Update: Vormer biedt intern excuses aan na woede-uitbarsting om wissel
Woensdag, 6 februari 2019 om 10:12

Ruud Vormer liet zich afgelopen weekend gaan. Bij het duel van Club Brugge met AA Gent (1-1) werd de Nederlander een kwartier voor tijd naar de kant gehaald door trainer Ivan Leko ten faveure van Dion Cools, tot onvrede van Vormer, die uit woede een bidon wegschopte. In België is het voorval het gesprek van de dag.

Leko probeerde bij de wissel toenadering te zoeken tot Vormer, maar de Nederlander liep met veel frustratie rond. Ook het thuispubliek kon de wissel niet waarderen, zo bleek uit het gefluit. "Ik begreep het echt niet", liet Vormer weten. "Ik dacht dat ik er lekker inzat. Als je dan gewisseld wordt, voel je je altijd slecht. Ik uitte het alleen een beetje slecht. Maar natuurlijk ben ik boos op de trainer. Ik wil altijd winnen."

Vormer zou een slechte relatie onderhouden met Leko. Jan Mulder heeft het gevoel dat Vormer in deze kwestie gelijk heeft. "Vormer was toch goed? En Cools, dat is toch een rechtervleugelverdediger? Blijkbaar vindt Leko zijn flanken belangrijker dan de mentale kracht. Als je alles bij elkaar neemt, kan ik me toch niet van de indruk ontdoen dat Vormer gelijk heeft", zegt de oud-voetballer bij Play Sports.

Jacky Mathijssen, ex-trainer van onder meer Club Brugge, ziet dat de relatie tussen Vormer en Leko niet optimaal is. "De invloed van Vormer was altijd groter geweest in het laatste kwartier dan die van Cools. Dit wordt stilaan toch een probleem voor Leko. Ik dacht dat het weg was, maar nu ligt het weer midden op de tafel. Zoiets je aanvoerder aandoen, dat wordt op termijn zeer moeilijk verdedigbaar in de kleedkamer."

Update 6 februari 10.12 uur - Vormer biedt intern excuses aan na woede-uitbarsting om wissel
Ruud Vormer liet zich afgelopen weekeinde na zijn wissel in de wedstrijd tegen AA Gent behoorlijk gaan. De middenvelder van Club Brugge heeft afgelopen week om de tafel gezeten met trainer Ivan Leko en heeft na dat onderhoud zijn excuses gemaakt ten overstaan van de spelersgroep van de Belgische topclub, zo schrijft De Telegraaf. Vormer liet aan zijn medespelers weten dat hij 'een fout had gemaakt' door zo te reageren na zijn wissel.

Meer nieuws
   
15:14
15:14
Arne Slot over stap naar Liverpool: 'Alle vertrouwen in dat het rond gaat komen'
3
   
15:04
15:04
Vitesse haalt 24 uur na start crowdfundingsactie volledige streefbedrag op
72
   
15:00
15:00
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
20
   
14:27
14:27
Mats Wieffer komt dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord wegens blessure
31
   
14:18
14:18
Marco Reus hakt knoop door en vertrekt na 12 jaar bij Borussia Dortmund
33
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Freeza
 
9
4 februari 2019 om 12:15
Leko wordt op het einde van het seizoen sowiso ontslagen. Er ligt al achter de schermen een principe akkoord klaar met Philippe Clement.
 
zurawski
 
2
4 februari 2019 om 12:26
Waarom zou Clement naar Brugge trekken? Speelt binnenkort champions league met genk...
 
Bon Jovi
 
16
4 februari 2019 om 12:31
Nog niet te vroeg juichen, er kan nog veel gebeuren na de halvering. De nummer 1 krijgt dan altijd een mentaal tikje. En als Brugge de laatste weken niet keer op keer bestolen werd door de VAR stonden we nog in de nek van Genk te hijgen.
 
Jenzz01
 
0
4 februari 2019 om 13:14
Zou je normaal gelijk geven ivm de PO, maar Genk is kampioen. Brugge sukkelt, wij sukkelen al een heel seizoen, standard komt er ook niet. En antwerp zie ik genk niet uitdagen.
 
Bossie
 
1
4 februari 2019 om 13:18
In de Play-offs kan het spoken. De achterstand wordt gehalveerd dus komennde achtervolgers zo wie zo dichterbij
 
Jimmmmm
 
1
4 februari 2019 om 19:37
Keer op keer bestolen door de VAR... en al de andere ploegen hebben altijd de scheids mee zeker?
 
Bon Jovi
 
0
4 februari 2019 om 21:12
Zeg ik toch helemaal niet Jim. En we zullen ook wel eens bevoordeeld worden. Maar de voorbije weken was het toch vrij erg. Al hebben die mannen uit Anderlecht de laatste tijd toch aardig wat geluk met de var.
 
Jimmmmm
 
0
6 februari 2019 om 12:28
Ja vooral die buitenspelgoal. Dat kan echt niet zoiets.
 
Bon Jovi
 
5
4 februari 2019 om 12:28
Heb je hier een bron voor of zo? Is al langer mijn grote droom maar ik denk niet dat Clement Genk verlaat als ie een titel en CL voetbal haalt. Tenzij voor een grote buitenlandse club misschien.
 
Freeza
 
1
4 februari 2019 om 12:38
Dichte bronnen bij de club. Leko zou op het einde van dit seizoen ermee stoppen (vanwege het omkoopschandaal etc) en Clement heeft altijd al gedroomd van Club te trainen. Daarnaast gaat Genk gewoon van 0 moeten beginnen volgend jaar (malinvosky, Pozuelo, Berge, Trossard) die de club gaan verlaten
 
Jenzz01
 
0
4 februari 2019 om 13:16
Maar dan zou Leko schuldig worden bevonden vanwege een omkoopschandaal? Dan gaat dit toch een weerklank hebben op Club Brugge zelf. En Clement heeft alleen te verliezen bij Brugge, en moet ook bijna vanaf 0 beginnen hoor.
 
Bon Jovi
 
2
4 februari 2019 om 13:19
Ah, zou schitterend zijn. Leko lijkt inderdaad te vertrekken (contract nog steeds niet verlengd) maar ik dacht dat Clement zijn relatie met het bestuur wat verzuurd was omdat ze hem destijds niet als een valabele opvolger voor MPH zagen.Van 0 beginnen gohja dat is nu eenmaal het lot van Belgische clubs. Brugge zal ook sowieso Danjuma en Wesley kwijt zijn en voor Nakamba, Dennis, Vanaken, Denswil zullen er ook wel aanbiedingen komen. Dit geldt voor alle Belgische clubs.
 
Tuskii
 
0
4 februari 2019 om 14:06
Goh ja denk dat dat wel meevalt. feit is wel dat Clement het gewoon schitterend doet en ik ook de spelerskern van Genk momenteel wel boven die van brugge zet dus zie (buiten misschien een hart voor de club) niet echt een reden voor hem om te vertrekken.
 
Jimmmmm
 
3
4 februari 2019 om 19:42
Wat een onzin. Dat Clement graag Brugge zou trainen ja, dat ze al een principe-akkoord zouden hebben geloof je toch zelf nie. Als hij kampioen wordt zal hij sowieso meer geld vragen. En als er een grotere buitenlandse club komt, kan Brugge ook vliegen vangen. Cafepraat dit.
 
_Buffalo_
 
0
4 februari 2019 om 19:48
Geloof ik niks van, degene die je dat heeft wijsgemaakt was gewoon aan het fantaseren. Clement zal ongetwijfeld ooit wel Club willen trainen, maar ik geloof totaal niet dat een trainer een principe akkoord zou hebben met de grootste titelconcurrent van zijn eigen ploeg op dat moment. Clement zou nooit het risico nemen om zijn eigen ploeg nu te destabiliseren. Als dit zou uitkomen dat er nu al een principe akkoord is, is het hommeles in Genk en als jij dat hier doodleuk loopt te verkondigen op een forum twijfel ik er niet aan dat het Genkse bestuur ervan op de hoogte zou zijn mocht het echt zo zijn.
 
Baardgrasmus
 
9
4 februari 2019 om 12:42
Als ik de commentaren las bij het laatste nieuws bijvoorbeeld koos iedereen de kant van Vormer.
 
Jenzz01
 
7
4 februari 2019 om 13:17
Tuurlijk, je kapitein die er altijd 100% voor gaat zo belachelijk maken en heeft hem nog al op de bank gezet. Vormer heeft overschot van gelijk.
 
Bon Jovi
 
8
4 februari 2019 om 13:23
Ik steun Vormer in deze, maar hij overdrijft toch ook wel vind ik persoonlijk. Een timmy simons zou nooit zo reageren, dat was pas een kapitein.
 
Master D
 
4
4 februari 2019 om 13:44
Nu zijn er ook weinig voetballers met de persoonlijkheid en mentaliteit van Simons. Eigenlijk niet eerlijk om iemand daaraan te spiegelen.
 
Bon Jovi
 
5
4 februari 2019 om 15:58
Misschien is de vergelijking oneerlijk. Maar Vormer zet hier zijn coach vol in de wind met zijn gedrag en domme interviews na de wedstrijd altijd. Ik ken werkelijk geen enkele andere aanvoerder die dit doet. Bij mij zou hij direct aanvoerder af zijn. Vormer moet als aanvoerder aan de club denken en niet aan zichzelf. Ik was het ook niet eens met de wissel maar als speler moet je de trainer gewoon gehoorzamen. En hij moet vooral zijn oude niveau weer halen want hij kent zijn minste seizoen tot nu toe in Brugge. Presteer beter en maak jezelf onmisbaar. De trainer wisselt Mechele en Vanaken nooit. Die mannen staan er dzn ook elke week.
 
PS18
 
3
4 februari 2019 om 13:22
Wangedrag? Schei nou toch uit. Hoewel ik het voorval niet heb gezien bestempel ik het wegtrappen van een bidon, na de nodige frustratie vanwege die wissel, niet direct als wangedrag. Kan natuurlijk ook anders uitgelegd worden nadat die jongen een goede wedstrijd gespeeld heeft. Onder wangedrag versta ik heel wat anders, zoals de voorvallen die we in Nederland met bijvoorbeeld Bazoer en Tannane hebben gezien, maar dat is slechts mijn bescheiden mening.
 
Sirius
 
4
4 februari 2019 om 13:24
Ik denk wel dat Vormer in deze gelijk heeft, maar telkens de media opzoeken om die onvrede naar buiten te brengen werkt natuurlijk ook niet in zijn voordeel. Hij mag dan de aanvoerder zijn, maar de situatie is wel het volgende: Vormer is inmiddels alweer 30 jaar, zal niet meer beter gaan worden en heeft voor Europese begrippen een heel beperkt niveau. Als je dan telkens met de coach botst (die het je heel moeilijk kan gaan maken), is dat natuurlijk wel vragen om problemen. Zolang Leko er namelijk zit, zal Vormer het ermee moeten doen.
 
domburg
 
5
4 februari 2019 om 14:02
Vormer had enkel op vrijdag een zaterdag heel licht getraind dus heeft de coach het recht om deze in te wisselen wanneer het money time is..... Dan moeten alle spelers nog tot het uiterste kunnen gaan en kan de coach plots om een tactische verandering een speler wisselen..... Niets nieuws onder de zon alleen lijkt Vormer zich untouchable te vinden en boven het team te staan..... Door zo te reageren wil hij enkel de druk op de coach zetten terwijl de (domme) supporters vrijwel onmiddellijk mee beginnen te roepen terwijl ze zelfs niet snappen was de coach wil of wou bekomen.... Foei Vormer, je zet je zelf hierdoor boven het team en dat kan echt niet !
 
gert33
 
0
4 februari 2019 om 15:40
Een speler moet altijd doen (zeker een prof) wat de trainer beslist. Zo simpel is het. Einde discussie.
 
_Buffalo_
 
1
4 februari 2019 om 19:42
Hij had nauwelijks getraind vorige week en was nu ook weer niet zo super aan het spelen, waar was die eigenlijk over aan het klagen? Als supporter van de tegenstander gisteren, vond ik hem eigenlijk een klein kind, maar goed niks nieuws wat betreft Vormer in dat geval. Ik snap wel dat de man altijd strijd levert en met periodes ook een goede voetballer is voor de Belgische competitie, maar hij zou nooit aanvoerder mogen zijn.