Update: Vader Ödegaard bevestigt: 'Voor de Kerst geen wedstrijden'
Dinsdag, 12 december 2017 om 11:20

Martin Ödegaard is tot de winterstop uitgeschakeld met een enkelblessure, zo meldt de Leeuwarder Courant. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler van sc Heerenveen onderging vandaag in het ziekenhuis een scan, maar de club wil niets kwijt over de ernst van de kwetsuur.

"Martin is onderzocht en zijn herstel verloopt goed, maar hij heeft meer rust nodig", was het enige wat technisch manager Gerry Hamstra over het onderzoek aan het regionale dagblad wilde zeggen. De sportbestuurder wilde ook niet bevestigen of de vrees voor een kleine breuk in de enkel is uitgekomen en hoelang het herstel van Ödegaard zal duren.

Ödegaard heeft de afgelopen anderhalve week alleen individueel getraind en mist volgens Hamstra sowieso het uitduel met Feyenoord van woensdagavond.De huurling van Real Madrid lijkt verder ook de duels met NAC Breda (thuis) en AZ (uit) voor aanvang van de winterstop aan zich voorbij te moeten laten gaan.

Ödegaard, achttien jaar, kwam dit seizoen in dertien competitieduels binnen de lijnen. Dik drie weken geleden maakte hij zijn eerste doelpunt van deze voetbaljaargang, in de 0-4 zege bij FC Twente.

Update 12 december 11.20 uur - Vader Ödegaard bevestigt: 'Voor de Kerst geen wedstrijden'
De vader van Martin Ödegaard heeft aan Aftonbladet bevestigd dat de spelmaker van sc Heerenveen een enkelbreuk heeft opgelopen. De breuk bestond al een tijdje. "Maar het werd niet beter. Uit de foto's die zijn gemaakt, is deze blessure naar voren gekomen. Martin speelt voor de Kerst geen wedstrijden meer", wordt vader geciteerd.

Meer nieuws
   
21:31
21:31
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
9
   
21:22
21:22
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
11
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
22
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
4
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
316
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
LeonardoPecollaj
 
9
11 december 2017 om 23:45
In ‘t begin van de verhuurdperiode m’n twijfels gehad over z’n vorm. Maar doet ‘t nu werkelijk fantastisch sinds begin van dit seizoen. Erg productief voor dit Heerenveen. Individuele acties hier & daar, strooien met steekballen & af en toe ‘n goaltje meepikken. Volgende 2 seizoenen verhuren aan ‘n middenmotor in LaLiga & als die ‘t daar goed doet, wie weet basis dan bij Real in 2/3 jaar.
 
Zytto34
 
33
11 december 2017 om 23:49
"Erg productief", "af en toe een goal meepikken". Hij heeft 1 keer gescoord in een heereveen shirt.
 
ZakaRia020
 
18
12 december 2017 om 00:12
Jah niet zo zeiken zytto34! Hij is productief ja speelt aanvallend. Laat zijn teamgenoten beter spelen. Je snapt wat Leonardo bedoeld dus niet zo flauw reageren. Fijne avond! Hoop dat deze speler snel hersteld van zijn blessure. Wat een gemis op het veld
 
JasperSJ
 
18
12 december 2017 om 08:22
Hij heeft 1x gescoord in een jaar tijd. Een paar assistjes afgegeven, maar voor een apeler die bij Real vandaan komt laat hij verder bar weinig zien.Henk Verman is volgens mij productiever.
 
HveenBayern
 
4
12 december 2017 om 11:50
Hij heeft 2x gescoord.. niet dat dat extreem veel veranderd aan de lage productiviteit. Echter ligt dit niet aan Odegaard imo maar juist aan andere spelers die grote kansen missen
 
Zytto34
 
3
12 december 2017 om 12:27
Nou laten we realistisch blijven. Hij is over een halve week 19 en heeft dit seizoen 13 wedstrijden in de basis gespeeld. Hij staat op 1 goal en 1 assist dit seizoen. Dat is toch verre van "productief"? Vorig seizoen speelde hij 14 wedstrijden en had hij 0 goals en 2 assists. Lijkt er eerder op dat leandro hem nooit aan het werk gezien heeft met zijn uitspraken. Bij vlagen een fantastische speler, maar ik zie hem niet Real 1 halen.
 
 
2
12 december 2017 om 12:56
@zytto: Oké, hij is voor het doel zeer matig. Zijn afronding is niet zo goed. Echter zijn passing wel. Hij had al lang en breed meer assists moeten hebben. De afwerking om hem heen laat nog wel eens te wensen over. Ik denk wel dat met Veerman in de spits hier nog wel eens verandering in kan komen. Hij heeft overigens twee maal gescoord voor ons, maar dat ter zijde.
 
Saaff
 
0
12 december 2017 om 14:14
Misschien als Reza niet voor hem stond en helemaal uit vorm was had hij meer assist... maar dat weten we niet dus laten we maar zeuren, vaak genoeg zijn passes voor ‘t doel gemist en vaak genoeg een voor assist. Heerenveen fans zijn niet voor niets tevreden met hem als huurling.
 
eCKe
 
14
12 december 2017 om 10:53
Als je odegaard als jongen van 18 bekijkt en niet als Galactico, dan is het gewoon een speler om van te genieten! Zijn passies, aanname en soms weergaloze manier van weg draaien bij 2 man, dan is genieten. Nee, hij is geen Ronaldo. Maar voor Heerenveen een absolute meerwaarde. De afgelopen jaren hadden we voor in een Slagveer, van Laparra, Jeroen Lumu!! en nog wat van dat soort dravers. Odegaard heeft een fileine techniek en is daarmee een aanwinst voor Heerenveen. Daarnaast is het een geweldig aardige jongen. Neemt voor kinderen alle tijd om samen op de foto te gaan, na training of oefenpot. Ja, ik ben fan!! En ja oké, hij mag ook meer laten zien en dominanter worden.
 
holala
 
3
12 december 2017 om 12:28
@ecke De meesten hier vergeten dat hij nog zo jong is. De meesten zeggen hier hij komt van Real en bla bla bla De meesten zeggen hier als bepaalde spelers verzaken hij is nog zo jong en is niet erg. Maar die spelen helaas niet bij Heerenveen maar ergens anders. Nee, ik zie odegaard wel als een jeugdspeler en ik vind hem voor zijn leeftijd wel een goede voetballer die steekballetjes etc geeft. Maar ja, spelers van Heerenveen worden niet opgehemeld of overhyped
 
Master D
 
0
12 december 2017 om 13:10
O ja, eerst met veel bombarie een speler van Real Madrid binnenhalen op huurbasis. Vervolgens blijkt deze jongen ondanks dat de kwaliteit er vanaf spat amper rendement in zijn acties te hebben. Dat mag dan niet benoemd worden omdat hij maar 18 jaar is. Heerenveen haalt zo'n jongen ook omdat men denkt dat ze er iets aan hebben en resultaat met hem kunnen behalen. We kunnen concluderen dat dit er in 12 maanden niet is uitgekomen. Over 6 maanden gaat ie weg en blijkt dat Heerenveen niks aan hem heeft gehad.
 
holala
 
1
12 december 2017 om 14:08
@master Je mag alles benoemen. Als je maar rekening houd dat hij nu nog maar 18 is. Wij mogen ook niet de fouten van de Ligt benoemen. Ook met veel bombarie in het eerste gezet en gelijk hup Oranje in. Daar werd ook altijd gezegt hij is nog maar .....................
 
Gerwingw
 
1
12 december 2017 om 12:31
Toch kan odegaard bij lange na niet tippen aan de doelpunten en assists (gemiddelden) van slagveer en van la parra. Dat zegt ook wel wat. Leuk voetballen is 1, maar rendement is ook belangrijk
 
Saaff
 
0
12 december 2017 om 14:20
Iniesta is ook geen speler met een lekker gemiddelde en dat altijd met die super sterren voor hem. Bekijkt zijn spel en reken zijn voor assists mee en herinner je ook die gemiste kansen die hij oplegd.
 
eCKe
 
0
12 december 2017 om 14:58
@saaff die Iniesta heeft in zijn leven 1 goal gemaakt, die zijn rendement volstrekt onbelangrijk maat, helaas!!!
 
lf87
 
0
12 december 2017 om 23:32
Nam zelfs na Sparta - Heerenveen (wat geen geweldig resultaat opleverde voor Heerenveen) de tijd voor kinderen van Sparta. Heel aardige jongen. Daarnaast vind ik het ook prachtig om naar wedstrijden met hem te kijken, heeft zelf mooie acties maar laat in mijn mening het team ook beter spelen. Ik ben ook zeker fan
 
SCHVN
 
0
12 december 2017 om 16:51
Doodzonde dit, voor speler en club. Weinig rendement maar fantastisch hoe die jongen kan voetballen!!