Van den Brom treurt: 'Je bent in dit geval meer dan een speler kwijt'
Vrijdag, 21 september 2018 om 12:15

AZ speelde vorige week in eigen stadion met 1-1 gelijk tegen Feyenoord. Na afloop ging het vooral over Myron Boadu, die na een tackle van Eric Botteghin verkeerd terechtkwam en zijn enkel brak. John van den Brom vertelt in een interview met NH Sport dat de blessure van de zeventienjarige spits hard is aangekomen bij de Alkmaarders.

"Hij heeft vijf wedstrijden in de basis gestaan, heeft Europees meegespeeld. Het talent en de kwaliteit van hem zijn bekend en gaan we enorm missen. Maar ook zijn persoonlijkheid, de lach op zijn gezicht die anderen inspireert, gaan we missen. Je bent in dit geval meer dan een speler kwijt, want je mist ook zijn aanwezigheid in de groep. De pijn is er nog steeds", zegt Van den Brom over de blessure van de talentvolle spits.

"Bij mij, bij de staf maar ook zeker bij de spelers. Dat is iets wat moet gaan slinken op het moment dat hij daadwerkelijk aan zijn herstel kan gaan werken", vervolgt de oefenmeester, wiens ploeg het komende zondag in het Hitachi Stadion opneemt tegen FC Groningen. "Het blijft altijd een lastige wedstrijd. Buiten de play-offs hebben we daar nooit gemakkelijk gewonnen. Wij moeten de absentie van Myron gaan opvangen."

"Ik ben blij met het goede spel en het resultaat van de wedstrijd tegen Feyenoord, dus daar kunnen we op voortborduren", concludeert Van den Brom. Hij bracht zijn ploeg tegen de Rotterdammers iets anders in het veld en sluit niet uit dat hij hieraan vasthoudt. "Ik houd graag vast aan dingen die goed bevallen. De veranderingen kwamen het elftal ten goede, zowel aanvallend als verdedigend. Dus dat is een argument om er mee door te gaan."

Meer nieuws
   
18:20
18:20
Bondscoach Tedesco laat Courtois thuis voor EK: 'Wil geen pingpong spelen'
3
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
3
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
1
   
17:35
17:35
Dumfries reageert via Instagram op veelbesproken actie tijdens kampioensfeest
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
LeroyEt
 
5
21 september 2018 om 12:23
Ik ben benieuwd hoe AZ dit gaat opvangen want Johnson komt te kort voor basis heb ik gemerkt in zijn invalbeurten.
 
khalid3073wx
 
1
21 september 2018 om 12:26
Ze hebben nog Friday toch die vind ik iets beter dan Johsen. Het is wel lood om oud ijzer.
 
Sanderr
 
14
21 september 2018 om 12:30
Friday beter dan Johnsen?? Laatstgenoemde werd vorig jaar op een haar na topscorer van de ED bij een middenmoter, dan kan ik me toch echt niet voorstellen dat Fred Friday beter is hoor. Ik kijk niet heel vaak naar AZ maar is Johnsen zo door het ijs gezakt in de minuten die hij kreeg dan?
 
AZAlkmaar2
 
0
21 september 2018 om 12:34
Hangt een beetje van het systeem af. In een 4-3-3 is Johnsen duidelijk beter, in 4-4-2 Friday. Die trekt vaker naar de zijkant en kan beter meevoetballen. Al zou ik eerder voor Seuntjens en Gudmundsson kiezen op de plek van Boadu.
 
Trekveer123
 
3
21 september 2018 om 12:28
Nu moet Johnsen het laten zien de komende tijd. Bewijzen dat hij geen one season wonder is.
 
cabinessence
 
1
21 september 2018 om 12:34
Dit mag toch geen probleem zijn, toen Johnsen gehaald werd was hij toch de beoogde eerste spits? Als Boadu zich niet ineens zo stormachtig had ontwikkeld (bij een jongen van 17 mag je daar vooraf sowieso niet vanuit gaan), dan hadden ze het ook met hem moeten doen... En als Johnsen niet goed genoeg blijkt te zijn, dan moet het bestuur van AZ maar eens goed naar zichzelf kijken. Voor hoeveel zijn Weghorst en Jahanbakhsh verkocht, ruim 30 miljoen? Het is niet alsof er geen geld was voor een betere nieuwe aanvaller...
 
AZAlkmaar2
 
0
21 september 2018 om 12:36
Dat was wel in een ander systeem. In 4-4-2 moet Johnsen meevoetballen en dat kan hij niet. Het is ook eigenlijk een heel matige spits, die alleen gebruikt kan worden in 4-3-3, maar dan nog heb ik mijn twijfels of hij goed genoeg is voor het niveau dat wij nastreven.
 
moozz03
 
2
21 september 2018 om 12:41
Wat is jouw mening van het aankoopbeleid van je club? Ik vind dat er dit seizoen heel conservatief beleid is gevoerd mbt transfers wat zich dan weer vertaald met de vroege uitschakeling in Europa. Deel jij dat gevoel met mij of houd je er een andere mening op na?
 
Jome
 
0
21 september 2018 om 18:07
Ik heb het idee dat jij je mening over Johnsen baseert op vooral de wedstrijd tegen Feyenoord. De beste man kan beter voetballen dan jij denkt, daar ben ik van overtuigd. Hij viel dramatisch in maar dat kan gebeuren.
 
VBD79
 
6
21 september 2018 om 12:44
Ik had heel even het gevoel dat hij een overleden voetballer aan het eren was. Hopelijk een snel herstel voor die jongen
 
Jeroenn_O
 
2
21 september 2018 om 12:52
Respect is ver te zoeken bij jou.
 
cabinessence
 
4
21 september 2018 om 13:41
Maar even heel eerlijk, als je dit leest, dan zou je toch inderdaad denken dat die arme jongen overleden is? "het talent en de kwaliteit van hem zijn bekend en gaan we enorm missen. Maar ook zijn persoonlijkheid, de lach op zijn gezicht die anderen inspireert, gaan we missen. Je bent in dit geval meer dan een speler kwijt, want je mist ook zijn aanwezigheid in de groep. De pijn is er nog steeds."
 
El Barto
 
1
21 september 2018 om 14:00
Nou idd, het is een ontzettende klotesituatie, zowel voor die jongen als voor de club. Maar hij leeft nog en volgens mij betekent dit ook nog niet het einde van z'n carriere. Het seizoen zal haast voor 100% in het teken staan van z'n revalidatie en wat hem ook niet gegund is, hij zal waarschijnlijk de rest van de zijn leven op enige mate last van die enkel houden. Maar dan nog is dat niet het einde van de wereld.
 
VBD79
 
0
21 september 2018 om 18:29
Ik had inderdaad de tekst erbij moeten zetten waardoor ik dat gevoel kreeg, want respectloos ben ik zeer zeker niet. Ik gun die jongen het beste
 
Edo
 
0
21 september 2018 om 14:24
Is er door de club al iets gezegd over de hersteltijd? Ik heb het niet kunnen vinden in elk geval. Geen enkele situatie is natuurlijk hetzelfde, maar ik heb ook een keer mijn enkel gebroken, waarbij mijn voet 90 graden gedraaid stond. Dat was operatie, 6-7 weken gips, en daarna voorzichtig weer gaan lopen. Ik geloof dat ik na 3-4 maanden weer een beetje kon fietsen, en na 5 maanden weer voorzichtig kon voetballen. Topsporters herstellen over het algemeen sneller, maar moeten natuurlijk ook weer een hoger niveau halen voor ze weer in actie kunnen komen.
 
kleinegeneraa7
 
0
21 september 2018 om 14:28
En merk je nu tijdens of na het sporten nog iets van de kwetsuur? Lijkt mij namelijk niet dat je van zoiets 100% kan herstellen, of zit ik mis?
 
Edo
 
0
21 september 2018 om 15:58
Dat hangt van een aantal dingen af. Ik kan mijn voet minder goed op en neer bewegen, die flexibiliteit is echt minder dan voorheen. Dus ook iets als van een muurtje springen en dan goed landen is lastiger. Maar dat hangt van de exacte breuk af. Bij mij was de breuk precies tot aan het kraakbeen, als de breuk iets verder was geweest, had ik een groter probleem gehad. Verder nog steeds (na 5 jaar) hier en daar wat pijntjes rond die voet, maar dat boeit niet. Ik kan nu wel gewoon voetballen zonder angst op herhaling, bijvoorbeeld, dat is al heel wat waard. Maar daarom ben ik ook zo benieuwd of er al iets bekend gemaakt is over Boadu. Het hangt heel erg af hoe de breuk precies zit, en of het kraakbeen of iets anders onherstelbaar beschadigd is. Bij mij waren de enkelbanden ook gescheurd, maar dat maakte volgens de dokter niet veel uit, die kunnen kennelijk meerdere keren scheuren en herstellen voordat dat op lange termijn een probleem is.