Van den Brom ziet mogelijkheden tegen Ajax: 'Ze geven veel ruimtes weg'
Vrijdag, 8 november 2019 om 15:41

FC Utrecht-trainer John van den Brom hoopt dat zijn ploeg zondag op bezoek bij Ajax kan profiteren van de ruimtes die de Amsterdammers zullen weggeven. De oefenmeester acht zijn manschappen niet kansloos tegen de koploper, die weinig verrassingen zal hebben voor Utrecht.

Van den Brom zag Ajax deze week in een spektakelstuk gelijkspelen tegen Chelsea (4-4). "Je kijkt als liefhebber naar de Champions League, zeker als Nederlandse ploegen spelen", aldus Van den Brom, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk kijk je een beetje mee hoe ze het doen. Ze speelden iets anders, voor de eerste keer in die formatie. Je probeert altijd te bedenken wat ze zondag gaan doen. Maar ze hebben zoveel keus."

"De manier van spelen van Ajax wel bekend. Dat is niet zo moeilijk, je ziet ze elke week. En dat doen ze goed. Dat is mooi om te zien, eerlijk is eerlijk. Maar ze spelen met veel risico en geven ook veel ruimtes weg. Je gaat zeker kansen krijgen." Van den Brom waakt ervoor dat zijn ploeg niet naïef moet zijn tegen Ajax. "Als je heel open gaat spelen, veel plezier dan. Dan denk ik niet dat het iets kan worden."

Van den Brom leeft met vertrouwen toe naar de wedstrijd van zondag. "We hebben een hele goede trainingsweek achter de rug. We zijn natuurlijk goed uit de wedstrijden gekomen de afgelopen weken, dat bepaalt ook voor een groot gedeelte de stemming in de week. Deze week hebben we van zondag naar zondag geleefd. Een relatief lange week waarin je sommige aspecten van het voetbal weer mee kan nemen. Dat zijn voor trainer/coaches mooie weken om je ei kwijt te kunnen."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
Ge_van_Dijk
 
29
8 november 2019 om 15:49
Voetbalzone kan een standaard template gaan aanmaken: [tegenstander Ajax] ziet mogelijkheden “ze geven veel ruimtes weg”
 
FCUTRECHT0300
 
6
8 november 2019 om 16:41
Klopt dit hoor je elke week. Maar het kwaliteitsverschil is ben ik bang gewoon veel te groot. Ik hoop dat het een mooie pot wordt maar ik ben al blij als we er een echte wedstrijd van kunnen maken. Met Janssen voorop in de strijd proberen er wat van te maken. Maar ik zie het persoonlijk somber in. Gok op een 2-0, 3-1 voor Ajax.
 
tinus45
 
5
8 november 2019 om 15:56
Hoop voor John dat het geen "koude kermis" gaat worden en dat hij Utrecht weer eens mes het mes tussen de tanden laat spelen tegen Ajax, want de laatste wedstrijden in Amsterdam is Utrecht nou niet een moeilijke hobbel geweest voor Ajax......beter nog.....slechts een kuiltje in de weg.
 
Tomuz87
 
12
8 november 2019 om 16:15
Scherp Tinus. Misschien toch effe de stats erbij pakken?
 
tinus45
 
6
8 november 2019 om 16:22
Oké, in 2017 heeft Utrecht gewonnen, maar Ajax heeft een winstpercentage van ruim 77% staan tegenover 10% voor Utrecht war betreft thuiswedstrijden.ik hoop dat Utrecht me positief verrast Zondag, maar het kwaliteitsverschil is groter dan mijn hoop.
 
Orwell
 
8
8 november 2019 om 16:54
De stats die jij opvoert hebben betrekking op de periode 1970-heden. Als je kijkt naar een recentere periode, dan is FC Utrecht de club die het vaakst punten meeneemt uit Amsterdam.
 
paterpeter
 
5
8 november 2019 om 16:22
Utrecht is de laatste club die won in de arena en dat was in het seizoen 2017/2018 dus nog niet h3el lang geleden.
 
Zytto34
 
5
8 november 2019 om 16:35
Wilde net zeggen. Volgens mij utrecht de club met de beste balans in de Arena de afgelopen 10 jaar. Kan me ook nog een wedstrijd herinerren waar we binnen 10 minuten achter stonden door 2 penalties van van wolfswinkel. Ook een keer duplan een dubbelslag in de Arena. Tuurlijk had utrecht toen wel een beter team (met mertens en strootman), maar ze hebben het Ajax vaak zat lastig gemaakt de afgelopen jaren.
 
Maykel24
 
0
8 november 2019 om 16:32
Laatste 4jaar: 1keer gewonnen, 1keer gelijk (met mazzel voor Ajax), 1keer 3-2 verloren en eigenlijk alleen vorig jaar een ‘makkie’
 
sebasjuh
 
7
8 november 2019 om 16:07
Het is met Utrecht als tegenstander altijd afhankelijk hoe een Utrecht speelt. Willen ze erop klappen en een harde wedstrijd maken hebben ze kans maar als je als club Ajax onder druk wilt gaan zetten dan moet echt alles kloppen anders wordt je echt weggetikt. Zelf ben ik wel erg benieuwd naar deze wedstrijd jammer dat hij eerst in de Arena is maar als Ajax zijnde kan je wel weer een “moeilijke” wedstrijd gehad hebben en toch weer uitlopen op concurrenten.
 
origineel
 
7
8 november 2019 om 16:18
Clubs als Utrecht, ADO en Feyenoord lijken vooral in hun thuiswedstrijden met het mes tussen de tanden te kunnen spelen. In de Arena laten ze zich vaak gewillig naar de slachtbank leiden. Toch ben ik er niet gerust op, die voorsprong op PSV zou ze zomaar wat gemakzuchtig kunnen maken, en gemakzucht was al een probleempje afgelopen weken.
 
Orwell
 
3
8 november 2019 om 16:57
@origineel, Utrecht heeft juist een voetballend elftal. Daarnaast pakt Utrecht ook in Amsterdam regelmatig punten.
 
TILBURG013
 
0
8 november 2019 om 16:20
Nou niet alles hoeft te kloppen dat hebben we wel gezien tegen RKC en PEC Zwolle. Een keer goed de kansen benutten die je altijd gaat krijgen tegen Ajax, daar zit het hem vooral in. Ploegen laten tegen Ajax vaak teveel kansen liggen die er toch in moeten als je een resultaat wilt halen..
 
NL_Modric
 
0
8 november 2019 om 18:53
Tilburg013, dan moet je wel het hele verhaal vertellen. Vaak staan daar ook 5 a 6 honderd procent kansen van Ajax tegenover.
 
paterpeter
 
4
8 november 2019 om 16:25
Utrecht gaat er met deze spelers niet boven op klappen. Die tijd is wel een beetje voorbij, als je al even kijkt naar het middenveld dan staat dat vol met voetbal en wilt utrecht alles voetballend oplossen, het is niet meer het utrecht van hard werken en erin beuken, maar gewoon goed verzorgd voetbal spelen, waarbij de 0 uitgangspunt nummer 1 is.
 
Downwards
 
7
8 november 2019 om 16:18
Deze wedstrijd is 1 van de 3 bananenschillen die we nog tegenkomen tot de winterstop. Hopelijk zijn we gelijk vanaf minuut 1 scherp en beginnen we niet zoals een paar maanden terug aan de wedstrijd tegen Utrecht. Voorlopig spelen we meestal wel lekkere potten na een Europese week en ook wel fijn dat we tegen Utrecht moeten.
 
RASDAGO
 
1
8 november 2019 om 17:32
Hi Downwards, op welke positie sta jij dit weekend?
 
Adzevedo
 
1
8 november 2019 om 16:36
Een potentiele bananenschil, dit kan wel eens een hele zware wedstrijd gaan worden. Ik verwacht dat FC Utrecht heel compact gaat spelen met een vol middenveld en dan gokt op de snelheid van bijvoorbeeld Kerk voorin. Ajax zal voorzichtig moeten zijn, zolang Utrecht een resultaat in handen heeft (wat een 0-0 al is) zal het lastig voetballen zijn. Ze zijn ook in vorm dus ik verwacht een moeizame middag, die hopelijk wel in 3 punten eindigt voor Ajax. Als we deze wedstrijd winnen kunnen we oprecht zeggen dat we een redelijk 3de blok van het seizoen achter ons hebben liggen.
 
BramHouten
 
1
8 november 2019 om 17:18
De kansen voor ajax tegen dit utrecht, ligt bij de defensie van Utrecht. Deze is niet sterk. De keeper vind ik onzeker overkomen en de beiden backs zijn verdedigend zwak. Het middenveld van Utrecht is een genot om te zien. Van overheem vind ik geweldig.
 
theo uphus
 
3
8 november 2019 om 17:33
John v.d. Brom heeft eerder van AZ een prima spelend geheel gemaakt en Arne v.d. Slot borduurt daar nu prima op voort. Nu v.d. Brom bij Utrecht aan de gang is speelt ook dit team een prima seizoen. Mijn conclusie is vooralsnog dus dat v.d. Brom zijn vak verstaat. Ik denk dan ook dat FC Urecht in staat is voor een verrassing te zorgen, mede omdat Ajax nog een zware midweekse wedstrijd heeft gehad.