Van Bommel treft oude bekende: 'Maar zijn natuurlijk gewoon tegenstanders'
Woensdag, 23 oktober 2019 om 15:40

Mark van Bommel maakt zich met PSV op voor het Europa League-duel met LASK Linz van donderdagavond. De Eindhovense club aast op sportieve revanche, daar zaterdag met 3-0 werd verloren van FC Utrecht. Van Bommel raakt echter niet in paniek van de nederlaag in de Domstad en hij voelt er dan ook weinig voor om zijn spelers publiekelijk af te branden. Daarnaast kijkt de PSV-trainer uit naar het weerzien met een oude bekende.

"Je moet zo'n wedstrijd gewoon rustig analyseren", wordt Van Bommel woensdag op een persconferentie geciteerd door onder meer Voetbal International. "Hebben we naar onze mogelijkheden gespeeld? Hebben we gedaan wat was afgesproken? Daar kijk je naar, maar dat doe je ook na een overwinning. Dus we hebben na Utrecht niets anders gedaan dan normaal."

Van Bommel vindt niet dat PSV in Utrecht door het ijs is gezakt. "Wij hadden meer de bal en Utrecht kreeg slechts mogelijkheden als wij fouten maakten. Niet eens grote kansen. Als ik vind dat wij slecht spelen, zeg ik dat. Ik draai nergens omheen om mijn spelers te beschermen." PSV incasseerde naast de nederlaag ook twee rode kaarten, want Nick Viergever en Jorrit Hendrix werden op advies van de VAR van het veld gestuurd door scheidsrechter Danny Makkelie.

LASK Linz wist FC Basel in de derde voorronde van de Champions League uit te schakelen, terwijl PSV een ronde daarvoor werd geëlimineerd door de Zwitserse club. "Tussen Basel en nu is er een hoop gebeurd", benadrukt Van Bommel. "Bij ons en natuurlijk ook bij de tegenstander, maar daar heb ik natuurlijk niet alles van kunnen zien. Ik kan alleen naar onze situatie kijken en die was destijds anders dan dat hij nu is. De selectie zag er totaal anders uit en we waren nog in ontwikkeling. Nu zijn we stabieler dan toen."

Van Bommel treft met Valérien Ismaël een oude bekende, want de huidige coach van LASK Linz speelde bij Bayern München enige tijd samen met de oefenmeester van PSV. "Ik kijk ernaar uit hem weer te zien, maar morgen zijn we natuurlijk gewoon tegenstanders", aldus Van Bommel, die een goed beeld heeft van de opponent van donderdag. "Zij spelen op een manier die je niet zo vaak tegenkomt. Ik hou er wel van. Honderd procent geven en dan maar kijken waar je eindigt. En met een idee hè, het is niet zo dat ze als elf kippen zonder kop over het veld lopen."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
DVCer
 
6
23 oktober 2019 om 15:49
Cruciale wedstrijd. Een winstpartij en het kan bijna niet meer mis gaan. Lask heeft een stugge ploeg en is gevaarlijk in de omschakeling, ben benieuwd of PSV hier doorheen kan gaan voetballen. Het is een beetje de `dark horse` van de groep, maakte het Sporting ook bizar lastig en hadden eigenlijk kunnen winnen in Portugal.
 
Kyle66
 
1
23 oktober 2019 om 16:19
Lees ik het nou goed? Zei Van Bommel dat PSV niet door het ijs is gezakt? Ongelooflijk. PSV stond al achter toen de rode kaarten vielen. En een derde had of gegeven kunnen of moeten worden. En dan volhouden dat er niets aan de hand was.
 
Azb100
 
0
23 oktober 2019 om 17:15
Tja van bommel is af en toe een beetje raar aan het praten. Ik mag toch hopen dat dit door het ijs zakken was anders ben ik bang voor PSV dat ze toch tegen een hoop puntverlies aan gaan lopen. Afgelopen weekend heeft PSV gewoon volledig terecht verloren tegen een Utrecht wat nog veel beter kan dan ze nu doen.
 
RUTGERRR
 
0
23 oktober 2019 om 17:20
90 minuten alles geven, vol gas. En met een idee he, niet als kippen zonder kop. Dat is toch wat altijd zou moeten?