Van der Gijp geniet van 'pareltje' over Bosz en PSV-fans: 'Ik vind dit zó goed'
Donderdag, 11 april 2024 om 09:42

René van der Gijp geniet altijd met volle teugen van de columns van Nico Dijkshoorn, die deze keer schreef over Peter Bosz en zijn hond. Gijp kwam haast niet meer bij toen hij deze week de bijdrage over de trainer van PSV onder ogen kreeg.

"Hij heeft af en toe pareltjes", zei Van der Gijp woensdagavond in Vandaag Inside over de schrijfkunsten van Dijkshoorn. "En vanmiddag heb ik zó verschrikkelijk zitten lachen over de column over Peter Bosz. En de kop daarboven is 'atoomgeleerde'. En ik heb zó gelachen."

Meer: PSV-trainer Bosz gunt Drommel voor het eerst dit seizoen speeltijd in Eredivisie | Vermoedelijke XI PSV: Eindhovenaren op jacht naar puntenrecord van Cruijffs Ajax

Van der Gijp liet vervolgens een kaars op tafel zetten, waarna hij begon met citeren uit de column van Dijkshoorn in Voetbal International. "Ik denk dat Peter Bosz een hond heeft. Baasje komt thuis, hond springt snel van de bank en gaat netjes in de hoek van de kamer zitten. Peter met trainingsjack nog aan, vlak voor de hond."

Dijkshoorn reconstrueerde een zogenaamd gesprek tussen Bosz en zijn hond. "'Ja, wat ben jij dan? Jaja, jij bent braaf. Jij zit netjes in de hoek. En wat deden wij vorige keer? Jij deed toen hondendingen. Blaffen en op de bank liggen. Maar je bent heel braaf.'"

"'En wat doet het baasje dan? Ja, blaf maar twee keer als je het begrijpt. Ja, goedzo. Dan plakt het baasje een hele mooie sticker op de bovenkant van je kop. En wat staat er op die sticker? 'Goedgekeurd en getraind door baasje Peter Bosz'. Ja, nu mag je weer bewegen. Toe maar, braaf.'"

Uitleg


Van der Gijp legde vervolgens uit waar de column van Dijkshoorn over ging. "Peter Bosz heeft afgelopen weekend de supporters van PSV bedankt. Eindelijk gedroegen ze zich zoals Bosz dat graag wil. Ze juichten bij de doelpunten en tussen de doelpunten door waren ze ook blij. Hij vindt weleens dat ze dan niet blij genoeg zijn."

"En dan schrijft hij: 'PSV-supporters hebben elkaar na het compliment opgebeld. Ja Antoine, met mij. Sorry, mijn keel zit dicht. Emotie. Wacht, even een glaasje water. Ben ik weer. Peter Bosz heeft ons gecomplimenteerd. Niet met ons kapsel, maar met ons gedrag.'"

"'We hebben zijn goedkeuring. Nu wilde ik jou vragen of je zin hebt om morgen invalide PSV-supporters te gaan wassen. Of we kunnen met blinde supporters voor etalages in Eindhoven gaan staan. En dan vertellen wij namens Peter Bosz wat zij hadden kunnen zien als ze niet blind waren. Potverdomme Antoine, ik schiet weer vol. Peter Bosz heeft ons gecomplimenteerd met ons gedrag, ik ga even op bed liggen. Het wordt me allemaal te machtig.'"

Van der Gijp schoot na het voorlezen spontaan in de lach. "Ik vind dit zó goed." Johan Derksen was het eens met zijn tafelgenoot. "Het was een van mijn betere daden als hoofdredacteur (van Voetbal International, red.). Hij kreeg ruzie met De Volkskrant en ik heb hem meteen vastgelegd."

Meer nieuws
   
13:00
13:00
Hoe vergaat het de talenten van Ajax die in 2018 de Eerste Divisie wonnen?
8
   
12:55
12:55
Spandoek komt Denzel Dumfries duur te staan: rechtsback moet flink bedrag dokken
8
   
12:45
12:45
Pak 50x je inzet als FC Twente zondag wint van PEC Zwolle!
0
   
12:29
12:29
VZ Kort: PEC Zwolle heeft eerste transfervrije zomeraanwinst binnen
77
   
12:12
12:12
FC Twente presenteert twaalfvoudig international als eerste zomeraanwinst
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
moetnogtanken
 
16
11 april 2024 om 09:47
Niet zelden oneens met Gijp of Dijkshoorn, maar hier slaan ze spijker op zijn kop. Ik als PSV-supporter vond het een stuitend interview van Bos. Wij bepalen zelf wel hoe we ons team supporten. Maar fijn dat we eindelijk ook de goedkeuring van onze grote leider hebben.
 
Kenada
 
5
11 april 2024 om 10:07
Eigenlijk was het niet eens een compliment maar een sneer dat het niet vaak genoeg zo aan toe gaat
 
Fossen
 
17
11 april 2024 om 10:13
Als het al een sneer was heeft hij toch ook wel beetje gelijk? Ik heb wellicht geen recht van spreken omdat ik zelf niet in de mogelijkheid ben om op regelmatige basis in het stadion te zijn, maar ik vind de sfeer dit seizoen heel matig. Zeker gezien de wedstrijden die er gespeeld zijn. En dat hoor ik meer.
 
deregenjas
 
8
11 april 2024 om 10:19
Ik kom voor m'n werk geregeld in het Philips Stadion. De sfeer komt op TV wel minder over dan het daadwerkelijk is. Daar lijkt het alsof de microfoons gedempt staan in vergelijking met de daadwerkelijke sfeer op de Oosttribune. Maar over het algemeen is het ook alleen die tribune die lawaai maakt, met vak T erbij. Daaromheen is het een beetje bioscoop publiek, al jaren. Maar dat maakt het niet perse slecht. In de Arena is die oorverdovende sfeer ook enkel bij (europese) Topwedstrijden hoorbaar.
 
wanny
 
9
11 april 2024 om 10:23
PSV heeft ook nooit echt bekend gestaan om zijn geweldige sfeer toch? Wat dat betreft gewoon een club als vele andere.
 
RonaldWaasdorp
 
6
11 april 2024 om 10:32
De sfeer kan toch nog steeds heel goed zijn, zonder dat je het hele stadion 90 minuten hoort zingen? Je kan het prima naar je zin hebben op de tribune kijkend naar de wedstrijd met een drankje in je hand en discussiërend over de wedstrijd met de mensen om je heen.
 
Martyn7
 
3
11 april 2024 om 09:53
Hahaha moest hier ook keihard om lachen. Moest al bij het interview lachen, dan noemen ze Slot een controlfreak. Maar goed, Derksen die het nog even over hem laat gaan. Ja, was geweldig om hem vast te leggen Johan. Je hebt het geweldig gedaan in je leven.
 
wanny
 
5
11 april 2024 om 10:22
Je kunt ook zeggen dat Derksen illustreerde dat ie Dijkshoorn heel goed vindt. Ik had niet de indruk dat ie zichzelf ermee in de spotlights wilde plaatsen.
 
ScummyMan
 
3
11 april 2024 om 09:55
Dijkshoorn speelt als columnist met de dagelijkse gang van zaken in de voetbalwereld. Hij houdt dingen die normaal lijken omdat we het zo gewend zijn tegen het licht van de ‘normale’ wereld en laat zien hoe absurd het soms is. Vaak slaat hij de plank ook mis maar dat geldt voor iedere columnist in mijn ogen. Moet overigens ineens denken aan een boek dat ik misschien wel 10 jaar geleden van hem heb gelezen. “De tranen van Kuif de Dolder”. Een boek over de beste voetballer ter wereld die heel normaal is gebleven. Denk serieus het enige boek waar ik ooit meermaals hardop om gelachen heb.
 
kraanvogelaar
 
6
11 april 2024 om 09:58
Dit was weer een ouderwets goede van hem. Toch vind ik hem gemiddeld door de jaren heen steeds minder worden. Al is dat misschien logisch. Het is natuurlijk steeds moeilijker om een orginele invalshoek te hebben want je hebt elk onderwerp en elke gebeurtenis door al die jaren heen wel een keer gehad. Op tv kon ik hem minder pruimen. Zelden iemand zo zelfvoldaan zien kijken tijdens en na het lezen van zijn eigen werk.
 
ScummyMan
 
10
11 april 2024 om 10:03
Vond hem juist altijd juist zo ongemakkelijk kijken in DWDD na het oplezen van zijn gedichten. Zijn blik zat dan ergens tussen lachen, generen, tevredenheid en een scheet inhouden in.
 
j3ro3ntj33__
 
3
11 april 2024 om 11:48
Ik kom uit de buurt van Eindhoven, maar rond om me heen hoor en merk ik dat er steeds meer mensen naar het Philips stadion gaan, die eigenlijk niet veel om voetbal geven, maar het gewoon zien als een uitje. Potje voetbal kijken met paar potten bier, daarna de stad in. Dit krijg je natuurlijk als het goed gaat. Maar deze "supporters" zullen zich absoluut niet verdiepen in de liederen die te horen zijn vanaf de tribune. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de sfeer niet super is. Alleen met het "boeruh, boeruh" hoor je ze vanaf alle kanten zingen, maar die tekst is voor de meesten ook niet moeilijk om te onthouden, uitzonderingen daargelaten.
 
Angelo Domengh
 
3
11 april 2024 om 12:24
Heb Dijkshoorn wel betere stukjes horen opzeggen, vond het niks bijzonders.
 
Loekie11
 
1
11 april 2024 om 19:42
T zit hem ook nog steeds dwars dat Bosz niet in de hoofdstad heeft getekend, als zijn clubje niet goed presteert dan gaat ie maar denigrerend over andere clubs schrijven. Bij DWDD begon hij ook erg in zichzelf te geloven. Lekker bij zn typmachine laten zitten graag.