Valverde waarschuwt voor gevaar van Liverpool: 'Dat willen we beslist niet'
Dinsdag, 30 april 2019 om 21:04

Barcelona moet in de halve finale van de Champions League twee bijzonder goede wedstrijden spelen om Liverpool te verslaan, zo benadrukte Ernesto Valverde daags voor het eerste duel in het Camp Nou. "Het is niet zo dat we het in het eerste duel voor eigen publiek al kunnen beslissen. Vooral op Anfield kan Liverpool exploderen en een tegenstander in vijftien minuten volledig van de mat spelen", waarschuwde de trainer.

De opdracht voor Barcelona in eigen huis is dan ook duidelijk. "We moeten winnen. Dat is ook onze intentie, zoals altijd. Aan de andere kant willen we beslist geen tegendoelpunt. Het wordt hoe dan ook lastig", erkende Valverde. "Liverpool heeft een geweldig elftal. De club kan, als het wil, in grote lijnen met dezelfde spelers voetballen als vorig jaar tegen Real Madrid. Met dat verschil dat ze waarschijnlijk alleen nog maar beter zijn geworden."

Valverde is blij dat hij Lionel Messi de nodige rust heeft gegeven in aanloop naar de belangrijkste fase van het seizoen. Hij denkt dat zijn sterspeler topfit aan het tweeluik begint. "Ik heb Messi meer rust gegeven dan normaal, want we moesten deze maand twee keer drie wedstrijden in een week spelen. We wilden natuurlijk de landstitel veiligstellen, maar aan de andere kant was het ook belangrijk dat Messi optimaal aan de duels met Liverpool zou kunnen beginnen. Ik denk dat ik daarin de juiste balans heb gevonden."

Valverde vreest de aanvallers van Liverpool. "De voorste drie spelers hebben ongelooflijk veel snelheid in huis", wees hij naar Sadio Mané, Mohamed Salah en de licht geblesseerde Roberto Firmino. "Maar het is ook belangrijk om te kijken hoe de bal bij hen terechtkomt. We moeten de slag op het middenveld winnen om te voorkomen dat de aanvallers van Liverpool iets uit kunnen richten."

Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
0
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
5
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
25
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
30
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Kluivert09
 
3
30 april 2019 om 21:18
Zou morgen met Messi als nr 10 spelen, met busq en rakitic achter hem. Dembele en coutinho aan de buitenkanten, en suarez diep
 
Dr.Jero
 
8
30 april 2019 om 21:28
Dus busq en rakitic moeten het hele middenveld doen ? Zie valverde niet zo snel die keuze maken. Messi gaat echt niet achter gini keita of henderson aan sjokken
 
Kluivert09
 
2
30 april 2019 om 21:36
Moet hij ook niet doen, de flanken Dembele en Coutinho moeten werken. Messi op 10 moet juist niet veel verdedigend werk verrichten. Nu staat Messi op papier rechts, maar blijft daar niet, met als gevolg dat Barca zonder rechterflank speelt. Ik denk dat Dembele dan beter rechts kan spelen, omdat Messi daar toch niet blijft, en dat de linkerflank open blijft voor Alba.
 
Dr.Jero
 
2
30 april 2019 om 22:21
Ja juist dus je beide vleugels het werk van de 10 laten doen en dan mane en salah + robertson en trent extra ruimte gunnen aan de buitenkant? Speel liverpool vooral in de kaart.. ik zou coutinho banken en gewoon messi vrije rol op rechts en dembele op links. Valverde zal wel heel verdedigend beginnen neem ik aan
 
Sergeant020
 
4
1 mei 2019 om 01:16
Ik heb veel slechte ideeen voorbij zien komen, maar dit is toch wel de mooiste. Tegen liverpool je hele middenveld aan 2 man overlaten. Heb je wel eens een doelstelling gehaald op OSM? haha
 
arsenal890
 
1
30 april 2019 om 21:25
Ben zoo benieuwd naar deze wedstrijd. Heb er echt zin in! Fantastische wedstrijd tussen 2 erg goede ploegen in vorm.
 
PAASCHKAAL
 
7
30 april 2019 om 22:07
Ik zou Semedo op rechtsback zetten, Piqué en Lenglet in het midden, Alba links. Dan op het middenveld Roberto (Als loper, om Robertson op te vangen omdat Messi niet meeverdedigt) Rakitic (om Alba te helpen) en Busquets. Voorin Messi Suarez en Dembele (voor zijn snelheid op de counter). Aub geen Coutinho die zorgt niet voor genoeg snelheid en gevaar om Alexander-Arnold achterin te houden en dan moet hij veel gaan meeverdedigen.
 
Dean s04
 
9
30 april 2019 om 22:14
Ik kijk niet veel wedstrijden van Liverpool maar moet zeggen dat veel ballen bij Salah/mane toch met name van Virgil, Alexander-Arnold en Robertson komen wat mij tot nu toe opviel. Die hebben alledrie een prima pass/lange bal in huis. Maar Liverpool kan fysiek erg veel brengen.. Ik zie ze niet zo 1,2,3 de slag op het middenveld winnen van al die box-to-box spelers van Liverpool die met Keita er een speler op het middenveld de laatste weken bij hebben die ook aardig wat scorend vermogen heeft.
 
Moyashi
 
2
1 mei 2019 om 00:52
Man ik zit echt vol spanning uit te kijken naar de wedstrijd vanavond! Ik zie die vreselijke Liverpool al op de counter via Manã© of Salah toeslaan en anders wel tijdens spelhervattingen met hun dodelijke koppers. Echt Alles moet gewoon kloppen morgen om Liverpool van `t scoren te weerhouden. Rakitic, Pique, Messi en Suarez moeten in hun vorm van 2015 zitten. Liverpool krijgt alle lof en dat is dik verdiend ook. Dit is wel de vorige finalist die door enkel slechte fouten bestraft werd door Real Madrid, maar dit keer lijken ze feller en scherper dan ooit. Ja, ze hebben af en toe stekken laten liggen in de CL, maar dat geldt even goed voor Barcelona. Het wordt een 50-50 en Barcelona moet naar mijn mening minimaal 2-0 winnen om met goed gevoel naar Liverpool te reizen. Als we bijvoorbeeld 0-2 of hoger verliezen dan is het zo goed al gedaan met ons.
 
barcalover123
 
0
1 mei 2019 om 06:53
Hahaha als messi zijn vorm van 2015 pakt zoals toen tegen bayeren.. oeef dan zal van dijk dan wel liggen hoor. Ben benieuwd naar vanavond!