Van Bronckhorst: 'Ik weet niet of hij Karsdorps vervanger wordt'
Woensdag, 28 juni 2017 om 23:00

Giovanni van Bronckhorst staat deze zomer bij Feyenoord voor de uitdaging om opnieuw een kampioensploeg te smeden. De trainer moest in de voorbije weken al afscheid nemen van dragende krachten als Dirk Kuyt, Eljero Elia en Steven Berghuis en zag woensdagavond ook Rick Karsdorp vertrekken. Om het verlies van laatstgenoemde op te vangen zou Feyenoord Kevin Diks willen aantrekken, maar Van Bronckhorst weigert de interesse voor de rechtsback van Fiorentina te bevestigen.

Feyenoord zou Diks volgens onder andere De Telegraaf willen huren teneinde de leemte die Karsdorp achterlaat met zijn vertrek op te vullen. "Ik weet niet of Diks zijn vervanger wordt", reageert de coach van de landskampioen in gesprek met FOX Sports. "Dat is mogelijk, we zijn druk bezig met kijken welke speler we gaan binnenhalen. Martin (van Geel, red.) is daar hard mee bezig. Hij weet wat ik wil en hij werkt hard om dat te bewerkstelligen."

Meer: De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

Feyenoord zou daarnaast ook nog altijd geïnteresseerd zijn in Robin van Persie, ondanks het feit dat hij eerder deze week nog liet weten zijn toekomst voorlopig bij Fenerbahçe te zien. Over de vermeende belangstelling voor de 101-voudig Oranje-international houdt van Bronckhorst zich meer op de vlakte. "Ik zeg er niets over, ik praat alleen over de spelers die ik heb", wordt de succescoach geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
49
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
ajaxrkc33
 
2
28 juni 2017 om 23:04
Die speelt straks wel voor Feyenoord. Iedereen kent de voetbalwereld.
 
FR12Jules
 
1
29 juni 2017 om 09:11
Is niks voor niks de gehele selectie gaan volgen op Instagram..
 
kevin2003
 
8
28 juni 2017 om 23:10
Als Feyenoord Diks haalt als vervanger zijn ze echt gek. Die man loopt over op het veld behalve zijn eigen positie, daarnaast is Nieuwkoop niet veel minder dan Diks dus geef eigen jeugd eens de kans! Die jongen wilt ook spelen en ik weet zeker dat die jongen over 2 seizoenen een uitstekende rechtsback is. Snap zowieso niet wat iedereen in Diks ziet, was in zijn eerste periode bij Vitesse wel goed maar sinds zijn stap naar Fiorentina is het bergafwaarts gegaan. Tip voor Feyenoord: niet halen deze man, kan er niks van.
 
AadHandgranaat
 
19
28 juni 2017 om 23:27
Apart dat niemand het nog lijkt te begrijpen. Diks wordt juist gehaald omdat Nieuwkoop de kans gaat krijgen straks. Met Diks haal je een (ondanks zijn leeftijd) redelijk ervaren vervanger in huis, waarvan je weet dat hij in principe het niveau heeft waar je op terug wilt vallen. Bovendien is hij jong en heb je een optie tot koop, waardoor het geen weggegooid leengeld is. Maar Feyenoord is juist enorm overtuigd van Nieuwkoop, waardoor die jongen ook zeker basisspeler gaat worden komend seizoen.
 
maxguise
 
1
28 juni 2017 om 23:27
100% met je eens. Daarin tegen vind ik wel dat er een back-up voor Nieuwkoop moet komen. Voor deze rol zie ik Diks wel graag (op huurbasis) komen. Dit houdg ook de concurrentiestrijd hevig.
 
AsRoma8
 
1
29 juni 2017 om 08:15
Dus je bent het 100% niet met hem eens? Want Feyenoord haalt Diks gewoon ter back up.
 
JeremyVisser
 
2
28 juni 2017 om 23:28
Klopt, ik zie er ook weinig in. Nieuwkoop vind ik zeker een goede opvolger van Karsdorp. Niet op CL niveau maar dat is Diks ook niet, dan zullen ze naar een betere optie moeten kijken
 
Arnout108
 
4
29 juni 2017 om 00:09
Je kunt toch niet met 1 jonge rechtsback het seizoen in gaan. Ik vind juist dat Feyenoord dit slim doet door een relatief jonge speler te halen om de concurrentie aan te gaan met Nieuwkoop. Zo heb je (mocht er een optie tot koop zijn bij Diks) 2 jonge rechtsbacks met restwaarde in je selectie. En ze vechten zelf maar uit wie er speelt.
 
De.TheKing
 
2
29 juni 2017 om 01:29
Ben ik dan de enige die niet enthousiast is over Nieuwkoop. Als je goed op hem let laat hij vaak zijn man lopen (PSV-thuis heel vaak). Het zijn juist zijn eigen fouten die hij redelijk weet te herstellen. En wat betreft Diks... Ga je de Champions League in en kom je daarmee. Ga nou eens scouten in Afrika en Zuid-Amerika, Feyenoord. Altijd maar die subtoppers van b-competities en oud-eredivisie spelers, wordt een beetje armoedig.
 
DimitriMetgod
 
2
29 juni 2017 om 02:03
Ik vind niet dat je Nieuwkoop kan beoordelen op 1 of 3 wedstrijden... geef hem 8 wedstrijden het vertrouwen. Over de subtoppers die ze aantrekken ben ik het wel met je eens, ga eens voor toppers zoals dat vroeger gebeurde met Julio Cruz, Henrik Larsson, Shinji Ono en Graziano Pelle. Natuurlijk zit er ook wel eens een Somalia bij maar dat risico loop je wel eens... in het kort: Ga voor grotere namen ipv afdankertjes die met hangende poten terugkomen.
 
Ijsmuts
 
0
29 juni 2017 om 07:41
Cruz, Larsson en Ono zouden vandaag de dag al niet meer haalbaar zijn he? Dankzij de komst van beschikbare voetbaldata. Elke club in Europa van een beetje naam heeft de Ono's voor de komende 5 jaar bij wijze van spreken al in beeld staan. Als iemand ook maar een beetje potentie laat zien dan heb je als feyenoord zijnde dus al buitenlandse en rijkere concurrentie en wordt deze jongen al vrijwel onhaalbaar. Dan moet je een categorie lager gaan zitten... schiet ook niet op want buitenlanders die onze competitie en cultuur niet kennen blijven een grotere gok dan nederlanders of een enkele verdwaalde Deen
 
Playmaker_23
 
0
30 juni 2017 om 16:09
@dimitrimetgod een Julio Cruz was ook gewoon vrij onbekend toen hij naar Feyenoord kwam en Ono? daar wist ook vrijwel niemand wat van. Pelle was ook helemaal geen grote naam, mensen lachten Feyenoord zelfs uit toen ze met Pelle aankwamen. Het gaat er meer om hoe deze spelers zich bij Feyenoord hebben ontwikkelt.
 
MGMV
 
0
29 juni 2017 om 08:13
Nieuwkoop krijgt gewoon de voorkeur.. Met Diks hebben we er dalijk een goedkope, jonge optie bij die Nieuwkoop op de hielen mag gaan zitten en vast uit is op eerherstel na een jaar als dit. Voor zijn transfer naar Italië tikte hij wel gewoon een goed niveau aan en dat is nu hetgene wat iedereen in hem ziet Nu hij weer een hele voorbereiding met een club mag meedoen en vertrouwen kan krijgen kan het zomaar weer snel gaan. We zullen toch 2 opties moeten hebben.
 
firebird
 
15
28 juni 2017 om 23:11
Tjonge, een heel artikel gewijd aan dat niemand iets wil zeggen... Nuttig.
 
Dani17
 
8
28 juni 2017 om 23:17
Classic van Bronkhorst interview, je krijgt niks uit hem en is gortdroog. Spannend is het niet inderdaad, maar voor een club en spelers is dit prettig omdat hij nooit gekke dingen zal roepen of zich verspreken.
 
NJfromVOL
 
10
28 juni 2017 om 23:37
Mijn idee. Gio is natuurlijk een super sympathieke jongen, maar in dit geval kan je net zo goed onze teckel interviewen. Zegt nooit iets verkeerds, maar ook weinig opzienbarends.
 
BpCity#1
 
3
28 juni 2017 om 23:12
Wat ik niet begrijp is dat er uberhaupt een nieuwe rechtsback wordt gehaald. Nieuwkoop is een prima vervanger van Karsdorp. Hamer is dit seizoen enkele keren degelijk ingevallen op die positie, waarom kan hij niet gewoon de vaste back-up van Nieuwkoop worden? Komt van Varkenoord, is een echte Feyenoorder. 7 ton voor een backup vind ik veel geld. Dat is beter te investeren lijkt mij. Die 7 ton kan beter in de Amrabat-soap dan aan een middelmatige back als Diks.
 
MGMV
 
1
29 juni 2017 om 08:06
Tja, blijkbaar zien ze in Hamer toch minder een rechtsback dan in Nieuwkoop en Karsdorp en meer een middenvelder, lijkt me dan. We kunnen niet elke middenvelder maar een back blijven maken uiteindelijk. Diks is nu een prima oplossing die als 'echte' rechtsback de concurrentie aan kan gaan met Nieuwkoop. Als Diks zijn niveau haalt waar hij een transfer mee afdwong hebben we er een goede, goedkope (?) optie bij.
 
JeffreyLeenders
 
1
28 juni 2017 om 23:14
Vond diks erg tegen vallen bij vites afgelopen seizoen
 
NickyDevilee
 
0
28 juni 2017 om 23:40
Opzich heb je nu wel weer 2 redelijke backs. Nieuwkoop voor de basis en diks als 2e keus, Hoop dat dat het wordt, en diks als 2e rechtsback is niet verkeerd.
 
DimitriMetgod
 
1
29 juni 2017 om 01:56
Feyenoord moet eens stoppen om middelmatige voetballers te contracteren. Ze spelen Champions League en willen elke positie dubbel bezet hebben. Dat hebben ze met Nieuwkoop en Hamer. Ga op zoek naar nog een links en rechtsbuiten want we wachten maar op Berghuis maar straks moet hij ineens blijven en heb je niemand als rechtsbuiten. Investeer in goede (niet middelmatige) spelers die 2x per week zouden kunnen spelen. (Geen Haps voor €10 miljoen) dan maar goed opletten in het buitenland als dit de nieuwe standaard is voor binnenlandse "talenten".
 
feye88
 
1
29 juni 2017 om 03:45
Hamer is geen rechtsback, maar een middenvelder. Nou weet ik dat dat de gewoonte is bij Feyenoord, maar niet elke middenvelder wordt een rechtsback.
 
SpeedyAFC
 
1
29 juni 2017 om 07:27
Feyenoord heeft niet zoveel geld dat ze meerdere toppers kunnen aantrekken. Aaangezien er wel meerdere gaten in de selectie zijn gevallen (elia, Kuyt, Berghuis, Karsdorp) moeten ze met het geld wat er is minimaal vier spelers aantrekken. Dus kom je uit bij spelers als Boetius en Diks.
 
Pride_of_Mokum
 
0
29 juni 2017 om 10:06
vond Diks dit seizoen erg matig bij een goed vitesse