Vahid Halilhodzic neemt niets terug: deur voor Ziyech en Mazraoui blijft dicht
Vrijdag, 22 april 2022 om 23:49

Het lijkt ondenkbaar dat Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech in november deel uitmaken van de Marokkaanse WK-selectie. De rechtsback van Ajax en de aanvaller van Chelsea blijven personae non gratae, zo maakt bondscoach Vahid Halilhodzic duidelijk in een interview met Nova TV. Hij beticht het tweetal nog altijd van werkweigering.

"Voor spelers die weigeren te trainen, te spelen en blessures veinzen is het einde verhaal", reageert Halilhodzic op een vraag over het selecteren van Mazraoui en Ziyech. "De nationale ploeg is iets heiligs, dat niet toebehoort aan de spelers, maar aan het hele volk. Als iemand zich zo gedraagt als zij, is het voor mij klaar en wil ik het er niet meer over hebben. Ik heb mijn beslissing genomen. Als iemand er anders over denkt, is dat zijn probleem."

Het conflict tussen Mazraoui, Ziyech en Halilhodzic duurt al geruime tijd voort. In maart behoorden de Nederlandse Marokkanen voor het eerst sinds anderhalf jaar weer tot de voorselectie van de Leeuwen van de Atlas, maar ze gaven direct aan niet terug te willen keren in de nationale ploeg. Halilhodzic weigerde vervolgens nog langer over Ziyech en Mazraoui te spreken, zei hij bij de bekendmaking van de definitieve selectie.

Eerder deze maand leek de deur weer open te gaan, toen geruchten klonken over een ontslag van Halilhodzic. Die geruchten werden later ontkracht door de Marokkaanse bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa. De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) ziet Ziyech en Mazraoui graag terugkeren en zou mede daardoor een ontslag van Halilhodzic overwegen. "Ik ben er rustig onder, we zullen zien. Er zijn al vaak rare dingen gebeurd in mijn leven. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik word weggestuurd doordat mensen niet blij met me zijn", aldus de bondscoach.

Meer nieuws
   
12:42
12:42
Kraay jr. las nieuws over Feyenoorder: 'Meest belachelijke bericht in maanden'
3
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
7
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
49
   
11:56
11:56
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
25
   
11:46
11:46
Brands bevestigt belangstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (50)

 
YoeriCFC
 
16
23 april 2022 om 00:00
Als de bond pusht om ze terug te krijgen in het nationale elftal, dan kan dit hem zijn baan gaan kosten. Hoe staat de gemiddelde Marokkaan hierin? Ik ben benieuwd, hij heeft het namelijk toch best aardig gedaan zonder deze twee? Zien zij het überhaupt zitten om ze weer in het elftal terug te zien keren?
 
Batistuta2020
 
86
23 april 2022 om 00:05
Het gaat om een stuk of 6 spelers. Deze clown is star en staat binnenkort op straat.
 
YoeriCFC
 
11
23 april 2022 om 00:08
Duidelijk, de berichten rondom deze man zijn een stuk negatiever dan de resultaten dus waar rook is zal in dit geval vast vuur zijn
 
Petouchi
 
4
23 april 2022 om 00:18
Kan je even zeggen 9ver welke 6 spelers het gaan. Ziyech, Masraoui, Taarabt en wie nog?
 
Menterio
 
35
23 april 2022 om 00:26
Harit, Mellah en HamdAllah als ik het goed heb. Eerste twee spelen ook gewoon regelmatig basis bij Marseille en Fiorentina.
 
Ziyechgoat22
 
50
23 april 2022 om 01:03
Ziyech Mazraoui Harit Taarabt Mallah Harroui Belhanda Hamdallah
 
Manmetvisie
 
19
23 april 2022 om 03:26
Heeft dit eerder meegemaakt bij Ivoorkust en Japan. Gekwalificeerd naar een WK maar door conflicten met spelers toch niet mee nar wk en ontslagen. Koppige man maar zeker geen slechte trainer
 
kralla93
 
11
23 april 2022 om 13:15
@ziyechgoat22 eerder @ziyechbench22Wat een bullshit lijst. Je noemt nu gewoon spelers die jij erbij wilt.En blijkbaar denk je dat een coach 40 spelers kan selecteren.Ik ben marokkaan en volg marokkaanse media. De enige met wie vahid ruzie heeft is ziyech en mazraoui. De rest kiest die andere spelers voor. Bv voor harit kiest die amallah en voor maleh kiest die Ounahi. Belhanda ? Het is geen 2008 meer. En harroui ? Lol die komt zwaar te kort. Die is nooit opgeroepen door wie dan ook. En hamdallah word gewoon gepasseerd zoals renard hem ook niet in de selectie nam. Ziyech mag weg blijven. Wk is voor jongens die ons erheen hebben gebracht.
 
Millonario
 
5
23 april 2022 om 13:59
@Ziyechgoat22 Buiten Ziyech en Mazraoui...waarom zou je in hemelsnaam zelfs die spelers willen oproepen?
 
AN34
 
3
23 april 2022 om 18:27
Waarom zou je in hemelsnaam basisspelers van halve finale CL (Benfica), Marseille en Fiorentina niet meenemen?
 
marocberkane
 
72
23 april 2022 om 00:08
Ik weet niet of ik de gemiddelde Marokkaan vertegenwoordig, maar ik zou het waanzin vinden om de bondscoach, die uitstekend heeft gepresteerd (als je de recente historie van het Marokkaans elftal in ogenschouw neemt), een half jaar voor het WK te ontslaan en dat allemaal voor een speler die zelf officieel heeft aangegeven definitief niet meer voor Marokko te willen spelen.
 
Adam2041
 
114
23 april 2022 om 00:20
Ik zie jou vaker deze man verdedigen vanwege zijn resultaten, maar de resultaten zijn er puur doordat kwalitatief Marokko gewoon veel betere spelers heeft dan de meeste Afrikaanse landen. Zeker de landen die Marokko heeft getroffen in de kwalificatie. Die hadden ze bij wijze van zonder bondscoach kunnen winnen. Echter, toen het er op aankwam tegen Egypte (de zwakste in jaren) bleek maar weer eens dat het bij een beetje fatsoenlijk tegenstand gewoon nergens op lijkt. Marokko zou alleen al daarom afscheid moeten nemen, deze issue met ziyech en mazraoui is slechts extra.
 
HeskeyTheBest
 
62
23 april 2022 om 00:38
Ik durf te wedden dat de enige reden die Marocberkane heeft waarom hij Ziyech en Mazraoui niet in Marokko wilt zien omdat ze allebei bij Ajax gevoetbald hebben, kan niet anders iedere keer maar weer dat verdedigen van die coach die niets maar dan ook niets voorstelt. Leuk joh dat ze het WK hebben gehaald, maar tegen welke lammen en blinden waren dat ook alweer? Tegen Egypte hebben ze zwaar gefaald daar waar ze het moesten laten zien. Ziyech & Mazraoui HOREN op het WK aanwezig te zijn, dat zal iedere voetbal fan je vertellen Marokkaan of Nederlander doet er niet toe.
 
marocberkane
 
51
23 april 2022 om 00:41
Dat Marokko betere spelers heeft dan de meeste Afrikaanse landen is eigenlijk altijd wel het geval, maar toch schommelde Marokko nog niet zo lang geleden rond de 100ste plaats op de FIFA-ranking (op dit moment 24ste) en ik kan me verliespartijen tegen landen als Rwanda, Botswana en Oeganda nog goed herinneren. Het is dus zeker niet zo dat Marokko zich zonder coach kwalificeert voor het WK. Dat blijkt ook uit het feit dat Marokko zich sinds de eeuwwisseling nog maar een keer eerder heeft gekwalificeerd. Om een of andere reden matchen de prestaties niet met de kwaliteit van de selectie en dat komt vooral tot uiting in zware Afrikaanse uitwedstrijden. Laat duidelijk zijn dat ik zeker niet een enorme fan ben van deze bondscoach, maar hij heeft Marokko naar het WK geleid met in de poule 6 gespeeld, 6 gewonnen, 20 goals gemaakt en slechts 1 tegen en hij verdient het gewoon om dan op dat WK aanwezig te zijn. Voor het eerst in jaren zag ik tijdens de vorige wedstrijd tegen Congo strijd, passie en teamgevoel en dat vind ik toch echt wel de verdienste van de bondscoach. Wellicht dat na het WK dan wel gekeken kan worden naar een nieuwe bondsoach.
 
Ziyechgoat22
 
59
23 april 2022 om 01:07
Echte Marokkanen willen niet met een B team aantreden op het hoogste sport toernooi ter wereld. Wij willen de beste elf zien bij de aftrap, en de beste bank wat mogelijk is. Dus niet Chakla, Alakouch, Masina, Mmaee, Munir, Chair en Barkok. Vahid mag oprotten, Japan en Ivoorkust hadden het goed gezien, vlak voor een WK gewoon ontslaan. Vahid acht zich groter dan het elftal en het volk. Zijn wil is zijn wet, zo werkt het niet. Je moet soms concessies doen, maar dat woordje bestaan niet in zijn bekrompen wereldje waar hij nog vast zit in de jaren 90.
 
Ziyechgoat22
 
22
23 april 2022 om 01:16
“Voor een speler” daar ga je al de mist in, het zijn er namelijk 8. Staar je niet zo blind op Ziyech, Ziyech is de ster, dat weten we. Maar wij willen iedereen terug, behalve Belhanda (niet meer goed genoeg) en Hamdallah (is een recidivist). Harit Mazraoui Ziyech Taarabt Mallah Deze moeten allemaal mee naar Qatar, Harroui moet maar eerst een basisspeler worden en dan zien we wel, slechter dan Barkok kan hij niet zijn in ieder geval.
 
salade83
 
4
23 april 2022 om 06:15
Nee vooral de fans in Marokko willen ziyech en mazraoui terug hebben. Dus ik denk niet dat veel Marokkanen willen dat hij blijft. #vahidout#
 
Millonario
 
1
23 april 2022 om 14:01
@Ziyechgoat, maar je noemt zelf B-spelers op vervolgens om je punt te maken. Echte rare argumenten.
 
AN34
 
1
23 april 2022 om 18:30
4 van de 5 spelers zijn anders gewoon basisklant bij de subtop van Europa. Is zeker niet mis en al helemaal niet B-kwaliteit.
 
IkWeetAlles11
 
10
23 april 2022 om 01:32
De coach is in dit geval vele malen minder belangrijk dan de spelers. Ontslaan dus.
 
DWS020
 
18
23 april 2022 om 02:13
Kom op alsjeblieft. Ik hoor overal dat de bondscoach het geweldig heeft gedaan tijdens de kwalificatie. Laten we echter niet vergeten dat de teams tegen wie Marokko speelde totaal niks voorstelde dus je kan een coach daar niet op beoordelen. Marokko was veplicht van dat soort landen te winnen dus om over een geweldige prestatie te praten vind ik te ver gaan. Je speelt straks op het allerhoogste niveau. Vergelijkbaar met de CL. Laten spelers als Ziyech en Mazraoui nou net de spelers zijn die juist op dat niveau goed hebben gepresteerd en dus ervaring hebben om grote wedstrijden te spelen. Ik zeg ontslag en met een andere coach het wk spelen.
 
Vernon
 
9
23 april 2022 om 08:05
Ik ben geen Marokkaan maar zit er met verbazing naar te kijken. De voorzitter wil spelers terug, de bondscoach gooit weer wat olie op het vuur. Er is vast wat gebeurd daar, maar spreek dat achter de schermen uit, en niet dit via de media. Ik weet niet wat Ziyech precies gedaan heeft, maar als de bondscoach dat zo in de openbaarheid "oplost" dan snap ik wel dat hij niet terug wil. Wat een puinhoop.
 
32candela
 
1
23 april 2022 om 12:36
Dan kan je beter de vliegtuig in Qatar nog haar motoren nog laten draaien.. het rommelt daar in Marokko langs alle kanten.. dit soort zaken nemen dan de overhand, het gaat over alles behalve voetbal.. Ik kan mij nog herinneren wk 90 in Italië.. Nederland ging als Europees kampioen naar het wk, het ging alleen maar over de bondscoach Beenhakker terwijl alle spelers Cruyff wilde.. kortom hele voorbereiding en focus (voetbal) naar de knoppen.. eindstand 4 wedstrijden gespeeld en niet één wedstrijd gewonnen, Van Basten scoorde NOOIT op een wk.. en geloof mij de spelers waren blij dat ze naar huis konden
 
Raiss.
 
5
23 april 2022 om 00:05
Constant maar deze berichten, om moe van te worden. Bondsvoorzitter heeft al aangegeven na de Ramadan (Mei) in gesprek te gaan met VH en Ziyech, Mazraoui en diverse andere spelers. De bedoeling is dat ze in de zomer met elkaar in gesprek gaan om weer samen te kunnen werken. VH maakt het nu steeds moeilijker door in elke interview te zeggen dat het gesloten boek is. Waardoor het ook steeds lastiger word voor de spelers om terug te keren, want zij creëren nu nog meer afkeer jegens hem. Hoe dan ook, met VH of met Ziyech en de rest, word de groepsfase op het WK sowieso het eindstation. Kroatië en België zijn simpelweg te sterk. Laat de coach zijn toch wel verdiende WK spelen en neem daarna afscheid. De volgende bondscoach zal vast weer beschikken over Ziyech en de rest.
 
AN34
 
0
23 april 2022 om 18:32
Kroatië is op een goede dag zeker wel te verslaan. Is niet de Kroatië van 2018, die met geluk finale WK haalde. Ik zie zeker wel mogelijkheden om te stunten en 2e te worden in de poule, maar niet met deze trainer
 
ModricMagic
 
16
23 april 2022 om 00:22
Ach boeien dat hij dit zeg. Ziyech en Mazraoui willen ook niet meer onder hem spelen. En hij wil niet meer met hen. Simpel toch dan blijven ze lekker bij de club en gaat hij lekker verder met de spelers die er nu staan.
 
Ziyechgoat22
 
30
23 april 2022 om 01:10
Zou je willen hè Modric ?? Maar effe serieus, Marokko - Kroatië gaat een mooie wedstrijd worden. Twee zeer technische teams, Kroatië zal ons niet onderschatten, maar die hopen wel dat Ziyech en Mazraoui thuis blijven. Ik neem het ze niet kwalijk, ik wil ook dat Modric en Kovacic thuis blijven, maar de Kroaten zijn niet gek, die gaan met de beste mee naar Qatar.
 
Khalidwho.else
 
62
23 april 2022 om 00:25
Yesss dit is mijn bondscoach WEG met ziyech... een van de redenen dat we vroeger niks presenteerde was zulke ego's dus DOEI
 
Ziyechgoat22
 
50
23 april 2022 om 01:12
Ga slapen man gek, door Ziyech hebben we na 20 jaar weer een WK meegemaakt. 40 wedstrijden betrokken bij 25 goals. Met 2 vingers in zijn neus en ontelbare wedstrijden gemist staat hij met onze beste spits sinds 1998 ( Chamakh ) op 17 goals. Dat zegt alles denk ik. Moet je nagaan als Ziyech nog gemotiveerder was bij Marokko, dan had hij 40 goals in 40 wedstrijden.
 
R.madridista
 
20
23 april 2022 om 03:01
Zegt toch genoeg dat ie kennelijk niet genoeg gemotiveerd was? Het moet een eer zijn, geen straf!
 
Vernon
 
8
23 april 2022 om 08:08
Madridista Volgens mij is dat een beetje het probleem. Ziyech vindt het heus wel een eer. Maar er is iets gebeurt tussen hem en de coach. Dat spreken ze vervolgens niet als volwassenen uit. De bondscoach gaat via de media olie op het vuur gooien. Dan kan je het nog wel een eer vinden, maar je gaat niet meer met die persoon samenwerken. Dat is een cirkel waar je niet uit komt. Tot de bondscoach weg gaat, dan ontstaat er een opening.
 
KUIJTTHEBEST
 
2
23 april 2022 om 10:34
Haha, als er wel een speler is die maar ook helemaal niets met eer en trots heeft is dat Ziyech wel. Zulke ego's heb je in een teamsport niet nodig.
 
AN34
 
1
23 april 2022 om 18:34
Zulke ego's spelen anders wel op het hoogste niveau ter wereld en maakt zijn club eventjes wereldkampioen. Zulke spelers heb je dus wel degelijk nodig op het WK.
 
Demiddenstip
 
13
23 april 2022 om 01:27
Deze bondscoach is gek op aandacht en telkens weer herhaalt hij dit maar iedereen weet dat zowel Ziyech als Mazraoui niet onder hem willen spelen!
 
BamiWorst
 
3
23 april 2022 om 01:34
Is het niet zo dat beide spelers juist nee tegen gezegd hebben? Dan is dit wel een beetje onzin namelijk. Kan beter vertrekken.
 
MohamedHaddou
 
7
23 april 2022 om 04:48
Door de vorige BC was Marokko populair om voor te spelen ,door deze BC zijn we terug bij af waar conflicten weer een hoofdrol spelen. Waardoor aankomense generaties ervan af zien om uit te komen voor Marokko
 
SonnyDo
 
14
23 april 2022 om 05:03
Sorry dat ik het zeg , maar spelen voor het nationaal elftal moet een Grote eer zijn . In mijn ogen is dit voor Ziyech niet het geval . Eerst voor Oranje kiezen en dan switchen omdat zijn ego groter is dan zijn voetbal kwaliteit .
 
Vernon
 
6
23 april 2022 om 08:10
De manier waarop hij voor Marokko koos was inderdaad raar. Maar hij vindt het vast een eer, en anders Mazraoui wel. Maar als er een conflict is en de bondscoach gaat dat via de media zo "oplossen", dan kan je niet meer samenwerken. Eergevoel voor je land of niet.
 
Weerniet
 
3
23 april 2022 om 09:24
Ik volg dit onderwerp niet echt maar het rommelt behoorlijk bij Marokko. Ik hoop voor Marokko dat er toch nog op de een of andere manier een oplossing komt want je gaat echt je beste spelers nodig hebben in een poule met België en Kroatië. En ook Canada is toch niet te onderschatten.
 
FlamengoBrasil
 
2
23 april 2022 om 10:00
Tja Marokko, wie er ook bondscoach is, wie er ook spelen. Een echt team zal het nooit worden. Veel te veel ego’tjes, eigen belang voor team belang. Ook met Ziyech en mazroui gaan ze niet veel beter resultaat halen.
 
TheoBongonda8
 
3
23 april 2022 om 13:29
Ben ik niet mee eens ik zie nu juist een gehecht team die voormekaar door het vuur gaat en voor elke millimeter strijd. Ziyech is een grote naam maar dat is het ook wel. De ietsje mindere namen die er nu staan voorin spelen met enorm veel passie en doen alles voor het Marokkaanse t-shirt ben ik eerlijk gezegd wel blij mee ipv zoals vroeger een team met grote namen en los zand.
 
TheoBongonda8
 
3
23 april 2022 om 13:34
Zoals laatst de voorzitter van de Nigeriaanse bond zei : ` Niemand is onmisbaar, Ziyech dacht onvervangbaar te zijn maar zijn land Marokko plaatste zich voor het WK netals Eric Cantona dacht onmisbaar te zijn voor Frankrijk maar zijn land won het WK` zijn letterlijk zijn woorden en is niets aan gelogen, je komt als speler naar het nationale elftal om in het teambelang te denken als je daar een andere mening over hebt dan adviseer ik de speler om bij z`n club te blijven, dan maar een speler die kwalitatief minder is maar wel in teamverband denkt en 200% wil geven zoals bijvoorbeeld een Tissoudali!
 
martypoos
 
5
23 april 2022 om 10:06
Het kerkhof ligt vol met mensen die dachten onmisbaar te zijn. En toch gaat alles gewoon door.
 
Mr. Deadpool
 
2
23 april 2022 om 11:40
Hopen dat de FIFA en de UEFA de keuze qua land wil terug draaien voor Hakim en Nous zodat ze alsnog voor Nederland kunnen spelen. We kunnen ze beide goed gebruiken in Oranje!!
 
AN34
 
0
23 april 2022 om 18:36
Hahaha en waarom zouden de FIFA en de UEFA dat doen?
 
Millonario
 
0
23 april 2022 om 13:58
Het is jammer maar het is niet anders. Einde verhaal en beter doorgaan ipv blijven jammeren over deze twee spelers.