Van Bommel verantwoordelijk gehouden: 'Dat heeft PSV de das omgedaan'
Zondag, 7 april 2019 om 21:35

Ruim een week geleden stond PSV nog vijf punten los aan kop in de Eredivisie, maar na de nederlaag van vorig weekend tegen Ajax (3-1) en het gelijkspel van zondag bij Vitesse (3-3) hebben de Eindhovenaren de koppositie op doelsaldo moeten overdragen aan Ajax. Youri Mulder houdt Mark van Bommel grotendeels verantwoordelijk voor de inzinking van PSV.

De analist is met name kritisch op de manier waarop Van Bommel vorige week de uitwedstrijd tegen Ajax benaderde. De trainer van PSV koos voor een betrekkelijk behoudend middenveld, bestaande uit Jorrit Hendrix, Pablo Rosario en Michal Sadílek. Daardoor was bijvoorbeeld Gastón Pereiro bankzitter in de Johan Cruijff ArenA

"Ze verliezen met die drie defensieve middenvelders, een beetje door angst ingegeven", blikt Mulder zondagavond in het televisieprogramma Rondo van Ziggo Sport terug op de nederlaag van PSV tegen Ajax. Pereiro kon zondag tegen Vitesse weer rekenen op een basisplaats en speelde volgens de oud-spits een 'enorm slechte wedstrijd' in Arnhem.

Toch vindt Mulder dat Pereiro meer krediet verdient. "Daarvoor was dat middenveld gewoon goed. Waarom ineens die greep naar die drie middenvelders?", vraagt hij zich hardop af. "Dat heeft ze de das omgedaan, denk ik. Je krijgt dan de angst. Het voetbal is er dan uit."

Meer nieuws
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
   
09:00
09:00
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22
   
08:57
08:57
Naam uit de Premier League getipt aan Feyenoord: 'Geweldige veldtrainer'
3
   
08:06
08:06
Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
4
   
07:38
07:38
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (62)

 
Malapasqua86
 
25
7 april 2019 om 22:00
Van Bommel speelt om niet te verliezen in plaats van te winnen. Je hoeft niet twee “balletje breed” voetballers als Hendrix en Rosario op te stellen.
 
 
35
7 april 2019 om 22:03
dat heeft hij meegekregen van zijn schoonvader, het blok met van bommel/de jong, en zowel van der vaart als sneijder mochten nooit tegelijk spelen, want balans bla bla
 
elninoo
 
24
7 april 2019 om 22:09
Geef van Bommel eens ongelijk. Wat had hij dan in de arena moeten doen? Vol op de aanval spelen? Lijkt mij zeer onverstandig met deze selectie. Nu had hij Ajax bijna op de knieën mede door een zeer domme actie van Mazraoui. Maar dat PSV dan vervolgens nog twee goals tegenkrijgt kan ik echt met mijn pet niet bij. Persoonlijk vind ik dat PSV veel minder voetbal in de ploeg heeft dan Ajax. Dan moet je het ook niet proberen op een voetballende manier te winnen. PSV heeft weer andere sterke punten die Ajax niet heeft. Alleen speelde van Bommel tegen Ajax om niet te verliezen. Dat was de insteek.Wat ik echter niet begrijp is het niet opstellen van Pereiro tegen Ajax. Scoort praktisch altijd in de wedstrijden tegen Ajax..
 
Master D
 
34
7 april 2019 om 22:18
Jammer dat je het zo ridiculiseert elninoo. Er zit namelijk een vershcil tussen vol op de aanval spelen en met drie controlerende middenvelders aantreden. Wat hij had moeten doen? Gewoon starten met Pereiro die een fantastisch trackrecord tegen Ajax heeft. Die kan makkelijker spelers wegsteken dan die drie die er nu stonden. Dat had ie moeten doen.
 
Japie_Krekel
 
8
7 april 2019 om 22:26
@2elninoo hij had uit moeten gaan van eigen kracht en laten zien waarom je eerste staat. als coach snap je toch ook wel dat je met een middenveld dat uit nul creativiteit bestaat het Ajax niet heel moeilijk gaat maken? trainers hebben het vaak over spelers die de balans bewaken maar ze vergeten vaak alleen dat een creatieve speler ook de balans bewaakt. je gaat geen tegenstander kapot spelen met alleen verdedigend ingestelde middenvelders namelijk de lafheid van de coach kost PSV nu naar alle waarschijnlijkheid de titel
 
Kyle66
 
5
7 april 2019 om 22:29
Elninoo, hij had na de rode kaart op zijn minst een aanvallende wissel kunnen doen.
 
elninoo
 
6
7 april 2019 om 22:44
Master D,Geef ik alles wat jij hier aanhaalt niet aan in mijn reactie?@japie,De lafheid van de coach kost PSV niet de titel. Kwaliteit doet dat. Dit PSV bezit heel veel minder kwaliteit dan dat Ajax dat heeft, in heel veel opzichten. Van Bommel begrijpt heus wel dat hij dit Ajax in de arena niet kan pakken. Daarom wilde hij consolideren en tegenhouden waar het kon om de voorsprong te behouden. Dat leek te lukken totdat het 1-1 werd en PSV door het balbezit niet meer wist wat het ermee moest doen. Zoals ik al aangaf. PSV kwam niet om te scoren maar om tegen te houden. Anders zet je Pereiro er wel in.
 
Japie_Krekel
 
5
7 april 2019 om 23:23
@elninoo PSV stond op dat moment niet voor niks op 5 punten voorsprong. Ajax is ook niet onaantastbaar in de Eredivisie, neem alleen al de 6-2 nederlaag tegen Feyenoord, een club die nog veel minder kwaliteit heeft lopen als Psv. PSV heeft ook gewoon 6 vaste internationals in hun selectie met Bergwijn, Lozano, Pereiro, Luuk De Jong, Dumfries en Zoet dus er is wel degelijk kwaliteit aanwezig PSV heeft het door de behoudende opstelling Ajax niet lastig gemaakt en hun in de wedstrijd laten komen. met wat meer aanvallende intenties was er misschien veel meer mogelijk geweest want de druk lag bij Ajax en niet bij Psv. dan ga je normaal gesproken gewoon uit van eigen kracht want je kan je een misstap veroorloven waar Ajax dat op dat moment niet kon
 
 
2
7 april 2019 om 23:24
Alleen kon van bommel zelf een stuk beter voetballen dan een Hendrix of Rosario..
 
SpeedyAFC
 
2
7 april 2019 om 23:31
@elninoo Zoals Master D al aangeeft, van Bommel had een betere balans moeten zoeken tussen verdedigen en creativiteit om aan te vallen. Het is niet zwart-wit, de keuze is niet met drie verdedigende middenvelder spelen of vol op de aanval. De keuze was, stel ik een of twee voetballende middenvelders op zodat ik aanvoer heb naar voren, zodat je aanvallen kan opzetten in plats van alle ballen op Luuk. Maar de grote jonge talenten die het afgelopen tijd lieten zien, werden allemaal naar de bank verbannen. Zelfs Perreiro die altijd goed tegen Ajax heeft gespeeld moest banken. Dan maak je het jezelf wel erg moeilijk.
 
elninoo
 
7
7 april 2019 om 23:37
Japie,Je kunt incidenteel verliezen van Feyenoord, dat gebeurt Ajax, dat gebeurt PSV. Dat is ook geen schande. Het gaat er echter om dat wat je over een geheel seizoen laat zien naar mijn mening. En wat dat aangaat zijn de pieken van Ajax, voetballend gezien dusdanig hoger dan die van PSV. Ajax is over het algemeen overtuigend in de eredivisie en zeer zeker in Europa. Luik, wien, kiev en aek Athene werden met speels gemak opgerold. Benfica, Bayern en real konden Ajax ook niet klein krijgen. Dat was allemaal met zeer overtuigend voetbal. Daar druipt naar mijn mening de kwaliteit vanaf.Als ik dan naar PSV kijk dit seizoen dan is dat voetballend gezien toch anders. Natuurlijk speelt PSV een ander spel dan Ajax en dat geeft ook niet. Maar wijzen naar die 5 punten voorsprong is wel heel makkelijk. Die voorsprong is toch onder dezelfde van Bommel behaald als die er nu zit? Of is dat een ander? Dat het een tijd lang goed gaat bij PSV neemt niet weg dat het voetballend minder kwaliteiten bezit dan Ajax. Je hoeft niet altijd voetballend beter te zijn dan je tegenstander om te winnen. Dus vanuit van Bommels intentie begrijp ik het wel. Die weet ook wel hoe de vork in de steel zit. Op papier staat zon idee natuurlijk als een huis. Niet verliezen van Ajax betekend het kampioenschap. Maar als het dan niet goed afloopt dan krijg je kritiek. Speelt hij met een aanvallender middenveld en gaat hij er 3-1 af zegt iedereen:”waarom speelt hij zo aanvallend, een gelijkspel is genoeg”. Achteraf praten is allemaal makkelijk wanneer je de uitslag al weet. Als je als trainer verliest is het makkelijk hem daarop te wijzen en te vertellen dat hij het anders had moeten doen.
 
Japie_Krekel
 
5
7 april 2019 om 23:45
@elninoo ik volg je redenatie wel maar als je die 5 punten voorsprong hebt bewerkstelligd met een bepaalde opstelling, waarom ga je dat dan opeens helemaal omgooien tegen Ajax? er moet een verdedigende en aanvallende balans zijn in je elftal en door een middenveld met 3 verdedigend ingestelde controleurs op te stellen heb je heel de balans uit je middenveld gehaald
 
elninoo
 
2
7 april 2019 om 23:49
Speedy,Dat geef ik hierboven toch ook aan? Dat ik niet kan begrijpen dat perreiro niet speelde. Die zal ik persoonlijk als van Bommel zijnde als eerste op het wedstrijdformuliet schrijven. Maar verder? PSV speelt sowieso doorgaans redelijk behouden en kijk wat het tot nu toe heeft opgebracht dit seizoen? Als je met zulke minimaal aanvallende intenties er zo het maximale uithaalt dan begrijp ik dat je het in de arena niet op de aanval gooit. Dat probeer ik aan te geven. Dat iedereen er dan bovenop duikt dat PSV ook gematigd aanvallend zou kunnen gaan spelen. “Ja dat had gekunt”, maar dat is achteraf erg makkelijk gezegd. Wanneer het 1-1 was gebleven, wat niet geheel ondenkbaar was na de rode kaart was het een meesterzet geweest. Succes en geen succes zit zeer dicht bij elkaar in de voetballerij. Feit dat we dit oprakelen zegt genoeg. Kijk naar vanmiddag tegen Vitesse. Dan kun je als PSV zijnde in de laatste secondes gewoon nog de overwinning stelen zonder dat je daar gezien het spelbeeld daar geen seconde recht op hebt gehad.
 
elninoo
 
2
7 april 2019 om 23:56
Japie,Daar heb je gelijk in maar in urgentie verandert er toch vrij weinig als we eerlijk zijn? Zo aanvallend zijn de intenties toch het hele seizoen al niet? PSV knijpt er momenteel, aanvallend gezien met het minimale, het maximale uit. Dat dat dan spaak loopt bij Ajax kan gebeuren. Maar het liep vandaag met de oude opstelling ook spaak tegen Vitesse. En dan kom je toch weer uit op kwaliteit van een selectie. En weet je wat hèt leuke is Japie. Volgende week slaat Ajax een flater en kunnen we weer discussiëren over wat ten Hag tactisch beter had moeten doen. Dat heet voetbal en maakt het spelletje allemaal zo mooi.
 
Japie_Krekel
 
2
8 april 2019 om 00:03
@elninoo dat is zo maar Ajax zit nu echt in een flow. natuurlijk zijn ze nog geen kampioen maar ik zie ze niet veel punten meer verspelen en dan hebben ze ook nog het doelsaldo voordeel. PSV zal aan de andere kant na twee keer punten te hebben verspeeld op rij niet overlopen van het vertrouwen. was het spel nog goed was dat misschien een ander verhaal, maar ik geloof niet dat ze van de ene op de andere dag uit het niks weer opeens de sterren van de hemel gaan spelen. vaak heeft dat wat tijd nodig en het einde van de competitie nadert
 
ninjakai
 
1
8 april 2019 om 00:37
Slecht voorbeeld, Feyenoord speelde met nog meer brekers dan PSV. Dat pakte uiteindelijk fantastisch uit, maar ook Feyenoord werd in het begin volledig weggetikt. Ze kwamen ontzettend sterk terug. Vervolgens zie je de bekerwedstrijd. Werd toch een stukje serieuzer aangepakt, mede door het grote verlies eerder en twee grote kansen van Feyenoord in het begin. Ajax ging een stuk behoudender voetballen en Feyenoord kreeg geen kans meer (dat is trouwens de grootste winst van EtH, dit Ajax kan echt een stuk behoudender voetballen als het moet). De eerste gedachte van, van Bommel vond ik dus verre van slecht, zat een realistisch idee achter. Echter was hij vervolgens allemaal niet doet bij het moment van de rode kaart en vooral hoe hij dan weer wel wisselt na die pingel, dat is het toonbeeld van een slappe coach. Een echt goede coach kan naast anticiperen ook reageren. Mark kan absoluut niet reageren. Ajax tien man, nou boem 1-1. Kijk het nog vijf minuten aan, gaat niet al te goed. Meer creativiteit vanuit het middenveld nodig. Gebeurd niet. 10 minuten later, pingel aan de andere kant. Goed nu dan, hoppa Malen erbij. Ja want Ajax gaat vast meer ruimte weggeven..... Viergever loopt te hinkepinken, wissel Saintburry. De domste wissel ooit. Je had vanalles kunnen doen met die wissel. Guti of Perreiro erbij, Hendrix een linie naar achteren. Die verdedigd echt niet slechter dan Saintsburry en ern targetman had Ajax sowieso niet staan. En Hendrix in balbezit is minder slecht dan Schwaab en Saintburry. Meer voetbal achterin, meer voetbal op het middenveld met 1 simpele wissel. De Ajax aanval bestond namelijk maar uit 1 man. Ajax speelde 441.....
 
PieterPrins773
 
1
8 april 2019 om 00:45
Ja en daarom haalde een matig team ook tegen alle verwachtingen de finale van een wk . Overigens haalde zijn schoonvader overal succes .
 
elninoo
 
0
8 april 2019 om 07:25
Japie, Ajax speelt er nog 8 hè? En PSV nog maar 5. Dus er is nog helemaal niets gespeeld. Het is totaal niet ondenkbaar dat PSV er alsnog met het eremetaal vandoor gaat. Ajax heeft er al een wedstrijd of 6 meer op zitten dus de vraag is wanneer het batterijtje een keer opraakt daar. Ik hoop voor het Nederlands voetbal dat het nog even mag duren maar het kan ook zomaar in elkaar lazeren.
 
gomes1psv
 
3
7 april 2019 om 23:00
Het is achterin een kopie van de WK-opstelling van Van Marwijk met Oranje. Had je in Zuid-Afrika in Mathijsen en Heitinga twee gemankeerde centrumverdedigers, zijn Schwaab en Viergever niet je meest stabiele krachten om achterin bij PSV op te rekenen. Zoals De Jong en Van Bommel daar het gordeltje waren voor de zekerheid, snap ik wel dat Hendriks en Rosario in het systeem van PSV de kreukzone van de verdediging vormen. Maar zodra dat concept niet meer houdbaar is, is een alternatief om van eigen kracht uit te gaan. Het loopt niet meer. Zoek dan eens een plan B. Speel met Rosario op zes en maak op het middenveld het spel met Gutierrez en Ihattaren. Dat geeft ook meer verbinding met Lozano en Bergwijn, die nu al weken achtereen verloren hun wedstrijden spelen.
 
moozz03
 
6
7 april 2019 om 23:23
Maar voor de Eredivisie zijn Schwaab en Viergever gewoon goed genoeg en hoef je totaal niet met een blok van 2 man er voor te spelen.
 
gomes1psv
 
0
8 april 2019 om 19:14
Hoewel ik denk dat ze een stuk kwetsbaarder zullen blijken wanneer je met een controleur zou spelen, lijkt me het nog steeds een prima uitgangspunt om met twee vooruitgeschoven middenvelders te gaan spelen. PSV heeft genoeg techniek en loopvermogen om het spel te kunnen maken. Bovendien zien we de laatste weken dat Rosario en Hendrix niet langer de heilige graal zijn op het middenveld; als je de tegenstander niet op die manier tegen kunt houden, zorg er dan voor dat je met iniatiefrijk, aanvallend voetbal ze terug weet te dringen. Ik pleit daarom echt voor een middenveld met de punt naar achteren nu. Zet Rosario op 6 en laat Gutiérrez en Ihattaren de aanvoer verzorgen. Wie weet brengt dat Bergwijn en Lozano ook beter in stelling. Allebei en met name de laatste spelen werkelijk als een natte krant de laatste weken.
 
TrebleX
 
10
7 april 2019 om 22:02
Van Bommel denkt dat hij de ervaring als speler ook de ervaring had als trainer. Hier falen de meeste topspeler die als coach aan de slag gaan. Zo een jonge trainer heeft gewoon een ervaren man naast zich nodig als assistent op de bank.
 
elninoo
 
5
7 april 2019 om 22:12
Wat een onzin. “Hier falen de meeste topspelers die als coach aan de slag gaan”? De Boer Cocu en van Bronkhorst zijn allemaal kampioen geworden met hun club als beginnen coach. Je zou beter kunnen stellen dat “hier” de meest onervaren coach nog kampioen kan worden. Procentueel gezien vaker dan in het buitenland.
 
origineel
 
9
7 april 2019 om 22:04
Het voetbal was er al een tijde uit Youri. Geen idee wat er aan de hand is in Eindhoven, mentaal lijken ze sterk aangezien ze altijd weer terugkomen laat in de wedstrijd maar het is vaak met hangen en wurgen.
 
Arnino
 
18
7 april 2019 om 22:08
Vind 't wel weer erg makkelijk scoren. Natuurlijk had hij met een aanvallende middenvelder kunnen spelen maar als ajax dan 4 0 wint is die een tactisch onbenul. Nu had hij met deze opstelling de wedstrijd voor 't grijpen, alleen door een blunder van de defensie valt 't de andere kant op.
 
 
2
7 april 2019 om 22:13
Mee eens. Vorige week had het met iets meer geluk heel anders uit kunnen vallen. Los daarvan maakt ook van Bommel keuzes die ik niet zou maken.
 
JeromB
 
22
7 april 2019 om 22:28
Hij had de wedstrijd echter absoluut niet voor het grijpen door de opstelling. De enige reden dat psv in Amsterdam iets in te brengen had was omdat Mazraoui een oliedomme rode kaart pakt. Als dat niet gebeurt dan hebben we het niet over een blunder van de defensie. En sowieso verliest psv niet door een blunder van de defensie, maar omdat ze niet in staat waren om iets klaar te spelen tegen een ploeg met 10 man en omdat ze in de eerste helft niet wilden voetballen waardoor ze terecht achter stonden.
 
The-Jump
 
6
7 april 2019 om 23:08
De 1-0 was al een blunder. Tot aan de rode kaart heb ik Ajax ook geen mega kansen zien krijgen. De enige echte kans werd door miscommunicatie door Schwaab verzilverd. Daarna was de penalty een blundertje en had PSV via lozano en Dumfries behoorlijk grote kansen (ja idd, tegen 10 man).
 
SpeedyAFC
 
4
7 april 2019 om 23:35
Dat is echt onzin, met een aanvallende middenvelder erbij is het niet dat PSV ineens complet openligt. Met een aanvallende middenvelder kan je ook de bal beter in de ploeg houden en heb je mer variatie in de aanval dan alleen alle ballen lang op Luuk want die tactiek was al een keer gebruikt, Ajax had zich er op ingesteld. Op die manier kreeg Ajax veel te veel balbezit om te voetballen. Het was geen blunder van de defensie dat je de das om deed, de voorbereiding en wedstrijd instelling was veel te verdedigend. PSV wist zich geen raad met de man meer situatie. Ze konden Ajax niet op de knieen krijgen. En doordat Ajax zo lang in leven bleef, kregen ze de kans om te counteren, kwam Schwaap een op een te staan met Neres.
 
Arnino
 
0
8 april 2019 om 08:15
Dat bedoel ik dus 3 mensen die reageren en al 3 verschillende opvattingen. ´t was ook niet echt dat Ajax nu kans op kans creëerde.
 
SpeedyAFC
 
0
8 april 2019 om 08:31
Ajax had de eerste helft wel langdurig balbezit en probeerde veel aanvallen op te zetten. Dan is het een kwestie van tijd voordat er een bal doorheen komt. Uiteindelijk gebeurde dat ook, een zeer gevaarlijke voorzet bleek te lastig voor Schwaab om goed te verwerken. Dat is ook de kern van de kritiek. In plaats van voor de winst te gaan om zo kampioen te worden leek Van Bommel de bus te willen parkeren met drie verdedigende middenvelders om zo de boel dicht te houden. Alle spelers van PSV begrepen, vandaag gaan we voor de 0-0. Echter als je dan achter komt en je moet alsnog gaan aanvallen, dan is het vaak erg lastig voor de spelers om om te schakelen. En dat zag je ook, na de 1-1 en een man meer wist PSV zich geen raad. Ajax buitte dat uit en wist twee keer te scoren met een man minder.
 
 
6
7 april 2019 om 22:12
Ik snap het inbrengen van Ihataren niet. Ja het is een groot talent, echter is hij nog niet belangrijk voor het team. En pereiro, maken en zelfs gakpo maken het verschil, Ihataren niet.
 
vangelder
 
6
7 april 2019 om 23:10
Grote vriend snel je ogen wassen. Zo te zien heb jij je bril niet op. Als ihattarren erin komt of speelt dan is er altijd dreiging en scorings kans. En de namen die je opnoemt moeten nog heel veer ervaring op doen om er te staan. Respect voor die 17 jarige en presenteert nu in zo een team met mindere spelers om zich heen
 
 
0
8 april 2019 om 12:52
Ik kan mij geen moment herinneren waar hij een goede vrije trap of voorzet gegeven heeft. Dit in tegenstelling tot de door mij genoemde spelers. En ja, Ihattaren is een zeer groot talent, maar maakt het verschil (nog) niet.
 
Arsenallz
 
8
7 april 2019 om 22:19
Veel mensen vergeten dat PSV kwalitatief simpelweg veel minder is dan Ajax. Iedereen doet alsof Van Bommel kapitale fouten maakt, maar wees eerlijk. Hendrix is simpelweg niet zo goed, Rosario is slechts een talent. Het centrale duo is bij tijd en wijlen matig. Je keeper pakt geen punten voor je.
 
AjaxCunian
 
5
7 april 2019 om 22:21
Veel minder.. laten we echt niet overdrijven. Dumfries, Angelino, Bergwijn, Lozano, De Jong, Rosario (als Schone) speelt doen weinig onder voor de spelers die er staan bin Ajax.
 
Arsenallz
 
6
7 april 2019 om 22:32
PSV doet aanvallend en met de backs voor ze onder. Maar centraal in de defensie en het middenveld is het echt stukken slechter. Dat mag gerust gezegd worden.
 
Shorty1991
 
1
8 april 2019 om 01:11
Maar PSV speelde vandaag niet tegen Ajax en heeft net als Ajax een zwaar kwalitatief overwicht ten opzichte van de andere tegenstanders. PSV lijkt vooral moeite te hebben met de druk wanneer ze echt moeten en achter komen, dan wordt het een soort paniek en lange halen voetbal. Tuurlijk hangt dat samen met kwaliteit, maar ook psv hoort op een meer voetballende manier wel van een Vitesse te kunnen winnen. Je maakt ook gewoon 3 goals natuurlijk en bij Fox liet Bruggink al heel duidelijk zien dat je met iets slimmer spel en iets meer aanvallend denken, je vitesse al veel eerder kapot had kunnen spelen. Dat je hier vandaag niet wint heeft niet zozeer met het kwaliteitsverschil ten opzichte van Ajax te maken. Dat je eventueel de titel niet pakt, zou natuurlijk door dat verschil niet per se een schande zijn. Bij PSV lopen er ook genoeg dure jongens rond als je kijkt vanuit Arnhems perspectief.
 
PSV-Zwolle
 
6
7 april 2019 om 22:23
Je hebt gelijk. Zet de 2 selecties tegenover elkaar en dan zal waarschijnlijk alleen Dumfries in de basis staan bij Ajax en de rest van PSV niet. Neemt niet weg dat PSV het na de winterstop helemaal zelf laat liggen met slecht en voorspelbaar voetbal
 
SpeedyAFC
 
0
7 april 2019 om 23:38
Lozano is ook een hele goede speler, die kan Ajax ook goed gebruiken. Voor de winterstop speelde Bergwijn ook geweldig. Het is nog niet duidelijk waarom PSV na de winterstop zo'n enorm verval heeft. Wat wel duidelijk is dat de reactie van van Bommel op het verval is, minder risico's nemen. maar dat werkt juist averechts, de tegenstanders krijgen veel te veel ruimte om te voetballen. PSV heeft nu een korte tijd tweemaal drie goals om de oren gekregen. Dat is voor PSV niet normaal, het is echt teveel.
 
biornha
 
3
7 april 2019 om 23:51
Nee man Lozano past niet bij Ajax je moet maar eens kijken naar die penalty momenten die jongen is voetballend niet goed genoeg in de kleine ruimte. Mist en overzicht en techniek. Geef mij dan bergwijn maar
 
RoyFollon
 
1
7 april 2019 om 23:37
Hij maakt dus wel kapitale fouten Ben het trouwens 100 procent met je eens,maar psv heeft op de bank beter dan die 2 onbekwame kkd spelers. Maar bommeltje blijft ze masr opstellen
 
Arsenallz
 
0
7 april 2019 om 23:38
Tuurlijk, daar kun je in aanpassen. Het mag echter geen toeval zijn dat Guti nooit speelt. Dan doe je ook iets fout.
 
RoyFollon
 
0
7 april 2019 om 23:43
Ja vind ik ook. 8 mil neertellen snap er ook echt niks van
 
biornha
 
1
7 april 2019 om 23:53
Guti is gewoon een soort lodeiro aankoop.. gewoon om zijn vriendje gelukkig te houden en zo.. heb hem in zijn basis plaatsen niet veel goed zien doen heeft zijn kans niet gepakt.. al krijgt hij nu geen kans meer.
 
Gerard13
 
8
7 april 2019 om 22:30
Kan iemand mij die briefjes uitleggen die van Bommel altijd geeft, het ziet er altijd zo amateuristisch uit en zo ver ik weet werkt het ook niet
 
LinkinPark13
 
4
8 april 2019 om 00:49
Met in het achterhoofd wat voor persoon van Bommel is, denk ik dat het serieus is om een beetje interessant te kunnen doen. Heeft dit pas voor de eerste keer toegepast na de wedstrijd tegen Duitsland waar Koeman het bekende briefje rondstuurde. Ik ben oprecht van mening dat van Bommel telkens hoopt dat ze winnen, zodat hij daarna zichzelf op de borst kan kloppen zo van “aah kijk mij eens tactisch top zijn” !
 
Tinus88
 
6
7 april 2019 om 22:51
Als je het zovaak doet is het een kwaliteit. PSV is fysiek, conditioneel en mentaal gewoon ijzersterk. Ze draaien vandaag nog bijna een 3-2 achterstand om in blessuretijd. Moet niet gekker worden.
 
adjx
 
9
7 april 2019 om 22:53
Het valt me op dat er weinig van PSV'ers worst gezwgd dat ze zo slecht speelden, of dat ze hadden moeten winnen. Als Ajax verliest is het altijd meteen hup erbovenop, maar bij PSV lijkt het alsof ze het al wel zien aankomen met het continue slechte spel. Het hoeft maar een keer de verkeerde kant op te vallen en dat is nu gebeurd, dan kun je je er alleen maar in berusten, want beter dan dit wordt het niet. Dit valt mij gewoon op eigenlijk..
 
SpeedyAFC
 
4
7 april 2019 om 23:45
PSV hanteert de tactiek altijd positief blijven, ze denken dat de spelers dan niet in paniek raken. Kijk maar naar de interview van van Bommel. Van acht punten voor na vijf punten voor. Roept hij: 'niets aan de hand we voetballen prima.' Van vijf naar twee punten voor: 'we staan nog altijd twee punten voor he. We hebben het in eigen hand.' En nu ze tweede staan: 'we voetballen net zo goed als voor de winterstop, het kan volgende week net zo goed anders zijn.' De spelers nemen dat over. Dumfries vandaag: We gaan het niet meer weggeven. Terwijl PSV het helemaal niet meer in eigen hand heeft. De kater wordt op deze manier wel dubbel zo groot als PSV straks met lege handen zou komen te staan. Geen overwintering in beker en CL en straks ook geen landstitel. Dan dringt ineens het besef door dat het een verloren seizoen was. En dan worden de messen geslepen en zullen coach en spelers de volle laag gaan krijgen.
 
RoyFollon
 
2
7 april 2019 om 23:40
Als zoetje weer is een bal doorlaat prima,wordt nml vaste prik. Maar de laatste keer dat ik de spelregels las msg een keeper zn handen gebruiken. Dan kan je ze op zn minst uitsteken
 
Nuenenaar
 
0
8 april 2019 om 11:45
Het wordt sowieso tijd voor Hendrix en Rosario te banken. Echt zo waardeloos om zo verdedigend te blijven spelen. Zij krijgen de ballen ook niet weg uit de 16 of fatsoenlijk ingespeeld. Een goed middenveld kan dat prima, zonder te defensief te zijn. Sadilek voor Rosario en Ihatteren voor Hendrix. Elke wedstrijd met je nu vol winnen en anders kun je beter thuis blijven.. Pfff zoveel geld en dan nog geen motivatie op kunnen brengen voor die 90min per week, ergens gewoon schandalig wat ze hier laten zien sinds de winter.