Van der Gijp en Derksen reageren op eigen wijze na opheffen Oranje-boycot
Woensdag, 22 maart 2023 om 00:01

René van der Gijp en Johan Derksen zijn vooral blij voor Vandaag Inside-verslaggever Noa Vahle dat de boycot bij het Nederlands elftal opgeheven is. Met name Van der Gijp blijft ervan overtuigd dat kritiek op de internationals een rol speelde bij de boycot, terwijl Derksen zich eigenlijk 'heerlijk' voelde bij de boycot. "Want ik ben in geen enkele international geïnteresseerd", aldus Derksen. "Ze hebben allemaal mediatraining gehad."

"Maar voor Noa en ook Hélène Hendriks is het wel prettiger werken, want zij worden daar steeds naartoe gestuurd", zegt Derksen. De boycot werd in de zomer van 2020 ingevoerd na een verkeerde grap van de analist: "Weten we zeker dat het niet Akwasi is?", zei Derksen terwijl een foto van een Zwarte Piet werd getoond. Enkele dagen later werd een hevige rel in medialand ontketend, die bijna het einde van de talkshow had betekend.

"Ik vind het ook leuk voor Noa", vertelt Van der Gijp maandagavond. "Anders zit ze er ook maar voor lul bij. Het was altijd zo lullig dat ze een beetje achteraan moest zitten. Op zich is het grappig voor haar dat ze weer een vraag mag stellen. Ik zou dat alleen wel inleiden met: 'Voordat ik het vergeet, ik vind jou wel een hele goede speler.' Of bij Ronald Koeman: 'Voordat ik het vergeet, ik vind jou echt een hele goede trainer.' Dat helpt. Dat helpt."

De boycot was op het WK nog van kracht, maar wordt met het inluiden van de tweede termijn van Koeman als bondscoach dus opgeheven. "Ik denk dat Koeman gelobbyd heeft", aldus Derksen. "Koeman wilde dat gezeik niet hebben." Van der Gijp denkt dat ook. "Het is afkomstig van Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Virgil van Dijk, die echt heel slecht tegen kritiek kunnen." Wilfred Genee voegt toe: "Zoals wij allemaal hier aan tafel."

Vahle kreeg maandagavond een bericht dat Vandaag Inside weer welkom is bij Oranje. Memphis legt uit waarom die beslissing is genomen. "De spelersgroep had zoiets van: streep eronder, wij gaan gewoon door. Jullie zijn gewoon weer welkom. Zo'n interview hebben is fijn, als er kritiek is is dat ook prima, maar toentertijd was dat onze grens. Nu gaan we gewoon weer verder en ik hoop dat het zo kan." Memphis heeft in de toekomst geen verwachtingen van het programma. "Ik verwacht niets, ik kijk sowieso geen televisie. Ik ben al druk genoeg met mijn eigen prestaties bezig."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (42)

 
MOB031
 
17
22 maart 2023 om 00:07
Ik geef het 3maanden.
 
salmad
 
33
22 maart 2023 om 00:17
Best bekeken talkshow van het land met grote afstand. Die gaan echt niet zo snel een show cancelen die zo populair is, ik denk dat dat zeker ook mee heeft gespeeld in het opheffen van de boycot.
 
MOB031
 
64
22 maart 2023 om 00:37
Euuuh, ze gaan niet cancelen?! Wat was dat de afgelopen 2.5 jaar dan? ; Straks weer een foute grap over zwarte piet, Surinamers of Promes, en dan is alles en iedereen weer ongesteld.
 
salmad
 
23
22 maart 2023 om 00:44
Dat was nog in de tijd dat ze een nietszeggende voetbalprogramma hadden waar ze 5,6 ton op scoorde 2 dagen per week. Nu scoren ze tegen de miljoen kijkers 5 dagen in de week, voor Nederlandse begrippen super hoge scores. Je bent niet meer 3 mannen aan het cancellen, maar een deel van de samenleving.
 
AcKaka
 
12
22 maart 2023 om 02:09
Maar die boycot is vrij lang doorgezet, ook toen ze al zo hoog scoorden. Eigenlijk best bizar dat ze nu zo hoog scoren, want toen waren ze veel beter. Nu vind ik het toch een stuk anders geworden qua kantinehumor, interessante meningen, het verrassingseffect, voetbal volgen en vooral vriendjespolitiek
 
ajaksnr1
 
38
22 maart 2023 om 02:10
Alleen zijn het nog steeds zwakzinnige opa’s die hun mening delen en gaat het zelden inhoudelijk over voetbal. Dat blijft toch jammer “maar leuk dat ze hun mening delen”.
 
BIGWILLES020
 
2
22 maart 2023 om 02:33
Net iets over de 1,7 miljoen is een hoop voor NL begrippen maar ver van de 5 miljoen die jii beweert
 
 
42
22 maart 2023 om 02:40
"Zwakzinnige opa's". Dit is dus mis met een grote groep mensen. Direct naar beneden praten. Bijzonder kinderachtig. En kom niet met "maar dat doen zij ook". Dat is namelijk eveneens basisschoolgedrag. Even los van of je het eens bent met een ander, je hoeft toch niet direct te gaan beledigen?
 
Fairplay1
 
0
23 maart 2023 om 19:28
Als er grappen over dieren, vrouwen, homo's etc. maakt, dan begrijpen de meeste wel dat er ophef kan ontstaan door uitspraken, die zwaar over het randje zijn gegaan. Maar wanneer de grapjes over een donkere huidskleur gaat, dan als je er wat van zegt, dan moet je niet zeuren en is er zogenaamd altijd weer iets en is een boycot door te zeggen "Enough is enough" onterecht? Zo zie je maar wat je huidskleur waard is voor sommige....Niets dus!???????
 
RdeBoer
 
9
22 maart 2023 om 00:14
Ze zullen wel gedacht hebben laat maar gaan de boycot want waar trek je de grens? NOS ook boycotten vanwege mensonterende werkomstandigheden daar? Of de Volkskrant omdat ze aan halve waarheidsvinding doen en niet onafhankelijk zijn? Dan al het kwaad van de media maar gewoon te woord staan.
 
mvbfan
 
24
22 maart 2023 om 00:50
Dat slaat natuurlijk nergens op, NOS boycotten. Van Gelder en Egberts zijn daar enkel aan het werk, het is niet hun programma. En al helemaal niet hun zender. Bovendien zijn ze weg. Vandaag inside, of wat voor naam dan ook. Om het jaar een ander naam en programma. Al die programma’s draaien om de 3 heren. Zonder Gijp, Genee en Derksen zou hun programma niet bestaan. Stel je voor als er een boycot is op hun programma vanwege discriminerende opmerkingen, en ze nemen ontslag of ze gaan weg, maar het programma zou blijven voortbestaan met 3 andere gasten, dan gaat de boycot er natuurlijk af. Bovendien is denigrerende grapjes maken op basis van ras (niet eens altijd grapjes) veel en veel erger, dan schreeuwen op werkvloer, of vragen of een werknemer mee de bad in wilt samen. Er is daar niks gedwongen.
 
Soccerfan_1
 
5
22 maart 2023 om 06:27
Dit komt van Koeman hoor. Die spelers hebben dit echt niet zelf besloten.
 
Jurginhode2e
 
16
22 maart 2023 om 00:20
Tja, een aantal zaken kunnen we denk ik wel vaststellen; -VI (vooral Derksen) geeft vaak een ongefundeerde mening over voetbal. -De meeste internationals die nu de zogenaamde kern vormen zijn nogal selectief verontwaardigd en zijn niet de slimsten van de klas. Als de spelers een van Gijps bekende uitspraken ‘laat lekker gaan joh’ hadden omarmd dan was dit totaal onnodig. Waarschijnlijk door invloeden van bekenden/vrienden van VVD/Depay/Gini zijn ze nogal overhaast overgegaan tot een boycot en hebben de trotse ego’s dit niet te snel terug willen draaien. Natuurlijk zeer begrijpelijk dat het gekakel van Johan (vooral op voetbal gebied) wel irriteert, vooral doordat dat het best bekeken programma is.
 
Regulator
 
21
22 maart 2023 om 00:33
Eigenlijk wel jammer. Het gaat in dat programma toch niet over voetbal. Had de boycot maar in stand gehouden. Ik ging wel goed op dat gehuil.
 
nederland79
 
26
22 maart 2023 om 00:41
Idd, ik kijk het programma niet, Maar hoef die aanstellers van oranje ook niet voor de camera te zien. Geen zelf kritiek, alleen maar klagen om niks en huilen bij elke vorm van kritiek van buitenaf. Ze mogen lekker voetballen en verder geen aandacht geven
 
aso1981
 
8
22 maart 2023 om 01:23
Voetbal offside gaat gewoon over voetbal hoor, maar daar zitten rene en Johan niet
 
 
15
22 maart 2023 om 02:42
Dat gehuil van de spelers was juist het vervelende. De mannen van VI boeide het toch vrij weinig. Alleen dat de spelers optisch zo quasi-verontwaardigd deden snap ik nog steeds niet.
 
Bruine Kevin
 
22
22 maart 2023 om 00:41
Als ik Vandaag Inside was, zou ik nu zelf een boycot van de internationals instellen.
 
mvbfan
 
16
22 maart 2023 om 00:51
Alsof de internationals daar om geven!
 
 
6
22 maart 2023 om 02:43
Deden de mannen van VI natuurlijk ook niet over deze boycot. Aan niet één kant wordt zoiets gevoeld. Alleen de media smult ervan
 
Yoda
 
2
22 maart 2023 om 06:42
En ik heb ook niks gemist naar aanleiding van deze boycot. Het had gemakkelijk in stand gehouden kunnen worden, zonder dat ik er ook maar iets van merkte.
 
binny
 
14
22 maart 2023 om 02:25
Ach gaan we het hier echt weer over hebben. Echt de constante negativiteit en randzaken die de voetbal wereld steeds weer worden in geslingerd word je echt moe van. Ik kom bij voetbal voor afleiding, maar hier word je gewoon moe van. Leuk dat ze weer praten - ik ben dol op Oranje, en altijd trots, maar toch vind ik het een stuk moeilijker mij te identificeren met de populaire kern. Er komt heel weinig zinnigs uit en heb het idee dat ze elkaar alleen maar vertellen hoe geweldig ze wel niet zijn. Dan heb ik veel meer met Nathan Ake of Matthijs De Ligt, dat vind ik leuke aardige, maar ook oprechte jongens. Ik mis vooral de tijden dat we geweldenaren hadden als Arjen Robben, Kluivert, en Wesley Sneijder, Spelers die met trots het Oranje shirt draagden en waar je naar het stadion voor ging. Geweldig dat we een gigantische groep top en wereldtoppers hebben als centrale verdedigers, maar ik hoop dat wijn binnenkort weer echt kunnen genieten van het voetbal.
 
 
13
22 maart 2023 om 02:47
Ik kon het niet meer met je eens zijn. Frenkie, De Roon, Gakpo, De Ligt, Koopmeiners, Aké, Weghorst. Dit zijn wel leuke jongens. Frisse interviews nog. Maar de "kern". Virgil, Depay en Ginj. Dit lijken mij ook vreselijke lui. Ik kan er niets mee hebben. Ik erger mij nogal aan hun "gejank". En zij drukken nogal de sfeer. In ieder geval van wat van buitenaf om hen hangt. Helaas.
 
Soccerfan_1
 
5
22 maart 2023 om 06:22
Zo grappig altijd hè. Ik kijk geen tv, nee ik kijk het programma nooit. Maar dan wel boycotten. Trust me, ze kijken gewoon.
 
Sportsfan
 
4
22 maart 2023 om 06:29
Weinig meerwaarde om met VI te praten. Elke krant of medium schrijft hetzelfde. Eerlijk gezegd zit ik ook niet te wachten op een analyse van Depay na een wedstrijd of van een van Dijk… Hoor wel graag de trainer. Die zegt normaliter de juiste dingen. Bij sommige spelers krijg je het idee dat ze een andere wedstrijd gespeeld hebben!
 
Arnout108
 
6
22 maart 2023 om 06:37
Voor Vandaag Inside was het denk ik veel beter om wel een boycot te hebben. Nu moeten ze weer opeens gaan praten over voetbal, volgensmij is dat niet de reden dat mensen kijken. De mensen kijken liever naar een paar oude mannen die twijfelachtige grapjes maken en boos worden op mensen die de grapjes niet kunnen hebben. Met verhaaltjes over voetbal geef je niemand een bevestiging in hun wereldbeeld...
 
TilburgAjax
 
3
22 maart 2023 om 07:37
Vandaar ook de reactie van Derksen, dat de internationals hem niet interesseren. Hij zou, voetbalinhoudelijk, niets zinnigs over ze kunnen zeggen, omdat hij voetbal in het algemeen en de internationals bij hun respectievelijke clubs in het bijzonder, al een tijd niet meer lijkt te volgen.
 
sebasjuh
 
2
22 maart 2023 om 08:32
Depay die geen tv kijkt maar druk bezig is met zijn eigen prestaties? Die jongen is wereld vreemd? Je wilt toch wel het nieuws in de gaten houden of ben je echt alleen maar met je eigen bezig? Sowieso kwam die boycot van Depay, van Dijk en Wijnaldum en die kunnen inderdaad slecht tegen kritiek. Dus zal veel kansloze interviews opleveren omdat ze toch geen zin hebben in VI. Gewoon die drie ook lekker negeren en lekker andere spelers continue vragen stellen.
 
PHX34
 
7
22 maart 2023 om 09:28
Ik ben vijf maanden geleden verhuisd. Mijn tv is heb ik nog niet aangesloten, momenteel ben ik in voorbereiding op de Ironman in Hamburg in juni. Ik kijk geen tv en toch weet ik wat er zich in de wereld afspeelt. Er zijn veel andere manieren om het nieuws bij te houden. Of ben ik nu ook wereld vreemd?
 
RJV92
 
2
22 maart 2023 om 11:54
Super goed om te weten dat je deelneemt aan de Ironman. Ook fijn dat ik nu weer waar en wanneer het plaatsvindt. Weet je al wat je morgenochtend bij het ontbijt neemt? Dan noteer ik dat alvast
 
zonde
 
7
22 maart 2023 om 08:51
Voor alle mensen die altijd maar zeuren huilen en klagen over dit programma, vind ik het toch frapant dat ze allemaal kijken. Want elke klager weet toch elke aflevering exact wat er daar over tafel is gegaan. Bijzonder dat het format elk artikel weer wordt afgezaagd en bekritiseer, en dat er wordt gezegd de heren aan tafel wel keer mogen doen en zeggen, maar volledig voorbij gaan aan het feit dat dit gewoon een van de best bekeken programma’s is en prijzen heeft gewonnen. Het format werkt dus prima. Als je ze echt niet kan pruimen, kijk dan niet, klik dan niet, reageer dan niet. Dat werkt het beste.
 
Gabstra
 
3
22 maart 2023 om 12:18
Vrijdag krijgt oranje een pak slaag van Frankrijk en dan kunnen ze bij VI weer lekker los op die over het paard getilde internationals. Johan heeft gelijk dat hij geen interesse heeft in ze. Politieke correctheid is het enige wat Oranje laat zien. Voetballend stelt het heel weinig voor.
 
MrJandeGroot1
 
1
22 maart 2023 om 13:08
De internationals zijn snel op hun teentjes getrapt wat tegenwoordig blijkbaar iedereen is die wat meent voor te stellen. Ik zit dan ook echt niet te wachten op dit soort interviews. Erger me al dood aan die op ESPN.
 
LeWizKid
 
1
22 maart 2023 om 14:31
Frappant om te lezen dat menig reageerders het verschil niet kennen tussen voetbalinhoudelijk kritiek en racistische opmerkingen.
 
Ajaxgodenzonen
 
0
24 maart 2023 om 05:31
Maak een grap over Memphis z’n rap carrière.