Van Breukelen laat niets los: 'Jullie weten telkens meer dan ik'
Zondag, 30 april 2017 om 17:54

De soap rond de opvolging van bondscoach Danny Blind blijft voortduren. Henk ten Cate leek de nieuwe bondscoach te worden, maar bedankte omdat zich te weinig gesteund voelde binnen de KNVB. Technisch directeur Hans van Breukelen wil het hele verhaal graag uitleggen, maar doet dat pas als de nieuwe bondscoach gepresenteerd wordt.

"Op het moment dat we een nieuwe bondscoach gaan presenteren gaan we het allemaal uitleggen. Dat zeg ik nu tegen jou en ook tegen al je collega's. Ik begrijp je vraag, maar je krijgt hetzelfde antwoord", reageert Van Breukelen tegenover de NOS. "Ik begrijp dat je het allemaal wil weten nu, maar ik geef daar antwoord op als het moment daar geschikt voor is."

Dick Advocaat zou dinsdag gepresenteerd worden als de nieuwe bondscoach van Oranje. "Zullen we eerst maar rustig afwachten tot we een persconferentie geven? Is die dinsdag? Ik heb geen idee. Jullie weten telkens meer dan ik, dat vind ik zo leuk."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Subjectivo
 
33
30 april 2017 om 18:00
Wie kan deze man ontslaan? En waarom gebeurt dat niet? Wat een drama. Vooral in zijn manier van praten. Los van zijn dubieuze werkwijze. Ongelofelijk.
 
laviola89
 
1
30 april 2017 om 18:04
Dit had iedere td gezegd. Maar idd, het eerste wat die goed lijkt te doen.
 
Inti
 
7
30 april 2017 om 18:08
Hij heeft toch gelijk om het nog niet met de pers te delen? Iedereen loopt van Breukelen maar belachelijk te maken en vooral Johan Derksen na te praten, die iets persoonlijke tegen Hans heeft. Hans zat nog niet bij de KNVB toen Blind er al zat. Laten we rustig afwachten waar hij mee komt. Wat de meeste niet weten is dat van Breukelen de stille kracht was bij Psv achter het succes van de afgelopen 2 kampioenschappen. Deze man heeft een apart karakter, maar is wel een echte voetbalman en die zitten er maar weinig bij de KNVB. Hans succes.
 
laviola89
 
8
30 april 2017 om 18:46
Er komen wel heel veel rare berichten over de gang van zaken naar buiten om dit op Johan Derksen af te schuiven. Het is toch raar dat Gullit de reden is dat Ten Cate afketste en dat diezelfde Gullit wel onder Advocaat een optie is? Advocaat is notabene de man die de KNVB eerder liet stikken. Het is op z'n minst dubieus. Los daarvan is het niet raar dat die er niks over wil zeggen. Zeker niet omdat alles wat die tot nu toe wel heeft gezegd - zowel on als off the record - tot een complete shit storm / cluster fuck heeft geleid.
 
Goosfraba
 
2
30 april 2017 om 19:20
Ik kijk nooit naar VI, ik vind dat maar een eng clubje mannen die graag naar zichzelf luisteren. Dat neemt niet weg dat ik van Breukelen al niet meer serieus neem sinds hij zich voor kwam stellen tijdens het EK. Hij zat daar vooral met open mond te luisteren naar de verhalen van Van Marwijk terwijl hij zelf niet veel verder kwam dan een hoop gebakken lucht. De beste man wil heel graag, maar kan gewoon niet beter.
 
TheRazer
 
24
30 april 2017 om 18:14
Geeft zichzelf even wat tijd om een slap verhaal te verzinnen. Deze man is echt totaal ongeschikt voor deze functie. Een absolute slappeling, die totaal gehersenspoeld is door die sprookjes van BTSW!
 
jorisdijk
 
3
30 april 2017 om 18:24
Advocaat had ook niets te zeggen over de kwestie behalve: "i just had a chat with them". De kranten pushen Advocaat naar voren, maar zou het niet zo kunnen zijn dat er daadwerkelijk nog niets concreet is? van Breukelen komt behoorlijk schijnheilig over, en over zijn visie valt te twisten. Echter heeft hij zelf part nog deel aan de malaise waarin we gebracht zijn door van Oostveen. Was hij binnen gekomen en had hij Blind er meteen uitgegooid dan hadden we tegen deze tijd over hem kunnen oordelen. Maar ja hij heeft tot nu toe eigenlijk alleen maar open deuren in kunnen trappen en een nutteloze zweverige positie in het leven geroepen (de P.i.m).
 
Tsing-HauSoo
 
1
30 april 2017 om 19:03
Wij weten meer dan jou?Ook de eerste keer dat ik Van Breukelen op de waarheid betrap.
 
Kowalski
 
1
30 april 2017 om 19:08
Het is te belachelijk voor woorden. KNVB slaat na het negeren van Koeman flater op flater, met van Oostveen als regisseur van dit schouwspel. Het is om te huilen en je kunt Hans van Breukelen niet zoveel kwalijk nemen, hij is niet degene die een incapabel persoon op die positie neerzet. Van Breukelen is simpelweg niet geschikt voor z'n huidige functie.
 
TheRazer
 
4
30 april 2017 om 19:15
Ach.. misschien heel makkelijk gezegd. Maar Van Breukelen weet hopelijk zelf toch ook wel wat hij wel en niet kan? Hij had gewoon moeten bedanken voor deze baan. Volledig incapabel en wat dat betreft past hij dus eigenlijk prima bij de KNVB. Wat een zooitje!
 
Kowalski
 
1
30 april 2017 om 19:19
Zou jij een baan als deze afslaan? Ook al zou ik weten dat ik niet capabel genoeg ben, kan mij het verrotten, prima functie en prima salaris lijkt me. Zeg daar maar eens nee tegen.
 
Regulator
 
0
30 april 2017 om 22:50
Ik geef je deels gelijk, alleen je loopt ook het risico om openlijk uitgespuugd te worden. Van Breukelen zal hierna nimmer serieus worden genomen, of misschien nergens in de voetballerij nog aan de bak komen. Dan is mijn vraag aan jou: zou je tijdelijk een riant salaris willen verdienen en constant belachelijk worden gemaakt, of ergens voor minder geld nog met respect tot je oude dag werken?
 
gomes1psv
 
1
30 april 2017 om 20:16
Ironisch kop/opmerking... Het lijkt er inderdaad op dat Van Breukelen vaak achter de feiten aanloopt...
 
GoonerKid
 
2
30 april 2017 om 20:49
Zelden zoveel incompetentie binnen éã©n organisatie gezien. Echt schandalig hoe de Knvb in minder dan een decennium het Nederlandse voetbal compleet de nek om heeft gedraaid.