Update: Winters vertrek van Behich bij PSV zinloos en niet aan de orde
Zondag, 30 december 2018 om 10:30

De wegen van Aziz Behich en PSV scheiden wellicht al na een half jaar. Turkse media schrijven zondag dat de linksback annex Australisch international in beeld is als winterse versterking voor Göztepe. De nummer tien van de Süper Lig zoekt naar een nieuwe linksback in verband met blessureleed bij Ivoriaans international Adama Traoré.

Göztepe zou tot dusver alleen oriënterende informatie bij PSV en het management van Behich hebben opgevraagd. De linkerverdediger speelde jarenlang voor Bursaspor, alvorens Mark van Bommel ervoor zorgde dat hij naar PSV kwam. De Eindhovense club betaalde een transfersom van 1,7 miljoen euro. Beiden kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij het nationale elftal van Australië.

Behich, 28 jaar, is niet de enige kandidaat om de linkerflank van Göztepe te versterken. Ook Ali Adnan van Udinese en Emilio Izaguirre van Celtic genieten naar verluidt belangstelling. De 25-jarige Adnan is verhuurd aan Atalanta, maar dat is geen onverdeeld succes. De Irakees kwam in het verleden voor Rizespor uit. Izaguirre, 32 jaar, is bij Celtic op een zijspoor beland. De Hondurees beschikt over een aflopend contract met de Schotse grootmacht.

Behich speelde 140 wedstrijden voor Bursaspor en kwam op het WK in Rusland in alle duels van Australië in actie. De samenwerking tussen PSV en de linkspoot is voorlopig nog niet wat beide partijen ervan verwacht hadden. Van Bommel liet de verdediger in slechts zes duels opdraven: hij kreeg tweemaal een basisplaats in de KNVB Beker en mocht vier keer invallen in Eredivisie-duels die op dat moment al lang en breed beslist waren.

Update 30 december 10.30 uur - Winters vertrek van Behich bij PSV zinloos en niet aan de orde
Een winters vertrek van Aziz Behich bij PSV is momenteel niet aan de orde, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden. De entourage van de vleugelverdediger ontkent dat er een transfer naar het Turkse Göztepe in de maak is. Bovendien heeft het voor Behich weinig zin om te vertrekken, aangezien hij dit seizoen al voor twee clubs (Bursaspor en PSV) heeft gespeeld. Regels van de FIFA verbieden dat je in één seizoen voor meer dan twee clubs uitkomt. Daardoor zit er voor Behich niets anders op dan voorlopig in Eindhoven te blijven. Zijn naam zou overigens nog wel op het verlanglijstje van Fenerbahçe prijken.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
The-Jump
 
22
30 december 2018 om 08:11
Graag en hopelijk zonder (te veel) verlies te maken. Viergever kan prima als back up fungeren voor angeliño in de eredivisie, dus dit seizoen verwacht ik daar geen grote problemen.
 
manutd-real
 
6
30 december 2018 om 09:47
Totdat Angelino een paar maanden is uitgeschakeld, wat hopelijk natuurlijk niet gebeurt. Dan is Viergever natuurlijk niet de ideale oplossing, alleen voor een schorsing is dat een keer prima.
 
DeBroerVanTheo
 
6
30 december 2018 om 09:54
Daarnaast heeft Behich dit seizoen al voor 2 clubs gespeeld en mag hij dit seizoen voor geen andere club meer in actie komen.
 
Wouterke
 
16
30 december 2018 om 08:25
Snel afscheid van nemen en in het vervolg een speler njet meer enkel en alleen op aanraden van de trainer kopen. Waardeloze aankoop.
 
Master D
 
16
30 december 2018 om 09:15
Meteen afscheid van nemen. Wat een slechte speler is dat. Onbegrijpelijk dat van Bommel die al met hem gewerkt heeft hem wilde hebben.
 
kleinegeneraa7
 
5
30 december 2018 om 09:33
Ja je gaat bijna denken dat het iets van een vriendendienstje is geweest. Wat een matige speler is dit zeg. Had die bij zijn vorige club in Turkije wel een basisplaats?
 
kleinegeneraa7
 
6
30 december 2018 om 09:34
Ik lees het al. 140 wedstrijden. Is ook wel een wereldwonder.
 
Boca2005
 
11
30 december 2018 om 09:43
Ik neen aan dat Van Bommel en Van Marwijk echt wel wat in hem zien. Zij hebben wekenlang met hem gewerkt.
 
memphisdepay
 
3
30 december 2018 om 10:01
Zal best maar onbegrijpelijk dat ze er bij PSV in mee zijn gegaan. Had dat geld geïnvesteerd in een talent dat 1 of 2 jaar nodig had (verhuur/jong PSV) om dan eventueel de positie van Angelino over te nemen. Zeker omdat er niet echt een jonge speler voor die positie is die op korte termijn bij de selectie kan komen. Ook zo’n Sainsbury, is die jongen nou echt beter dan Isimat of Obispo, naar mijn mening ook onbegrijpelijk dat ze die aangetrokken hebben.
 
Scepticus38
 
4
30 december 2018 om 10:46
@kleinegeneraa7 quote: "ja je gaat bijna denken dat het iets van een vriendendienstje is geweest. Wat een matige speler is dit zeg. Had die bij zijn vorige club in Turkije wel een basisplaats?" Van Bommel is tot nu toe een uitstekende trainer gebleken en ook zijn schoonvader heeft een indrukwekkende staat van dienst. En ze zijn natuurlijk niet gek en gaan geen speler vastleggen, waarvan ze niet tenminste de verwachting hebben dat hij iets kan toevoegen aan hun team. Maar scouting is natuurlijk geen exacte wetenschap en zelfs de beste scout kan er ook wel eens naast zitten. Verder heeft Van Bommel met hem gewerkt waardoor hij een goed indruk van hem moet hebben gehad. Hij heeft echter met hem gewerkt bij een team dat ander voetbal speelt dan PSV en op een moment dat voldoende wedstrijdritme had. Van Bommel heeft een uitstekend elftal neergezet, dat nauwelijks steken laat vallen tegen tegenstanders die gelijkwaardig of minder waren. Omdat zijn team staat als een huis en in de competitie weinig doelpunten tegen krijgt, is er weinig reden om te wisselen, waardoor het de reserves die niet speelgerechtigd zijn voor Jong Psv, nauwelijks tot geen wedstrijdritme hebben. Ik denk persoonlijk dat dat in daarin het grootste gevaar schuilt voor PSV in de titelrace. Van Bommel heeft relatief weinig spelers gebruikt in de wedstrijden die tot nu toe zijn gespeeld. Daardoor hebben de overige selectiespelers weinig wedstrijdritme en dat zou PSV kunnen gaan opbreken als er basisspelers geblesseerd raken. Ik denk dat veel mensen schromelijk onderschatten hoe groot het belang van wedstrijdritme is en in mijn optiek is de vraag dan ook gerechtvaardigd of betreffende speler echt zo slecht is als hier wordt geschetst of dat het gewoon een gebrek aan wedstrijdritme is. Ook kan je je afvragen of je een objectief oordeel kunt geven over een speler die nauwelijks speelt. Ik denk eerlijk gezegd van niet.
 
kleinegeneraa7
 
0
30 december 2018 om 14:48
Tijdens de bekerwedstrijd struikelde die over ballen heen en leverde die de meest makkelijke ballen in. Toen werd er nog gezegd: 'ja, is geen kunstgras gewend, 1e basisplaats'. Voordeel van de twijfel toen, maar de wedstrijd tegen RKC was het toch net zo hopeloos? Als je een bepaald niveau hebt (het niveau dat PSV nastreeft) kan het echt niet zo slecht zijn, als hij liet zien. Er kunnen allemaal wel externe factoren gezocht worden, maar als je struikelt over ballen, ballen inlevert bij de tegenstander en jezelf constant doorloopt, dan is er 1 conclusie 'gebrek aan kwaliteit'. Of je dan 1, 2 of 10 wedstrijden speelt hoort het verschil niet te maken.
 
Juventus92
 
10
30 december 2018 om 10:42
Deze man heeft afschuwelijke dingen laten zien in de minuten die hij maakte. Matige speler en denk dat het beter is dat hij weg gaat
 
Arsenallz
 
0
30 december 2018 om 13:06
Als je het hebt over een absolute miskoop. Geen idee wat men in deze speler ziet, kan echt niks. Verkopen lijkt me een schappelijke optie.
 
Godspeed1979
 
2
30 december 2018 om 13:42
Voor al die nitwits hier: hij heeft niets gekost muv salaris. Hij is bovendien inzetbaar als cv en als back aan beide kanten. Niemand wist hoe de enkel van Viergever het zou doorstaan. Al met al een goede tussenoplossing. Angelino kan ook niet alles spelen.
 
cabinessence
 
1
30 december 2018 om 16:08
"voor al die nitwits hier: hij heeft niets gekost muv salaris." Hij is gekocht voor 1,7 miljoen.
 
Godspeed1979
 
0
30 december 2018 om 16:41
Hij was transfervrij
 
cabinessence
 
1
30 december 2018 om 17:07
"hij was transfervrij" Nee hoor. Google maar. Voetbal International, Eindhovens Dagblad, Transfermarkt, Wikipedia, PSV Inside, Fox Sports, Nu.nl, ze schrijven allemaal dat PSV anderhalf tot twee miljoen voor hem betaald heeft.
 
cabinessence
 
3
30 december 2018 om 14:51
Vier jaar basisspeler geweest bij Bursaspor. 26 Interlands voor Australie. Tijdens het WK genoeg indruk gemaakt op Van Bommel en Van Marwijk om hem mee te nemen naar Psv. En in Turkije genoeg indruk gemaakt om een half jaar na zijn vertrek alweer aan meerdere Turkse clubs te worden gelinkt. Dan is het gewoon een feit dat je kwaliteiten hebt. Maar het lijkt erop dat hij vergeten is om die kwaliteiten mee te nemen naar Nederland. Mijn hemel, wat maakt deze speler tot nu toe een slechte indruk. In alle wedstrijden die hij speelde verreweg de slechtste man op het veld. En daar zaten wedstrijden tegen RKC en Excelsior Maassluis bij, dus dat zegt wel wat.