Update: 'Ze komen met erg vage bronnen, Mahi wordt wel gepruimd'
Maandag, 6 november 2017 om 19:08

Een deel van de selectie van FC Groningen is de houding van Mimoun Mahi 'spuugzat', zo meldt RTV Noord maandagmiddag. Volgens de regionale omroep zien zijn medespelers de aanvaller liefst zo snel mogelijk vertrekken. Mahi heeft zich onmogelijk gemaakt bij zijn teamgenoten door zijn uitbarstingen tijdens de wedstrijd tegen Willem II op 21 oktober, die hem ook op een schorsing van twee duels kwam te staan.

Dit incident zou voor de Groningen-spelers de spreekwoordelijke druppel zijn. Daarvoor speelde er ook al het een en ander rond Mahi, aldus RTV Noord. De omroep stelt dat de houding van Mahi dit seizoen anders is dan daarvoor. "In wedstrijden is meer dan eens te zien dat hij voor zichzelf speelt en het teambelang laat ondersneeuwen", zo klink het. Dit tot grote ergernis van zijn ploeggenoten, zo geeft een deel aan bij RTV Noord.

Het voorval waarom de aanvaller uiteindelijk geschorst werd, schoot spelers in het verkeerde keelgat. Lars Veldwijk kampt al enige tijd met privéproblemen en dit heeft Mahi gebruikt, zo meldt de omroep, om zijn ongenoegen te uiten over een situatie die zich vlak voor het einde van de wedstrijd afspeelde. Het incident heeft ervoor gezorgd dat de spelersgroep helemaal klaar is met de Marokkaans international.

Lars Veldwijk is 'keihard geraakt' en zijn ploeggenoten staan voor de volle honderd procent achter hem, zo claimt de regionale omroep. Directeur Hans Nijland sprak eerder tegen Voetbal International over een winterse transfer van Mahi: "Voor alle partijen is het het beste als het dan tot een transfer komt." Later ontkende Nijland deze uitspraken. "Gezien de door de spelers beschreven sfeer in de groep is een vertrek van Mahi onvermijdelijk", besluit RTV Noord.

Update 6 november 19:07 uur - 'Ze komen met erg vage bronnen, Mahi wordt wel gepruimd'
Ron Jans ontkent dat een deel van de selectie van FC Groningen de houding van Mimoun Mahi 'spuugzat' is. RTV Noord meldde maandagmiddag dat de spelers van de noorderlingen de aanvaller liefst zo snel mogelijk zien vertrekken nadat hij zich twee weken geleden tijdens de thuiswedstrijd tegen Willem II persoonlijk had uitgelaten jegens teamgenoot Lars Veldwijk, maar de technisch manager herkent zich niet in de berichtgeving.

"Mimoun is vorige week aangesloten bij de groep. Op de trainingen is alles normaal verlopen", reageert Jans tegenover FOX Sports. "Dit weekend (2-1 nederlaag bij Heracles Almelo, red.) mocht hij invallen en tijdens het duel was het contact met medespelers gewoon goed. Het kan best zo zijn dat spelers, bij de dingen die gezegd zijn, nog steeds hun bedenkingen hebben. Maar Mimoun functioneert binnen de groep. De rest is voor RTV Noord, dat met wel erg vage bronnen komt. De kop boven het artikel suggereert dat hij niet meer wordt gepruimd, maar dat is wel zo. Ik ben er zelf de hele week bij geweest."

Meer nieuws
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
0
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
33
   
18:20
18:20
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
9
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (68)

 
Mister Objecti
 
51
6 november 2017 om 16:48
Dit zegt meer iets over Groningen en de spelersgroep dan over Mahi. Hoe competitief ben je als club als je jouw beste speler san de kant zet door overgevoelige spelertjes. Denken ze dat ze bij Real Madrid altijd lief zijn voor elkaar?
 
Delpay96
 
229
6 november 2017 om 16:51
Wat moet je dan, alle spelers eruit gooien en alleen Mahi laten? Merendeels van de selectie is hem zat en ook z’n manier van werken staat er toch. Typisch een gevalletje van iemand die zich te goed voelt en weg wilt.
 
BarcaBreda
 
267
6 november 2017 om 16:52
Wat een domme opmerking zeg. Misschien is iemand dichtbij Veldwijk wel ernstig ziek, en heeft Mahi daar een vervelende opmerking over gemaakt. Je weet niet wat je zegt omdat wij nietweten wat er precies gebeurd is, dus om ze gelijk 'overgevoelige spelertjes' te noemen is echt belachelijk
 
Mister Objecti
 
27
6 november 2017 om 16:59
Misschien zus en misschien zo. Zoals bekend zijn aannames dodelijk en die maak jij. Als club moet je boven de spelers staan en niet je sportieve prestaties laten afhangen van een voorval. In de heetst van de wedstrijd worden vaker lelijke dingen gezegd maar Groningen zet nu zijn beste speler asn de kant. Geïnteresseerde clubs kunnen hem met deze beslissing met een outletprijs ophalen.
 
doekovic
 
137
6 november 2017 om 17:01
Grappig dat je je eerste opmerking nu tegenspreekt.
 
 
47
6 november 2017 om 17:08
Gelukkig doe je zelf geen aanname in je eerste opmerking. Of kan je me even vertellen wat er precies gebeurd is.
 
52N6E
 
26
6 november 2017 om 17:10
Goeie speler voor vitesse. Een grote pot met individualisten en in de kleedkamer worden te veel verschillende talen gesproken dat een rotopmerking niet wordt begrepen....
 
4Ever4Ajax
 
22
6 november 2017 om 17:10
@misterobjecti: gelukkig doe je zelf ook allerlei aannames. Helemaal prima, maar verwijt dat een ander dan niet. Schijnbaar is Mahi gewoon een erg naar mannetje. 1 incident kan, 2 ook. Maar waar rook is, is vuur. Groningen moet deze nare vent maar snel van de hand doen als dit waar is.
 
PSVChamps
 
24
6 november 2017 om 17:11
“Als jouw beste speler aan de kant zet door overgevoelige spelertjes” Over dodelijke aannames gesproken.... Weet jij de details?
 
DavidDC
 
13
6 november 2017 om 17:20
Dat zou betekenen dat jij de volledige selectie van Groningen en Real Madrid kent. Wat is je naam en hoe ken je al deze mensen precies? Zo niet, dan zijn het dodelijke aannames die je doet wijsneus.
 
Naika
 
13
6 november 2017 om 17:43
Meer dan terecht dat de selectie helemaal klaar is met Mahi. Privé zo op de man spelen is erg laag. Jammer dat de FC hem weer bij de selectie heeft gehaald.
 
MichielTempel
 
4
6 november 2017 om 17:47
Voetbal is een teamsport, hoe waardevol ben je als je dit veroorzaakt?
 
MarkBakel
 
10
6 november 2017 om 18:19
@davidDC moet wel Arjan Robbem zijn aangeziem dat de enigste speler is doe beide clubs heeft gezeten?
 
Mister Objecti
 
3
6 november 2017 om 19:37
Als jij de voetbalwereld alleen maar een beetje volgt dan weet je dat een Zlatan, Neymar, Ronaldo, Ribéry etc weleens vervelende trekjes vertonen maar die clubs staan daar veelal boven. Daar hoef je niet alle spelers voor te kennen. Of bij jou wel?
 
YungSuarez
 
1
6 november 2017 om 19:55
Dat zijn weer aannames mister objecti. Hoe weet jij nou wat voor nare trekjes ze vertonen. Zo ver ik weet doen ze wel eens dingen die niet mogen (Ribéry uitzondering, die is wel ver buiten het boekje getreden), maar ik heb nog nooit gehoord dat ze iemand persoonlijk zwaar beledigen. Stop met recht te praten wat krom is en geef gewoon toe dat je fout zat. Anders kan je beter je mond dicht houden.
 
JK-Ajax
 
23
6 november 2017 om 16:59
Teamgevoel en voor elkaar strijden is meer waard dan een individu die voor zichzelf speelt. Doe niet zo onnozel.
 
FCG-TvhN
 
56
6 november 2017 om 17:03
Het nichtje van Veldwijk is ernstig ziek en het schijnt dat Mahi daar een opmerking over heeft gemaakt waar de honden geen brood van lusten. Als dit echt zo is, en dat lijkt er wel op, dan zegt het meer iets over Mahi.
 
Saus_speciaal
 
12
6 november 2017 om 17:03
Als ik 'je moeder' tegen je zeg als het niet goed gaat met je moeder dan is het volledig te begrijpen dat dit niet wordt geaccepteerd binnen een selectie. Ik kan me dan ook volledig voorstellen dat dit ee ndruppel is, want er speelde dus al meer. (*je moeder is een voorbeeld, ik heb geen idee wat er wel of niet gezegd is.)
 
eindjee040
 
12
6 november 2017 om 17:09
Man man man, wat een domme vergelijking met Real Madrid. Je denkt toch niet dat ze bij Real alleen elkaar proberen aan te vallen of ruzies hebben? Je bent echt een zwak persoon als je persoonlijke omstandigheden moet gebruiken in een discussie. Zeker als je weet dat je deze persoon kei hard kan raken met bepaald uitspraken. Voetbal is een teamsport, je wint samen en verliest samen. Je mag elkaar aanspreken op elkaars voetbalkwaliteiten of tekortkomingen maar ga er geen persoonlijke kwesties bij halen.
 
JDG84
 
2
6 november 2017 om 17:25
Weet je wat mahi gezegd heeft dan? Hoe kan je over “overgevoelig” spreken als je niet weet wat er gaande is. Dat de hele groep achter veldwijk staat zegt genoeg over het niveau van de opmerking.
 
OlleGrieze
 
5
6 november 2017 om 17:32
Dit zegt juist veel meer over mahi. Ventje zonder fantsoen.
 
Anlista
 
5
6 november 2017 om 17:45
En dan jezelf nog Mister Objecti noemen? Ervan uitgaande dat je objectief bedoeld... rare naam heb je dan gekozen als jij duidelijk een kant kiest?
 
steeck03
 
1
6 november 2017 om 18:26
Lief zijn is niet nodig. Respect voor de mens altijd wel. Als je dat niet hebt moet je oprotten. Hoe goed je ook bent.
 
JohansMokum
 
11
6 november 2017 om 16:50
Zeer oncollegiaal mocht dit waar zijn, geïnteresseerde clubs zullen nu wel 2x nadenken voordat ze hem aankopen. Iemand enig idee wat er bij Veldwijk speelt?
 
PeterVermeuIen
 
7
6 november 2017 om 16:56
Probleem met Monica Geuze? Werd geschreven dat ze uit elkaar zijn.
 
Dizzy050
 
19
6 november 2017 om 17:08
Monica zat afgelopen weekend nog te kijken bij Lars, dus dat lijkt me sterk
 
JDG84
 
0
6 november 2017 om 21:00
Veldwijk is na avondje uit samen met zijn vriendin door gewapende overvallers beroofd, waar hij en zijn vrouw logischerwijs psychisch nogal over van slag zijn. Mahi vond het wel geplaatst om tijdens een discussie ofzo te zeggen dat ze hem door hadden moeten schieten. Klein knikkertje los bij die jongen. Bij ons speelde hij in de jeugd, heel vriendelijke jongen. Maar lekker zoch wel altijd iets beter te voelen dan de rest. Nu is het helemaal naar zijn bol gestegen schijnbaar?
 
Baardgrasmus
 
5
6 november 2017 om 16:57
Als ik die foto zie ben ik geneigd om dit verhaal te geloven. Goed dat Groningen hier tegen optreedt, ook al is hij sportief een meerwaarde, als je de sfeer verziekt kan je beter weggaan. Voordat er eentje op de training even de orde herstelt en Mahi aanpakt.
 
zidanemadrid
 
20
6 november 2017 om 17:05
Ben jij helderziend of een paragnost door middel van het zien van een foto weten dat het verhaal klopt! Ik raad je een baan aan bij het OM.
 
Baardgrasmus
 
11
6 november 2017 om 17:12
Bedankt, ik zal je advies ter harte nemen. Zelden was een foto zo toepasselijk bij de tekst "in wedstrijden is meer dan eens te zien dat hij voor zichzelf speelt en het teambelang laat ondersneeuwen
 
zidanemadrid
 
3
6 november 2017 om 17:59
Arrogantie druipt er idd vanaf maar dat zegt niks over de persoon in kwestie!
 
NJfromVOL
 
1
6 november 2017 om 18:29
In ieder geval iets met arrogantie, zou ik denken.
 
binny
 
9
6 november 2017 om 17:01
Alweer met die Mahi, jongen peert een paar keer leuk een bal erin, maar zo'n geweldige speler is het niet anders zou Groingen het wel beter doen. Zielig hoe zo'n idioot zo naast z'n schoenen loopt. Als hij niet zo veel waard zou zijn had ik hem al lang ontslagen.
 
zidanemadrid
 
11
6 november 2017 om 17:06
Niet alweer jonge!!! Is gewoon het zelfde verhaal wat vz uitbuit
 
TimMatavz7
 
9
6 november 2017 om 17:10
Alweer? Zover ik weet je eerste incident met Mahi. Zal ongetwijfeld wat spelen, maar wat precies zullen wij nooit weten. Helaas hebben veel leden van Voetbalzone informatie die ik niet heb, waardoor ze een goed onderbouwde mening hebben over dit soort zaken.
 
Orwell
 
4
6 november 2017 om 17:30
In de tekst staat letterlijk dat er daarvoor ook al wat speelde, Tim.
 
TimMatavz7
 
1
6 november 2017 om 19:47
Dat is wat tot het incident heeft geleid Orwell. Er is maar één incident geweest. Blijkbaar, volgens deze bron, is er al enige irritatie geweest, zowel voor als na dit ene incident.
 
 
8
6 november 2017 om 17:09
Tja, als je bij Groningen al naast je schoenen loopt, kan je beter terug naar school. Die komt echt nergens met die houding. Raar mannetje met z'n crazy eyes.
 
Blackhawk
 
2
6 november 2017 om 17:12
Voetbal is een teamsport. Als je als speler wordt uitgekotst door de rest van het team doe je zelf toch iets niet goed en ben je ongeschikt voor het voetbal. Een opmerking maken over iemands privé problemen is gewoon laf. Als het over zijn voetbal kwaliteiten gaat, kun je er misschien nog wat voor zeggen. Deze speler horen we na de winter nooit meer wat van verwacht ik.
 
Kenner070
 
8
6 november 2017 om 17:18
Ik vind het wel een overdreven verhaal worden. Bij elke club zijn er opstootjes en vast nog ergere dingen gebeurd, maar om nu Mahi helemaal af te branden is niet eerlijk. Toen hij goal na goal scoorde redde hij Groningen en de matige spelers die erin staan.
 
meandmyself
 
6
6 november 2017 om 17:26
Weg met die Mahi. prive zaken laat je buiten het veld Altijd !!! Je mag een keer pissig zijn over een nederlaag of over een klote bal , maar je haalt er Nooit prive zaken bij. Heb hierbij trouwens het idee dat Mahi met deze stommiteit bewust aanstuurt op een vertrek, dus eigenlijk zou je hem op de bank moeten laten rotten. Maar ja, dan schiet je jezelf ook in de voet dus dan maar zo snel mogelijk weg ermee
 
mollemarijden
 
6
6 november 2017 om 18:27
We weten er helemaal niks over en de club heeft niks gezegd. Daarnaast waarom Marokkaans international in het artikel? Gaat voetbalzone nu ook op Marokkaanse Nederlandse spelers bashen omdat een deel van de volgers hier op ze teentjes is getrapt door de keuzes voor het Marokkaans elftal! Jammer hoor! Indien die iemand beledigd heeft moet je hem natuurlijk gewoon er uit kicken, privé is privé.
 
sittardrulez
 
7
6 november 2017 om 19:01
Ik zie zo vaak artikelen over spelers staan waarin wordt verwezen naar Deens/ Zweeds/ Spaans of Frans international... Niemand die er moeilijk over doet maar zo gauw er Marokkaans international staat is het wel een probleem? Verder doet bijna niemand moeilijk in Nederland over hun keuzes. De enigen die steeds die jongens onder druk zetten om voor Marokko te kiezen is hun eigen Marokkaanse achterban.
 
MohammedIbrahi
 
2
6 november 2017 om 18:35
Ben benieuwd als die scoort of ze dan ook met hem gaan juichen of niet.
 
OlleGrieze
 
4
6 november 2017 om 18:41
Je juicht voor een club,spelers zijn maar passanten die maar voetballen voor 1 ding. Geld.
 
vogido9
 
0
6 november 2017 om 19:12
de spelers onderling juichen met elkaar,of ze dat dan ook doen is de vraag?
 
falcao
 
2
6 november 2017 om 19:37
Ron Jans is een PvdA-man (heeft hij zelf wel eens aangegeven) die 'de boel graag bij elkaar wil houden'. Daarom verbaast me zijn lezing ook niet. Ik heb de indruk dat dit verhaal nog wel een staartje gaat krijgen.
 
vialuna
 
6
6 november 2017 om 19:47
Wat heeft in hemelsnaam de PvdA te maken met dit onderwerp. En Ron Jans is een SP’er. Hoe past dit nu in jouw verhaal. Wel bijzonder dat jij wel vaker een kant op insinueert. Een in zijn functie los van politiek dient hij het belang van fc Groningen dus ‘de boel bij elkaar wil houden’ is een van zijn taken. Dat jij liever verdeelt dus past dit niet in jouw straatje.
 
falcao
 
1
6 november 2017 om 21:21
Jongen, verdelen geniet niet mijn voorkeur maar soms ontkom je er niet aan. Daarvoor weglopen maakt de problemen vaak alleen maar groter. Kijk maar ff naar de update van 20.09, dan zie je dat ik gelijk had.