Van Bommel en Ómarsson worden bekroond voor fantastische stats in de KKD
Vrijdag, 12 mei 2023 om 22:15

De individuele winnaars van de Bronzen Kampioensschilden van de vierde periode in de Keuken Kampioen Divisie zijn bekend. NAC Breda-aanvaller Elías Már Ómarsson is uitgeroepen tot Beste Speler. MVV Maastricht kan dubbel juichen. Romain Matthys mag het Bronzen Kampioensschild voor Beste Keeper in ontvangst nemen, terwijl zijn ploeggenoot Ruben van Bommel verkozen is tot Beste Talent. Dick Schreuder kreeg tot slot erkenning voor zijn goede prestaties met PEC Zwolle als Beste Trainer. De Topscorer van de vierde periode wordt op een later moment bekendgemaakt.

Ómarsson kwam in januari transfervrij over van de Franse Ligue 2-club Nîmes Olympique naar NAC. Zijn komst is een schot in de roos gebleken. In de laatste negen competitieduels van de Bredanaars wist de IJslander het net negen keer te vinden. Ómarsson verzamelde de meeste stemmen en is daarmee de winnaar van het Bronzen Kampioensschild voor Beste Speler. De andere genomineerden deze periode waren Elton Kabangu, Jizz Hornkamp (beiden Willem II) en Charles-Andreas Brym (FC Eindhoven).

Jongste telg Van Bommel maakt indruk: 'Lijk qua spel wel wat op Gakpo'

Voetbalzone sprak onlangs nog met Van Bommel over zijn doorbraak bij MVV. Lees artikel

Matthys mag zich de Beste Keeper van de vierde periode noemen. Mede dankzij zijn sterke reddingen wist MVV in vijf van de laatste acht duels nipte zeges te boeken. De doelman liet daarmee de concurrentie achter zich, bestaande uit Roy Kortsmit (NAC Breda), Ennio van der Gouw (VVV-Venlo) en Liam Bossin (FC Dordrecht).

Naast de eretitels Beste Speler en Beste Keeper is er ook een Bronzen Kampioensschild te vergeven in de categorie Beste Talent. Van Bommel etaleerde in de afgelopen twee maanden regelmatig zijn klasse. In de laatste negen competitiewedstrijden was hij goed voor vijf treffers. De achttienjarige aanvaller van MVV maakte de meeste indruk en daarom ontvangt hij het Bronzen Kampioensschild voor Beste Talent.

Schreuder krijgt zijn Bronzen Kampioensschild uitgereikt na een sterke vierde periode met PEC. De Zwollenaren wisten vijf keer te winnen en verzekerden zich daarmee als eerste van promotie naar de Eredivisie. Door een 3-1 nederlaag op bezoek bij Jong PSV moet PEC de koppositie momenteel op doelsaldo aan Heracles Almelo laten. Met nog twee competitieduels op het programma belooft het een zinderend slot van het seizoen te worden.

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
2
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
10
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
13
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
The-Jump
 
3
12 mei 2023 om 20:15
Toch bijzonder dat die van Bommel zonder contract voetbalt en zo uitblinkt. Komend seizoen hopelijk in de ED te zien. Kijken wat hij daar klaarspeelt. Blijf erbij dat psv moet toeslaan (en dan verhuren), maar als hij slim is, kiest hij voor een az of Twente. Iets minder druk en meer kans op minuten en vaste basisplek.
 
FCTwenteRSD
 
3
12 mei 2023 om 20:55
Streuer heeft afgelopen week een gesprek met hem gehad. Hij liep ook samen met zijn vader en opa op het trainingscentrum bij twente.
 
MT87
 
3
12 mei 2023 om 21:38
Dat zou ik een mooi carrièrepad vinden. Eerst nog naar Twente en dan naar PSV . Die twee clubs kunnen elkaar altijd wel vinden qua faire prijs en spelers die over en weer gaan.
 
madmarcel
 
0
13 mei 2023 om 16:23
Die Omarsson zou ik meteen oppikken als ik het voor het zeggen had bij alles onder de top 5 eredivisie