Van Bommel debuteert met dikke zege: 'Ik vond het niet supergoed'
Zaterdag, 11 augustus 2018 om 23:16

Mark van Bommel beleefde zaterdag als trainer een geslaagd debuut in de Eredivisie. Hij zag PSV in Eindhoven met 4-0 van FC Utrecht winnen. "Ik vond het niet supergoed. We hadden wel fases in de wedstrijd de controle en dominantie, zoals we dat willen. Als je 4-0 wint, heb je weinig te klagen", vertelde Van Bommel bij FOX Sports.

"We scoorden op de goede momenten. 4-0 is veel, maar de score had ook nog wat hoger uit kunnen vallen." Van Bommel oogde rustig en ontspannen langs de lijn bij zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie. 'Het voelt goed aan. Het is prettig om hier rond te lopen. Maar het is ook allemaal niet nieuw voor me", stelde de voormalige middenvelder, die zijn ploeg steeds meer ziet spelen op de manier die hij voor ogen heeft.

"We willen de bal zo snel mogelijk terug hebben. Dat kun je niet negentig minuten lang volhouden, maar wel zo lang mogelijk." PSV nam in de eerste speelronde direct twee punten voorsprong op Ajax, dat gelijkspeelde tegen Heracles Almelo (1-1). Van Bommel vindt niet dat nu opeens PSV de club is met de meeste kansen op het kampioenschap.

"Zo kun je elke week wel een andere favoriet aanwijzen." PSV stond door een vrije trap van Gastón Pereiro halverwege op een 1-0 voorsprong. Na rust liepen de Brabanders verder weg dankzij treffers van Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Denzel Dumfries. Door de ruime zege is PSV op doelsaldo voorlopig de koploper in de Eredivisie.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Ewazibbb
 
60
11 augustus 2018 om 23:54
Ik heb wel vertrouwen in v Bommel als trainer zijnde, hopen op vele mooie jaren!
 
meneertjeB
 
38
12 augustus 2018 om 00:01
Van Bommel lijkt inderdaad een uitstekende trainer voor Psv. Ook fijn om naar te luisteren, veel fijner dan Cocu.
 
MartinaRody
 
36
12 augustus 2018 om 00:09
Ik kan nu al niet wachten op...van van Nistelrooy! Wat een beleid daar in Eindhoven!
 
Gulliver
 
25
12 augustus 2018 om 05:18
Daarna Bjorn van der Doelen dat wordt pas feest!
 
stillewillem
 
24
11 augustus 2018 om 23:54
Van Bommel heeft het goed staan en dit team zal alleen maar verder groeien. Nu Thomas nog inpassen en PSV gaat een zeer mooie tijd tegemoet met deze trainer.
 
SneekPSV
 
26
12 augustus 2018 om 00:11
Inpassen voor wie dan? Rosario doet het meer dan uitstekend. Hendrix en Pereiro zijn een zekerheidje. Daar komt nog bij dat ik de aankoop van Thomas in hetzelfde rijtje plaats als Ramselaar en Luckassen. Het niveau Thomas hebben we met Rigo en Mauro al in huis. Onbegrijpelijke aankoop dus.......
 
memphisdepay
 
10
12 augustus 2018 om 00:23
Ik vind de aankoop van Thomas ook verassend en niet per se nodig. Maar het is een beetje overdreven om te beweren dat Rosario het geweldig doet, naar mijn mening legt die wel heel weinig risico in zijn passing. Iets meer creativiteit zou in sommige wedstrijden wel nodig.
 
SneekPSV
 
8
12 augustus 2018 om 00:49
Vooral tegen Feyenoord vond ik juist Rosario degene die nog een verrassende en soms risicovolle pass gaf. Heb net de wrdstrijd nog eens terug gezien en kom tot de conclusie dat Rosario het geweldig doet.
 
PerPSV
 
18
12 augustus 2018 om 00:41
Ben benieuwd. Woon zelf in Zwolle en hier is iedereen overtuigd dat Thomas het gaat redden en hooo het zelf ook. Anderzijds doet Rosario het gewoon goed. Hoop iig dat er meer gerouleerd gaat worden.
 
Psv-er!
 
20
11 augustus 2018 om 23:56
Hopelijk kunnen ze dit doorzetten. Zag er bij vlagen toch swingend uit. Met Lozano Pereiro en Bergwijn voorin heb je toch erg veel voetbal
 
MartinaRody
 
41
12 augustus 2018 om 00:08
Jammer dat Jorrit niet wordt genoemd in het rijtje uitblinkers! Ik wil jullie in herinnering brengen dat bergwijn eerste helft afwezig was. Hij was erg zoekende in de schaarse ruimte, maar het was Jorrit die hoog durfde te verdedigen en ballen snel inleverde bij de mensen die er wat mee kunnen. Ook schwaab speelde fenomenaal. Daardoor konden de aanvallers de tweede helft los gaan. De hand van van bommel is nu al zichtbaar. Ik zie sinds lange tijd weer spelers die linies durven over te slaan, hoog te verdedigen en bij voorsprong gas blijven geven. Van de nieuwelingen was ik het meest onder de indruk van Dumfries! wat een no nonsens harde werker zeg! Die komt er wel. Angelino moet nu snel gaan beseffen dat hij niet meer bij NAC speelt. Dus sneller de bal laten gaan. Kwestie van tijd voordat hij net zulke zuivere voorzetten gaat geven als Willems in goede doen toentertijd!
 
psv-dor-liv
 
4
12 augustus 2018 om 00:20
Juist! Vond Bergwijn zeker matig vandaag, wanneer hij kan schieten legt hij de bal af en andersom hetzelfde. Pereiro Hendrix Dumfries en Angelino waren de betere vandaag, Bergwijn zeker niet
 
RealMadridsta
 
31
12 augustus 2018 om 00:29
Bergwijn matig?
 
PerPSV
 
3
12 augustus 2018 om 00:44
Bergwijn liet vandaag weer zien gewoon op libks te horen (evenals Lozano overigens: luxeprobleem). Eerste helft leek hij meer vanaf rechts te komen dan in de tweede (moet ik wel bij zeggen dat ik pas rond de 30e minuut inschakelde). Tweede helft meer vanaf links en is direct (één van) de meest dreigende speler(s)
 
rosales1992
 
18
12 augustus 2018 om 01:25
Precies de rol die Hendrix vervult snapt men bij Ajax niet.. Ik zit zelf al eindeloos op de tribune in de arena maar een verdedigende middenvelder is zeldzaam. Als ik het voor het zeggen had zou Blind die rol op zich nemen en de ballen inleveren bij Zyiech en Frenkie de Jong. Ajax laat nu zijn sierpaardjes kapot rennen en dingen doen waar ze niet goed in zijn. Heb een naar gevoel dat van Bommel een akelig goede trainer is, die kon als speler zijnde wedstrijden al volledig naar zijn hand zetten. Maar ik moet wel zeggen dat ik errug blij ben dat PSV weer vol op de aanval speelt, niet verwacht van van Bommel maar dit maakt de competitie wel een stuk leuker dan met Cocu.
 
Schams1
 
7
12 augustus 2018 om 00:10
Is wel goed dat hij zegt dat we niet te hard van stapel moeten lopen. Zijn uitsraling zorgt er echt voor dat ik het gevoel krijg dat er nog mooie jaren komen.
 
Arnout108
 
20
12 augustus 2018 om 00:12
Qua resultaten moeten we het allemaal nog maar afwachten. Cocu begon namelijk ook met een paar mooie overwinningen en mooi voetbal. En we weten allemaal hoe dat eerste seizoen is gegaan. Wil hiermee niet zeggen dat PSV sowieso nog wel weg gaat zakken maar ik wil zeggen dat PSV lekker met de voeten op de grond moet blijven en niet gelijk moet denken dat ze iedereen zomaar oprollen. Geniet van het moment maar waak voor oppertunistme. Qua persoonlijkheid is Van Bommel trouwens wel een verademing. We hebben jaren naar die saaie Cocu gekeken en dan hebben we nu iemand die echt iets zegt. Nu nog kijken of hij ook nog evenveel wint als Cocu.
 
PerPSV
 
39
12 augustus 2018 om 00:48
Saai, rustig. Het is maar net hoe je het wil zien. Cocu was in mijn ogen voor de media juist een uitstekende coach. Wat er ook gebeurde bij PSV, hij bleef er altijd rustig (saai?) onder. Hield zijn spelers in de luwte. Snap best dat je dat saai vind, maar imo is het entertainen van het publiek (buiten het stadion) niet de taak van de trainert. Was, als PSVer, iig erg blij met de beste man
 
Arnout108
 
2
12 augustus 2018 om 08:44
Het is ook totaal niet erg dat een trainer "saai" is. Hij valt nooit iemand af in de media en houdt altijd de rust. En als die dan ooknog veel wint dan is heg helemaal prima. Het enige minpuntje is dan dat je niet naar de interviews hoeft te kijken maar verder kon ik daar ook wel mee leven zolang we de schaal maar wonnen.
 
RealMadridsta
 
9
12 augustus 2018 om 00:57
Denk dat PSV wel met de voeten op de grond blijf staan. Ben zelf na de wedstrijd ook best in extase maar denk dat het meer de opluchting is. Had voor vandaag echt het gevoel alsof het een kloteseizoen zou worden waarin Ajax amper iets verloor en PSV een selectie had die niet goed genoeg is. Vandaag heb ik echter gezien dat Bergwijn top is, Dumfries zich prima aanpast (ook al in voorbereiding) en Pereiro zijn rol ook goed invult. Dat zijn al lekkere dingetjes voor mij als PSV’er. Daarnaast is het spel ook nog eens leuk en goed. Ik denk nog steeds dat Ajax kampioen wordt, maar denk dat PSV een meer dan prima jaar tegemoet gaat.
 
jorginho2.0
 
2
12 augustus 2018 om 01:11
2e helft genoten! Pereiro blijft een fenomenale voetballer!
 
jeroennn04
 
5
12 augustus 2018 om 08:46
Eindelijk eens een trainer die normaal vragen beantwoord, met een goed antwoord en ook nog eens prettig in het gehoor ligt.
 
altijdobjectie
 
2
12 augustus 2018 om 08:54
Inderdaad. Hij oogt jiet politiek correct. Goed is goed en slecht is slecht. Wij kijkers zijn ook niet gek zoals veel trainers wel denken
 
Cambuur1960
 
0
12 augustus 2018 om 13:12
Van Bommel is realistisch, staat met beide benen op de grond, heeft pretoogjes, geniet dus van zijn spelers en het spelletje en zal jonge spelers ook de kans geven om zich te ontwikkelen. Ik denk dat ik (na mijn grote liefde: Cambuur) weer ga genieten van Psv. Allerlei mensen roepen dat Ajax gegarandeerd kampioen wordt, maar ik geef PSV ook een goede kans. Tadic is een prima aankoop, maar Tikkie terug & breed Blind speelt nu al verstoppertje, kijk maar eens naar zijn interviews na Standard en Heracles. Van Standard hebben ze ook nog niet gewonnen. Ik hoop natuurlijk dat Ajax Standard verslaat en doorgaat. Ajax en PSV in de Champions League zou mooi zijn.