Update: Zoekend FC Utrecht is 'geen optie' voor Frank de Boer
Dinsdag, 4 september 2018 om 22:16

FC Utrecht nam eerder op de dinsdag afscheid van Jean-Paul de Jong en inmiddels wordt er in de Domstad alweer druk gespeculeerd over een opvolger van de ontslagen trainer. De naam van Peter Bosz was een van de eerste die werd genoemd na het vertrek van De Jong en de momenteel werkloze trainer zou zelfs al in Utrecht zijn gesignaleerd. FC Utrecht-watcher René van den Berg van geeft nu echter aan dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Bosz aan de slag gaat in de Galgenwaard.

"De gekste verhalen doen meteen al de ronde. Men zou Peter Bosz al gesignaleerd hebben in het stadion. Dat is een droomkandidaat voor FC Utrecht, maar daar is absoluut geen sprake van", is hij duidelijk tegenover RTV Utrecht. Aangezien er door de interlandonderbreking komend weekend niet gevoetbald wordt, kan Utrecht zich wel enige tijd permitteren: "De eerstvolgende wedstrijd staat voor 15 september op het programma. Dan komt FC Emmen. Dus heeft Utrecht twee weken de tijd om een opvolger te vinden voor Jean-Paul de Jong", vervolgt hij zijn verhaal.

Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf, had vanaf het begin al geen goed gevoel bij de aanstelling van De Jong: "Het is eigenlijk al ongelooflijk dat ze hem hebben aangesteld. De spelersgroep was tegen en eigenaar Frans van Seumeren heeft eigenlijk op tafel geslagen en gezegd: 'Ik heb het hem beloofd en ik wil dat hij de nieuwe hoofdtrainer wordt", vertelt hij. Driessen geeft aan dat FC Utrecht 'zichzelf verschrikkelijk in de vingers heeft gesneden' en merkt op dat eerdere kandidaten als Mitchell van der Gaag, Henk Fraser en Maurice Steijn nu opnieuw niet haalbaar zijn.

Hij heeft echter wel een andere mogelijke trainer voor FC Utrecht in gedachten: "Misschien dat Frank de Boer een serieuze kandidaat is. Hij heeft eigenlijk altijd gezegd dat er behoudens Ajax niets is, misschien AZ want daar woont hij natuurlijk vlakbij. Dat dat de twee clubs zijn die hij eventueel in Nederland wel zou willen trainen. Misschien als Utrecht een heel goed verhaal heeft, Frank de Boer zit ook alleen maar thuis. Hij zal ook wel weer een keertje aan de slag willen, daar staan de clubs ook niet voor in de rij. Dus misschien dat dat een match kan worden."

Update 4 september 22.16 uur - Zoekend FC Utrecht is 'geen optie' voor Frank de Boer
Frank de Boer werd eerder op de dinsdagavond door Valentijn Driessen in verband gebracht met een dienstverband bij FC Utrecht, maar de voormalige trainer van onder meer Ajax zal niet de opvolger van Jean-Paul de Jong worden in de Galgenwaard. Het management van de momenteel werkloze oefenmeester laat namelijk aan De Telegraaf weten dat FC Utrecht 'geen optie' is voor De Boer.

Meer nieuws
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
5
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
15
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
12
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
Dutchgio
 
6
4 september 2018 om 19:33
Ik denk dat ze allebei iets hogers ambiëren dan Utrecht.
 
foebele
 
39
4 september 2018 om 19:42
Ze zullen allebei iets hogers ambiëren, maar met name FdB heeft niet zoveel meer te willen. Die mag echt blij zijn met een club als Utrecht.
 
BadrMaghrani
 
6
4 september 2018 om 19:53
De harde kern van Ajax vond oer Feyenoorder Bosz ook dikke prima op het eind
 
Jaimy87
 
3
4 september 2018 om 20:44
Het zal de Utrecht supporters echt weinig uitmaken dat de Boer een Ajax man is, meer dan welkom. Komt een Adrie Koster binnen met zijn accent dan worden er wel seizoenkaarten doorgeknipt.
 
Jaimy87
 
7
4 september 2018 om 20:46
Moest natuurlijk Andries Jonker zijn..
 
jeffmich#34
 
7
4 september 2018 om 19:35
Frank de Boer lijkt mij een prima trainer voor Utrecht. Lijkt mij dat de supporters daar niet op zitten te wachten en wie weet Frank zelf ook niet, maar voor mij een hele goede optie voor fcu.
 
ben030
 
17
4 september 2018 om 20:05
Ik denk dat de meeste supporters hem graag zien komen inclusief ik zelf. Alleen een paar doorgesnoven jochies op de Bunnik-side misschien niet maar zodra hij een paar wedstrijden op rij wint hoor je hun ook niet meer.
 
Aarebei
 
6
4 september 2018 om 22:58
Ik als Utrecht supporter zie hem liever niet komen. Meer omdat ik denk dat bij Ajax het voetbal ook niet zo leuk was om naar te kijken. Voorspelbaar etc. Zie liever een coach met iets meer aanvallende intenties.
 
wandering
 
2
4 september 2018 om 19:58
Is in 5 jaar 5x ontslagen, zou niet mijn eerste keuze zijn, maar werkt hij nu niet in Australië?
 
Jaimy87
 
8
4 september 2018 om 20:48
Andries Jonker? Oh hell no!
 
jeffmich#34
 
1
4 september 2018 om 20:54
Andries Jonker? Er zijn hopelijk voor Utrecht toch wel betere opties lijkt mij? Er worden zoveel namen genoemd hier op vz, maar Jonker lijkt mij niet veel toevoegen aan Utrecht ??
 
Brasileiro
 
0
5 september 2018 om 06:13
Ben persoonlijk wel benieuwd wat Ricardo Moniz zou kunnen in de ED
 
lionel1992
 
3
4 september 2018 om 19:44
Van 1 miljoen op de bank, naar 1 euro in de bank. Dat is het gevoel wat ik krijg bij frank de boer naar utrecht. Ajax ——— utrecht. Zonde, te gretig in clubs gesprongen en nu op de blaren zitten
 
Raubaht
 
10
4 september 2018 om 19:52
Dat risico neemt de boer niet. Op Ajax na is het overal een gigantische mislukking geweest, als die dan zelfs bij Utrecht faalt, en die kans is zeer groot, kan die beter meteen zijn trainersdiploma inleveren want zelfs bij menig amateurclub komt die dan niet meer aan de bak.
 
Ouwehoeri
 
4
4 september 2018 om 19:55
Waarom is die groot? Utrecht heeft een uitstekende selectie die top 5 moet kunnen halen. Als dat niet lukt ligt het waarschijnlijk toch ook een groot deel bij hemzelf. Maarja dat risico heeft hij dus bij elke club.
 
memphisdepay
 
5
4 september 2018 om 20:33
De Boer heeft heus wel wat krediet. Hij is inderdaad 2x ontslagen in het buitenland maar daar is vroeg of laat iedereen een keer aan de beurt zelfs mannen als Ancelotti en Mourinho. Het risico dat je het bij Utrecht verkeerd doet is ook niet zo heel groot met deze selectie is het linkerrijtje makkelijk haalbaar. AZ, PSV, Ajax, Feyenoord en Vitesse zijn naar mijn mening beter maar voor de rest doet Utrecht niet onder.
 
Orwell
 
2
5 september 2018 om 01:53
Op papier zijn alleen Ajax en PSV veel beter, maar Feyenoord, AZ en Vitesse gelijkwaardig. FC Utrecht heeft echt een prima selectie.
 
Dirk19
 
2
4 september 2018 om 20:23
Waarom zou de Boer niet bij Utrecht aan de slag gaan?
 
Balls
 
4
4 september 2018 om 20:29
Frank de Boer heeft het nou niet echt fantastisch gedaan na zn periode bij Ajax... ik denk die ie blij mag zijn met zo’n club.
 
memphisdepay
 
1
4 september 2018 om 20:29
Als Frank een liefhebber is dan zou die dat wel doen. Hetzelfde geldt voor Peter Bosz. PSV zit naar verwachting nog wel wat jaren vast aan van Bommel, van Ten Hag ben ik niet onder de indruk maar met dit materiaal verwacht ik toch goede prestaties en Van Bronckhorst heeft ook wel redelijk wat krediet. Dus dat er snel een kans bij de traditionele top 3 vrij komt voor deze 2 heren lijkt me niet. Daarnaast is het hartstikke lekker in stappen bij Utrecht met de status van deze 2, daar waar ze in het buitenland toch vanaf het eerste moment al onder druk staan.
 
bakos1
 
5
4 september 2018 om 20:39
frank heeft anders nog steeds geen club gevonden.
 
joker030
 
2
4 september 2018 om 21:04
Hij heeft namelijk de clubs voor het uitkiezen
 
SpeedyAFC
 
2
4 september 2018 om 22:59
Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen en met Utrecht kan hij nou niet echt om de prijzen spelen. Wordt je met Utrecht vijfde, dan heb je een top seizoen. Kan me voorstellen dat Frank na vijf en een hal jaar Ajax met vier landstitels weinig trek heeft om in de eredivisie voor plek 5 te spelen.
 
Soccerfan_1
 
8
4 september 2018 om 19:54
Nou ik hoop voor de supporters iemand anders. Ik gun het ze niet om elke wedstrijd in slaap te vallen door het constante heen en weer getik tussen de 2 centrale verdedigers met de keeper
 
Aarebei
 
1
4 september 2018 om 23:01
Dit denk ik dus ook. Niet omdat het een ajacied is. Resultaat en kwaliteit is leidend.
 
Gibson FCU
 
1
4 september 2018 om 20:12
Probleem met dit soort trainers is dat ze nogal wat te eisen hebben. Niet alleen qua salaris, maar vaak hebben ze ook wensen op het gebied van assistenten en andere bevoegdheden. Dat is een probleem, aangezien Dijkhuizen nog twee jaar contract heeft en Kruys zelfs vijf. Daarnaast: de Boer die zich moet verantwoorden aan Jordy Zuidam? Wie zich dat voor kan stellen moet het even zeggen. Grote namen zitten echt niet te wachten op Utrecht. Het gaan Dijkhuizen en Kruys worden, met mogelijk wel een zwaargewicht op de achtergrond erbij (soort van van Marwijk rol) om het aan de achterban te verkopen. Let maar op...
 
joker030
 
5
4 september 2018 om 21:01
Dijkhuizen moet eigenlijk ook vertrekken. Ik was bij zijn aanstelling al verbijsterd van zijn komst. Een lichtgewicht van jewelste. Ze hebben nu toch echt aangegeven dat ze opzoek zijn naar een andere trainer. Een zwaargewicht gaat heus niet akkoord met een rol op de achtergrond. Verder mag nu wel geconcludeerd worden dat het aanstellen van assistenten nooit succesvol is afgelopen.
 
Gibson FCU
 
2
4 september 2018 om 21:16
Ja. En Zuidam heeft ook gezegd dat hij heel tevreden was over de Jong en hem daarom tot manager promoveerde. Let nou maar op: het plan is altijd geweest om Dijkhuizen en Kruys (huisvriendjes van de van Seumerentjes en Zuidammetjes) naar voren te schuiven.
 
joker030
 
1
4 september 2018 om 21:29
Dat het niet klus zat met JP wisten we allang. Als hij dan nog in dienst is, moet je hem dan ook in bescherming nemen. Dus zo een uitspraak van Zuidam vind ik niet zo gek. Maar nu zie ik niet echt een reden om daar niet eerlijk over te zijn. Als ze Dijkhuizen zo graag trainer wouden maken, hadden ze dat ook vandaag kunnen doen
 
Jaimy87
 
0
4 september 2018 om 21:13
Gibson het gaat niet Dijkhuizen en Kruys worden. Er zijn genoeg trainers die in willen stappen, al is het voor 1 seizoen.
 
Gibson FCU
 
1
4 september 2018 om 21:21
Dat zal best. Dat zullen alleen trainers zijn uit een categorie waar wij niets mee opschieten...Let nou maar op: het worden Dijkhuizen en Kruys, al dan niet met een zwaargewicht als mentor erboven. Je zult snel zien dat die zoektocht wel erg lang duurt...
 
Jaimy87
 
0
4 september 2018 om 22:23
Gaan het zien!
 
Bachus
 
0
4 september 2018 om 22:34
Dick Advocaat als mentor?
 
gomes1psv
 
8
4 september 2018 om 21:21
Hoe achterhaald inmiddels ook, maar ik denk dat De Boer zich nog steeds te goed voelt voor een club als FC Utrecht. Zou wel leuk zijn echter en anders zou ik ex-speler Mitchell van der Gaag, die het prima deed bij Excelsior vorig jaar, graag een kans gunnen. Hoop in ieder geval niet dat Utrecht bij bewezen flops als Faber, Streppel of Been uitkomt. Dan nog liever een beginnend trainer als Reiziger.
 
balverlies
 
1
4 september 2018 om 21:21
Fred Rutten, Gertjan Verbeek, Co Adriaanse. Zomaar wat namen die in mij opkomen en FC Utrecht beter maken.
 
elbersen
 
3
4 september 2018 om 22:44
Jurgen streppel deze gaat het worden, vanmiddag gezien op zoudebalch
 
Aarebei
 
3
4 september 2018 om 23:02
Niet liegen. Vanmiddag moest u werken.
 
020adelaide
 
1
5 september 2018 om 02:48
De boer is te kieskeurug, om een top trainer te worden moet je ervaring opdoen, maakt niet uit waar in het begin van je cariere. Seedorf doet dat wel, jaap stam ook. En leer eens een andere taal terwijl je geen baan hebt. Beetje lui en arrogant komt ie over op mij. Teren op je verleden bied geen garantie voor de toekomst
 
andyking
 
0
5 september 2018 om 10:18
Foeke Booy! Die wil vast wel...