Valentijn Driessen fileert 'lachertje' FC Utrecht: 'Een bus volgevreten spelers'
Maandag, 5 juni 2023 om 09:10

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor FC Utrecht. De journalist noemt de Eredivisie-club na FC Groningen en Vitesse de derde grote tegenvaller van het seizoen. Volgens Driessen is 'het speeltje van eigenaar Frans van Seumeren een lachertje'.

Voor Driessen zijn de uitschakeling in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker thuis tegen Spakenburg (1-4) en de duw- en trekpartij tussen eigenaar Van Seumeren en verdediger Sean Klaiber in de kleedkamer na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles de twee absolute dieptepunten. "Van Seumerens tirade viel te begrijpen als je de wanvertoningen zag van FC Utrecht op het veld. Het leek vaak nergens op", schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf.

Driessen uit ook kritiek op technisch directeur Jordy Zuidam. "De door hem samengestelde selectie was voor het zoveelste jaar op rij totaal niet in balans. Het overschot aan in de top mislukte, afgedankte, uitgebluste en verzadigde spelers bleek uiteindelijk nog net van voldoende kwaliteit om zevende te worden in de Eredivisie en plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal af te dwingen."

Utrecht werd zondag in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal na strafschoppen uitgeschakeld door Sparta Rotterdam. Driessen zag de Domstedelingen ook in de return een ongemotiveerde indruk maken. "Op Het Kasteel zong de Utrechtse aanhang zondag na een half uur of de eigen spelers wakker konden worden. Het was toen 18.30 uur 's avonds. Hoe treurig. Zeker met de wetenschap dat eigenaar Van Seumeren de bus uitgeleide had gedaan. Een bus vol volgevreten spelers, die hem in Rotterdam voor de zoveelste keer in de steek lieten en uitgeschakeld werden."

De columnist begrijpt ook niet waarom Utrecht in verband gebracht wordt met de komst van de 32-jarige Bryan Linssen. "Jens Toornstra zou graag met zijn voormalig Feyenoord-vriendje herenigd worden en de aanvaller ziet een terugkeer na een jaartje Japan heel erg zitten." Volgens Driessen zit Linssen in de categorie waar Utrecht al veel te veel spelers van heeft. "Jongens als Van der Hoorn, Ramselaar, Klaiber, Viergever, Dost, Labyad en zelfs Toornstra staan de sportieve ontwikkeling van FC Utrecht in de weg. Wanneer gaan de ogen open bij sleeping giant FC Utrecht?"

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (57)

 
JK-Ajax
 
55
5 juni 2023 om 09:29
FC Utrecht is inderdaad een elftal wat vol zit met net-niet spelers. Een paar leuke spelers maar de rest is gewoon absolute middelmaat die het elders niet gered heeft.
 
PSVVV-Venlo
 
32
5 juni 2023 om 09:45
En toch denk ik na iedere zomer dat Utrecht een leuk team heeft die mee gaat doen om de plekken 4 of 5. Tevens verbazen ze me elk jaar weer hoe matig ze voor de dag komen met ook nooit echt denderend voetbal in mijn optiek. Het begint echt een imago van Utrecht te worden, dat ze elk jaar maar weer verzaken. Jammer want zo`n club uit de 4e stad hoort gewoon regelmatig Europees voetbal te spelen!
 
Sirius
 
7
5 juni 2023 om 13:37
@PSVVV-Venlo - Je hebt niet veel aan slechts een stad als veel steden eromheen weinig binding met de club hebben. Enkel de grootte van de stad waarin de club ligt, zegt eigenlijk niet veel. Het gaat om het totale achterland.
 
MrKrillin
 
20
5 juni 2023 om 09:48
JK-AJax FC Utrecht was voor mij al heel lang altijd de outsider begin van het seizoen. Iedere keer dacht ik, dit seizoen eindigen zij in de top 3. Bizar dat het gewoon niet lukt. De 4e grootste stad van NL, fanatieke supporters, best genoeg kapitaal (volgens mij verschillen zij niet veel qua omzet met AZ) en toch iedere keer flop. Snap ook niet waarom de club gewoon geen afscheid neemt van Jordy Zuidam. Is echt een van de slechtste TD-ers. Maakt echt een zooitje van. Er moeten toch nu wel ergens een goede TD-er zijn die wel een goed team kan samenstellen. Iemand uit Nederland of Belgie.
 
Mr_knowledge
 
3
5 juni 2023 om 10:03
Terwijl ze ook behoorlijk financiele middelen hebben om iets beter te kunnen verrichten. Ze moeten de pad weer op, destijds met strootman en mertens ipv spelers die het net niet gered hebben.
 
Sirius
 
1
5 juni 2023 om 13:39
@mr_knowledge - Hoe kom je erbij dat Utrecht de financiele middelen heeft om het beter te doen? Utrecht leeft al op de allerlaatste cent. Het heeft jaarlijks immers structureel (meerdere) transfers nodig om geen miljoenenverlies te draaien. De gebieden waarop Utrecht terrein kan winnen, zijn de opleiding en de scouting. Puur op financieel vlak is er niets meer te winnen. Zeker niet zoals de club momenteel gerund wordt.
 
Mr_knowledge
 
1
5 juni 2023 om 14:29
Omdat ze rechtstreeks rekening courant hebben met van Seumeren. Die man betaalt zich ook suf.
 
Sirius
 
0
5 juni 2023 om 21:11
@mr_knowledge - Met jouw argument (Van Seumeren) en het feit dat het zelden zwarte cijfers schrijft, kunnen we dan toch gewoon stellen dat Utrecht niet beter kan dan dit zoals het nu gaat? Jouw argument zou dan eerder de stelling opwekken dat Utrecht voorbij z'n draagvlak leeft.
 
Peter Isaias
 
1
5 juni 2023 om 10:56
Het probleem is meer de balans vind ik. Hoe kan het dat er eenvoudigweg geen linksback of verdedigende middenvelder beschikbaar is. Daarnaast zijn veel spelers pas vrij laat aangetrokken.
 
Noud
 
30
5 juni 2023 om 09:31
Op zich kan ik de strekking van zijn verhaal dit keer wel volgen, ik snap ook al jaren niet waarom Utrecht zo vaak in zet op 30+ers. Al hebben ze nu wel een paar leuke spelers aangetrokken voor komend seizoen met onder andere die back van NEC. Maar Utrecht een sleeping giant noemen om je verhaal wat kracht bij te zetten is natuurlijk wel wat ridicuul. Met goed beleid kunnen ze misschien constant rond het niveau van AZ/Twente komen.
 
Korenaar
 
10
5 juni 2023 om 10:29
Die back van NEC is zo wisselvallig als de pest en ik heb nog geen NEC-supporter gehoord die treurig is dat hij vertrekt. Seuntjes past precies in het profiel van die andere spelers die Utrecht al jarenlang heeft gehaald. Op dit moment ligt AZ in (bijna) alles mijlenver voor op Twente en Utrecht. Bij Utrecht ligt dat aan het huidige beleid, bij Twente vooral aan het beleid in het verleden. Verschil tussen beide ploegen is dat wanneer van Seumeren stopt bij Utrecht de club terugzakt terwijl bij Twente wanneer de schulden afbetaald zijn (en het beleid goed blijft) er nog een grote groei mogelijk is. Ik als Twente fan vind het heel jammer dat het huidige elftal uit elkaar valt, maar anderzijds is het verkopen van spelers voor ons de snelste manier om uit de Munsterman ellende te komen.
 
shenkie
 
10
5 juni 2023 om 09:31
Ik vind het ergens wel onzin, hoewel ik ook begrijp dat mensen zo tegen Utrecht aankijken. Feit is dat ze een hele slechte reeks hebben gehad na en incl. Spakenburg. Thuis verloren van Fortuna en Go Ahead en gelijk thuis tegen Volendam. Normaal is dat 8 punten meer en sta je nog maar 2 punten achter Twente. Als je over de rest van het seizoen bijna gelijkwaardig als Twente presteert dan is dat niet zo slecht!
 
Levante14
 
75
5 juni 2023 om 09:37
Tsja, en als ze alles hadden gewonnen waren ze kampioen.
 
92643
 
8
5 juni 2023 om 09:38
Daarentegen won je op bizarre wijze van datzelfde Twente. Plus: andere clubs (waaronder wederom Twente) hebben ook volledig onnodig punten laten liggen. Een beetje een vreemde conclusie die je trekt.
 
shenkie
 
7
5 juni 2023 om 09:49
Eens, Twente is bij Volendam uit ook gestruikeld. Maar Utrecht was eigenlijk uit het niets ineens 4 weken echt het slechtste elftal van de eredivisie. Ik bedoel ermee te zeggen dat dat wel een enorme stempel kan drukken over een jaar. Ik zie Utrecht als de nummer 6 van Nederland. Nou, Sparta heeft een keer een goed jaar dan wordt je 7e op ruime afstand van de nummer 8. Utrecht moet eens kappen met de verwachtingspatroon zo hoog leggen, want dat zorgt ervoor dat mensen altijd ontevreden zijn en meer verwachten. Wanneer iemand schrijft: FC Utrecht behaald hoogste aantal punten sinds 6 jaar. Hoe lees je dat? Dan wordt het ineens een stuk positiever...
 
Korenaar
 
1
5 juni 2023 om 10:33
@shenhie. Sorry hoor maar dat gaat iets verder bij Twente dan alleen Volendam. 4 punten verloren tegen Heerenveen, 2 keer onnodig punten laten liggen tegen de Eagles. Groningen waar we punten verspelen en datzelfde tegen Sparta waar we 2 keer punten hebben laten liggen.
 
arnhemmer
 
0
5 juni 2023 om 11:36
Met alle respect, maar over de afgelopen 10 jaar sta je gewoon onder Vitesse. Vitesse , afgezien van het trieste jaar was we hadden, is qua prestaties de 5e club van Nederland van de afgelopen 10 jaar. Twente zal er snel overheen gaan, maar Utrecht is niks beter dan Vitesse(andersom ook niet)
 
JK-Ajax
 
2
5 juni 2023 om 09:44
Shenkie, die redenatie slaat in principe helemaal nergens op. Dat soort slechte periodes geldt toch voor iedere club? Zonder een slechte reeks van Ajax waren ze misschien wel kampioen, dat kan ik toch ook niet beweren? Zonder een slechte reeks van PSV waren ze misschien ook wel kampioen geworden etc.
 
shenkie
 
3
5 juni 2023 om 09:53
JK-Ajax... Je leest m als in, als je alles wint ben je toch kampioen. Ik bedoel het meer vanuit de mindset die iets lading geeft. Utrecht heeft het hoogste aantal punten gehaald sinds 2016-2017. Maar door die serie van 4 wedstrijden, met NEC uit tussendoor krijgt het een andere stempel als wanneer je zegt, Utrecht heeft het hoogste aantal punten in 6 jaar?!
 
juweel
 
3
5 juni 2023 om 09:54
ik snap je punt, als je de onderlinge wedstrijden van alle playoff ploegen naast elkaar zou leggen dan zou utrecht op eenzame hoogte staan van de 6 wedstrijden 15 punten gevolgd door twente en sparta met 5 en heerenveen 4 Je weet dat het bij utrecht altijd met ups en downs is en uit eindelijk staan ze ergens tussen de 4e en 8e plek, we zijn niet voor niets recordhouder van de playoffs. Met iets betere aankopen dan de buitenkansjes van Jordy en een goede trainer (zoals met ten Hag) en je kan het twente en az echt moeilijk gaan maken, maar daarvoor moet het bij utrecht allemaal perfect vallen in een seizoen. Het is er nooit saai
 
LittleLebowski
 
3
5 juni 2023 om 10:49
Utrecht moet eens kijken naar het beleid dat bij AZ gevoerd wordt. Jonge spelers aantrekken met in elke linie een ervaren kracht. Nu doen ze het andersom.
 
Sirius
 
0
5 juni 2023 om 13:34
Tja, maar als je die invalshoek bij Utrecht gebruikt, moet je dat bij de andere ploegen ook doen. FC Twente had het uitsyndroom en liep met regelmaat over ploegen heen in de eerste helft zonder de trekker over te halen. Dat was de slechte reeks van FC Twente. Haal die weg en dan had FC Twente niet eens play-offs hoeven spelen bij wijze van spreken. Haal die bij AZ weg en ze konden meedoen voor het kampioenschap. Haal het bij Ajax en PSV weg en.... Je hebt niets aan `als`. Onderaan de streep heeft FC Utrecht na 34 wedstrijden 54 punten. Dat waren er 8 minder dan FC Twente en 5 minder dan Sparta. Ook scoorde het 11 doelpunten minder dan FC Twente en 5 doelpunten minder dan Sparta. Tevens kreeg het 23 doelpunten meer tegen dan FC Twente en 13 doelpunten meer tegen dan Sparta. Eigenlijk is het best knap dat het verschil in punten relatief klein is als je die cijfers erbij pakt.
 
Rikkkiee
 
31
5 juni 2023 om 09:33
Kan het niet geloven maar ben het zowaar eens met Driessen… De selectie is wederom totaal niet in balans. De verdediging is al jaren het zorgenkindje en hier wordt nimmer serieus in geïnvesteerd. Het kan niet dat spelers als Van der Hoorn verzekerd zijn van een basisplaats en wie in hemelsnaam een Brouwers heeft gescout mag direct ontslagen worden. Als je ziet dat bijvoorbeeld Heerenveen zo’n Sarr uit Zweden weer op te halen en Sparta spelers als Kitolano dan vraag je je echt af waar ze bij ons in goddank mee bezig zijn. De minder bekende namen zoals Douvikas, Booth en Bozdogan zijn juist degene die goed presteren dus waarom steeds die voormalige eredivisie spelers? De scouting is sowieso nul creatief en teert op vergane glorie zoals Toornstra, VD Hoorn, Labyad, Younes, Dost en Viergever (hoewel ik die niet eens zo heel slecht vond). Er moet deze zomer grondig doorgeselecteerd worden. Ik betwijfel echter of we met Zuidam de juiste man hier voor in huis hebben.
 
MrKrillin
 
5
5 juni 2023 om 09:55
"toornstra, VD Hoorn, Labyad, Younes, Dost en Viergever" Ik snap wel dat je als club zulke jongens pakt, alleen lijkt het beetje door te slaan. En er omheen moet je wel jonge gretige jongens pakken. Een Toornstra was gewoon meer dan prima voetballer bij Feyenoord. Haalde soms hoge pieken en amper dalen (speelde vaak gewoon minimaal 6). vd Hoorn jarenlang in Engeland. Dus veel ervaring. Neemt lengte mee Labyad kwam net te kort voor Ajax en was daarvoor natuurlijk beste speler van Utrecht Younes was een wilde gok Dost meer dan prima spits. Speelde bij veel clubs en was vaak basisspeler. Oranje gehaald Viergever was ook een prima speler die eigenlijk net te kort kwam voor Ajax en PSV. Was goede speler bij AZ. Je hoopt ook dat hij als leider samen met vd Hoorn het team kan sturen. Wel eens dat Jordy Zuidam gewoon echt een van de slechtste TD-ers is. Schat hem even hoog in als Fledderus of daarvoor v Geel. Jouw club moet gewoon portomonee pakken en echt een zwaargewicht voor die functie strikken. Voorheen haalde jouw club weleens parels uit de 2e divisie Frankrijk.
 
Kid Ink
 
2
5 juni 2023 om 10:56
Van der Hoorn heeft misschien wel lengte en ervaring, maar hij kan echt helemaal niks verder. Echt een hele slechte verdediger. Utrecht moet echt stoppen met dit soort uitgebluste veteranen halen, net zoals Viergever, Younes etc.
 
Sirius
 
0
5 juni 2023 om 13:29
@mrkrillin - Maar je gebruikt het zelf al: "was". Een deel zit in de herfst van hun carriere, een ander deel heeft de afgelopen jaren nauwelijks gespeeld en mochten de bank warmhouden in de Nederlandse top. Ze hadden allemaal ooit eens waarde en als je ze toen had gehad, had je omhoog kunnen kijken. Nu heb je er niets meer aan. Ja, misschien 1 of 2, maar de selectie van FC Utrecht heeft er een overvloed van, zoals je zelf al aangeeft. Daarnaast gaat een zwaargewicht niet zomaar even naar FC Utrecht. Bovendien leeft Utrecht al op de grens van hun financiele mogelijkheden. Waar moeten ze dat geld dan vandaan halen? Die kunnen echt niet nog een keer aan gaan kloppen bij Van Seumeren.
 
Twenteov
 
2
5 juni 2023 om 10:06
Rikkkiee Brouwers is toch best een prima middenvelder? Tenminste in zijn GAE tijd vond ik hem vrij aardig, maar ik heb niet veel gezien van FCU dit seizoen geef ik toe.
 
TUKKERCOTE
 
0
5 juni 2023 om 11:47
Het ophalen van ex eredivisie spelers is juist de hele reden dat Twente het zo goed doet. Je moet alleen niet scouten op de vergaande glorie van Ajax psv en Feyenoord. Spelers die furore maakten in de eredivisie en in het buitenland niet uit de voeten kwamen zijn altijd interessant
 
GJ7300
 
4
5 juni 2023 om 09:35
Denk niet dat Utrecht ooit structureel met winst heeft gedraaid, reddingsoperaties van voor vSeumeren waren behoorlijk groot. Das niet echt een sleeping giant. Stadion is nu wel lekker vol maar dat was in die tijd ook niet zo. Wat dat betreft meer overeenkomsten met Vitesse dan met Twente of AZ bijvoorbeeld. Hoewel die ook met financiën/eigenaren geklooid hebben is daar wel potentie om verder te groeien
 
Peter Isaias
 
0
5 juni 2023 om 13:27
Tov Twente ben ik het met je eens. AZ kan zomaar op een gegeven moment weer afzakken naar de eerste divisie. Het enige onderscheid met een ado of nac is dat ze er op dit moment buitengewoon capale mensen hebben rondlopen.
 
Batouwe
 
5
5 juni 2023 om 09:36
Zo eenzijdig belicht met populistische woorden. Utrecht heeft potentieel echter komt dat er niet uit. Vind de selectie eigenlijk wel in balans qua kwaliteiten per linie. Het is een selectie die niet de jongste gemiddeld genomen is. Denk dat gezien verwachtingen dit het ook id. Spakenburg verliezen is slecht. Verder is het beleid niet gericht op jong en opleiding. Weinig waarde op het veld in de vorm van jonge spelers. Booth wel bijvoorbeeld. Kan ook een beleid zijn. Valentijn Vind geloof ik van niet.
 
PSVVV-Venlo
 
7
5 juni 2023 om 09:50
Maar is het niet ieder jaar dat Utrecht met een groep met relatief grote Eredivisie namen aan komt zetten maar nooit naar verwachting presteert? Als ik Utrecht eens vaker zie spelen denk ik niet, nou wat een potentiteel heeft dit team. Dat vind ik vaak niet van het voetbal af te lezen. Douvikas heeft gewoon dit seizoen nog enigzins weten te saven, het is elk jaar hetzelfde liedje bij Utrecht. Misschien moet Zuidam toch maar eens plaats gaan maken.
 
Batouwe
 
2
5 juni 2023 om 11:30
Ik denk dat als plaats Utrecht potentieel heeft om te groeien en beter te presteren. Als club begin ik te twijfelen. Het lijkt dat het er niet inzit. Van Seumeren kan ook negatief voor de persoonlijke ontwikkeling van een club zijn. Zuidam heeft naar mijn inziens een selectie neergezet die tussen plaats 5 en 8 moet eindigen en dat is wederom gelukt. Als alles klopt kan Utrecht sporadisch meedoen voor plek 4. Vind niet dat je Zuidam daarop kan afrekenen. Wellicht verwachten of hopen meerdere mensen en ik ook dat Utrecht meer de aansluiting naar boven maken. Vooral Europees gezien zou ik dat toejuichen. Deze selectie heeft echt dramatisch gepresteerd op momenten dat dit niet hoefde. Spakenburg, Volendem, Eagles, deze potjes had Utrecht moeten winnen. Hebben ze niet gedaan. Vind niet dat je daarom kan stellen zoals Valentijn dat ze er helemaal niks van hebben gebakken.
 
Kuyt007
 
1
5 juni 2023 om 11:57
Zou het niet te maken hebben met van te voren met toeters en bellen de voorbereiding beginnen en kenbaar maken dat je de top 3 wil aanvallen (zoals vakers gezegd). Dat Valentijn door dit gezegd te hebben datgene tackelen?. Ik heb veel contact met een Utrecht fan en heb zelf sympathie voor de club uit de regio alleen ik zeg het al jaren. Stop met terughalen van al die vergaande glorie en vooral de middenvelders. Je hebt een prima jeugd, die in de regio goed scout (hier in Amersfoort wel tenminste), je hebt -21 in de KKD. Verbaasd me ook niks dat die vaak onderin bungelen met het terugkoop beleid. Hierin kan die fan zich goed vinden ook, irriteert zich rot.
 
PSVVV-Venlo
 
1
5 juni 2023 om 12:37
@Batouwe Utrecht heeft zeker de potentie als club en als stad om hoog in de subtop mee te draaien. Er moet dan wel ander beleid komen om die aansluiting te maken, ze hangen nu telkens aan het elastiek zoals ze dat in het wielrennen zeggen. Ze hangen er nog aan maar kunnen ook lossen. Als Zuidam een selectie voor plek 5 tot en met 8 heeft samengesteld kun je je nog steeds afvragen of hij met dezelfde middelen niet meer had kunnen doen. Ik weet niet hoe hard die net niet spelers als vd Hoorn, Toornstra, Viergever en Labyad op het salarishuis drukken. Maar ik denk dat je voor die salarissen prima andere spelers kunt vastleggen die wel waarde vertegenwoordigen en door kunnen groeien.
 
Sirius
 
1
5 juni 2023 om 13:24
Dat vind ik te makkelijk. Iedere club heeft potentieel. Dat is de hele betekenis achter de term: kwaliteit dat er nog niet uit is gekomen. Dat gaat in de huidige hoedanigheid ook niet gebeuren. Zelfs met verkopen leeft FC Utrecht nu al op z'n laatste centen. Het heeft vaak meerdere transfers nodig om zwarte cijfers te schrijven. Dat is niet per se een ramp omdat Utrecht altijd wel aardige bedragen ontvangt, maar je zit wel op de grens van de mogelijkheden. Dat kun je onmogelijk omschrijven als potentie. Zoals Utrecht momenteel gerund wordt, is dit gewoon het maximale wat erin zit. Dat is ook de reden waarom de opleiding tegenwoordig bij clubs wordt betrokken. En als je dat niet doet, zorg dan in ieder geval dat je geen opleiding van 3 miljoen euro per jaar hebt. Utrecht investeert miljoenen per jaar in een opleiding die het nauwelijks gebruikt. Dus buiten de potentie die iedere club heeft, zie ik bij Utrecht niet echt iets extra's. Dan moet je de kant van AZ op en zoiets duurt jaren.
 
Batouwe
 
2
5 juni 2023 om 13:54
@sirius deels eens ADO heeft natuurlijk qua achterland ook potentieel. Ik denk en heb het gevoel dat er voor FC Utrecht meer te behalen is. Echter is dit waarschijnlijk niet zo. Goede argumenten van alle hieronder reagerende. Wellicht is de hoop dat Utrecht met jeugd doorkomt zoals bijvoorbeeld AZ dit jaar wat graag wordt gezien. Wat jij ook aangeeft. Wat mij opvalt is dat de voetbal jeugd uit Utrecht vaak ergens anders opduikt. Makkelijke voorbeelden hiervan zijn Sneijder en Afellay. @kuyt007 Waar blijven die Amersfoortse talenten toch? Weet dat Ramselaar er vandaan komt verder heb ik geen idee eigenlijk. @PSVVVV-Venlo Vermoed ook dat die jongens die je opnoemt niet voor een appel en een ei spelen.
 
ADRO
 
5
5 juni 2023 om 09:46
Utrecht is al jaren een team dat enkel en alleen aankopen doet op naam. Het doet mij een beetje denken aan Football manager, als je weinig budget hebt en er is iemand transfervrij dan duikt Utrecht erop.
 
SpeedyAFC
 
10
5 juni 2023 om 09:48
De vraag is of dat erg is. ze zijn wel erg stabiel, meestal wel in het linker rijtje. Ik zie ze niet zoals Groningen er ineens uitvallen in in degradatie nood komen. En in de beker willen ze nog weleens verrassen en ver komen.
 
MrKrillin
 
1
5 juni 2023 om 09:56
Speedy Qua potentie horen zij eigenlijk de 4e club zijn. Ze horen met AZ en Twente te strijden voor plek 4 en af en toe uitschieter naar boven.
 
SpeedyAFC
 
2
5 juni 2023 om 10:02
Dat ben ik niet met je eens. Zowel AZ als Twente hebben deze eeuw een landstitel gewonnen. Utrecht zie ik dat niet doen. Ik zie de potentie ook niet. Ja ze zitten in een grote stad maar ik zie niet echt stads breed steun voor Utrecht. Ik heb niet het gevoel dat het daar echt leeft. Denk eerlijk gezegd dat, net als bij ADO, er teveel in het verleden gebeurt is met de harde kern waardoor veel lokale organisaties niet in stappen.
 
Twenteov
 
1
5 juni 2023 om 10:07
Mrkrillin wie de nummer 4 wel of niet hoort te zijn vind ik niet zo vreselijk belangrijk hoor, maar hoezo vind je dat Utrecht de 4e club hoort te zijn?
 
Salerno1919
 
4
5 juni 2023 om 11:39
At speedy!Kom zelf uit Utrecht. En ben het met je eens hoor.En er hangt zo’n ons kent ons volkssfeertje op de gehele club dat serieuze mensen er niet in willen stappen.Je hebt geen idee wat een gajes er in de skyboxen zitten, veel oude harde kern plus lokale criminelen/oplichters etc.Gevochten onderling, gesnoven, iedereen lam oa van seumeren zelf ook.In de stad merk je ook nog weinig van de fc, behalve in een paar wijken.Maar dit komt voor mijn gevoel meer door het extreme veryuppen van de stad.Dus de stads samenstelling. Utrecht zou zich misschien dus ook helemaal niet moeten profileren als een volksclub.Wellicht trek je op termijn veel meer publiek en ook echt serieuze sponsoren aan, want de regio is echt heel rijk en er zitten grote bedrijven zat in de stad/regio
 
Kuyt007
 
1
5 juni 2023 om 12:15
Plus je hebt in regio Utrecht een hoop amateurverenigingen met genoeg talent om je jeugdopleiding van kwaliteitimpulsen te voorzien. Weet op mijn oude club lopen wekelijks de scouts rond en hebben ze een partnership met FCU. Maar als tweede stad in de provincie en wellicht een reden om extra te groeien, zie ik weinig terug van Utrecht hier in Amersfoort. Behalve wat fans die ik ken.
 
Sirius
 
0
5 juni 2023 om 13:18
Dat ligt eraan of dit nou is wat je wilt. Het plukt niet de vruchten van een jeugdopleiding dat 3 miljoen euro per jaar kost, het heeft een uitpuilend salarishuis, het heeft structureel moeite om zwarte cijfers te schrijven en had daar voor 2022 zelfs meerdere transfers voor nodig. Het geeft te veel uit, het haalt te weinig binnen en het creeert ook te weinig waarde, zeker in de huidige markt. Dat FC Groningen er een grotere puinhoop van heeft, wil niet zeggen dat het bij FC Utrecht zo geweldig gaat. Utrecht heeft een veel duurdere ploeg.
 
Gentiana
 
2
5 juni 2023 om 10:08
Bij Football manager is ook het karakter van spelers belangrijk, ik heb het gevoel dat dat bij Utrecht vergeten wordt. Dost, Labyad en een Younnes heb ik mijn twijfels hoe gedreven ze zijn. Voetballen kunnen ze wel maar hoe graag willen ze nog winnen? Als je dat met Twente vergelijkt, Daar staan een aantal winnaars op het veld. Linssen lijkt mij wat dat betreft dan weer een toevoeging.
 
SpeedyAFC
 
11
5 juni 2023 om 09:46
De top vier in Nederland ligt wel vast. Dan heb je clubs over als Twente en Utrecht. Er hoeft maar een andere club boven verwachting te presteren, zoals Sparta dit jaar, en Utrecht staat gewoon zevende. Conform verwachting zou ik bijna willen zeggen. De stap naar de top vier is echt een hele grote stap. Die zie ik Utrecht echt niet maken, ook niet met een ander beleid. Dan zou de hele organisatie op de schop moeten en compleet anders ingericht moeten worden met AZ als voorbeeld. Dan heb je nog jaren nodig om hetzelfde te bereiken, als het je al lukt.
 
Sirius
 
0
5 juni 2023 om 13:13
Er zit wel meer in Utrecht, vooral met betrekking tot de huidige staat. Het is gewoon veel te afhankelijk van extern geld. Niet dat er miljoenen tegelijk per jaar in de club worden gepompt of zo, maar dat salarishuis is behoorlijk lomp en dat bekostigt Utrecht ongetwijfeld niet enkel op eigen kracht. Daarvoor verkoopt het ook niet indrukwekkend en de begroting en prestaties sluiten daar ook niet op aan. Daar wordt wel het 1 en ander aangevuld, links- of rechtsom. Met name die opleiding wordt nogal verwaarloosd. Het kost 3 miljoen euro per jaar, maar ze lijken niet te weten hoe ze het moeten gebruiken. De stap naar de top 4 is sowieso lastig. AZ draait als een tierelier en groeit nog steeds gestaag en FC Twente ervaart steeds minder gevolgen van de schuldenlast en draait inmiddels weer zwarte cijfers zonder daar transfers voor nodig te hebben. De begroting stijgt gestaag, het spelersbudget stijgt en het stadion zit nog altijd overvol. Over Ajax, PSV en Feyenoord hoeven we het eigenlijk niet eens te hebben. Het wordt voor Utrecht sowieso een lastig verhaal op deze manier. Die moeten echt snel een andere koers gaan varen.
 
tinus45
 
0
5 juni 2023 om 11:31
Hierin heeft hij helemaal gelijk. Vooral met die laatste zin heeft Driessen volkomen gelijk, het zijn allemaal uitgerangeerde spelers die de ontwikkeling van nieuwe jonge aanwas in de weg staan.
 
WAC79
 
0
5 juni 2023 om 13:00
Blijft een net niet club, potentië is er zeker maar het komt er gewoon niet uit
 
Sirius
 
1
5 juni 2023 om 13:06
Utrecht lijkt vooral te scouten op papier. Het heeft allemaal spelers die op de bank zaten in de Nederlandse top of er totaal geen indruk wisten te maken. Daarnaast zit er ook totaal geen tactisch en mentaal plan achter de aankopen. Waarde creeert het ook nauwelijks als je aankomt met spelers als Van Der Hoorn, Ramselaar, Viergever, Warmerdam, Klaiber, Ter Avest, Toornstra, Brouwers, Labyad, Van Der Streek, Younes, Dost. Veel minder creatief kan je niet zijn als technisch directeur. Het is gewoon een puinhoop en de doorstroom is inmiddels al jaren bagger. Het ergste nog is dat er genoeg spelers rond de buurt van Utrecht het profvoetbal binnenkomen en elders doorbreken. Dat moet toch genoeg aanleiding geven binnen Utrecht om eens kritisch naar zichzelf te kijken. Het lijkt wel alsof daar niemand echt de leiding heeft en iedereen maar iets doet. Een goede club begint bij een goede organisatie.
 
jeron
 
1
5 juni 2023 om 13:26
Geen idee hoe sterk Martel is in een technische functie. Als scout haalde hij toch altijd wel leuke spelers binnen. Tijd dat er iemand met filosofie er komt zitten en niet een TD die onder sneltoets 1 staat bij alle grote clubs om een afdankers te lozen...
 
The Mariner
 
1
5 juni 2023 om 15:16
Utrecht heeft met Heerenveen de 6e begroting en eindigd op de 7e plek. Sparta is hoger geëindigd maar die hebben een uitstekend seizoen gedraaid. Verder zijn de clubs qua begroting die onder Utrecht geëindigd zijn logisch en zijn qua begroting de clubs die boven Utrecht geëindigd zijn logisch. Of dacht Valentijn dat Utrecht wel even boven AZ, Feijenoord, Ajax, PSV of Twente zou eindigen. En Zuidam heeft +/- 70m verdiend aan transfers dus vSeumeren laat die kip met gouden eieren echt niet gaan. Krant moet denk ik vol.
 
Sirius
 
0
5 juni 2023 om 21:29
@The Mariner - Da's totale onzin. Zuidam heeft voor 43 miljoen euro aan spelers verkocht in 6 seizoenen als technisch directeur. Is dat nou echt zo'n prestatie? Heerenveen verkocht in die periode voor minimaal 56 miljoen euro, FC Groningen verkocht zelfs voor 75 miljoen euro in een periode van de laatste 6 jaar. Vitesse verkocht zelfs nog voor zo'n 32 miljoen euro. Die 43 miljoen euro in 6 jaar stelt werkelijk niets voor en bovendien is het nog noodzakelijk ook. Anders schrijft Utrecht niet eens zwarte cijfers. Je schetst het nu mooier dan het is. Bovendien vergeet je gemakshalve dat FC Utrecht een spelersbudget heeft dat minimaal 4 miljoen hoger ligt dan dat van FC Twente en minimaal 6 miljoen euro dan dat van Sparta. Daarnaast ligt het spelersbudget van AZ nauwelijks hoger dan dat van FC Utrecht. Dat scheelt echt niet veel. Dan ben ik trouwens nog uitgegaan van een vrij bescheiden scenario, want kijkend naar de selectie ligt het percentage dat FC Utrecht uitgeeft aan het spelersbudget hoger ligt dan 50 procent van de begroting. Die hebben gewoon een behoorlijk dure ploeg. Zuidam doet het helemaal niet goed. Er is niets dat voor hem spreekt als je het complete plaatje schetst en niet slechts ruwe cijfers zonder enige vorm van vergelijking. Er is gewoon niets dat voor Zuidam spreekt met betrekking tot resultaten en kwaliteit. Gezien het verschil in spelersbudget is Utrecht het eigenlijk verplicht om boven FC Twente en Sparta te eindigen. Dat verschil is gewoon nog erg groot.
 
Speedjuh
 
0
5 juni 2023 om 18:06
Het wordt tijd dat Utrecht eens een stap omhoog gaat maken. Ik gun Zuidam zijn werk, maar de selectie is al jaren net niet in balans. Men hoopt dat toppers uit het verleden nog een keer kunnen pieken, maar dat gebeurd eigenlijk nooit. Ook het voetbal is al jaren weinig aantrekkelijk en futloos. Hoog tijd voor een nieuwe TD en een trainer die wel gedurft durven te spelen.