utrecht willen ze hem niet vanwege zijn rare eisen op financieel en sportief gebied.
 
wandering
 
6
29 juli 2017 om 11:35
Hoezo rare eisen op financieel gebied, lijkt mij eerder dat Utrecht natuurlijk nooit kan voldoen aan de financiële wensen van dit kaliber spelers, dus eerder raar dat ze überhaupt een aanbieding hebben gedaan. Iedereen die een beetje logisch nadenkt weet dat Sneijder in het buitenland zo'n 2 tot 4 miljoen kan verdienen, als je dan met een aanbieding komt die daar ver onder ligt moet je niet raar op kijken als die afgewezen wordt.
 
Sverige4u
 
4
29 juli 2017 om 12:42
Gedeeltelijk eens. Sneijder heeft nog altijd een zwak voor Utrecht en er zijn spelers op te noemen die financieel een flinke stap terug hebben gedaan om weer in NL te voetballen zoals Kuyt en binnenkort van Persie.
 
TimothyvanMeetelen
 
1
29 juli 2017 om 12:53
Hoe weet jij nou weer of Sneijder een zwak voor Utrecht heeft?
 
Isco24
 
1
29 juli 2017 om 13:52
Omdat hij dit heeft uitgesproken? Daarnaast deed Utrecht hem niet eens een slecht voorstel, namelijk 2,5 miljoen per seizoen.. Dat is niet misselijk.
 
Boris19
 
2
29 juli 2017 om 12:49
Ik denk inderdaad dat Sneijder overal in eerste instantie maar voor een half jaar wil tekenen, om dan in de winter te kijken of hij nog international is en of Nederland nog naar het WK kan. Is 1 van deze antwoorden nee, dan vertrekt hij naar Amerika. Anders blijft hij denk ik bij de club waar hij zit.
 
Simpatico
 
1
29 juli 2017 om 13:06
Het lijkt mij dat wanneer Sneijder het komende jaar gewoon elke week speelt, hij vrij zeker is van een plekje bij de selectie voor een eventueel Wk. Maar dan moet hij wel spelen in één van de grotere competitie of in een kleinere competitie waar hij in ieder geval Europees voetbal speelt en meedoet voor de landstitel.
 
Simpatico
 
10
29 juli 2017 om 13:05
Waar is Sneijder in de naam van onze heer toch mee bezig? Het WK was toch zo belangrijk voor hem? Waarom dan een half jaar ergens spelen en dan Mls, zodat hij helemaal niet meer in beeld is? Nu hij recordinternational is, hoeft hij niet meer? Arme Wesley, arme Wesley. Heeft hij een leuke carriere gehad? Ja. Heeft hij alles eruit gehaald wat er inzat? Ik vraag het me echt af...
 
xNickMorello
 
1
29 juli 2017 om 16:59
Hij had de gouden bal verdiend in 2010 dus ik denk dat als alles correct gegaan was had ie alles eruit gehaald
 
Simpatico
 
0
30 juli 2017 om 12:13
Ik begrijp niet helemaal wat je probeert te zeggen en daarnaast denk ik dat je ook mijn punt een beetje mist
 
xNickMorello
 
0
30 juli 2017 om 17:21
Als ie de gouden bal gewonnen had (wat ie verdiend had) dan had ie alles eruit gehaald
 
Simpatico
 
0
1 augustus 2017 om 13:42
Daar ben ik het niet met je eens. Kijk naar Cr7, die wil ik élke gouden bal winnen. Dat gevoel heb ik bij Wesley nooit gekregen. Alles, maar dan ook alles willen winnen. Altijd.