Van de Looi vertrekt na dit seizoen bij Willem II: 'Hadden dit niet verwacht'
Woensdag, 24 januari 2018 om 13:35

Erwin van de Looi heeft Willem II aangegeven zijn tot medio 2018 lopende contract niet te verlengen, zo meldt de Eredivisionist woensdagmiddag via de officiële kanalen. Van de Looi zegt dat hij zijn beslissing op gevoel heeft genomen: "Persoonlijke beslissingen zoals deze, neem ik ook vaak op gevoel."

"Nadat ik mijn besluit over mijn toekomst had genomen, heb ik de club hiervan op de hoogte gesteld. Dit geeft duidelijkheid voor iedereen. Willem II krijgt alle tijd zich te richten op mijn opvolging en wij kunnen alle energie steken in sportieve successen", aldus Van de Looi op de site van de huidige nummer veertien van de Eredivisie.

"Hier liggen in zowel de beker als de competitie nog grote uitdagingen voor ons waarop ik mij samen met de staf en spelers volledig wil richten", vervolgt de oefenmeester. "Onze ambitie is om samen met het publiek als twaalfde man het seizoen op een mooie manier af te maken. Daarin hebben we alle vertrouwen."

Joris Mathijsen, technisch directeur bij Willem II, zegt dat Van de Looi de club vorige week heeft laten weten zijn contract niet te verlengen: "Wij hadden dit niet verwacht, maar respecteren zijn keuze en hebben nu ruim de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. De komende maanden gaan we samen met Erwin, de overige stafleden en spelers er alles aan doen om in de competitie zo snel mogelijk de weg naar boven in te zetten en de KNVB beker te winnen."

Meer nieuws
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
7
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
1
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
21
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
14
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
feyrd1908
 
3
24 januari 2018 om 13:41
Terug na Groningen, ondanks het kwakkelend einde van hem bij Groningen, zou het toch geen verkeerde zijn.
 
PedroBarca
 
11
24 januari 2018 om 13:45
Aub niet. Denk dat niemand bij de FC op van de Looi zit te wachten. Heeft prachtige prestaties geleverd maar het voetbal was ongelooflijk slecht.
 
atleticofc
 
2
24 januari 2018 om 16:23
Ik denk niet dat het voetbal voorlopig veel beter wordt in Groningen. Ook op Faber wordt geklaagd. Maar in Groningen lopen niet bepaald veel spelers meer waarvoor je naar het stadion komt. En degene die er nog lopen die zijn na dit seizoen wel weg. Daarnaast willen ze bij Groningen en mooi voetbal en resultaat.maar Groningen is geen Ajax natuurlijk. Wordt tijd dat de fans van Groningen inzien dat de tijd van Suarez en co. voorlopig voorbij zijn.
 
Sirius
 
3
24 januari 2018 om 13:53
Verbeek doet het ook nog niet indrukwekkend. Maakt ook tactische fouten en z`n wisselbeleid is ook niet bijzonder. Verder ben ik het wel met je eens dat Rene Hake voor Eredivisie-begrippen gewoon een matige trainer is. Edit: Reactie waarvoor deze bedoeld was, is inmiddels verwijderd.
 
khalid3073wx
 
11
24 januari 2018 om 13:43
Ik zie meeste oneens stemmen waarom is mij een raadsel. Van de Looi is een kleurloze figuur, maar verder een redelijke trainer. Bij FC Groningen naar behoren gepresteerd en bij Willem II ook. Het is geen absolute toptrainer dat zie ik wel, maar het wel een redelijke trainer die zelden gekke dingen doet.
 
 
1
24 januari 2018 om 20:16
Inmiddels stemmen de meeste mensen eens, maar ik vind het op zich niet zo heel jammer. Hij mag best blijven, maar het is nou ook weer geen coach die onvervangbaar is.
 
Simpatico
 
3
24 januari 2018 om 13:53
En dan Faber naar Willem ll? On: Ik ben benieuwd wie hem gaat opvolgen. Het wordt hoe dan ook weer een aardige trainerscarrousel aankomende zomer. Willem ll, FC Groningen en sc Heerenveen zijn in ieder geval al drie clubs waar een plekje vrij komt. Welke clubs mis ik hier? Ik hoop persoonlijk dat jongere trainers met een nieuwe blik een kans krijgen, zoals Ten Hag dit kreeg bij FC Utrecht en Pepijn Lijnders bij Nec. En ik hoop dat Kluivert wordt aangesteld volgend jaar. Ik wil hem graag een keer aan het werk zien! En als laatste zie ik Van der Gaag ook wel een stapje maken. Persoonlijk hoop ik dat sc Heerenveen hem binnen weet te hengelen. Verder zie ik Van der Looi wel slagen in Duitsland, mede vanwege het saaie verdedigende voetbal dat hij effectief met zijn teams speelt. Dus ik hoop dat hij daar ook op gokt!
 
Thomas1391
 
3
24 januari 2018 om 13:57
Vitesse, Sparta
 
Simpatico
 
2
24 januari 2018 om 13:58
Vitesse helemaal vergeten. Dom van mij! En ik denk dat Grim het van Advocaat over gaat nemen, als ze in de eredivisie blijven.
 
ScH14FcB
 
2
24 januari 2018 om 14:06
Ik zou het super vinden als van der Gaag naar Heerenveen komt. Overigens is het ook nog niet uitgesloten dat Streppel een nieuwe verbintenis krijgt. Al zit niemand buiten het bestuur om daar op te wachten volgens mij. Ik niet in elk geval. En van de Looi hoeft ook niet te komen.
 
FeyCoev
 
1
24 januari 2018 om 14:13
Van der Gaag een trainer die ik graag een stap zie maken inderdaad. Alfons Groenendijk ook behoorlijk goed gedaan bij Ado het afgelopen jaar en Van t Schip gaat misschien ook al de stap maken naar 1 van de door jou genoemde clubs. Voor de rest zie ik toch niet veel potentie in trainers als John Stegeman of Maurice Steijn om een stap hoger te gaan, dus dan zie ik liever wat nieuwe figuren.
 
Adzevedo
 
6
24 januari 2018 om 14:20
Ik vind dat Van der Looi een zeer degelijke trainer is. Nee, als je wekelijks vuurwerk wilt zien zou ik hem niet bellen. Maar met Groningen geloof ik respectievelijk 7,8 en 7de geworden waarin hij in het eerste seizoen zich via de play-offs wist te plaatsen voor Europees voetbal en in seizoen twee de Knvb beker wist te winnen. Willem II heeft hij naar plek 13 vorig jaar geleid, waarmee de club nacompetitie ontliep. Het lijkt me niet meer als redelijk om dit seizoen hetzelfde van hem te verlangen, en ik ben ervan overtuigd dat hij Nac, Roda JC en Sparta wel onder zich weet te houden, Zwakte punt van Willem II vind ik persoonlijk dat ze thuis zo weinig punten behalen in tegenstelling tot concurrenten. Daar moeten echt meer punten in gepakt worden. Maar als hij dadelijk 14de zou eindigen met Willem II (waar ze nu op staan) dan kan je gewoon zeggen dat je het degelijk hebt gedaan in mijn ogen. Persoonlijk denk ik dat er echt wel wat meer in Willem II zit, als VVV en Excelsior nog boven je staan, maar daar zou ik ook niet wakker van liggen. Het belangrijkste voor de club is dat ze een stabiele plek in de Eredvisie gaan krijgen. En daarvoor moet je net zoals Heracles gewoon proberen jaar in en jaar uit uit die nacompetitie proberen te blijven.
 
yatsemata
 
0
24 januari 2018 om 18:00
Ik zie Twente ook wel onder Willem 2 eindigen. Dat is na Sparta en Roda met afstand de zwakste ploeg, ondanks dat de ranglijst het nog een beetje verbloemd.
 
Grasveldt
 
1
24 januari 2018 om 14:58
Zal terugkeren in de euroborg om z’n zoon te kunnen coachen.
 
reds1965
 
2
24 januari 2018 om 15:17
Je moet tegenwoordig blijkbaar van de mods al je vraag onderbouwen, dus hierbij mijn vraag opnieuw: Is René Hake misschien wel wat voor Willem II? Hij lijkt mij geschikt
 
beco
 
3
24 januari 2018 om 15:45
Willem II wil een trainer die aanvallend speelt en dat is wat de supporters ook willen. Nu spelen ze niet aanvallend genoeg.
 
hashpop
 
6
24 januari 2018 om 15:43
Willem II moet gwn Ancelotti halen maar Tilburg, hij is nu beschikbaar.
 
Kjell026
 
1
24 januari 2018 om 16:48
Laat hem maar naar Vitesse komen
 
yatsemata
 
1
24 januari 2018 om 18:02
Alsjeblieft niet zeg! Van der Kooi is gewoon een tweede Fraser. Puur verdedigend ingesteld met saai voetbal en matige resultaten in thuiswedstrijden.