Van Bommel staat voor bijzondere wedstrijd: 'Ik ben er letterlijk opgevoed'
Vrijdag, 17 augustus 2018 om 15:45

Voor PSV staat zaterdagavond de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma, als de Eindhovenaren op bezoek gaan bij Fortuna Sittard. Voor trainer Mark van Bommel een bijzondere wedstrijd, aangezien hij zijn debuut in het profvoetbal maakte voor de Limburgse club. "Van mijn 9e tot mijn 22e heb ik daar rondgelopen", zegt Van Bommel op de officiële website van PSV.

"Ik ben er letterlijk opgevoed. Door de trainers, door mijn medespelers. Wat je normaal gesproken thuis of op straat meekrijgt, kreeg ik mee bij Fortuna", stelt de oefenmeester, die voorspelt dat Fortuna dit seizoen weleens kan gaan verrassen. "Ik vind dat zij een beetje worden onderschat. Het is een degelijk, goed voetballend elftal met spelers die écht het verschil kunnen maken. Ik denk dat zij de verrassing worden van het seizoen."

"Met mijn achtergrond gun ik ze dat natuurlijk van harte. Maar ik wil uiteraard dat de punten mee naar Eindhoven gaan", vervolgt Van Bommel. Hij wist vorige zijn eerste Eredivisie-wedstrijd als trainer van PSV met 4-0 te winnen van FC Utrecht. "Het was niet zo dat het in het eerste uur helemaal niets was hoor, maar ik denk dat we beter kunnen dan dat. Soms is het ook gewoon zo dat je geduld moet hebben om openingen te vinden."

"Het is ook een kwaliteit om de momenten te herkennen waarin je kunt toeslaan. Utrecht zakte ver terug op eigen helft, je kunt dan ook zeggen dat het knap is dat we er uiteindelijk doorheen komen", concludeert Van Bommel. Voor PSV staat komende week het eerste treffen met BATE Borisov in de vierde voorronde van de Champions League op het programma. "Als je fit bent, zoals we allemaal zijn, kun je gewoon drie wedstrijden in een week spelen. Of ik wijzigingen doorvoer, hangt af van de wedstrijd. Ik denk dat we inmiddels zover zijn dat iedereen weet wat 'ie moet doen."

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
3
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
12
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
24
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
cuco10
 
4
17 augustus 2018 om 15:16
Met minder als winst nemen we geen genoegen. Verwacht wel dat we er winnen. Kan me niet voorstellen dat Fortuna word onderschat. Ook ga ik er niet van uit dat van Bommel spelers zal sparen in de basis.
 
Koen77
 
8
17 augustus 2018 om 16:08
Tuurlijk wint Psv. Ben benieuwder naar dinsdag, Bate uit. Die ploeg verschilt ook per jaar volgens mij, qua voetbal en resultaten die ze in Europa halen.
 
Gunnerbos
 
4
17 augustus 2018 om 15:56
Tot zijn 22e daar rondgelopen. Dat zouden er meer moeten doen!
 
Generaaltje
 
7
17 augustus 2018 om 16:05
Ik hoor hier meestal een hoop mensen roepen dat het dan al te laat is om door te breken, maar 22 is ook gewoon nog jong en voldoende tijd om te ontwikkelen.
 
FCU75
 
1
17 augustus 2018 om 17:10
Niet meer, daar is de weerstand in de Eredivisie te laag voor geworden.
 
frietmet
 
1
17 augustus 2018 om 17:58
Niet als iedereen langer in de Eredivisie blijft, dan neemt de weerstand weer toe.
 
D-Bergkamp
 
31
17 augustus 2018 om 16:00
Gewoon een lekkere nuchtere trainer met een kijk op het spelletje dat hij als voetballer ook al had. Niet bang om een keer smerig te winnen als nodig. Als voetballer van PSV vond ik hem verschrikkelijk. Dat is alleen meer omdat ik Ajacied ben en je gewoon een van Bommel niet als tegenstander wilt hebben...
 
romarky
 
14
17 augustus 2018 om 17:04
Man, ik ben zo blij met van Bommel als trainer. Ik heb zo genoten van hem als speler en ik snap dondersgoed dat veel Ajacieden (maar ook andere tegenstanders) een bloedhekel aan hem hadden. Hij was misschien wel de beste in irritant doen, maar had ook een geweldige winnaarsmentaliteit. Laat staan een goed overzicht in het veld. Mark is in mijn ogen op dit moment de trainer op zijn plek, Cocu heeft het fantastisch gedaan en is en blijft ook zeer geliefd in Eindhoven, maar ik denk dat van Bommel wat meer lef in het voetbal gooit.
 
az96
 
17
17 augustus 2018 om 16:03
Ongelofelijk nuchtere vent. Lijkt me op dit moment ook de juiste man voor Psv. Louter respect voor Cocu, maar volgens mij (kan me vergissen) was de chemie tussen hem en PSV een beetje weg. Denk dat het een mooi jaar gaat worden daar in Eindhoven.
 
urrie1
 
2
17 augustus 2018 om 16:08
Beste az69, er zijn natuurlijk verschillen tussen coocu en van bommel, maar allebei twee rustige types. Cocu is nu in Turkijke.
 
az96
 
7
17 augustus 2018 om 17:10
Beste urrie1, ik doelde meer op het feit dat van Bommel nu de juiste persoon voor PSV is, omdat de chemie tussen Cocu en PSV een beetje was uitgewerkt
 
urrie1
 
0
17 augustus 2018 om 19:56
Beste az, Klopt hij zat er ook al 5 jaar he. Hij zit nu in turkijke en dat is goed na die tijd. Een frisse wind van van bommel. Succes met AZ tegen willem twee
 
frietmet
 
4
17 augustus 2018 om 18:03
Het zijn beide rustige en intelligente mannen, laten zich niet snel gek maken. Van Bommel komt, ook als speler al, over als een nuchtere realistische vent die heel goed uit zijn woorden kan komen. Ik hoor hem graag over voetbal praten en ik kan me wel voorstellen dat dit ook voor de selectie geldt, hij is net wat extraverter dan Philip
 
JoeyyPSV
 
5
17 augustus 2018 om 16:15
Van bommel is een van de laatste eredivisie spelers die relatief laat maar het buitenland ging. En dat heeft fantastisch uitgepakt. Het is toch geen ramp om tot je 26e bij een nl topclub te spelen. Ik denk en hoop dat psv makkelijk wint
 
Strikersun
 
1
17 augustus 2018 om 17:28
Klaassen is ook relatief laat naar het buitenland gegaan, en dat is tot noch toe geen succes. Het hangt er echt per situatie vanaf. Het is zo dat de weerstand in de Eredivisie steeds minder wordt, en dat topclubs potentiƫle toppers graag vroeg inlijven. Daardoor zie je al die vroege transfers, en dat zal niet snel veranderen. Ik vind het wel leuk een beetje talentjes kijken op een zeer gemiddeld niveau. Heel veel meer moet je niet gaan verwachten van de Eredivisie helaas, vandaag de dag.
 
soccersupp
 
5
17 augustus 2018 om 16:27
Het is gebruikelijk om in de voorbeschouwing van de komende wedstrijd als trainer wat aardigs over de tegenstander te zeggen. Vaak zijn het positieve algemeenheden maar Mark van Bommel heeft een onderbouwt en inhoudelijk positief verhaal. Ik denk inderdaad ook dat Fortuna best kan verrassen dit seizoen. Kenmerk van dit elftal is de goede organisatie en doordat ze vrijuit kunnen spelen (niemand verwacht wat van ze) kunnen ze zonder al te veel druk gewoon hun punten bij elkaar sprokkelen.