'Van Bommel kan uitdelen, maar in incasseren is-ie niet zo goed'
Dinsdag, 6 november 2018 om 16:18

In Dreamteam stellen (oud-)voetballers het favoriete elftal samen uit alle spelers waarmee ze tijdens hun actieve carrière samenspeelden. Ditmaal is de beurt aan Björn van der Doelen die als middenvelder jarenlang voor PSV speelde en later ook bij onder andere bij FC Twente en NEC actief was. Tegenwoordig is hij zanger en treedt hij op met Björn van der Doelen en de huursoldaten en recentelijk speelde hij de rol van voetbalcoach in de bioscoopfilm Catacombe.

Bekijk de video hieronder of op onze videopagina.


Meer nieuws
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
2
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
47
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
19
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
92
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
Free Eves
 
47
5 november 2018 om 15:11
Het probleem met Mark van B is dat men al snel al het succes aan hem toeschrijft terwijl PSV met een Brit Dekker in de dugout niet veel minder had gepresteerd. Hetzelfde hebben we gezien met Frank de Boer en Cocu. Hij zal ongetwijfeld een aandeel hebben in een vooralsnog prima seizoen maar we moeten niet overdrijven met ze allen.
 
Valceryn
 
84
5 november 2018 om 15:19
Is dat niet het probleem met iedere trainer? In goede tijden ligt het niet aan de coach, in slechte tijden wel?
 
DennisHartkoorn
 
15
5 november 2018 om 16:50
Van Bommel is nu precies het soort trainer wat Psv nodig heeft. Hij is een echte leider
 
DannieAlberts
 
11
5 november 2018 om 15:20
Voetbal to the stars, met Brit Dekker, Patty Brard en Marijke Helwegen in de dugouts. Haha ben best benieuwd
 
cabinessence
 
84
5 november 2018 om 15:28
"voetbal to the stars, met Brit Dekker, Patty Brard en Marijke Helwegen in de dugouts. Haha ben best benieuwd " Doe ons dan Theo Maassen als coach. Dan gaat de schaal sowieso naar Eindhoven, ook als we 'm niet winnen.
 
stefano360
 
14
5 november 2018 om 16:55
Mark van B? Zo klinkt wel gelijk alsof hij een of ander type is dat zich moet melden voor meerdere jaren achter de tralies.
 
LePenseur
 
7
5 november 2018 om 21:54
Wat een onzin. Je ziet nu toch ineens een heel ander PSV dan onder Cocu. Hij speelt met meer druk vooruit. Ben zeker geen fan van de maniertjes van v Bommel maar ik prijs zijn spelopvatting.
 
metaalverf
 
1
6 november 2018 om 11:10
Cocu ging toch hard onderuit in zijn eerste jaar?
 
Edo
 
3
6 november 2018 om 11:32
Tuurlijk joh. En daarom betalen al die clubs miljoenen om de juiste trainer aan het roer te hebben. Omdat die clubs er allemaal niks van snappen en omdat het niet uitmaakt wie je voor de groep zet. Het topvoetbal is een extreem competitieve omgeving. De verschillen tussen topclubs en toplanden zijn zo klein, dat als je zelf een paar procent minder scherp bent, je plotseling van iedereen kan verliezen. Daarnaast vreten de spelers elke trainer in een paar dagen helemaal op, als die trainer geen overwicht op de groep heeft. Kijk maar naar FC Utrecht in het eerste deel van dit seizoen. Advocaat pakt opeens allemaal winstpartijen op rij. Goh, hoe zou dat nou komen.
 
FoebeleVP
 
69
5 november 2018 om 15:42
Van Bommel toont aan als coach nog irritanter te zijn dan hij was als speler. Heb zelden een coach zo zien acteren langs de zijlijn in de hoop de wedstrijd te beinvloeden, zelfs tot het punt dat ie het publiek thuis probeert te bespelen door met een verongelijkte blik de camera's op te zoeken als een beslissing niet in het voordeel van PSV uitvalt. Ook zijn interviews na de wedstrijd zijn vaak schrijnend, 11 jochies opstellen die vrijwel nauwelijks eredivisie ervaring hebben en als team nog nooit hebben samengespeeld en dan na de wedstrijd toch het lef hebben om te ontkennen dat jij een fout hebt gemaakt, maar de schuld aan je spelers geven.
 
Rockyde Keijzer
 
38
5 november 2018 om 15:49
Ik als Ajacied kan dit zelfs nog waarderen. Irritant of niet zal hem een worst wezen. Een echte winnaar wilt ten koste van alles winnen. Hoe dit dan gebeurt, door mooi spel of kleine beslissingen proberen te beïnvloeden hoort allemaal bij het spel.
 
memphisdepay
 
16
5 november 2018 om 15:51
De 11 die tegen RKC speelde hadden gewoon moeten winnen. Hoe durft iedereen dit een fout van de trainer te noemen! Spelers als Mauro, Gakpo, Guti, Ramselaar, Sainsbury, Isimat, Room, Behich en Rigo zijn klassen beter dan de spelers van RKC. Alleen Verreth en Abels hebben het niet in zich een vaste selectiespeler te zijn.
 
Sulejmanii
 
43
5 november 2018 om 16:49
Memphis, Van Bommel is echt heilig voor jou hè? En kan geen fouten maken, hij had beter moeten weten dan was de beker nu nog realistisch.
 
sn0lb0lpsv
 
1
5 november 2018 om 17:09
Ik ben het met je eens, maar het is wel duidelijk dat Behich geen PSV materiaal is haha
 
FoebeleVP
 
8
5 november 2018 om 17:44
Jij bent duidelijk net zo naief als van Bommel, 11 spelers die beter zijn vormen nog niet perse een beter elftal. Daarbij geeft de beker altijd iets extra's, hoe vaak niet zien we dat grote clubs het als een tussendoortje zien tegen kleinere clubs, terwijl de kleinere clubs er wel volledig voor gaan en er al weken naar uit kijken. Dat maakt het dus naief om te denken dat je met 11 nieuwe spelers die nauwelijks aan de bak komen en ook nog eens zelden tot nooit in deze samenstelling spelen het dan wel even voor elkaar spelen tegen een team wat wel er volledig voor gaat in de vaste samenstelling. En het is al helemaal vreemd aangezien Ajax de afgelopen jaren steeds op zijn bek is gegaan, omdat ze weigerde voldoende ervaring aan te trekken en continue de volledige last van de hoge verwachtingen op fragile schoudertjes van talentjes legde. Daar is jarenlang door menig PSV-er lacherig over gedaan en nu ineens gaan jullie het zelf doen en zitten supporters het allemaal goed te praten... En jij noemt namen van spelers die toch nooit dragend zijn geweest? Al de oudere spelers zijn niet voor niets wissels, als ze goed genoeg waren en een belangrijke, dragende rol hadden gespeeld in dit PSV dan hadden ze wel basisspeler geweest. Isimat is toch geen speler die PSV draagt? Nee, je zit gewoon je club en je trainer te verdedigen zonder enig goed argument.
 
cabinessence
 
47
5 november 2018 om 16:00
"11 jochies opstellen die vrijwel nauwelijks eredivisie ervaring hebben" Eh, dit zijn enkele van de spelers die tegen RKC in de basis stonden: Room: 156 eredivisiewedstrijden, 23 interlands voor Curacao. Sainsbury: 133 wedstrijden op de hoogste niveau's van Australië, Nederland, China, Italië en Zwitserland, 39 interlands voor Australië. Isimat: 92 wedstrijden in de eredivisie, 79 wedstrijden in de Ligue 1, 3 interlands voor Jong Frankrijk. Behich: 219 wedstrijden op de hoogste niveau's van Australië, Turkije en Nederland, 26 interlands voor Australië. Ramselaar: 103 wedstrijden in de eredivisie, 3 interlands voor Nederland. Gutierrez: 144 wedstrijden op het hoogste niveau van Mexico, 11 interlands voor Mexico. Maura: 24 wedstrijden in PSV 1. Zelfs als die elkaar voor de wedstrijd nog nooit ontmoet hadden, dan nog hadden ze moeten winnen van de nummer 15 van de Kkd. Wat niet wegneemt dat ik het sowieso zeer onverstandig vond van Van Bommel om zijn complete basiself te sparen. Dat kan tegen een amateurclub, maar tegen een KKD-club vind ik 5-6 spelers wel de max.
 
LePenseur
 
7
5 november 2018 om 21:57
Niet meer reageren op hem, hij en wyzijnkampioen grijpen zo ongeveer elk topic aan om kritiek op PSV te leveren
 
Kohaku
 
4
5 november 2018 om 16:54
Wellicht dat mensen die vooringenomen zijn dat zien maar ik vind het allemaal wel meevallen met het zogenaamde mindere gedrag van van Bommel. Zo overdreven doet hij niet terwijl Vreven een paar slagen erger was en daar was het weer fantastisch.
 
romarky
 
0
6 november 2018 om 10:18
Wat zijn we toch goed in het afzeiken van mensen. Ik snap het ook niet, als je hem inhoudelijk bekritiseert prima, daar is deze site voor, maar vaak wordt hier gewoon op de man gespeeld. Mark van Bommel heeft een winnaarsmentaliteit, zo ook Frank de Boer, als wel Louis van Gaal. Maar allemaal andere personen met een ander karakter. Van Bommel doet veel om te winnen, dat hoef jij niet leuk te vinden, maar dat doet niets af van zijn kwaliteiten. De Boer kon ook verschrikkelijk kwaad zijn als het niet liep, maar dan gingen mensen zeiken dat hij zo moeilijk te verstaan was of neem Louis van Gaal, als Louis het beter wist dan een journalist (wat ik denk dat het ook zo is) dan was de beste man een arrogante kwal. Maar reken de beste mensen op prestaties af. Ik denk dat clubvoorkeur ook bij veel mensen meespeelt of je een speler of trainer een leuke vent vindt ja of nee. Maar dat boeit toch helemaal niet. Ik ben zelf ook een zeer slechte verliezer, maar dat maakt me niet meteen de grootse lul op de aardbol.
 
Edo
 
0
6 november 2018 om 11:41
@foebele Van Bommel had zelfs nog vantevoren gezegd dat hij geen idee had hoe het toch kwam dat PSV meer landstitels dan bekers heeft gewonnen. En vervolgens stuurt hij dit elftal het veld in Ik vind het persoonlijk prachtig om te zien. Ik heb helemaal niks met PSV en heb me destijds enorm geërgerd aan Van Bommel als speler. En ook nu kan je er van alles van vinden, over de acteerprestaties, over de spelletjes die hij speelt met de persconferenties. Maar de beste man is de baas over zijn selectie en haalt resultaten. Daarnaast; dat hij irritant is, vind ik nog een stuk minder erg dan als hij onfatsoenlijk zou zijn. Hij lijkt een beetje dezelfde trucjes te hebben als Mourinho; alle aandacht op hemzelf vestigen, beetje acteerwerk hier en daar, beïnvloeden langs de zijlijn, etc. Maar daar waar Mourinho regelmatig de grenzen van fatsoenlijk gedrag dik overschrijdt, doet Van Bommel dat in mijn ogen niet.
 
Tscheu La Ling
 
90
5 november 2018 om 16:13
Tja, ten Hag een matennaaier noemen en een week later zelf langs de zijlijn om een gele kaart voor de tegenstander vragen. Dat is van Bommel.
 
cabinessence
 
25
5 november 2018 om 16:28
Haha, je druk maken over onsportief gedrag van Van Bommel, terwijl je blijkbaar zelf een fan bent van Tscheu La Ling? Humor...
 
anno62
 
59
5 november 2018 om 16:39
Zie de humor er niet van in Verklaar je nader please
 
Glory
 
40
5 november 2018 om 16:43
Ik snap het ook niet. Is Tscheu net als Van Bommel en is dat de grap?
 
cabinessence
 
27
5 november 2018 om 18:49
@anno62: Heeft La Ling niet eens een tegenstander neergehoekt tijdens een interland? Heeft hij niet eens een speler van Manchester United publiekelijk voor lul gezet door hem eerst te passeren, daarna te stoppen met de bal en hem te vragen of hij het opnieuw wilde proberen? Is hij niet eens weggestuurd bij Den Haag omdat zijn medespelers hem uitkotsten? Ik vind het allemaal prima, hoor. Maar als je fan bent van zo'n voetballer, dan moet je niet roomser van de paus gaan doen als het over Van Bommel gaat...
 
Crema
 
7
5 november 2018 om 20:12
Ik dacht dat dit artikel over Van Bommel ging. Ik weet niet wie er roomser dan de paus is ...
 
Edo
 
11
6 november 2018 om 11:45
@cabinessence Maar is het dan niet juist Van Bommel die niet roomser moet zijn dan de Paus. Je spreekt er nu Tscheu la Ling op aan. Als je consequent bent, dan beaam je dus ook dat hij gewoon een punt heeft. Maar dat zie ik je niet doen.
 
BramHouten
 
19
5 november 2018 om 20:11
Van bommel is hard op weg om een karikatuur van zichzelf te worden. Man is steeds een toneel stuk aan het spelen
 
Bassie1967
 
3
6 november 2018 om 10:36
Vind ik ook! De man speelt de trainer van een topclub maar of hij dat ook echt is!
 
EugeneTearr
 
17
5 november 2018 om 21:06
Ik verbaas me toch steeds vaker hier over de reacties. We hebben hier een coach die tot nu toe met zijn selectie ALLES in de eredivisie heeft gewonnen. Dat is volgens mij al even niet gebeurd. En dan gaan mensen het over zijn maniertjes hebben. En zeggen dat iedereen dat met dit team had kunnen doen. Zien die mensen echt niet het verschil in mentaliteit met dit team en het PSV van de afgelopen seizoenen? Mensen die zich voor ballen gooien. Het vanouds scoren in de laatste minuten. Felle duels. Ajax volledig de vernieling in spelen. Dat werk. Een trainer kiest zijn selectie. Deze trainer maakt duidelijk dat als je niet die absolute winnaarsmentaliteit hebt, je gewoon niet speelt. Ongeacht leeftijd, status of wat dan ook. Lullen over iemands moeder. Mensen naaien. Alles om te winnen. Iedereen die voetbal volgt weet dat dat er wel eens aan schort bij ons Nederlanders. Volgens mij roepen die eerder genoemde mensen maar wat omdat het hun team niet is. Of omdat hun team, ondanks heel goed voetbal, op een frustrende 5 punten achterstand staan. Dan moet je maar wat roepen he? Persoonlijk vind ik het voetbal van Ajax mooier dan van PSV. Daar kijk ik liever naar. Maar wat PSV hier laat zien is van ongekende klasse. Jonge gasten spelen alsof ze er al jaren staan. Ik hoop dat ze het presteren om de derde plek in de CL vast te houden. Ik zie ze in de Europa League ver komen.
 
Edo
 
2
6 november 2018 om 11:49
@eugene, je hebt natuurlijk gelijk, maar je gaat ons toch niet vertellen dat je voor het eerst op het internet kwaliteitsloze reacties ziet? Dat is gewoon de realiteit. Een gebalanceerd gesprek in een gepolariseerde omgeving als de voetbalwereld ga je niet bij iedereen krijgen. Ajacieden en Feyenoorders zullen in de meerderheid vooral op zoek gaan naar iets om te zeiken over Psv. Net als dat Psv'ers en Feyenoorders in de meerderheid alles wat naar Ajax ruikt, afkraken. Zo zit het hier gewoon, en dat zal nooit veranderen.
 
AsRoma8
 
16
5 november 2018 om 21:21
Bij dit soort topics zie altijd je altijd mooi hoeveel opgekropte woede mensen hebben opgebouwd jegens Psv.
 
Edo
 
2
6 november 2018 om 11:51
Yep, maar dat gaat alle kanten op. Toen Twente kampioen werd las ik hier opeens dat er een Twents complot binnen de Knvb zat, die er alles aan deed om hen aan de titel te helpen. Als Ajax de Uefa league finale haalt komt dat door de scheids en door de slechte tegenstander. Als PSV 11 wedstrijden op rij wint dan gaan we zeuren over randzaken bij Van Bommel. Terwijl je in al die situaties ook gewoon kan zeggen dat die clubs een mooie prestatie aan het neerzetten zijn. Maar het is voor 90% van de mensen leuker om ergens over te klagen.
 
Nelson01
 
3
5 november 2018 om 22:01
Bij tijd en wijle nog altijd een bloedzuiger eersteklas (alleen die kop soms al), maar anderzijds kan ik stiekem wel genieten van zijn enorme winnaarsmentaliteit. Iets wat je ook duidelijk terug ziet bij het huidige Psv, met name in de eredivisie, knokkend tot de laatste seconde. Voetballend misschien nog niet altijd even oogstrelend, maar 33 uit 11 is gewoon grote klasse.